PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LOGAN wrócił do hodowcy w Lublinie - 331
Kamila i Oskar - 2016-01-30, 14:13 Temat postu: LOGAN wrócił do hodowcy w Lublinie - 331 Dzisiaj pod opiekę fundacji trafił 2 letni Logan.
Chłopak został oddany przez poprzednich właścicieli ponieważ nie mogli się nim dłużej zajmować.
Logan dzięki zorganizowanej sztafecie, za którą bardzo serdecznie dziękujemy
zamieszkał dzisiaj w domu tymczsowym u Marty we Wrocławiu.
Witamy nowego Warciaka i czekamy na wieści
Iza i Goldi - 2016-01-30, 15:38
Witaj Chłopaku <3 Czekamy z niecierpliwością na wieści z Wrocławia
Dorota i Nordi - 2016-01-30, 18:08
Logan to jest super gość
Lucyna i Ares - 2016-01-30, 18:16
Piękny! na zdjęciu na kanapie wygląda jak król! Król Logan I
pozdrawiamy
Lucyna i Magik - też król;)
Marta C - 2016-01-30, 20:40
Witam wszystkich,
Logan już u nas we Wrocławiu.
Teraz odpoczywa )
A ja sie ucze wklejać zdjęcia
Marta C - 2016-01-30, 20:59
Iza i Goldi - 2016-01-30, 21:41
Witajcie Życzymy samych radosnych chwil z Loganem
Widać, że zainteresowanie kuchnią jest w normie
Ewa i Cindy - 2016-01-30, 22:03
Loganek w drodze do właściwego DT przejechał przez Łódź a skoro już tu był nie mogłam się powstrzymać żeby nie pójść z nim na wspólny spacerek z moją brygadą. dołączył tez Banksy z Magdą
Powiem tak, fajnego psiak macie w domku.. będzie go trzeba nauczyć ogólnych zasad życia i dać mu możliwość codziennego porządnego wybiegania
chłopak jest jednak bardzo pozytywnie nastawiony do świata, z psami ok. ale nie da sobie w kasze dmuchać.. ma obronę zasobów, zaczął bronić Magdy i patyków ale parę słów i dało się go odwołać.. wyjdzie na super psa
co do wyglądu.. jest pięknym dużym psem, musi trochę zrzucić i wierzę że Marta z Adamem będą się nim super zajmować
a teraz coś dla oka
i na koniec filmik: https://youtu.be/NZmYp32dK6o
Kamila i Oskar - 2016-01-30, 22:15
o fakt , kawał goldena tzn. warciaka
Marta C - 2016-01-31, 10:57
Dzisiaj troche pobiegaliśmy.
Będziemy pracowąć nad chodzeniem na smyczy bo straszliwie ciągnie. Przez pierwsze 15 min na spacerze kompletnie nie reaguje na nic. Później zaczyna delikatnie xD reagować jak już pierwsza ekscytacja minie.
I patyki zbiera. baa gałęzie 2 metrowe. Dzisiaj oddał bez większego oporu. Narazie poznajemy teren więc wszystko musi zostać obwąchane.
Bardzo ogólnie się wszystkim ekscytuje no i chce się bawić
W domu spokojny aktualnie śpi. Po pieszczoty przychodzi sam kiedy ma na to ochotę. Narazie wg poradnika nie zaczepiamy i nie miziamy go za mocno
Jest on na tę chwilę do nas przyjaźnie nastawiony.
Gdzieś miałam takie rękawiczki do jazdy konnej chyba muszę je odkopać
Dominika i Binek - 2016-01-31, 11:36
| Lucyna napisał/a: | Piękny! na zdjęciu na kanapie wygląda jak król! Król Logan I
|
albo jak Logan Wielki !:D dużo ciałka do kochania
Iza i Goldi - 2016-01-31, 21:16
To Wam się trafił fajny podopieczny Trochę pracy na spacerach i będziemy mieli psa idealnego, gotowego do adopcji
Marta C - 2016-02-01, 22:07
SPA
Marta C - 2016-02-01, 22:12
Wstałas ?????
Milena i Kosmo - 2016-02-03, 20:22
Ja mam takie same spojrzenie o poranku obok łóżka
do tego ziewanie na całą koparę ... pacanie łapą ... i pospane
Marta C - 2016-02-04, 11:36
Ja też lubie dżem.
Iza i Goldi - 2016-02-04, 13:23
Słodziak
Iza i Goldi - 2016-02-04, 13:40
Garść informacji z domku tymczasowego
Dobra wiadomość jest taka, że nie broni zasobów, np. po spacerze Logan zajada z miski i ma wycierane łapki. Nie ma z tym żadnego problemu. Jedyne co, to gdy się cieszy, nosi buty i nie zawsze chce oddać. Jednak nie ma przy tym oznak agresji i po stanowczym "oddaj" w końcu oddaje. Dużo śpi w domu i jest też pieszczochem. Przychodzi i kładzie głowę na kolanach, kładzie się obok i domaga się pieszczot. Czasami jak się bardzo chce bawić to podgryza lub próbuje ściągać skarpetki z nóg Pani Marta wraz z partnerem pracują nad tą jego momentami przesadną ekscytacją. Na spacerach cały czas jest bardzo podekscytowany i ciężki do opanowania. Wita się z napotkanymi ludźmi. Gdy ktoś chce go pogłaskać, to się cieszy i skacze.
