To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DAISY - 514

Kamila i Oskar - 2016-04-02, 16:56
Temat postu: DAISY - 514
Dzisiaj pod opiekę fundacji trafiła 16 miesięczna sunia Deizi.
Dziewczynka została oddana przez poprzednich właścicieli ponieważ nie mogli sobie poradzić z jej temperamentem i objawami agresji.
Małą złośnicę postara się wyprowadzić na prostą nasza Aga, u której sunia od dzisiaj zamieszkała na tymczasie.

Czekamy na pierwsze wieści :-)

justines - 2016-04-02, 18:55

Kochana. Po tym zdjęciu nie mogę uwierzyć w to, że jest agresywna. ;) Czekam na pierwsze wieści na jej temat :)
Asterkowy Krzysztof - 2016-04-03, 08:57

Jaka śliczna dziewczyna :) ta agresja to musiała być po prostu spowodowana brakiem zasad ,jestem pewien że Daizi nauczy się ,że ząbkami nic się nie ugra ,że są lepsze sposoby na człowieka :)
Ewa, Lula i Fux - 2016-04-03, 20:23

Aga i Daizy trzymam za Was obie kciuki wierzę w Was dziewczyny...<3
Aga i Toffik - 2016-04-04, 00:03

Aga i Toffik - 2016-04-04, 00:07

Warna - 2016-04-04, 08:25

Zdecydowanie Blondyna! Jak się zachowuje w nowym domku?
justines - 2016-04-04, 12:10

Boska :) Widać, że jest teraz szczęśliwa. Może nawet i dobrze, że poprzedni właściciele ją oddali. Teraz ma szansę znaleźć ludzi, którzy naprawdę ją pokochają. Z chęcią bym ją zaadoptowała. :)
Asterkowy Krzysztof - 2016-04-04, 12:37

Już piłeczka w zębach :lol: czyli dziewczyna szczęśliwa
Aga i Toffik - 2016-04-04, 13:18

justines napisał/a:
Boska :) Widać, że jest teraz szczęśliwa. Może nawet i dobrze, że poprzedni właściciele ją oddali. Teraz ma szansę znaleźć ludzi, którzy naprawdę ją pokochają. Z chęcią bym ją zaadoptowała. :)

Faktycznie jest radosnym psem w końcu to naprawdę małe dziecko jeszcze.

Właściciele bardzo mocno ją kochali. Szukali przyczyn jej zachowania, spotykali się z behawiorystami chodzili na szkolenia . Niestety kiedy napotkali pierwsze problemy z sunią posłuchali rady nieodpowiedniej osoby...
Decyzja o oddaniu Daizy była bardzo trudna widziałam jak bardzo maja połamane serduszka przez to. Dorośli ludzie płaczący jak dzieci....

Kasia i Abby - 2016-04-04, 14:05

Aguś, a jak ona u Ciebie? :)
justines - 2016-04-04, 15:53

Aga i Toffik napisał/a:
justines napisał/a:

Faktycznie jest radosnym psem w końcu to naprawdę małe dziecko jeszcze.

Właściciele bardzo mocno ją kochali. Szukali przyczyn jej zachowania, spotykali się z behawiorystami chodzili na szkolenia . Niestety kiedy napotkali pierwsze problemy z sunią posłuchali rady nieodpowiedniej osoby...
Decyzja o oddaniu Daizy była bardzo trudna widziałam jak bardzo maja połamane serduszka przez to. Dorośli ludzie płaczący jak dzieci....

To co się stało, że musieli z nią chodzić na szkolenia? Mówili coś? :(

Aga i Toffik - 2016-04-04, 17:43

Malucha jest u mnie dopiero 3 dzień . Wiedząc , że jest psem trudnym zachowujemy wszelkie środki ostrożności.
Daizy jest dziewczynką nauczoną, że wszystko jej wolno więc wchodzi na łózko i na kolana kiedy tylko ma ochotę :) gdy grzecznie prosimy aby zeszła schodzi z lekkim oporem. Przywołana przychodzi bez problemu. Ma obronę zasobów i to na pewno jest do pracy. Wiem to z wywiadu od właścicieli i z obserwacji na spacerze przy kijku czy piłce.
Na spacerach jest cudowna, pilnuje się, przywołana przychodzi. Nie reaguje negatywnie na dzieci, rowerzystów inne psy. Uwielbia wodę oczywiście po kąpieli koniecznie tarzanie a otrzepac sie z tego błota przyjdzie oczywiście do Ciebie aby pokazać jaka jest szczęśliwa :)
Pierwszego dnia nie chciała wejsc do bloku i do mieszkania. Właściciele mówili, że zaczęła mieć takie zachowanie po szkoleniu. Po dzisiejszym spacerze weszła bez blokady , zobaczymy jak będzie dalej z tym problemem.
Dziś w zabawie złapała ten sam kij z Fredem ani jedno ani drugie nie chciało ustąpić warkolenia było co nie miara ale w koncu odpuściła.

