Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - KAJA - 5
Warna - 2010-10-01, 16:07 Temat postu: KAJA - 54, 5 letnia Kaja dziś trafia do Marzenki od Taby na DT. bielan - 2010-10-01, 19:00 Dzięki wszystkim za pomoc w tej sprawie Życzę powodzenia dla Marzeny i jej stadka Aga Szanti - 2010-10-01, 19:13 Kaja jest przesłodką sunią, można się w niej od razu zakochać. I ma taką fajną białą strzałkę na łepetynce MarzenaTabaNugat - 2010-10-01, 19:23
bielan napisał/a:
Dzięki wszystkim za pomoc w tej sprawie Życzę powodzenia dla Marzeny i jej stadka
Kaja to cudny rudzielec... ja już się zakochałam....
Poczatkowo wydawala sie troszke przestraszona ale teraz juz merdoli ogonkiem i podchodzi na zmiane do mnie i Madzi z usmiechem na pyszczolku
Kaja jedzonko z reki zjadla bez problemu ale bardzo łapczywie i wydaje sie ciągle bardzo głodna... jeśli rzeczywiście jest szczenna może powinna zwiększyć jej porcję albo dać jej jedzonko częściej ? Jak myślicie? nie chciałabym aby sunia chodziła głodna
Kąpiel też niezbędna do tego Kaja bardzo czesto się drapie (Nugat tego nie robi)
Może Szantula wklei jeszcze dzisiaj zdjątka - ja obiecuję że jutro postaramy się pstrykać fotki :lol :Aga_TRuficzkowa - 2010-10-01, 19:58 Oj Marzenka jak ja Ci zazdroszczę tych tymczasów, zawsze takie ułożone psiaki do Ciebie trafiają...hmmmm....tylko jak z Twoich rąk przechodzą do mnie to jakoś dziwnie zmieniają charakter
Może i Ty powinnaś się tak raz a dobrze w którymś z nich zakochać, Tabcia tak lubi towarzystwo MarzenaTabaNugat - 2010-10-01, 20:06 Niestety coś nam karta w aparacie szwankuje...wiec dzisiaj tylko kilka zdjec Kaji
Aga Szanti - 2010-10-01, 20:06 No ta ja mam tę przyjemność zamieścić 1 zdjęcie tej przeuroczej Damy
heheh no i jednak Marzenka mnie wyprzedziłabielan - 2010-10-01, 20:07
Marzena-Taba napisał/a:
Kaja jedzonko z reki zjadla bez problemu ale bardzo łapczywie i wydaje sie ciągle bardzo głodna... jeśli rzeczywiście jest szczenna może powinna zwiększyć jej porcję albo dać jej jedzonko częściej ? Jak myślicie? nie chciałabym aby sunia chodziła głodna
znalazłem coś takiego, może do wizyty u weta wstrzymajmy się ze zwiększeniem dawki
Suka w okresie ciąży powinna być otoczona szczególną opieką. Przez pierwsze dwa tygodnie ma zwiększony apetyt. Może w tym okresie nawet przytyć. Należy jednak bardzo uważać, aby suka w czasie ciąży nie utyła zbyt mocno. Trzeba ją utrzymywać w dobrej kondycji i zapewnić dużo spacerów.
wiem wiem, że to nie Golden, ale to chyba nie ma większego znaczeniaM!S!A - 2010-10-01, 20:21 Jaka ona jest piękna- rudzielec taki jaki lubię najbardziej
ps. Aga skoro Marzena to taki wspaniały DT to może lepiej nie namawiaj ją na adopcję ( chyba że adoptuje i dalej będzie DT )MarzenaTabaNugat - 2010-10-01, 20:24 A tu widać trochę krągłości naszej Kaji :
bielan - 2010-10-01, 20:40 hmm faktycznie jest piękna ja osobiście bardziej preferuję blondyny, ale ta jest wyjątkowo ładna M!S!A - 2010-10-01, 20:41
bielan napisał/a:
hmm faktycznie jest piękna ja osobiście bardziej preferuję blondyny, ale ta jest wyjątkowo ładna
no tak blondyny hahahaWarna - 2010-10-01, 21:03 A ja generalnie preferuję piękne Goldeny. W domu mam kremowe, ale rude czasem kradną moje serce. Edyta - 2010-10-01, 21:09 Piękna jest, po rozmowie z wetem dowiedziałam się, że jeśli sunia jest już po 5 tygodniu ciążu to widać już krągły brzunio, powiększają się cycuchy i może następować niewielki wypływ wydzieliny z pochwy, nie karmić suni dodatkowo wręcz zaleca się karmę taką jak dla szczeniąt, na tych fotkach leżących jeśli wzrok mnie nie myli to faktycznie brzunio "leży" na podłodze
[ Dodano: 2010-10-01, 22:10 ]
Warna napisał/a:
A ja generalnie preferuję piękne Goldeny. W domu mam kremowe, ale rude czasem kradną moje serce.
