To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KARMEL ma już dom w Gdyni - 19

bielan - 2010-10-21, 18:32
Temat postu: KARMEL ma już dom w Gdyni - 19
Dziś pod opiekę Wart trafił kolejny Golden. Właściciela z powodów osobistych była zmuszona, szukać dla Karmelka nowego domu.
Karmel jest właśnie w drodze do Anety, u której będzie czekał na swoich nowych Ludzi :-)

Więcej o Karmelu napisze pewnie Aneta.

Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy pomagali bądź właśnie pomagają w transporcie a trochę tych osób jest :-)

Ewie dziękuje za profesjonalnie załatwioną i doprowadzoną sprawę do końca, a Łukaszowi i Szantuli za pomoc przy transporcie

Bardzo bym chciał podziękować Anecie, za przygarnięcie pod swój dach Karmela. Jeśli będziesz Aneto miała jakiekolwiek pytania czy wątpliwości pisz, dzwoń śmiało. Wszyscy jesteśmy tu po to by sobie wzajemnie pomagać :-)

Iza i Luna - 2010-10-21, 18:41

No no :-) fundacja sie rozwija :-) czekam na zdjęcia ;-)
mpati123 - 2010-10-21, 18:53

No a jak coś, to wal do mnie! :-) Bardzo daleko nie masz :-P No i mam fundacyjnego sąsiada... Co prawda druga część miasta, ale daleko to nie jest :-)
Aga Szanti - 2010-10-21, 22:15

To może ja napiszę dwa słowa na wypadek gdyby Aneta nie miała dzisiaj chwili... a tu tylu zaciekawionych czeka na informacje. :mrgreen:

Karmel jest przesłodkim i podstawiającym się do głasków 100% goldasem.

Do samochodu bez problemu, nie trzeba było go wcale namawiać. Podczas podróży zachowywał się wzorcowo (mimo, że trwała ona dla niego już kilka godzin).
Leżał sobie chłopak albo siadał i oglądał świat.

Na postojach ładnie siusiu i ładnie qpka. Trochę ciągnie na smyczy... zapewne dlatego na szyi miał gigantyczną kolczatkę - Aneta obiecała zdjąć :-D

Nie było po nim widać zdenerwowania, nie wydawał się być czymkolwiek przestraszony.

Fajne Karmelowe Złotko :mrgreen:

MarzenaTabaNugat - 2010-10-22, 08:18

Anetko ładnie o zdjęcia prosimy ;-) ;-) :lol: tego "Karmelowego Złotka"
Aga Szanti - 2010-10-22, 09:31

Napisz coś koniecznie Anetko, bo bardzo jestem ciekawa zapoznania i czy się chłopcy polubili. No i zdjęcia koniecznie. Podobno piękny weekend się zapowiada więc będą piękne zdjęcia.
EWA INGA - 2010-10-22, 15:32

Ponieważ Anecie zepsuł się komputer , a wiemy że wszyscy czekają na wiadomości, napisze kilka słów z relacji od Anety. Aneta późnym wieczorem dotarła z Karmelkiem do domu. Zapoznanie psiaków odbyło się na dworzu , jednak chłopaki nie przywitały się ze sobą ładnie :-? . Po całym incydencie skończyło się na tym że Karmel i Mucek noc spędzili w osobnych pokojach. Dzisiaj Aneta poszła z nimi na całkowicie neutralny grunt, na początku było małe spięcie , później Mucek zaczął zaczepiać Karmelka do zabawy ,a w drodze powrotnej chłopaki szli już zgodnie obok siebie. :-) Jak to skomentowała Aneta " Przepiękny widok " :-) Teraz obydwoje mijają się w mieszkaniu i jak na razie jest wszystko ok. Karmelek jest bardzo grzecznym i ułożonym psem, niesamowity pieszczoch :-D zna też podstawowe komendy , siad , łapa . Ładnie przychodzi na zawołanie. Z jedzenie nie ma problemu Karmel , kolacje i śniadanko bardzo ładnie zjadł , qóp też ok. Myślę ze chłopaki się dogadają , jest to tylko kwestia czasu.
EWA INGA - 2010-10-22, 19:53

A tak sobie chłopaki śpią :-D

magda - 2010-10-22, 20:58

Witam , właśnie wróciliśmy ze spacerku Mucek, Karmek i Cliffcio w tym mój synek bawili się super i myśle że się dogadają bez problemu, :-D Karmel jest bardzo fajnym ułożonym pieskiem,najpierw sami byliśmy się w domu u Anety przywitać z pieskiem wywar na nas bdobre wrażenie grzecznego ułożonego psa.Zdjecia na pewno będziemy robić..pozdrawiamy :-D
bielan - 2010-10-24, 18:42

Ewa napisz proszę do tam u Karmela i Anety, bo z tego co mówiłaś, masz nowe dobre informację :-) a Aneta chyba dalej nie ma sprawnego kompa...
EWA INGA - 2010-10-24, 19:09

Niestety Aneta jeszcze nie ma naprawionego komputera . Wczoraj z nią rozmawiałam , na to wygląda ze chłopaki się dogadali :-) Karmelek z Muckiem zaczynają się razem bawić , nie ma pomiędzy nimi zgrzytów . Noc przespali w jednym pokoju , i było wszystko ok. Aneta robi dużo zdjęć, także jak tylko naprawi komputer na pewno je wstawi. :-)
bielan - 2010-10-24, 19:22

