Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MUFFIN - 348
Kamila i Oskar - 2016-03-18, 12:46 Temat postu: MUFFIN - 348Wczoraj pod opieke fundacji trafił cudnej urody chłopak - Fred
Został znalieziony błąkający się pod Łodzią.
Trafił do domu tymczasowego naszej Agnieszki, która niedługo więcej nam o nim napisze.
Asterkowy Krzysztof - 2016-03-18, 13:27 Witamy szanownego Pana Dominika i Binek - 2016-03-18, 13:59 dzień dobry slodki pycholku Aga i Toffik - 2016-03-18, 17:37 Witamy
Wróciliśmy właśnie od weta i poza tym, że jest do gruntownego prania z namaczaniem to generalnie wszystko z nim ok.
Waga 28,5
Fred to spokojny uśmiechnięty starszy Pan o młodzieńczym sercu . Samo spojrzenie na niego powoduje ze ogon lata , a jak zobaczy zabawkę czy piłkę ? po prostu radość a pokaż mu coś do zjedzenia to poziom radości sięga zenitu
Koty zupełnie ignoruje.
Jak coś bardzo bardzo bardzo chce to możemy usłyszeć jego głębokie męskie hauuu.
Nie próbuje wchodzić na łóżka.
Lubi podejść i płożyć głowę na kolana.
W domu generalnie jest bezproblemowy nie narzuca się.
Plan na najbliższe dni : kąpiemy , odrobaczamy.
PozdrawiamyAsterkowy Krzysztof - 2016-03-18, 18:03 No to super nowiny , że chłopak w takiej dobrej formie i tak radosny Kasia i Abby - 2016-03-18, 21:39 Przepiekny pyszczek! Mam nadzieje ze szybko skradnie czyjes serducho!! <3Milena i Kosmo - 2016-03-20, 23:46 "gruntowne pranie z namaczaniem" - genialne
Aga Ty to przyciągasz tymczasy, których czuć na odległość
albo po prostu trzeba Cię ochrzcić "Agą od zadań specjalnych"
a co do urody Fredzia to nie sposób nie ulec takiemu spojrzeniu - jest piękny !Rufiakowa Amcia - 2016-03-21, 00:00
Milena i Kosmo napisał/a:
a co do urody Fredzia to nie sposób nie ulec takiemu spojrzeniu - jest piękny !
Oj tak, rozkłada na łopatki- taki słodko-osiołkowaty pysio- co to go tylko kiziać, tulić i nochal całować!Asterkowy Krzysztof - 2016-03-22, 16:32 Agnieszka co Twojego nowego podopiecznego Anonymous - 2016-03-23, 13:50 Ale misiak Aga i Toffik - 2016-03-23, 15:57 Fredzio pokazał różki
Niestety kawaler posikuje w domku. Podnosi nóżkę i siiiiiuuurrr na ścianę czy fotel.
Dziś udało mi się go złapać na gorącym uczynku i przerwać ten niecny proceder lekko go szturchnęłam palcem i powiedziałam fe ... dodałam jeszcze tak bardziej do siebie ... Niedobry Fredzio mina jego bezcenna Fredzio prawdziwie umie się wstydzić Jego wzrok przepraszający nie można się na niego gniewać .
Pokazała się też niewielka obrona zasobów przy misce w stosunku do innych domowników. Jak za bardzo się zbliżą powarkuje.
Uwielbia być czesany nadstawia się z każdej strony i ciągle mu mało .
Postaram się dziś dodać jakieś zdjęcia naszego przystojniaka.
pozdrawiamyAnonymous - 2016-03-23, 16:04
Aga i Toffik napisał/a:
Niestety kawaler posikuje w domku. Podnosi nóżkę i siiiiiuuurrr na ścianę czy fotel.
z tego co piszecie bakał się gdzieś pod Łodzią, nie wiadomo w jakich warunkach przebywał i jak był nauczony, możliwe, że nikt wcześniej nie zwracał na to uwagi dlatego psiak ma takie nawyki, z drugiej też strony skoro się błąkał to możliwe ze ktoś go po prostu wyrzuciłAga i Toffik - 2016-03-28, 21:03 Witamy ponownie
Fredzio od 3 dni nie załatwił się w domu robi chłopak postępy
Na co dzień jest bardzo grzecznym psem.
Dziś zaskoczył nas na spacerze , kiedy mąż wrzucił patyk na małe jeziorko Fred wskoczył za nim i go przyniósł ładnie pływa .
Na spacerach jest spokojny ładnie się wita z psami , ale jesli jakiś zacznie to nie jest mu dłużny
Bardzo lubi biegać za piłęczką.
PozdrawiamyDominika i Binek - 2016-03-29, 06:49 Cieszymy się bardzo z postępów Fredzia w zakresie toalety Woda to jednak żywioł Goldenów , Freda nie ominęła ta miłość Anonymous - 2016-03-29, 09:32
Dominika i Binek napisał/a:
Cieszymy się bardzo z postępów Fredzia w zakresie toalety
Super, to na pewno zasługa zaangażowania domu tymaczasowego
Dominika i Binek napisał/a:
Woda to jednak żywioł Goldenów
oj labków też Aga i Toffik - 2016-04-01, 16:12
Ten z linką to Fred
Jutro zrobię nowe ma być ładna pogoda to się postaram Asterkowy Krzysztof - 2016-04-03, 09:14 Ciekaw jestem Freda na żywo już nie mogę doczekać się wspólnego spaceru Aga i Toffik - 2016-04-03, 23:49 Witamy ponownie
Fredzio juz całkowicie zachowuje czystość w domku. Na spacerach już biega bez linki stara się pilnować
A oto kilka fotek z dzisiejszego spaceru
Aga i Toffik - 2016-04-03, 23:56
Tu z Fredzio z Deizy
Warna - 2016-04-04, 08:24 Fred skradł moje serce. Aga i Toffik - 2016-04-04, 13:07 Jest naprawdę cudny, spokojny nie jest bardzo natrętny na spacerach potrafi sie dostosować do nas. Czasem dostojnie kroczy a czasem biega za piłką czy kijkiem.Kasia i Abby - 2016-04-04, 14:05 On jest cudaśny! <3Aga i Toffik - 2016-04-04, 18:26 Jeśli ktoś myśli, że jak adoptuje starszego Pana to będzie miał czysto i spokojnie to wyprowadzam z błędu
Fredzio jak każdy szanujący się golden lubi ....
Aga i Toffik - 2016-04-04, 18:28 nie interesują go malutkie patyczki Agnes i Nelly - 2016-04-07, 12:12 Aga, czy sprawa posikiwania w domu na początku bytowania Freda u Ciebie mogła być podyktowana stresem?
P.S. nie mogę wysłać do Ciebie pw, pytam wiec na forum