Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SPIKE ma już dom we Wrocławiu - 272
Aneta i Nico - 2014-10-30, 14:06 Temat postu: SPIKE ma już dom we Wrocławiu - 272Kochani, dziś do szeregu warciaków wstąpił 5-letni Spike. Chłopak został wyciągnięty ze schroniska w Rudzie Śląskiej i zamieszka teraz z Anią i Grzegorzem w Chorzowie Więcej o psiaku napiszą już jego tymczasowi opiekunowie i liczę też na jakieś zdjęcia naszego nowego podopiecznego DinoNeonet - 2014-10-30, 14:59 Czekamy na zdjęcia naszego sąsiada Calineczka - 2014-10-30, 18:28 Witamy,
To dopiero pierwszy dzień wiec troszkę mało czasu, Skrapi jest zlociakiem z lekka nadwaga, ma dość pokręcona sierść i przypomina baranka wczoraj po przywiezieniu bardzo dyszał i niestety puszcza bąki wczoraj 4 razy zrobił kupę w domu noc w miarę spokojnie, choć ja nie mogłam spać z przejęcia
Skrapi dyszy cały czas oprócz chwil kiedy śpi w ciagu dnia, a tych wiele nie ma i w nocy. Niestety dzisiaj zaczął obsikiwac nam dom kanapę, ściany, okna, firany
Nasza Abi stresuje sie obecnością kolegi bo Skrapi nie dopuszcza jej do nas , ale mam nadzieję, ze da radę dziewczynka
Chłopak okrutnie ciągnie na spacerach podobnie jak Marley, ja jeżdżę na piętach
To tyle na dziś, zdjęcia za chwilkę jak opanuję dodawanie DinoNeonet - 2014-10-30, 18:42 Ile ten biedak w tym schronisku siedział Warna - 2014-10-30, 19:33 Na pewno sporo, bo jak widać, jest strasznie zestresowany, załatwianie się psa w domu świadczy raczej o biegunce, co oznacza, że bardzo się denerwował. Dyszenie to typowy objaw stresu i ten mnie akurat nie dziwi. Obsikiwanie mebli też często się zdarza szczególnie samcom i to też jest objaw wielkiego stresu. Biedny piesek. DinoNeonet - 2014-10-30, 19:45 Czas leczy rany, oby chłopak szybko wrócił do formy, czekamy na zdjęcia z niecierpliwością Calineczka - 2014-10-30, 20:47 Niestety po wybraniu opcji dołącz plik i wyślij nic sie nie wysyła Rufiakowa Amcia - 2014-10-30, 21:39 Aniu, instrukcja dodawania zdjęć jest na forum we wskazówkach. Żebyś nie kopała w długim wątku, w skrócie Ci powiem, że możesz skorzystać np. ze zdjęć na FB (lub jakiegokolwiek portalu hostingowego), kopiując ich adres URL, a następnie wklejając go tutaj (obok okienka na tekst guziczek "IMG").