Co do reakcji na inne psy, to raz obszczekał go bokser, to też go obszczekał.
Odnośnie zdrowia, to nic niepokojącego się nie dzieje. Jedynie często ma czkawkę. Wizyta u weterynarza niebawem, to zapytają o to.
Podsumowując... Logan, to fajny, wesoły młody pies. Nieco szalony, ale mądry jednocześnie, więc nauka z tymczasowymi opiekunami na pewno nie pójdzie w las
To tyle na razie
Pani Marto, jeśli chciałaby Pani coś dodać, to bardzo prosimy
Sylwia i Lucky - 2016-02-04, 16:20
Witam serdecznie,
Kochany psiaku, zakochałam się w Tobie. Już złożyłam ankietę adopcyjną do Fundacji, abym mogła się Tobą zaopiekować.
Mam nadzieję, że uda mi się spełnić Twoje i moje marzenie o wspólnym mieszkaniu.
Nasza rodzina bardzo by tego chciała.
Pozdrawiam,
Marta C - 2016-02-04, 19:40
Tak, Logan bardzo się cieszy na wszystko z tej radości bierze buty / kapcie czy co tam namierzy, podgryza za ręke, nogę no i skacze na ludzi
W domu się słucha, reaguje na podstawowe komendy, na imię za co jest nagradzany. Staramy się to wykorzystywać w opanowaniu jego ekscytacji np gdy mamy wyjść na spacer
Dużo śpi, domaga się pieszczot i jest towarzyski lubi się bawić
Do nas nie przejawia żadnej agresji, nie broni ani jedzenia, ani zabawek. Dzisiaj go wyczesałam, też nie protestował. Potrafi też zostać w domu sam i nie szaleć
Logan STRASZNIE ciągnie na spacerach, CAŁKOWICIE nie reaguje na nic na spacerach. Dopiero jak się z nim przebiegnę i go zmęczę to zwalnia tempo.
Wizyta u weta na dniach.
UMIE SZCZEKAĆ
Np o 6 rano jak coś usłyszy xD
Sylwia i Lucky - 2016-02-04, 20:58
Goldenki bardzo lubią i kapcie i buty Miałam kiedyś więc wiem jak to wygląda
Jeśli chodzi o szczekanie to uważam, że każdy pies musi sobie pogadać
Jakby Logan nie był pieszczochem, to nie byłby Goldenem To są psy do kochania i zabawy. Najwspanialsza rasa na świecie.
Proszę mi powiedzieć, czy miał jakiś kontakt z dziećmi? Moja córcia kocha psy i nie boi się ich. Pokazałam jej zdjęcia Logana bardzo jej się spodobał. Na razie nic jej nie mówiłam o adopcji, ze względu, że nie wiem czy nam się uda. . . Za co strasznie mocno trzymam kciuki
Ściskamy mocno
Marta C - 2016-02-05, 12:37
Ciężko mi powiedziec jaki ma stosunek do dzieci bo takich nie posiadamy powiem tak jest on ciężkim psem i duzo skacze, więc nawet nieświadomie może zrobić coś, on nie jest świadom swojej siły.
Dzisiaj byliśmy u weta stan ogólny jego jest dobry.
Został zaszczepiony na choroby wirusowe.
- troche się drapie i liże lapy; jak go sprawdzałam to nie ma żadnych zmian skórnych ( więc albo pchły - w co wątpie bo dostał krople, i jak go wyczesywałam to nic nie znalazłam. ; bardziej prawdopodobna jest alergia pokarmowa - zobaczymy teraz będzie jadł hipoalergiczny brit który fundacja zakupiła); powiem tak ze nie ma za bardzo czym sie przejmowac bo nie ma wyłysien, nie doskwiera mu też mocno bo nie drapie się non stop, ogolnie nie widać nic na skórze)
- teraz problem WAGI CIĘŻKIEJ
Logan waży 45 kg !!!!!!!!!!!!!! To jest o około 7 kg za dużo. Poprostu jest otyły.
Jedzenie mu odmierzam, i duzo chodzimy biegamy
Logan został poprostu upasiony.
Marta C - 2016-02-05, 12:39
Może i ja schudne xD
Sylwia i Lucky - 2016-02-05, 12:58
Jestem świadoma, że jest to duży pies. Ale wierzę, że krzywdy specjalnie by nie zrobił. W końcu to Golden Moja córka jest bardzo energicznym dzieckiem, więc długie spacery wszystkim nam dobrze zrobią
Może i ja schudnę co byłoby wskazane
Może zmiana karmy pomoże, dobrze, że mu nie dokucza za bardzo.
Trzymamy kciuki
Warna - 2016-02-11, 12:04
Logan dzisiaj wrócił do hodowcy.
|
|
|