To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - DINO i LOLA mają już dom w Łodzi - 184 i 224

Kamila i Oskar - 2013-06-27, 22:07
Temat postu: DINO i LOLA mają już dom w Łodzi - 184 i 224
W dniu dzisiejszym pod opiekę fundacji trafił ze schroniska w Sosnowcu piękny 5 letni golden.
Psiak został wykastrowany, ma masę sierści i jest bardzo przyjazny.
Więcej napisze nam o nim P.Marzanna - u której tymczasowo zamieszkał :)

Warna - 2013-06-27, 22:09

Piękny misiek. I musi być bardzo szczęśliwy, że już nie jest w schronisku. :-D
Anonymous - 2013-06-27, 22:17

Jejku jaka fajna kula sierści , z miłą chęcią go adoptujemy i przyjmiemy jako nowego członka rodziny :)
Ewa i Cindy - 2013-06-27, 22:47

jak na razie on dopiero trafił do DT więc jeszcze chwilka na ocenę :)
miałam już go okazję poznać bo najpierw na chwilkę zawitał do mnie.. z Sosnowca przywieźli go Ola z Mariuszem jadący po Leę.. kochani.. bardzo Wam przy okazji dziękuję za pomoc :)
jaki on jest fajniusi :) jaki pogodny :) moje oczko wodne zaliczone, trawa wywalcowana, patyki poogryzane.. :)
jest strasznie puchaty, masa sierści :) trochę szczotkowania, kilka ruchów nożyczkami i będzie jak ta lala :)

tu jeszcze zdjęcia..

tu chwilowy odpoczynek z Leą :)

taki jestem śmieszek :)

no i jak.. prawda ze jestem fajniusi :)

Rufiakowa Amcia - 2013-06-27, 22:58

Cudna paszcza :)
Kamila i Oskar - 2013-06-28, 07:15

cudowny, a Lea przy nim taki chudzielec :)
Ewa i Cindy - 2013-06-28, 07:31

on tez jest chudzielec.. tylko ta sierść robi z niego takiego lwa :)
a Lea wcale chudzielcem nie jest..:) jest drobną sunią, zrzuciła parę kg, ma świetną figurkę i to wygolenie po steryce tylko to podkreśla :)

ale fakt, patrząc na zdjęcia to jest różnica.. :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-28, 09:17

Piękny! Taki dostojny :) dobrze, że zaliczył oczko, wygląda na trochę czysciejszego niż na poprzednich zdjęciach, wiec nie trzeba się spieszyć z kąpielą w nowym dt :)
Karolinaa - 2013-06-28, 09:20

Ale misiak z niego. :-P
Iza Tutisowa - 2013-06-28, 10:15

Super kulka z niego :)
Warna - 2013-06-28, 10:28

A czy on musi mieć na imię Goldi? Tyle psów ma takie imię i ono wcale nie wyróżnia żadnego z nich, a nasz bohater przecież jest jedyny w swoim rodzaju. :-D
Kamila i Oskar - 2013-06-28, 10:56

Warnuś od dostał na imię Dino :) zaraz zmienie w opisie
Ola, Mariusz i Lea - 2013-06-28, 12:13

Przyjechaliśmy z tym cudnym futrem :-) do Ewy do Łodzi i jeśli chodzi o podróż i auto był bardzo grzeczny, obserwował okolicę i spał. Z tego co zauważyliśmy jest bardzo przyjazny.
Naprawdę fajny psiak.

Ola i Habs - 2013-06-28, 13:13

Ale puchacz :mrgreen:
Aga_TRuficzkowa - 2013-06-28, 13:17

A ja ze swojej strony, chciałam ogromnie podziękować Schronisku dla bezdomnych zwierząt w Sosnowcu, za wspaniałą współpracę, ogromne zaangażowanie, cudowny kontakt w szczególności Dorotce Jędrzejewskiej za ogromne serce i miłość do wszystkich psiaków jakie tam przebywają, jej mężowi Marcinowi kierownikowi schroniska za to, że wprowadził tak wiele zmian, a przede wszystkim za współprace z Fundacjami takimi jak nasza.
Jesteście wielcy i życzyłabym sobie aby każde schronisko w Polsce miało właśnie takie podejście zarówno do zwierząt jak i ludzi, którzy tym zwierzętom chcą pomagać.

MARGO - 2013-06-28, 14:06
Temat postu: :-)
cudowny wielkolud... uwielbiam takie ;-D
Asterkowy Krzysztof - 2013-06-29, 12:04

Witamy w Łodzi :)
Marina Dino i Lola - 2013-06-30, 10:26

Witajcie jestem Dino
Od 3 dni mieszkam w nowym dt w Łodzi. Jestem bardzo grzeczny. Uwielbiam chodzić na długie spacery, poznawać nowych kumpli i zwiedzać okolice. Oczywiście chodzę pięknie na smyczy, lubię mizianko i przytulanko. W pierwszych dniach nieprzyjemnie pachniałem, skorzystałem z kąpieli i jest o wiele lepiej. W poniedziałek pójdę do fryzjera. Myślę, że fryzurka będzie modna i wygodna. W nocy śpię bardzo dobrze. Posiłki zjadam chętnie, kilka razy w małych porcjach. :)

Kamila i Oskar - 2013-06-30, 19:23

Dziękujemy za tak świetne wieści o Dino :)
- i czekamy też na zdjęcia po fryzjerze

Anonymous - 2013-07-02, 22:30

A co słychać u Dino, jak misiu kochany przeżył wizytę u fryzjera ? :-D
Ola, Mariusz i Lea - 2013-07-03, 23:41

My tez czekamy na fotki po wzycie u fryzjera...

Mario

Ewa i Cindy - 2013-07-03, 23:44

jak nie bedzie to sama się do was wybiorę i pobawię się w paparazzi :)
Martyna i Boski - 2013-07-04, 10:24

ja też jestem ciekawa jak taki puchacz będzie wyglądał po fryzjerze :D pewnie "schudnie" 20kg hahahaaaa, czekamy :mrgreen: :mrgreen:
Marina Dino i Lola - 2013-07-04, 17:32

Witajcie! Jestem po wizycie u fryzjera. Było naprawdę cudownie. Pani mnie porządnie wyczesała, poobcinała brzydkie kudełki czuję się lżejszy i młodszy :) mam super fryzurkę :) zerknijcie tylko na fotki :lol: :lol: Teraz kilka słów napisze o mnie moja Pańcia.
Cześć chciałabym bardzo serdecznie podziękować Ewie i p. Kamili za tak miłego, wspaniałego, ślicznego podopiecznego Dino. Dziś mija tydzień, od kiedy Dinuś jest z nami w Łodzi. Jest wyjątkowym (jak wszystkie goldenki), kochanym psiakiem, który potrzebuje ciepła i spokoju. Powolutku się z nami poznaje. Reaguje na swoje imię, przychodzi na zawołanie, jest przyjazny w stosunku do innych zwierząt, ciekawy ludzi i świata.
3 miesiące temu, gdy odeszła moja jedenastoletnia sunia, po ciężkiej chorobie, nie myślałam, że będę mogła mieć jeszcze czworonoga w domu. Jednak stało się inaczej... Dinuś, dzięki Ci za to, że jesteś...

wizyta u fryzjera

efekt końcowy

efekt końcowy

spacerek, tarzanko

nareszcie do domku :-D

M!S!A - 2013-07-04, 17:39

A gdzie te fotki, bo mnie ciekawość zżera? :lol: Fajnie że tak dobrze Wam się układa- czy to miłość? ;)