A tak w ogóle, to cieszę się, że psiako trafił do Was, życzę, żeby gładko minął mu ten najgorszy stres, a na dniach (a może i godzinach) zobaczycie, że jest lepiej. Mój Rufiaty tak się stresował nowym miejscem zamieszkania, że sraczuńkę miałam w każdym pokoju, nie tylko na podłodze Na szczęście to był tylko jeden dzień. Trzymam kciuki!Iza Tutisowa - 2014-10-31, 09:59 Tak wygląda chłopak:
Iza Tutisowa - 2014-10-31, 11:02 Iza Tutisowa - 2014-10-31, 11:09 Aneta i Nico - 2014-10-31, 12:12 Zdjęcia są super, widać, że na pysku chłopaka już powoli gości uśmiech. Cieszę się też, że od razu złapał wspólny język z goldenimi rezydentami Mam nadzieję, że już niedługo cały stres z niego zejdzie Warna - 2014-10-31, 15:31 A jak się nazywają rezydenci?Aluta, Soffi i Aston - 2014-10-31, 19:25 Ale sympatyczny kudłacz.Ma tak samo pokręcone futerko jak Sofcia.Calineczka - 2014-10-31, 21:42 A wiec Abi w czerwonej obroży to współlokatorka Spikego z którą mieszka, druga dziewczyna to Maja i to w jej ogródku za zgodą właścicielki bardzo miłej Pani Halinki wszystkie psiaki sie mogą się bawić i biegać. Bardzo jestem wdzięczna Pani Halinie, ze Spike ma możliwość sie wybiegać i zmęczyć w jej ogrodzie bo szczerze mówiąc nie dałabym rady chodzić z nim na dłuższe spacery, nie mam siły go utrzymać, ćwiczyć ze Spikem będzie mój mąż w weekendy Calineczka - 2014-10-31, 21:51 Dzisiaj musieliśmy jechać do weta bo Spike miał biegunkę od rana i nie wiem czy to nie reakcja na karmę którą dostaliśmy bo jest ona z kurczakiem, moja Abi jest uczulona na kurczaka. Wieczorem dostał tabletkę na odrobaczenie i po zjedzeniu kolacji niestety załatwił sie w domu i zwymiotował teraz do jutra mamy głodówkę. Przy okazji wizyty zrobiliśmy wszystkie wymagane badania, mamy tez podejrzenie niedoczynnosci tarczycy, ale o wynikach jutro jak już będę wiedziała co i jak.Rufiakowa Amcia - 2014-10-31, 23:01 Zabawy widzę przednie, super, że kudłacz może liczyć nie tylko na towarzystwo Abi, ale i jeszcze drugiej funfelki
Zmartwiłam się tylko tymi sraczuńkami Ja wciąż mam nadzieję, że to nie alergia, a objawy "z odbicia" po schroniskowym życiu. Naprawdę, zanim nam udało się skolonizować jelitka Rufka lepsiejszą florą bakteryjną, też mieliśmy z nim "ubaw" Może po prostu psiako ma w brzuszku bagienko, które nie pozwala lepszej karmie się wchłaniać. Trzymam kciuki za wyniki!Calineczka - 2014-11-02, 17:38 Dzisiejsze zabawy poranne[img]Calineczka - 2014-11-02, 17:39 Co tam robisz ?Calineczka - 2014-11-02, 18:09 Na tą chwile Spike je karmę Abi wolfsblut z rybą ponieważ na poprzedniej z kurczakiem cały czas ma biegunki , z naszych obserwacji: Spike doprasza się o głaskanie i chodzi za nami krok w krok, lubi jak rzuca mu się piłeczkę i chętnie ją przynosi Spike dyszy jak jest podekscytowany, a ekscytuje go prawie wszystko , koty jedne olewa inne chce gonić, ale to wszystko baaaaardzo ciągnie na smyczy
Dokładne wyniki badań bedą jutroCalineczka - 2014-11-02, 18:27 Chciałam pokazać jak grube łapy ma Spike Iza Tutisowa - 2014-11-03, 09:26
Calineczka napisał/a:
Chciałam pokazać jak grube łapy ma Spike
Oooo rany jaka fajna łapa Kamila i Oskar - 2014-11-03, 09:45
Iza Tutisowa napisał/a:
Calineczka napisał/a:
Chciałam pokazać jak grube łapy ma Spike
Oooo rany jaka fajna łapa
Taki Puszek- Okruszek Iza Tutisowa - 2014-11-03, 10:39
Kamila i Oskar napisał/a:
Taki Puszek- Okruszek
Taki masywny ten puszek o okruszku nie mówiąc DinoNeonet - 2014-11-03, 14:41 Nasze też jedzą wolfsbluta z rybą. Wcześniej Neo dostawał wodnego bawoła ale robił po nim wielkie kupsztale, cztery razy dziennie po rybie jest lepiej