Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - RALFI (Kremuś) ma już dom w Warszawie - 300
Kamila i Oskar - 2015-08-30, 17:43 Temat postu: RALFI (Kremuś) ma już dom w Warszawie - 300W dniu dzisiejszym pod opiekę fundacji trafił że schroniska Karmel vel Kremuś
Po bardzo długiej drodze, za co wszystkim biorącym udział w sztafecie bardzo dziękuję, zamieszkał w domu tymczasowym u Agnieszki.
Więcej już o chłopaku napisze nam ona.Milena i Kosmo - 2015-08-30, 17:58 ... a zanim Agnieszka ochłonie po podróży i nacieszy się widokiem nowego, uroczego lokatora, chciałabym wszystkim zainteresowanym przedstawić Kremusia w całej okazałości
JESZCZE W PODRÓŻY
I JUŻ W NOWYM DOMU
Z niecierpliwością czekamy na wieści o Kremusiu Rufiakowa Amcia - 2015-08-30, 19:35 Przeuroczy kiziacz z tego Kremusia Tylko szkoda tego pięknego imienia, bo w ogóle na nie nie reaguje. Moje spostrzeżenia z kilku wspólnych chwil- podczas przesiadki zabrałyśmy go z Marciną na krótki "spacer" (zwiedzanie trawników między parkingami leroy merlina ), by dokonał czynności ważnych. Do pierwszego drzewa ciągnął, jak parowóz, potem (po dopięciu drugiej smyczki, łącznie mieliśmy 2 metry) znacznie wyluzował, chodził wręcz prawie z kolanem, na luźniutkiej smyczy. Bez ceregieli "zasadził sosenkę" (zdrowy brzusio, ładny qpalek) i podreptał z nami do auta. Marcina mówiła, że nie chciał się rozstawać z p. Adamem, potem nie chciał się rozstawać z Marciną Ze mną- no nie wiem bo szybko poddał się masażom w wykonaniu Agnieszki Tulał się nawet do pana, który podszedł do nas sądząc, że zabieramy się do wymiany opony (nie mam pojęcia, czemu tak pomyślał).
Ogólnie- psiak na schwał, super warciak, 100% goldena i w wyglądzie, i w zachowaniu agullas - 2015-08-31, 23:05 Cześć Wszystkim! ☺
Na początku chciałam serdecznie podziękować wszystkim zaangażowanym w transport Karmelka vel Kremusia do Warszawy ☺
Transport przebiegł bardzo sprawnie – odcinek Piotrków Trybunalski – Warszawa, który przebyłam razem z Karmelkiem przebiegł bardzo spokojnie, choć na pewno było to dla Niego bardzo stresujące przeżycie.
Pierwsze chwile w nowym domu polegały na zwiedzaniu wszystkich zakamarków mieszkania. Widać było, że był zmęczony, ale nie mógł uleżeć w jednym miejscu. Nie mógł się zdecydować czy ma zostać ze mną czy może iść zobaczyć co robi moja mama w drugim pokoju☺
Po pierwszych kilku spacerach mogę powiedzieć, że Karmelek jest przyjaźnie nastawiony do innych psiaków. Chętnie się z nimi wita, a gdy nie dostrzega zainteresowania z drugiej strony, spokojnie podąża dalej ☺ Na spacerach nie ciągnie, idzie grzecznie przed siebie i tylko spogląda się do tyłu i sprawdza, w którą stronę idziemy ☺
Chciałam jeszcze wrzucić krótką fotorelację, ale niestety mam mały problem z zamieszczeniem zdjęć w sieci. Mam nadzieję, że jutro uda mi się go rozwiązać i będę mogła podzielić się z Wami tymi zdjęciami.
Tymczasem razem z Karmelkiem pędzimy spać.
pozdrawiam i życzę dobrej nocy wszystkim Warciakom )Kamila i Oskar - 2015-09-02, 09:34 fotorelacja z życia chłopaka
prawie selfie z windy
z Agnieszką
na zakupach
degustacja
odpoczynek Kamila i Oskar - 2015-09-08, 07:42
Milena i Kosmo - 2015-09-09, 21:42 Kremuś ! jak ja się cieszę, że udało się zamienić Ci schroniskowy kojec na przytulny dom Agnieszki
On jest po prostu uroczy ! Waniliowa Paula - 2015-09-10, 20:09 ale cudny!!agullas - 2015-09-15, 14:18 Cześć Wszystkim!
pierwszy tydzień w nowym domku Misio spędził z moją mamą, dopiero pod koniec tygodnia przyszedł moment, aby sprawdzić jak się zachowa, gdy zostanie sam w domu. Chłopak był bardzo grzeczny pozostawiony na chwilę sam w domu
W kolejnym tygodniu nadszedł czas, aby zostawić go samego w domu, podczas gdy ja byłam w pracy. Obyło się bez żadnych szkód, dzielnie zniósł rozłąkę
Na spacerach chętnie wita się z psami, zaliczył też wypad z nowym kumplem Jack Russel Terrierem - Negrem - chłopaki się zakolegowali i razem szaleli po wilanowskich łąkach
Poniżej krótka fotorelacja:
Zmęczony pieseł po spacerku
Edit:
udało mi się! Marcina I LOBO - 2015-09-15, 20:16 U mnie niestety nie widać.
Marta Lawusiowa - 2015-09-16, 05:13 Nie widać Rufiakowa Amcia - 2015-09-16, 10:25 Mnie też czasem fotki się nie otwierają, ale akurat dziś tak Śliczne oba pieseły, dobrali się idealnie Kamila i Oskar - 2015-09-16, 10:29 Ja też już widzę fotki tego słodziaka agullas - 2015-09-16, 10:53 i jeszcze krótki filmik z szaleństw:
https://youtu.be/kMfCYK9t8WIMilena i Kosmo - 2015-09-16, 12:17 Agnieszko Kremuś pięknie u Ciebie rozkwita Marcina I LOBO - 2015-09-16, 18:48 Teraz widzę .Cudnie.agullas - 2015-09-21, 09:09 Hejo!
poniżej kilka sobotnich fotek.
Jedziemy na spacer do lasu
Szaleństwa po lesie kabackim:
Potem trzeba było trochę na smyczy:
i zasłużony odpoczynek:
pozdrawiam,
agaKamila i Oskar - 2015-09-27, 16:07 Kremuś tak się zadomowił w Warszawie i sercu Agnieszki , że nie szuka już domku !!
Kochani gratuluję Wam Nie mogło być inaczej Warna - 2015-09-27, 18:22 Serdeczne gratulacje! Marcina I LOBO - 2015-09-27, 20:35 Super.Kremuś trzymam za Ciebie i Twoich Przyjaciół. Rufiakowa Amcia - 2015-09-28, 12:08 Cudnie! Miałam takie przeczucie, zresztą to widać na każdym zdjęciu, że on od początku tymczasowania czuł się u Agi, jak u siebie Gratuluję serdecznie!Kasia i Klif - 2015-09-28, 14:39 My również się dołączamy do gratulacji agullas - 2015-10-30, 20:26 Na szybko pozdrawiamy i wrzucam dwa filmiki z sobotnich szaleństw u znajomych:
Milena i Kosmo - 2015-10-31, 08:19 Istne szaleństwo
Agnieszko nie chcę Ci nic mówić, ale mi to wygląda na miłość Warna - 2015-10-31, 10:26 Widzę, ze Kremuś zmienił imię, a miał najpiękniejsze imię na świecie, nigdy dotąd nie spotkałam się z żadnym innym Kremusiem. Czyli Ralf od teraz.