Dzięki za info :-)
Karmelek - 2010-10-24, 20:27

witajcie
chyba przyszła ta pora na przedstawienie się ... jestem 'mamą" Karmelka... tak tak tego Przystojniaka, którego bardzo mi brakuje i przeokrutnie za nim tęsknię... Bardzo dziękuję Ewie za zorganizowanie wszystkiego, Anetce za opiekę ( Anetko wyściskaj go ode mnie i połaskotaj po uchu)
ponieważ nie łapię się tu jeszcze i nie wiem jak umieszcza się zdjęcia podam wam link gdzie mozecie "fafika" zobaczyć.
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję
Asia
http://www.fotosik.pl/pok...e8bbc96680.html

EWA INGA - 2010-10-24, 21:09

Karmelek napisał/a:
witajcie
chyba przyszła ta pora na przedstawienie się ... jestem 'mamą" Karmelka... tak tak tego Przystojniaka, którego bardzo mi brakuje i przeokrutnie za nim tęsknię... Bardzo dziękuję Ewie za zorganizowanie wszystkiego, Anetce za opiekę ( Anetko wyściskaj go ode mnie i połaskotaj po uchu)
ponieważ nie łapię się tu jeszcze i nie wiem jak umieszcza się zdjęcia podam wam link gdzie mozecie "fafika" zobaczyć.
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję
Asia
http://www.fotosik.pl/pok...e8bbc96680.html

Witaj Asiu :-) bardzo ale to bardzo się ciesze że nareszcie napisałaś. :-D Na prawdę nie ma za co dziękować , po to tu wszyscy jesteśmy aby pomagać. Aneta z pewnością wymizia Karmelka :-) Mam nadzieję że będziesz tu zaglądała często, no i oczywiście trzymam cię za słowo że jeszcze nie raz się spotkamy np: na drugim zjeździe fundacyjnym :-D

Ps: Zdjęcia sa przepiękne :-)

aneta01411 - 2010-10-26, 13:14

Witam wszystkich i przepraszam za brak wieści z mojej strony mam nadzieję, że brat już dziś zrobi mi komputer i będę mogła powstawiać trochę fotek...
A wracając do Karmelka to jest to przeuroczy piesek bardzo spokojny lubi dzieci i z tego co zaobserwowałam uwielbia wodę.Z Muckiem się dogadują ale jeszcze wczoraj złapali się zębami nie wiem o co im poszło ale na ten moment jest wszystko ok.Jest niesamowitym pieszczochem kiedy potrzebuje zainteresowania to wpycha łepek pod moją rękę i nosem podbija ją do góry żeby go podrapać i pogłaskać.Jest świetnym pływakiem i uwielbia kopanie w piasku lub błotku .Ale ogólnie zazdroszczę osobie, która zdecyduje się przygarnąć do siebie Karmelka...

PS.Karmelkowa mamo wymiziałam i połaskotałam go od ciebie :lol:

Aga Szanti - 2010-10-26, 13:19

Warna - 2010-10-26, 17:35

Dzięki za wieści. Aneta, napisz proszę, czy Karmelek nie ma czasem lekkiej nadwagi. ;-)
aneta01411 - 2010-10-26, 21:37

A oto JA w całej okazałości...z kolegą Muckiem :mrgreen: :-P
i myślę, że ma trochę nadwagi...

aneta01411 - 2010-10-28, 09:28

Karmel to zdrowy i wesoły goldas . Żywiołem jest woda z której mógłby nie wychodzić.
W domu jak i na dworze bawi się bardzo ładnie, spotkania z innymi psami przebiegają pozytywnie.Uwielbia kopać dołki i obgryzać patyki.Toleruje dzieci zarówno starsze jak i te małe.Kocha przytulańce i drapanki, a jak złapie głupawkę to wariuje razem z Muckiem po całym mieszkaniu.

bielan - 2010-10-28, 18:44

aneta01411 napisał/a:
a jak złapie głupawkę to wariuje razem z Muckiem po całym mieszkaniu.

No to na pewno masz wesoło :-)

Marcina I LOBO - 2010-10-28, 19:09

Nie moge zobaczyc zdjec Karmelka ,bo u mnie sa ogromne.Można je jakos zmniejszyć?
Karmelek - 2010-10-28, 19:21

Cudownie go zobaczyć jak się bawi :) ... no i te jego wodne zabawy :) ... jeża do domku jeszcze Ci nie przyniósł ? Uwielbia zabawy z jeżem i zawsze jest zawiedziony, że jeże nie chcą się z nim bawić :) ).... Jeśli chodzi o jego nadwagę ... Karmel był pierwszy i największy z miotu, więc zawsze był duży :) ....
Miziaki dla mojego Fafika :) i pozdrowiania dla reszty :)

M!S!A - 2010-10-28, 19:37

Marcina I LOBO napisał/a:
Nie moge zobaczyc zdjec Karmelka ,bo u mnie sa ogromne.Można je jakos zmniejszyć?

U mnie jest niestety podobnie :-(

Warna - 2010-10-28, 20:17

Jedno mi się nie otwiera, więc nie mogę go zmniejszyć. :-(
Kazimm - 2010-10-28, 20:57

Ja widzę zdjęcia,
i są nawet ładne :P