Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BRUNO - 102
Barbara - 2012-03-16, 21:46 Temat postu: BRUNO - 102W dniu dzisiejszym pod opiekę fundacji trafił kolejny psiak z pseudohodowli. Bardzo dziękujemy Baskerowi za odebrani, transport i opiekę nad psiakiem Jerzy Kora - 2012-03-17, 00:00 Ciekawe jak nazwiemy psiaka, bo podobno oryginalnie jego imię brzmi GULD. Pewnie DT będzie decydowało
Chłopak, będąc w pobliżu, odwiedził przyjaciółkę Bellę
Trochę widać że zdezorientowany, Bo Bella już jest wysterylizowana
Chłopak przed spotkaniem z dziewczyną został wykąpany.
Zwiedził ogródek
Podjadł bułeczki .
Został trochę wysuszony
i pojechał do domu z Krzyśkiem.
Piękny, spokojny, przytulaśny pies. Bardzo ładna sylwetka,Barbara - 2012-03-17, 00:37 Fajny Basker - 2012-03-17, 01:06 My już w domku. Chłopak w końcu zasnął . Ładnie zjadł z ręki (nie łapczywie) trochę zdziwiony ,że tak też można . Wcześniejsze próby poczęstowania go czymkolwiek albo ignorował , ewentualnie polizał....(oprócz bułeczki od Marioli ) apropos lizania: dłonie, twarz, nogi... Jest strasznie milusi i chrapie , i śmierdzi aż sie boje co by było w mieszkaniu gdybyśmy go z Jurkiem wcześniej nie wykąpali
A tak w skrócie ładnie wszedł do klatki jak by tu był już od dawna, mieszkanie też zwiedził, jak na psa kojcowego nie jest bojaźliwy.Jerzy Kora - 2012-03-17, 01:08 Co to z tą lizawką jest. Rodzinne czy co. Bella liże każdą rękę, która tafi w jej pobliże. Basker - 2012-03-17, 01:16 Jest naprawdę świetny i bardzo ufny.
Znalazłem kilka dredów które pominęliśmy, jutro je ciachnę, w nich też kumuluje się strasznie dużo tego ,,zapachu" Basker - 2012-03-17, 21:54 Oto Ja
Ale mam jęzor Coo?? Aga_TRuficzkowa - 2012-03-17, 22:01 A jaki śliczny jestem Coo Warna - 2012-03-17, 22:04 Bardzo piękny. Basker - 2012-03-17, 22:16 Za nami pierwsza doba ,jak na psa przebywającego wcześniej w trudnych warunkach zachowuje się wspaniale.
Noc bez przygód no może nie całkiem , żadnych niespodzianek na dywanie,ale...
ok 2 rano... władował mi sie do łóżka Po chwili wyladowal na podłodze Nie mam nic przeciw psom w łóżku, tylko ten jego ,,zapach" Z tego można się domyślać, że nie całe swoje życie spędził w kojcu. Psiak umie ,,siad" ,,łapa" a tego na pewno nie nauczył się w miejscu z którego został zabrany
Na spacerach sam podchodzi do mijanych osób ( sąsiadki też go dorwały ) na psy dobrze reaguje.Basker - 2012-03-17, 22:38 Apropo zapachu
To już jego druga kąpiel od wczoraj
Tuż przed.... Kawał psiaka zdjęcia tego nie oddają ale wsadzić go do wanny lekko nie było
Szczęśliwy- już wyszedł z wanny
Basker - 2012-03-17, 23:27 Spacerek
Po spacerku
Basker - 2012-03-18, 01:00 Niedawno wróciliśmy ze spacerku i wiecie co.... Uwielbiam Go...
Pies zasypiający na Twoim kolanie BEZCENNE
Jerzy Kora - 2012-03-18, 01:11 Pies z klatki, który robi "siad", podaje łapę, wskakuje sam do samochodu - to zadziwiające.Basker - 2012-03-18, 01:20 Wskakiwanie do samochodu sam widziałeś
Ponad to na autobus i ruch uliczny nie reaguje, odkurzacz tez nie robi na nim wrażenia.
