To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MAJA ma już dom w Szczytnikach - 337

Milena i Kosmo - 2016-02-07, 20:43
Temat postu: MAJA ma już dom w Szczytnikach - 337
W ten niedzielny wieczór chciałabym wam przedstawić Maję.
Dzięki wsparciu wolontariuszy oraz pracownikom schroniska, Majka może dzisiejszą noc spędzić w końcu w ciepłym domu i wtulona w przyszywaną siostrę Lunę :]
i za to BARDZO DZIĘKUJEMY!

Psinka przebyła długą drogę, bo niemal 355 km !
dlatego z tego miejsca chcielibyśmy bardzo podziękować również Justynie, Jagodzie i Evie-Marii (z Fundacji Przyjaciele Czterech Łap) za sygnał, nieocenione wsparcie, pomoc w transporcie i opiekę nad małą podczas podróży oraz Pani Karolinie, która pokonała drugą część trasy i finalnie stała się przystanią dla Majki :) - Jesteście cudowne !

Teraz pierwsze wieści z domu:
Maja, pomimo zmiany otoczenia jest bardzo radosna, ponoć z przyrodnią siostrą dogaduje się wspaniale, niemal bez słów. Jest pogodna, energiczna i nie widać po niej oznak strachu ... nawet w obliczu atakującego kota rezydenta :) toż to dama ! :P

Poza tym już sępi jedzenia więc wychodzi z niej "rasowy" golden :]
Kolejne wieści już wkrótce...

A teraz coś dla oka:

Sylwia i Lucky - 2016-02-07, 22:44

Cześć piękna :lol:
Jaka cudowna z ciebie dziewczynka ;-)
Sępienie jedzenia, to normalka :-)

Zakochałam się w tobie od pierwszego wejrzenia.

Dominika i Binek - 2016-02-08, 01:03

Super, że udało się ją wyrwać z tego schroniska. Teraz na tego maluszka czeka tylko duuużo miłości w nowym domu:) Powodzenia Maja:)
Iza i Goldi - 2016-02-08, 14:31

Witaj Dziewczynko Śliczna :kwiatek: Teraz już każdy kolejny Twój dzień będzie tylko lepszy :) Zadbamy o to :-)
Karolina.N - 2016-02-08, 18:54

Maja w nowym domu ma się świetnie ;) Czuje się jak u siebie... ciekawska, wesoła, grzeczna. Apetyt ogromny. Pełna energii - na ogródku biega jak szalona !

Pozdrawiamy i dziękujemy za miłe słowa.

Karolina, Luna i Maja ;-)

Deltowa Joanna - 2016-02-11, 10:58

Piękna jesteś pannico miła i taką masz urocza mordkę. Trzymamy za Ciebie kciuki!
Karolina.N - 2016-02-17, 18:38
Temat postu: Maja z nami ;)
Już 10 dni jak Maja jest z nami. To dla nas bardzo radosny czas, Maja absolutnie nie ma syndromu psa z przytuliska. Jest zdrowa, wesoła i energiczna. Świetnie dogaduje się z Luną a kota omija szerokim łukiem ;-) Nie odnotowaliśmy żadnych strat pod naszą nieobecność;)
Uwielbia szaleć z dziewczynkami.
Nieposkromiony apetyt, łakomstwo to jej motyw przewodni ;)
Jeśli chodzi o spacery to hmmm.... chyba nigdy wcześniej nie chodziła na smyczy a dziewczyna jest wiatrem podszyta. Pracujemy nad tym ;)
Na szczęście na ogrodzie może się wyszaleć i wybiegać.
Jak to mój małżonek podsumował- Maja się czuje tak, jakby była z nami od zawsze ;)

Pozdrawiamy i załączamy foto ;)

Karolina.N - 2016-02-17, 18:43

I jeszcze jedno ;)
Iza i Goldi - 2016-02-17, 19:22

Dzięki za wieści i piękne fotki :-) Super, że Maja tak pięknie się u Was odnalazła i do tego wszystkiego jest taka grzeczna :-)
Deltowa Joanna - 2016-02-18, 08:19

Świetny piesek i jeszcze lepsi opiekunowie. Widać, że młoda czuje się u was jak u siebie w domu. Kiedyś chciałabym, by Delta miała taka siostrzyczkę :-D
Małgosia i Nel - 2016-02-20, 20:19

Joasiu wszystko przed Tobą hihi :)
Milena i Kosmo - 2016-02-20, 20:28

Joasiu czy zatem mam przywrócić waszą aplikację ? :D
Możemy poszukać siostrzyczki dla Delty :]

Iza i Goldi - 2016-02-21, 11:37

Z tego, co wiem, to pod koniec roku Delcia będzie szukała siostrzyczki :)
Deltowa Joanna - 2016-02-22, 09:35

Kochani!

