To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AZUR - 131

Barbara - 2012-08-31, 19:34
Temat postu: AZUR - 131
W dniu dzisiejszym pod naszą opiekę przyjęliśmy kolejnego pięknego psiaka :) Ma na imię Azur i został oddany fundacji przez właściciela.
Psiak trafia dzisiaj do Agnieszki do Poznania, jutro Aga zawozi go do Wrocławia a Marcin od Sary i Tiny odwiezie go z Wrocławia na Śląsk i w końcu trafi do Oli Korbulowej na DT !
Mam nadzieję, że wszystko się uda i dziękuję wszystkim za zaangażowanie i pomoc.

POST ROZLICZENIOWY

Wpłaty na konto:

Darowizny rzeczowe :

Wydatki:

124 zł karma
150 zł transport
175 zł zdjęcia RTG stawów biodrowych i łokciowych
283 zł opieka weterynaryjna (szczepienia+odrobaczenie+wizyty+środki lecznicze)

Aga, Tami i Lenka - 2012-08-31, 19:46

Azur jest już u mnie :-) ale to przecudny psiak, grzeczny, spkojny, cały czas teraz chodzi za mną i za moja córą noga w nogę :-) właśnie wróciłam z nim z spaceru, byliśmy tylko troszkę bo cały czas szukał swojej Pani. Nie chciałam go dodatkowo stresować dlatego byliśmy tylko na siq i teraz jesteśmy w domu. Jutro jesteśmy umówieni z Marcinem w Wrocławiu około 12. Już zazdroszczę Oli, że będzie miała takiego pięknego tymczasa :mrgreen:
Azur jest dość duży, ma potwornie dużo sierści i na moje oko potrzebowac będzie fryzjera bo ma trochę kołtunów, pieknie robi siad, z ręki je bardzo delikatnie, i pieknie daje łapkę że chce więcej :-P tyle z pierwszych spostrzeżeń :-)
czeka nas teraz nocka, mam nadzieję, że pomimo stresu prześpi ja w miarę spokojnie :-)

Rufiakowa Amcia - 2012-08-31, 19:51

To życzymy miłej wspólnej nocki :)
Korbulowa Familia - 2012-08-31, 19:51

Za to ja spać (z podekscytowanie) pewnie nie będę :mrgreen:
Hehe - już ja go dorwę (po oswojeniu) w moje ręce i zrobimy porządek z futrem :D

Czeeeeeeekam... :mrgreen:

Aga, Tami i Lenka - 2012-08-31, 19:57

po pierwszych obserwacjach jeszcze jedna uwaga - moja sznaucerka co jakis czas go zaczepia, szczeka i leci do niego i go obwąchuje - Azurek tylko patrzy i nic, zero jakiejkolwiek agresji :mrgreen: trzeba by mu pewnie zmienić jeszcze wiek w opisie - Azurek urodził się w listopadzie 2006r. więc ma prawie 6 lat :-)
Aga, Tami i Lenka - 2012-08-31, 19:59

oj zazdroszczę, zazdroszczę Ci Olu :-)
Barbara - 2012-08-31, 20:27

Agnieszko - już poprawiłam na 5,5 roku, dobrze?
Asterkowy Krzysztof - 2012-08-31, 20:29

No to mamy super psiaka bardzo sie cieszę że psiak trafi do OLI :)na tymczas ,choć taki słodziak pewnie długo na DS nie będzie czekał :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-08-31, 20:46

może być :-) dzięki :-) ostatnie dzisiaj wpisy bo idziemy spać :-) Azurek jest sporym grubaskiem :-P właścicelka dała mi dla niego kolczatkę i wyciągana smycz, kołtuny ma m.in. na szyji i przy ściąganiu kalczatki trochę mu się w nią wplątują :-( trochę zaczyna teraz popiskiwać :-( pewnie to z tęsknoty ale jak się go zawoła albo pogłaszcze to się uspokaja :-) Razem z Azurkiem życzymy Wszystkim spokojnej nocki :mrgreen:
Warna - 2012-08-31, 20:50

Albo zmień mu obrożę, albo zakładaj tę kolczatkę kolcami do góry, żeby nie raniła jego ciała. :-(
Judka i Mikuś - 2012-08-31, 21:17

czekamy z Mikusiem z niecierpliwoscia na zdjecia :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-09-01, 05:59

witamy, jesteśmy już po nocce :-)

minęła nam całkiem dobrze, Azurek tylko raz szczeknął w nocy (czegoś sie wystraszył), sporo jednak popiskiwał :-( widać, ze bardzo tęskni dlatego jestem z niego bardzo dumna, ze jest taki grzeczny :-)

