To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TIMMY - 194

Kamila i Oskar - 2013-08-04, 15:52
Temat postu: TIMMY - 194
W dniu dzisiejszym pod opiekę fundacji trafiła 8 letnia, śliczna i przytulaśna Timmy.
Sunia została oddana przez poprzednich właścicieli ponieważ nie mogli się nią dłużej zajmować.
Zamieszkała teraz w domu tymczasowym u Beatki w Łodzi.

a oto jak wygląda ślicznotka:

Więcej o Timi napisze nam już Beata - czekamy :)

POST ROZLICZENIOWY

Wpłaty na konto:

Darowizny rzeczowe
zabezp. od kleszczy

Wydatki:
125,52 zł karma

Atkaa - 2013-08-04, 17:43

Timmi dotarła cala i zdrowa:) spodziewalam sie powolnej i ospalej kuleczki, a tymczasem jak drzwi zamknely sie za Ewa slicznotka ganiala sie chwile z moim malym dwuletnim Adhd-Nadią. Widac, ze suńka pozytywnie nastawiona do wszystkich i wszystkiego. poki co wszedzie wpycha nochala i zwiedza. stresik jest, dyszenie i merdanie ciagle ogonem obecne. kocura powachala i dala sobie z nim spokoj. troche sie poznamy i zdamy dluzsza relacje :)
Atkaa - 2013-08-04, 17:44

przepraszam za dublowanie postow. pisze z telefonu i tak jakos zasmiecilam przypadkowo:)
magdaronja - 2013-08-05, 09:31

Witamy kolejne złotko w Łodzi :serce:
Iza Tutisowa - 2013-08-05, 11:37

Ale ma fajne uśmiechnięte pycho :) Powodzenia :)
Atkaa - 2013-08-05, 18:20

ona jest ciagle usmiechnieta. niepokoi mnie tylko kej siku. zrobila dzisiaj jak narazie tylko dwa razy a naprawde duzo pila. zaloczylysmy jak do tej pory trzy krotkie spacerki, i ponad godzine bylysmy dodatkowo w parku- nie chcialam przeciagac struny bo upał. wode mialysny ze soba i w parku tez piła. po powrocie z pracy wszystko ok, koty w jednym kawalku, buty i zabawki tez, takze niunia grzeczna. i brak tych mniej przyjemnych niespodzianek :D
Rufiakowa Amcia - 2013-08-05, 19:48

O jaka śliczna pycholasta :)
Ewa i Cindy - 2013-08-05, 21:20

Beata.. może ona tak ma.. na razie poobserwuj ją.. to jest pierwszy dzień więc stres tez tu ma duże znaczenie :)
Martyna i Boski - 2013-08-06, 14:20

Nie wiemy jakie miała nawyki wychodzenia w poprzednim domu, może to jest powodem, że tu jeszcze się nie przestawiła. Poza tym to ciągle nowe miejsce, a to jednak, jakby się nie uśmiechała, wiąże się ze stresem :) . Myślę, że za jakiś czas problem się rozwiąże. Ciesze się, że mała jest już w dobry rękach.
Atkaa - 2013-08-06, 19:19

dzisiaj juz bylo wiecej sikuu:) nie chodzi juz za mna krok w krok po mieszkaniu-chyba ma focha za ta kanapke co sie podzielic nie chcialam :) z sepieniem przy stole o dziwo jest luz, chyba wie ze nic jej nie spadnie. na spacerkach jest ruchliwa, ciagle jej malo takze kondycje powinnysmy poprawiac:)
Ewa i Cindy - 2013-08-07, 17:47

Aga_TRuficzkowa - 2013-08-07, 18:15

Ale śliczny kręciołek, takie loczki :-)
Asterkowy Krzysztof - 2013-08-08, 10:51

Mam, słabość do takich starszych uśmiechnietych ,pięknych mordek :) musimy koniecznie po fali upałów znowu zorganizować jakiś Łódzki spacer .:)
Ewa i Cindy - 2013-08-11, 22:59

oj Krzysiu.. bardzo dobry pomysł :)
ale co tam u Timmy słychać?