Aga i Toffik - 2016-04-04, 17:45

,,,
justines - 2016-04-04, 19:14

Przekochana :) Jeśli będzie do adopcji, to proszę dać znać. Z chęcią się nią zaopiekujemy. :)
Warna - 2016-04-04, 21:03

Macie jakieś szkolenia w tej dziedzinie?
justines - 2016-04-05, 11:09

Warna napisał/a:

Wysłałam ankietę adopcyjną. Proszę ją sprawdzić i jakby co to dzwonić :)

Aga i Toffik - 2016-04-05, 23:13

Witam

U nas jak na razie wszystko dobrze.
Od początku mała mnie nie za chetnie słucha odejdz , zejdz... jakos jak ja mowie nie dociera. Kiedy mąż mnie wspierał wtedy słuchała. Od poczatku karmiona z ręki dziś kiedy prosiłam aby zeszła z łóżka posłuchała :) . Chętnie bawi się z innymi psami , koty ją fascynują .

Zostawiona w domu nic nie zniszczyła.

Pozdrawiamy serdecznie

justines - 2016-04-06, 17:12

Cieszę się, że jest taka grzeczna. :) Od początku wiedziałam, że tak naprawdę jest bardzo dobrym psiakiem. :)
DinoNeonet - 2016-04-07, 06:53

Można zdjęcia prosić? Jeszcze tutaj nie widziałem tak młodego warciaka, chyba nie wiem jak takie wyglądają :mrgreen:

justines napisał/a:
Warna napisał/a:

szkoda, że te najmłodsze i najpiękniejsze mają największy odzew :-P

justines - 2016-04-07, 12:12

DinoNeonet napisał/a:
Można zdjęcia prosić? Jeszcze tutaj nie widziałem tak młodego warciaka, chyba nie wiem jak takie wyglądają :mrgreen:

justines napisał/a:
Warna napisał/a:

szkoda, że te najmłodsze i najpiękniejsze mają największy odzew :-P

Nie chcę jej adoptować z tego względu ;) Rozglądam się za adopcją psa do 5 lat, ale nie za szczeniakiem. Obecnie nie ma żadnego w pobliżu, oprócz tej panny, więc właśnie o nią się staram :)

Aga i Toffik - 2016-04-07, 12:56

Aga i Toffik - 2016-04-07, 13:03

Nie wiem dlaczego zdjęcia zniknęły ;/ uzupełniłam.
Dominika i Binek - 2016-04-08, 09:10

justines napisał/a:
Rozglądam się za adopcją psa do 5 lat, ale nie za szczeniakiem. Obecnie nie ma żadnego w pobliżu, oprócz tej panny, więc właśnie o nią się staram :)

A my sie bardzo cieszymy, bo młodsze psy też potrzebują stałego domu :) dla każdego coś znajdziemy!
Ja osobiście też sie starałam o młodszego Zlociaka, finalnie przygarnęłam 9/10latka i w ogóle nie żałuje, jest cudowny i jak przystalo na wiek seniorka nie jest dzikusem nieokrzesanym który pochlania calą moją energię, idealnie wpasował się do naszej rodziny :)

justines - 2016-04-08, 11:10

Dominika i Binek napisał/a:
justines napisał/a:
Rozglądam się za adopcją psa do 5 lat, ale nie za szczeniakiem. Obecnie nie ma żadnego w pobliżu, oprócz tej panny, więc właśnie o nią się staram :)

A my sie bardzo cieszymy, bo młodsze psy też potrzebują stałego domu :) dla każdego coś znajdziemy!
Ja osobiście też sie starałam o młodszego Zlociaka, finalnie przygarnęłam 9/10latka i w ogóle nie żałuje, jest cudowny i jak przystalo na wiek seniorka nie jest dzikusem nieokrzesanym który pochlania calą moją energię, idealnie wpasował się do naszej rodziny :)

Mam nadzieję, że i nam uda się zaadoptować psiaka, który idealnie wpasuje się do nas. :)