Warna, postaram się odwrócić kolczatkę ale nie wiem, czy dam radę bo smycz jest do niej na stałę przypięta (cos z jej zamknięciem jest nie tak). Azur teraz chodzi sobie w ogródku bez niczego (ogór ogrodzony), w samochodzie tez mu ja zdejmę - postaram się żeby miał jak najmniej załozonej kolczatki :-)

co do zdjęć - postaram się zrobić jakies telefonem i wrzucić je po moim powroci z Wrocławia :-) niestety aparat powiedział mi "niet" i nie robi zdjęć :evil:

Korbulowa Familia - 2012-09-01, 07:09

Ja już czekam z obróżką dla Azurka :)
Aga i Sara - 2012-09-01, 12:23

Azur jedzie już z Marcinem do Gliwic, Warna kolczatka zdjęta w końcu jak pisała Aga w samochodzie jej nie potrzebuje.
Psiak leży sobie spokojnie w samochodzie nie to co nasz rudzielec Jogi :evil: . Ciekawe czy Oli da się wmówić, że to Jogi jest psem dla niej :-o .

Korbulowa Familia - 2012-09-01, 12:34

Aga i Sara napisał/a:
Ciekawe czy Oli da się wmówić, że to Jogi jest psem dla niej .

W Pakiecie z Tiną i Sarą :P

Hehe, ale fuuuutrem to wypcham poduszki po wyczesywaniu i obcinaniu :D

Aga i Sara - 2012-09-01, 12:38

:)

W sumie jak patrzę na zdjęcie Azura to wygląda jak brat bliźniak Sary :)
No ilością futra też więc Ola życzę powodzenia :mrgreen:

Grażka i Feliks - 2012-09-01, 13:27

I Azur niespodziewanie znalazł się u nas :)
Mam teraz dwa niesamowicie grzeczne psiaki.Na dworze Fel nie dał mu spokoju ale po przyjściu do domu położył się i nic go nie obchodzi :P
Mamy kotke od babci i też nie ma problemu :)

Aga i Sara - 2012-09-01, 13:31

A ja zastanawiałam się gdzie przechowają Azura a tu do Grażyny zawitał :)
No to następnym razem jak wpadniemy w odwiedziny do Basi to się wproszę aby osobiście poznać Felka :)

Pozdrawiam

Korbulowa Familia - 2012-09-01, 13:33

Grażka425 napisał/a:
Mamy kotke od babci i też nie ma problemu :)

:radocha:

Ja siedząc w pracy "pypcia" dostanę czekając na chwilę spotkania :)

Barbara - 2012-09-01, 14:44

Olu zabiorę Azura przed 18 i zawiozę do Ciebie do domu, tak? O której mam być ?
Korbulowa Familia - 2012-09-01, 14:48

Barbara napisał/a:
Olu zabiorę Azura przed 18 i zawiozę do Ciebie do domu, tak? O której mam być ?

Basiu o 18:30 będę gotowa na przyjęcie nowego domownika :)

Barbara - 2012-09-01, 14:49

Dobra będę u Ciebie na 18.30. No chyba, że się zgubię :roll:
Barbara - 2012-09-01, 14:51

No i chciałam BARDZO podziękować Agnieszce i Marcinowi za pomoc w transporcie Azurka . No i oczywiście Grażynce za opiekę w dniu dzisiejszym :) :) :) :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-09-01, 15:54

a ja tu myślałam, że pierwsza cos napisze o dzisiejszej drodze a tu nic :-P
a co tam i tak opiszeę nasza drogę bo Azurek był niesamowicie grzeczny :mrgreen: całą drogę spał, budził sie tylko na chwilę w momentach kiedy jechalismy przez ronda :-) chyba za bardzo mu sie kręciło w głowie :roll: tak jak Aga pisała w samochodzie Azurek był bez kolczatki :-) zaraz spróbuje wkleić jakies fotki

Aga, Tami i Lenka - 2012-09-01, 15:55

Basiu dla mnie to cała przyjemność :mrgreen: jak tylko bede mogła pomóc t zawsze jestem do dyspozycji :lol: