To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

KALENDARZE - Kalendarz na 2011 rok

Warna - 2010-11-06, 17:33
Temat postu: Kalendarz na 2011 rok
Kucyk powiedział, ze mógłby dla nas zrobić jakiś kalendarz na 2011 rok, ale musimy mu przesłać zdjęcia psiaków w dużym rozmiarze. Co Wy na to? Kto się zajmie zebraniem zdjęć i kontaktem z kucykiem?

Ja wybrałam fajne psie sentencje, które moglibyśmy umieścić w kalendarzu (takie, jak Wy macie często w podpisach).

MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 18:01
Temat postu: Re: Kalendarz na 2011 rok.
Warna napisał/a:
Kucyk powiedział, ze mógłby dla nas zrobić jakiś kalendarz na 2011 rok, ale musimy mu przesłać zdjęcia psiaków w dużym rozmiarze. Co Wy na to? Kto się zajmie zebraniem zdjęć i kontaktem z kucykiem?

Ja wybrałam fajne psie sentencje, które moglibyśmy umieścić w kalendarzu (takie, jak Wy macie często w podpisach).

Ja mogę się tym zająć,

Ale ogłosimy konkurs na każdą porę roku czy zbieramy zdjęcia po "znajomych" ??

Warna - 2010-11-06, 18:06

Ja bym zebrała, żeby to były na prawdę ładne zdjęcia. Sądzę, że na jakieś 100 sztuk kalendarzy moglibyśmy liczyć. Ale zdecydujcie, bo sama nie wiem. :-?
Warna - 2010-11-06, 18:09

Sentencje:

"Pies jest jedynym stworzeniem na ziemi, które kocha Cię więcej niż samego siebie " ~ Josh Billings

“Mylić się jest rzeczą ludzką, wybaczać - psią” Anonim

"Możemy ocenić serce człowieka po tym jak traktuje zwierzęta" - Immaunel Kant

"Za pieniądze możesz kupić psa, ale nie machanie jego ogona" - Anonim

"Na świecie nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy" - Edward Abbey

"Nie bierz uwielbienia swojego psa za ostateczny dowód na to, że jesteś super" - Ann Landers

"Dla psa jego pan jest Napoleonem. Stąd się bierze nieustająca popularność psów" - Aldous Huxley

"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies" - Christopher Morley

"Człowiek to psie wyobrażenie boga" - Holbrook Jackson

"Przeciętny pies jest przyjemniejszym człowiekiem od przeciętnego człowieka" - Andrew A. Rooney

"Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą, twoim psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój, wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie" - Anonim

"Jeśli w niebie nie ma psów, to chcę pójść tam, gdzie po śmierci idą one" - Anonim

"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - Mark Twain

"Widziałem raz u psa taki wyraz oczu, spojrzenie pełne pogardy, które bardzo szybko znikło i jestem przekonany, że psy w zasadzie uważają ludzi za kretynów" - John Steinbeck

"Jeśli ktoś się nie podoba twojemu psu, najprawdopodobniej tobie też nie powinien się podobać" - Anonim

"Aby właściwie nacieszyć się psem, nie wystarczy po prostu nauczyć go być prawie człowiekiem. Chodzi o to, by otworzyć się na możliwość stania się po części psem" - Edward Hoagland

"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin

"Jeśli pies spojrzy na ciebie i nie chce podejść, powinieneś dokładnie przyjrzeć się swojemu sumieniu" - Woodrow Wilson

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka" - Samuel Butler

"Psy kochają przyjaciół i gryzą wrogów, w odróżnieniu od ludzi, którzy niezdolni są do czystej miłości i zawsze muszą mieszać miłość z nienawiścią" - Zygmunt Freud

"Jeśli najlepszym przyjacielem człowieka jest pies, to ten pies ma niejaki problem..." - Edward Abbey

"Gdyby psy potrafiły mówić, posiadanie ich nie byłoby już tak przyjemne" - Andy Rooney

"Mylić się jest rzeczą ludzką, wybaczać - psią" - Anonim

"Nie popełnij błędu i nie traktuj swojego psa jak człowieka, albowiem on potraktuje cię jak psa" - Martha Scott

"Kiedy w twoim kierunku biegnie jakiś pies, zagwiżdż na niego" - Henry David Thoreau

"Gdyby psy umiały mówić, być może byłoby nam się tak trudno z nimi dogadać, jak z ludźmi" - Karel Capek

"Mój piesek - serduszko u moich stóp" - Edith Wharton

"Cała wiedza, suma wszystkich pytań i wszystkich odpowiedzi zawarta jest w psie" - Franz Kafka

"Jeśli jesteś psem i twój właściciel zaproponuje ci włożenie gustownego sweterka - zasugeruj mu gustowny ogonek" - Fran Lebowit

--

MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 18:30

Warna napisał/a:
Ja bym zebrała, żeby to były na prawdę ładne zdjęcia. Sądzę, że na jakieś 100 sztuk kalendarzy moglibyśmy liczyć. Ale zdecydujcie, bo sama nie wiem. :-?

Warna czy wiesz jaki format kalendarzy proponuje kucyk ? czy to już bezpośrednio z nim?