Tak jak Iza pisze. Chcemy zaopiekować się jeszcze jedna goldenką, ale jeszcze nie w tej chwili. Chcemy dać Delci trochę więcej czasu, by poczuła się u nas pewnie. Wzięliśmy ją pod koniec listopada i niech minie ten rok, by Dela stała się pewniejsza siebie. Nie wiem jeszcze jak to będzie latem....czy będę mogła puścić ja ze smyczy, czy tez nie. Może dopiero druga sunia ją ośmieli? Czuje podskórnie, że to będzie dobre dla Deli... Na razie Dela bez smyczy biega po podwórku. Naszym i sąsiadów- wsio ogrodzone. I przybiega, jak ja wołam, więc to dobry znak. I tak jak Iza mówi: dla Deli trzeba dobrać sunię taką , która jej nie zdominuje.

Karolina.N - 2016-02-24, 22:41
Temat postu: Maja Baja ;-)
Kolejny tydzień za nami ;) Panienka się rozkręca i pokazuje ciemne strony mocy ;) Przekopany ogród, pożarte drewno kominkowe... ale co tam... to przecież szczeniak ;) Nawet kot rezydent już przymrużył oko na nową, żywiołową lokatorkę i jest nieco łaskawszy ;-)

Ale... nabiera ogłady, nie rzuca się na jedzenie aż tak bardzo ! Z ręki karmiona już je delikatnie. Nadal zdarzy się porwać kanapkę dziecku a mój sobotni placek drożdżowy wylądował na podłodze ;-)

Jednak wszystkie jej wybryki gasną w blasku radosnej, pozytywnej energii jaką wprowadziła do naszego domu , jest niezwykle milusińska i pocieszna ;-)

Pozdrawiamy .... ;-)

Rufiakowa Amcia - 2016-02-24, 23:16

Jejuśku, jakie słodkie dwie mordeczki :) maleńka naprawdę cudnie prezentuje się u boku "siostrzyczki" i cieszę się, że tak też się przy niej czuje :)
Iza i Goldi - 2016-02-25, 16:21

No to nam Maja-Baja pokazała, co potrafi :-P Podrośnie, nabierze ogłady i będzie z niej prawdziwa złota dama :) A teraz szaleje, jak na młodzież przystało :lol:
Milena i Kosmo - 2016-02-27, 12:10

Pani Karolino, szacun za cierpliwość :) szczególnie za ten placek :P
Siostrzyczki wyglądają przepięknie ! :mrgreen:
Cieszę się, że Majka powoli dopasowuje się do Państwa domu :)

Karolina.N - 2016-02-27, 22:36
Temat postu: Weekend
Zmęczone, zrelaksowane... ;)

Kamila i Oskar - 2016-02-27, 22:37

Śliczne :-D
Iza i Goldi - 2016-02-28, 19:49

Ślicznie, ślicznie :) Tym bardziej, że Maja nie szuka już domu :) Zostaje na zawsze z panią Karoliną, jej rodzinką i starszą siostrą :) Cieszymy się bardzo i życzymy samych radosnych chwil z Mają - Bają :pies: :serce:
Karolina.N - 2016-02-28, 21:49
Temat postu: ;)
Dla nas to była miłość od pierwszego liźnięcia ;) Maja Baja jest bardzo całuśna , sam weterynarz dał jej przydomek Lizak gdyż miał zaszczyt być wycałowany ;)
Tak właśnie Maja okazuje swoją radość ;)

Milena i Kosmo - 2016-02-29, 08:31

Jaka ona jest piękna !!! :)
ma wyraz pyszczka - "patrzcie na mnie, jestem urwisem, ale nie da się mnie nie kochać, prawda ?" :D

Warna - 2016-02-29, 09:44

Gratulujemy adopcji i przenoszę wątek do właściwego działu. :-D
Karolina.N - 2016-02-29, 11:12
Temat postu: ;)
Cieszymy się bardzo że Maja z nami zostaje ! ;)