Atkaa - 2013-08-12, 19:04

u Timmy wszystko ok :) najladniej je wtedy kiedy my jemy. boi sie szczotki do podlogi. jak tylko widzi ze mam zamiar zamiatac ucieka w drugi koniec mieszkania i tak lata dopoki nie skoncze... grzecznie czeka przy zakladaniu obrozki... na spacerkach jest ok, chociaz strasznie placze sie pod nogami. nie ma opcji zeby zostala sama pod sklepem-szczeka wtedy jak opetana. kochana mordka :) jakies sposoby, ppza czesaniem, zeby gubila mniej siersci? na podlodze codziennie mam taki sliczny bialo-rudy dywan... dobraly sie dwie panienki... mam biala kotke ktora tez porzadnie linieje ale Tami to juz bije rekordy... czeszemy sie codziennie a jakby co dzien tej siersci bylo wiecej...
Ewa i Cindy - 2013-08-12, 23:09

w sumie poza porządnym wyczesaniem za dużo opcji nie masz... masz furminator? on ładnie zbiera martwy włos :)
je też gubią na potęgę.. po tych upałach .. odkurzanie znów wchodzi w nawyk :)

Iza Tutisowa - 2013-08-20, 20:09

A my się chcielismy zapytać jak tam Timmy??
U nas Tutis przez pierwszy tydzień zgubił mnóstwo sierści i bylo dobrze do momentu tych strasznych upałów, bo na nowo zaczął. Ale jak spadła temperatura to znow jest dobrze :)

Ewa i Cindy - 2013-08-21, 13:17

wczoraj widziałam się z Timuklą.. jaka ona podobna do mojej Cindki ale jedyna co mi nie pasuje to to że to mała strzała w porównaniu do Cindy :) pomimo swojego wieku jest całkiem aktywną damą :) byłyśmy wczoraj u weterynarza, została zaszczepiona i dostała tableteczki na robale.. miała tez przemyte uszka, sprawdzone gruczoły okołodbytowe, serducho.. wszystko ok :)
w pachwinie zrobiło jej się coś dziwnego na skórze, drapie to.. miała kiedyś świerzba więc i o to spytaliśmy.. nie wygląda to na taka zmianę, dostaliśmy maść przeciwświądowa.. gruczoły też wyczyszczone więc na razie obserwacja :)
poza tym to wspaniała, non stop uśmiechnięta niunia.. :)
Beatko.. jak możesz to podrzuć mi jakieś zdjęcia to je wkleję :)

Iza Tutisowa - 2013-08-21, 13:20

Super wiadomości :)
Ewa i Cindy napisał/a:
jedyna co mi nie pasuje to to że to mała strzała w porównaniu do Cindy
Czy to znaczy, że jesteś zazdrosna o jej mobilność :-P
Ewa i Cindy - 2013-08-21, 13:31

oj tylko troszkę.. ale mój kochany powolniak jest właśnie za to przekochany :)
Iza Tutisowa - 2013-08-21, 13:32

Ewa i Cindy napisał/a:
mój kochany powolniak jest właśnie za to przekochany
Tu się zgodzę, to dodaje jej uroku :)

Ale fajnie czytać jak 8-letni psiak jest nadal rozbrykany :)

Kamila i Oskar - 2013-08-22, 09:15

a tak słodko Timmi sie uśmiecha :)

Rufiakowa Amcia - 2013-08-22, 22:16

O jeżu, jaki cudny duet! :serce:
Kamila i Oskar - 2013-08-23, 13:49

W dniu dzisiejszym, wieczorkiem Timmy zmienia domek tymczasowy u Beatki na inny
domek. Zamieszka teraz u Ani ,tez w Łodzi :)
(nic wiecej nie napisze aby nie zapeszyć)

Dziekujemy Beatko za pomoc :kwiatek:
i czekamy na wieści od Ani.

Anna i Febi - 2013-08-23, 21:00

halo!
Timmcia dzisiaj w nowym domu. Był lekki stres po dotarciu bo przez godzinę wędrowała po całym mieszkaniu, ale jej minęło po jedzeniu.
Za nami wieczorny spacer - pierwszy zwiad w nowej okolicy :shock: .
Teraz leży i duma...

Następne info wkrótce