Możemy np wybrać połowe zdjęć w konkursie a połowe sami po ustaleniu ile zdjeć będzie na każdy miesiąc.
Konkursy tego typu wzbudzają bardzo pozytywne emocję :) i na pewno osoby których psy znajdą się w kalendarzu z chęcią ( i dumą) taki kalendarz zakupią (nie tylko dla siebie :-P :mrgreen: )

Warna - 2010-11-06, 18:36

Trzeba się z nim skontaktować. Masz jego gg?
Warna - 2010-11-06, 18:37

10561
MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 18:52

Warna napisał/a:
10561

Wszyscy korzystaja z gg ? :-P no dobra ja też zakładam :-P ;-)

Warna - 2010-11-06, 18:57

Najwyższy czas! :mrgreen:
Edyta - 2010-11-06, 19:04

ja też muszę założyć gg :-P a fotkami z różnych pór roku też się mogę podzielić :mrgreen:
Warna - 2010-11-06, 19:05

Zakładaj i się dziel!
Edyta - 2010-11-06, 19:09

ale stawiam jeden warunek :evil: Kaja musi być na jedej z fotek!
MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 19:10

Edyta napisał/a:
ale stawiam jeden warunek :evil: Kaja musi być na jedej z fotek!

bez dyskusyjnie :mrgreen:

Warna - 2010-11-06, 19:12

Psy fundacyjne w pierwszej kolejności!!! :-)
M!S!A - 2010-11-06, 19:15

No to chyba ktoś musi zrobić jakieś ładne zdjęcie Jamajce byśmy też się załapały do tego kalendarza. Bo mnie to jeszcze kiepsko wychodzi
Daga i Goldi - 2010-11-06, 19:38

W pierwszej kolejności - Goldi bedzie w pierwszej kolejności bo jest ładna, fajna i jest tap madl :) Oczywiscie jak każdy pies dla swojego zakochanego właściciela :)

Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym miec taki kalendarz z psiakami, ale nie wiem czy da sie zrobic w dwoch formatach - sciennym i taki ktory stoi na biurku z wyrywanymi karteczkami! Byłoby fantastycznie! Bo ja na biureczko potrzebuje i na sciane naturalnie!! CUDOWNY POMYSŁ! A zdjęcia mam goldinowe robione profesjonalnie przez fotografa aż 4 wiec moze akurat takie profesjonalne dosc sie przydadza, z chęcia podeśle :)

Juz sie nie moge doczekac. UWIELBIAM takie ładne zdjęciowe kalendarze!

M!S!A - 2010-11-06, 19:40

A ja bym była za takim kalendarzem książkowym w którym mogły by się znaleźć informacje o rasie, zdjęcia i różne różności związane z goldasami.-zwłaszcza że takiego kalendarza jeszcze nikt nie wydał i mógł by się okazać hitem.
MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 19:55

M!S!A napisał/a:
A ja bym była za takim kalendarzem książkowym w którym mogły by się znaleźć informacje o rasie, zdjęcia i różne różności związane z goldasami.-zwłaszcza że takiego kalendarza jeszcze nikt nie wydał i mógł by się okazać hitem.

Zapytam kucyka :mrgreen: :) wszystkie pomysły super tylko zobaczymy jak z realizcją :mrgreen:

Warna - 2010-11-06, 20:16

Kalendarz dużego wymiaru chyba nei w tym roku. Mało mamy już czasu na przygotowanie!
MarzenaTabaNugat - 2010-11-06, 21:41

Warna napisał/a:
Kalendarz dużego wymiaru chyba nei w tym roku. Mało mamy już czasu na przygotowanie!

Jestem po rozmwie z kucykiem,

Niestety jest już na tyle późno że generalnie będziemy musieli "brać co się da" (dotyczy to zarówno ilości jak i formatu) a ewentualnie w przyszłym roku zrobimy od początku do końca tak jak będziemy chcieli.

Konkurs na zdjęcia odpada, głównie dlatego, że byłoby to czasochłonne,

Mariusz był sceptycznie nastawiony do jakichkolwiek zdjęć (proponował że wykorzysta to co sam posiada) ale ustaliliśmy że spróbóje mu znaleźć zdjęcia spełniające nastęujące warunki :
1:1, tiff, (bez kanałów alfa), 300 dpi minimum - także musimy się spiąć,

Poza tym czeka na logo - podobnie jak zdjęcia potrzebne na wczoraj :-P

M!S!A - 2010-11-06, 21:44

Cytat:
1:1, tiff, (bez kanałów alfa), 300 dpi minimum

a możesz to przetłumaczyć dla totalnych laików fotograficznych?

Edyta - 2010-11-06, 21:45

czyli fotki oryginalne bez przeróbek?
MarzenaTabaNugat - 2010-11-07, 10:57

Edyta napisał/a:
czyli fotki oryginalne bez przeróbek?
no chyba tak
- Format 1:1, TIFF ( bez kanałów alfa - to dodatkowe kanały, cokolwiek to oznacza, stosowane przy retuszu)
- Rozdzielczość 300 dpi,
- Przestrzeń kolorów CMYK, bez osadzonych dodatkowych profili

czyli tak jak mówi Edytka bez przeróbek

M!S!A - 2010-11-07, 11:04

Czyli można jakieś fotki przesłać do Ciebie Marzenko czy jak? Nie wiem tylko czy będą one spełniać wymagania- no chociaż jedno wiem na pewno- są bez retuszu
MarzenaTabaNugat - 2010-11-07, 11:07

M!S!A napisał/a:
Czyli można jakieś fotki przesłać do Ciebie Marzenko czy jak? Nie wiem tylko czy będą one spełniać wymagania- no chociaż jedno wiem na pewno- są bez retuszu

ślij :) jakby co to komuś "pomarudze" ;-) i zrobi co będzie trzeba żeby były dobre ;-)