Bardzo prawdopodobne, ze kiedys miał normalny dom
Po kąpieli myślałem, że łazienka będzie dla niego ,,nie fajna" , zostawiłem tam kawałek kiełbaski i wszedł bez oporów byłem nie było żadnego czajenia się czy wysuwania pyska jak najdalej aby nie wejść. Po prostu wszedł zjadł i wyszedł. Za chwilkę zawołałem go i.... nie miał żadnych oporów żeby wejść tam ponownie. Jest naprawdę ŚWIETNY Ewa i Cindy - 2012-03-18, 10:20 ale słodziak
życzę dalszych sukcesów bo widać że jest bardzo dobrze od początku
Cindy spi ale jak wstanie to pewnie pomacha łapka i ogonem
a co do imienia.. pominęłam ten kawałek z nowym czy zostaje Guld ?Basker - 2012-03-18, 10:29 O imieniu zdecyduje DT. Do którego chłopak dzisiaj się wybiera
Ja niestety nie mogłem go zatrzymać .
Ps. Przepraszam za bałagan który widać na niektórych fotkach , jutro mam przeprowadzkę i jestem na kartonach Ewa i Cindy - 2012-03-18, 10:31 no straszne .. jak tak można bałagan pokazywać jakoś wybaczymy
to czekam na relacje z DT
super że pomogłeś choć na chwilę Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-18, 10:36 U nich to chyba rodzinne wszystkie takie słodziaki są
z pewnością znajdzie kochający dom, Basker może- kto wie- jeszcze Wasze drogi się zejdą Basker - 2012-03-18, 14:52 Psiak jest już w nowym DT w Mińsku
Ładnie się przywitał z całą rodzinką, zwiedził ogródek i podlał kwiatki (dosłownie)
Niby to była tylko jedna doba, ale ehhh..... Oj po prostu wspaniały Pies...
Wszystkiego co najlepsze w Twojej ,,podróży" do lepszego życia Aga_TRuficzkowa - 2012-03-18, 16:46 Krzysiu jeszcze raz bardzo, bardzo Ci dziękujemy ,że po raz kolejny poratowałeś nas w transporcie, jesteśmy Ci bardzo wdzięczni ,że odwiozłeś Golda do Mińska. Ja rozmawiałam już z Arkiem,cała rodzina jest zachwycona Goldem,więcej za jakiś czas napisze sam Arek.Barbara - 2012-03-18, 17:47 Krzysiu WIELKIE DZIĘKI za pomoc Basker - 2012-03-18, 18:22 Zawstydzacie mnie , naprawdę nie ma za co.
Psiak jest super i czekam na info od Arka + może jakieś fotki insupportable0 - 2012-03-18, 20:16 Witam wszystkich Tak jak obiecalem, skladam relacje z pierwszego dnia pobytu Gold'a u mnie. Moze napisze to w punktach :
1) Po przybyciu do nas Gold byl poczatkowo bardzo zdezorientowany. Nastepnie, jak juz zdazyl napisac Krzysiek, psiak podlal kwiatki
2) Najprawdopodobniej w wyniku stresu, piesek nie chce nic jesc (ksiaze je tylko z mojej reki ) zobaczymy jak bedzie jutro.
3) Gold mial problem z zejsciem po schodach (po dlugich probach udalo mi sie go jednak namowic)
4) Poszlismy wiec na spacer (bylem pozytywnie zaskoczony jego umiejetnoscia chodzenia na smyczy, bardzo grzeczny i posluszny), nie sprawia najmniejszych klopotow
5) po kolejnym trzecim chyba praniu ginie ta "fantastyczna" won Jerzy Kora - 2012-03-18, 22:19
insupportable0 napisał/a:
2) Najprawdopodobniej w wyniku stresu, piesek nie chce nic jesc (ksiaze je tylko z mojej reki ) zobaczymy jak bedzie jutro.
Z czasem niechęć do jedzenia mu przejdzie. Z tym, że nie jest to tylko wynik stresu, ale również dotychczasowych przyzwyczajeń żywieniowych. Można mu spróbować podlać trochę wody do karmy. Można tez kupić mu kurzych kadłubków. Na 99% będzie szczęśłiwy i pożre je z przyjemnością. Tak na surowo. . We wtorek powinna dojść karma fundacyjna.