Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - NELA ma już dom w Szczecinie - 59
M!S!A - 2011-05-03, 18:51 Temat postu: NELA ma już dom w Szczecinie - 59Dzisiaj pod opiekę Warty trafiła 2,5 letnia Nelka. Z przyczyn osobistych właściciele Nelki musieli podjąć decyzję o oddaniu suni pod skrzydła fundacji. Nelka zostanie przygotowana do adopcji przez Karola. Mam nadzieję że już wkrótce pojawią się zdjęcia i pierwszy opis z ich życia. Nelka jest troszkę grubiutka, więc na pewno będzie musiała przejść odchudzanie, mimo to jest bardzo wesołą i żwawą sunią. mpati123 - 2011-05-03, 19:57 Kolejna Nelka Korbulowa Familia - 2011-05-04, 16:03 Nelusia
Czekamy na zdjęcia kolejnej niewiasty karol i spółka - 2011-05-06, 20:31 Heja, wybaczcie mały poślizg, lecz mamy małe urwanie głowy;
Do rzeczy. Nela przyprawiała nas na początku o niezbyt przyjemne emocje, jednak kiedy kutyna stresu, i złych przyzwyczajeń z domu, opadła, nela to złoty psiak, zero agresji, zabawa, zabawa, zabawa. Draco czasem nawet na nią szczeknie żeby już mu dała spokój, niedopieszczona nie dobawiona. Uczymy się chodzić na zwykłej smyczy, bo na flexi wyrywa ręce i wchodzi pod samochody ;/ Ogólnie jest niesamowicie pocieszna, jak na jej tusze aktywna, jutro idziemy do weta, nie ma na co czekać, M!S!A - 2011-05-06, 20:34 Dzięki Karol za wieści, bardzo się cieszę że Nelka się uspokoiła i wychodzi z niej goldeni anioł:) A na fotki możemy liczyć?Jerzy Kora - 2011-05-06, 20:41 No i dobre wieści. Gratulacje że przeszliście te pierwsze dni. Bardzo dobre doświadczenie . To co z tymi fotkami ? Korbulowa Familia - 2011-05-07, 07:36
karol napisał/a:
Nela przyprawiała nas na początku o niezbyt przyjemne emocje, jednak kiedy kutyna stresu, i złych przyzwyczajeń z domu, opadła, nela to złoty psiak, zero agresji, zabawa, zabawa, zabawa.
Co było powodem nieprzyjemnych emocji? Jak Nelcia zareagowała na stres? Ja jestem ciekawa, ale myślę, że to również konkretna informacja dla przyszłych potencjalnych kandydatów Nelusi Korbulowa Familia - 2011-05-07, 07:38
M!S!A napisał/a:
A na fotki możemy liczyć?
Ja tez proszę EWA INGA - 2011-05-07, 10:00 Dziękuję Karolu za wiadomości , martwiliśmy się o was ale cieszę się że Nelcia już się uspokoiła No i w wolnej chwili poprosimy o zdjęcia Jerzy Kora - 2011-05-08, 00:33
Korbulowa Familia napisał/a:
karol napisał/a:
Nela przyprawiała nas na początku o niezbyt przyjemne emocje, jednak kiedy kutyna stresu, i złych przyzwyczajeń z domu, opadła, nela to złoty psiak, zero agresji, zabawa, zabawa, zabawa.
Co było powodem nieprzyjemnych emocji? Jak Nelcia zareagowała na stres? Ja jestem ciekawa, ale myślę, że to również konkretna informacja dla przyszłych potencjalnych kandydatów Nelusi
Hm.... Zrobiłem mądrą minę. I na tym koniec mądrości.......,
Pies w nowym domu zachowuje się ..... nie wiadomo jak. A przypadku Nelki były to fafle do góry więc, więc stan zagrożenia. Nie wynikło z tych zachowań nic. Okazało się że to wspaniały psiak, tylko musiał z niej "zejść" stres. Kiedy pies wejdzie do nowego domu zawsze jest stres i w jego mniemaniu; walka o przeżycie. Temu zadaniu podporządkowuje swoje zachowanie. Dlatego ważne jest jedno; to procentuje - transport powinien być mało stresujący = niski poziom chormonów stresu. A w nowym domy należy przestrzegać zasad "pies w nowym domu".