a rudy był zawsze moim marzeniem MarzenaTabaNugat - 2010-10-01, 21:12
Edyta napisał/a:
krągły brzunio, powiększają się cycuchy
kragly brzucho i powiekszone cycuchy - są...Aga_TRuficzkowa - 2010-10-01, 22:05 No nie mogę jaka piękna rudość !!!
Cudowna sunia, jak ja kocham rudzielce,Marzenka Ty to masz farta
A do kiedy ona będzie u Ciebie ciociu Marzenko??
Pojedzie z nami na mazury...???
Bo jak mi się Rufi w niej zakocha...
Rufi jak Rufi ...Warna - 2010-10-02, 09:16 Kaja w przyszły weekend ma jechać do Wrocławia, więc się chyba na Mazury nie wybierze.
A jak Kajce minęła noc?MarzenaTabaNugat - 2010-10-02, 10:06
Warna napisał/a:
Kaja w przyszły weekend ma jechać do Wrocławia, więc się chyba na Mazury nie wybierze.
A jak Kajce minęła noc?
Kaja w przeciwieństwie do Nugata położyła się na przedpokoju i wstawała tylko wtedy jak ja wstawałam więc napewno jest bardziej spokojna.
Podobnie jak Nugat na porannym spacerze nie zrobiła nic, chociaż napewno była bardziej "wyluzowana" i do klatki weszła bez problemu.
Dzisiaj po przyjżeniu sie bliżej Kaji, skłaniam się jednak ku temu że sunia jest w ciążyEWA INGA - 2010-10-02, 11:55 Kaja faktycznie ruda piękność, wszystkim serca skradła Co do tego czy sunia jest szczena facet, sam nie wiedziała lub udawał że nie wie. Każdy słyszał inną wersję. Jednak z tego co opisuje Marzena sunia będzie miała szczeniaczki. Bardzo się ciesze że sunia w miarę się zaklimatyzowała , wygląda na to że najmniej jest zestresowana z wszystkich psiaków.Aga_Luna - 2010-10-02, 14:41 złota piękność nic tylko się wpatrywać . Dobrze, że w miarę się zaaklimatyzowała.ewi_ - 2010-10-02, 15:28 Kurcze powiem wam że ona taka podobna do bolsika hmm aż normalnie kusi była by z nich piękna para Benia - 2010-10-02, 17:56 Kaja - prawdziwy amerykanski typ goldena. Sliczną ma mordkę:)ALIUS - 2010-10-02, 18:51 Witam
Proponuję zrobić suni USG. Gdybać nie ma co. Może być w ciąży ,a może też mieć ciążę urojoną. Jedno i drugie wymaga odpowiedniego postępowania. Do kogo we Wrocławiu ma trafić sunia? Czy ma to być DT? Skąd jest Kaja ? Jak trafiła w wasze ręce? Przepraszam , ale na forum jest tylko namiastka informacji.Warna - 2010-10-02, 20:53 Kaja ma trafić do Wrocławia do Edyty do DT. Kaja do nas trafiła od pseudohodowcy, która likwidował rozmnażanie Goldenów. Nie chciałabym tu wspominać o miejscowości.
Kaja jest absolutnie super sunią. Łagodna, oaza spokoju, lubi być głaskana i pożera jedzenie w mig. Taki typowy przytulas, ale nie nachalny. Idealny pies, choć bojaźliwy, bo z miastem nie zaznajomiony - schodów się boi. Ale generalnie jest bardzo fajnym psem.
A oto kilka zdjęć z mojego spotkania u Marzeny i Magdy (oraz Tabci):
EWA INGA - 2010-10-02, 21:05 Kaja wygląda wprost uroczo i ten biały krawacik Na czole chyba ma też białą plamkę?