Generalnie zasada jest prosta "to pies ma przyjść do człowieka". Zero przymusu. Pies nie ma wyjścia - chce przeżyć, a bez człowieka nie ma możliwości. Z góry więc jesteśmy na pozycji wygranej. Takie proste zasady. Kto je zastosuje jest skazany na sukces. karol i spółka - 2011-05-18, 18:55 Więc, kilka newsów i nowinek o 'Małej'. Pełna klimatyzacja, czuje się zupełnie swobodnie, nie ma problemu już z obroną zasobów. Podstawowe komendy ma już obcykane, na smyczy jeszcze czasem ciągnie, lecz to wina tego że ma swego kompana zabaw. Nela to bardzo zabawowa suczka, z mym Draco, bawią się całymi dniami, Nela zaczęła chudnąć, co jest przy jej masie bardzo wskazane. Jednym słowem skończymy z weta, zrobimy Małej śliczną sesje i może lecieć w świat.M!S!A - 2011-05-18, 19:00 Dzieki Karolu za wieści, liczę jednak na te foteczki bo chyba tylko ja Nelke widziałam na żywo, więc nie ukrywaj tego skarba tylko dla siebie karol i spółka - 2011-05-18, 19:14 jak tylko dorwę jakiegoś fotografa podzielę sie tym szczęściem Barbara - 2011-05-18, 20:15 Dziękuję Karolu bardzo i czekamy na fotki i kolejna relacje Korbulowa Familia - 2011-06-01, 18:25 Czy wiemy coś o socjalizacji Nelci u Karola?
Karolu udało ci się "dorwać jakiegoś fotografa"?
Chętnie bym zobaczyła Nelcię Jerzy Kora - 2011-06-01, 22:58 To już dwa tygodnie bez relacji Scoobisiowie - 2011-06-02, 07:07 Bardzo prosimy o zdjęcia ślicznotki, chętnie poznamy!!!M!S!A - 2011-06-02, 10:00 Wieści o Nelce. Karol ma problem z dostępem do internetu
Cytat:
NEla jest po szczepieniach, stan co raz lepszy nie licząc zatkany kanalik łzowy-którego ze względu na okres poszczepienny oraz wagę Małej nie odetkaliśmy od razu, a za jednym zamachem przy sterylce.
Zdjęcia sobotę wrzucę na forum, sterylka będzie do dwóch tyg. ze względu na wagę małej i szczepienia. Socjalizacja- świetnie, niesamowity progress, nie warczy jak koty, psy czy ludzie pałętają sie przy misce, dobrze chodzi na smyczy, podstawowe komendy- opanowane,
Korbulowa Familia - 2011-06-02, 10:08 Dzięki Misia za informacje
Fajnie się mała rozwija Truskawka - 2011-06-03, 16:35 I czekamy na fotki Scoobisiowie - 2011-06-15, 17:25 Chyba już czas na jakieś wieści o suni i jakieś foteczki, umieramy z ciekawości Korbulowa Familia - 2011-06-18, 07:07
Klaudia i Piotrek napisał/a:
Chyba już czas na jakieś wieści o suni i jakieś foteczki, umieramy z ciekawości
Przychylam się do prośby...EWA INGA - 2011-06-18, 10:56 Parę fotek Neli jeszcze od włascicela
Korbulowa Familia - 2011-06-18, 12:06 Fajna Neluska, tylko taka samotna
Ja czekam na zdjęcia obecnej letniej wesołej Nelci Scoobisiowie - 2011-06-18, 18:41 Ale cudo A jak teraz musi wyglądać
Karolu błagamy o foteczki, chłopie no zróbże coś