Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SPENCER ma już dom w Trzebnicy - 413
Kasia i Abby - 2017-01-21, 18:33 Temat postu: SPENCER ma już dom w Trzebnicy - 413Hej!
W dniu dzisiejszym do naszej warcianej rodzinki dołączył 5-letni Spencer, który zamieszkał w Trzebnicy z Moniką i jej rodzinką!
Monika bardzo długo czekała na tego 'jedynego' psiaka! Mamy nadzieję, że zakochają się w sobie od pierwszego wejrzenia! Trzymam kciuki za słodziaka, bo jeśli wszystko będzie cudnie to Spencer zamieszka tam na zawsze! Monika i Spencer - 2017-01-23, 09:23 Temat postu: Re: 5-letni SPENCER w Trzebnicy- adopcją zajmuje się KASIASpencer jest z nami od soboty. Na początku troszkę wystraszony, bał się wejść po schodach. Teraz jest już lepiej. Bardzo lubi spacery arbuzy i jabłuszko. Bardzo ułożony piesek i spokojny. uwielbia zabawy z małymi Goldenkami mojej siostry . Noc przesypia bardzo spokojnie bez popiskiwania i skomlenia. Bardzo kochany piesek . Zdjęcie trochę niewyraźne ale ciężko uchwycić szczeniaki.Kamila i Oskar - 2017-01-23, 10:17 Ale ma super towarzystow Angelika i Spike - 2017-01-23, 11:04 cześć Spencer! miło Cię widzieć! Angelika i Spike - 2017-01-23, 11:06 dajcie więcej zdjęć, bo bym chłopaka na naszego walla na fb dała Monika i Spencer - 2017-01-23, 11:48 Spencer Wita wszystkich bardzo serdecznie . Więcej zdjęć...... a proszę bardzo .
P.S. Jeśli jakieś zdjęcie powieliłam to przepraszam ale jestem tu nowa.Monika i Spencer - 2017-01-23, 11:49 Pytanie mam czy wstawione zdjęcia są dobrej jakości? Bo ja widzę je jakoś dziwnie.Angelika i Spike - 2017-01-23, 11:52
Monika Ma napisał/a:
Pytanie mam czy wstawione zdjęcia są dobrej jakości? Bo ja widzę je jakoś dziwnie.
Są, są, one się zmniejszają, ale po kliknięciu na nie ukazuje się prawdziwy ich rozmiar.
Ale można na przyszłość używać strony www.fotosik.pl i później adres URL jedynie tutaj wkleić
I dziękuję za fotki, wrzucam przystojniaka do nas na fejsbukowego wall'a Kasia i Abby - 2017-01-24, 13:07 Przesłodki ten nasz Spencerek! Milena i Kosmo - 2017-01-24, 16:40 Rzeczywiście towarzystwo ma doborowe
Witaj słodziaku w gronie Warciaków. Moniko, a jak tam Spencer sprawuje się na smyczy ?
Z tego co nam wiadomo raczej był psiakiem chodzącym wolno przy nodze, zatem jestem ciekawa czy nie "boczy się" na chodzenie na smyczy Monika i Spencer - 2017-01-25, 14:14 Witajcie . Wg mnie Spencer całkiem ładnie chodzi na smyczy. Mamy smycz automatyczną i Spencer wyprzedza na spacerze, ale myślę że dzięki tej smyczy chociaż troszkę czuje się swobodnie. Jeszcze nie spotkał się z naszą kotką Śnieżką (jest po sterylizacji) ale już niebawem sprawdzimy co w trawie piszczy . Mamy szczęście, że Spencer trafił do nas i warto było poczekać na takiego pieska. Na weekend planujemy zabrać Spencera do parku dla psów celem zawarcia nowych znajomości no i na pewno na weekend przyjadą małe goldenki siostry ( Kala i Beza) wiec będzie wesoło.Angelika i Spike - 2017-01-25, 14:27 no to będzie zabawa!
trzymam za was mocno kciuki!Monika i Spencer - 2017-01-27, 14:26 Witajcie
wczoraj Spencer miał spotkanie w domu z naszą kotką. Obwąchał ją i wyglądało to tak jakby się jej bał, bo kierował się w stronę drzwi i niecierpliwił się. Dzisiaj sytuacja trochę inna, bo po spacerze będąc jeszcze na powietrzu pogonił nasza kotkę i zaczął na nią szczekać. Bidula uciekła i schowała się. Boje się, bo kotka jest wychodząca i że jak tak dalej będzie to wpadnie pod auto ze strachu. Ktoś ma pomysł jak zachęcić zwierzaki, żeby się tolerowały?Kasia i Abby - 2017-01-28, 10:13 Myślę, że na wszystko też potrzeba czasu.
W domu zawsze jest inaczej niż na dworze, niestety-Psiaki są odważniejsze.
Mam nadzieję, że szybko się polubią i będą razem piły z jednej miski Aleksandra S. - 2017-01-30, 07:28 U nas jest bardzo podobnie. W domu zarówno Dexter jak i Majlo nie reagowali na kota. Często było tak, że dostali od niego łapa po nosie. Odbijali to sobie na ogrodzie, Rufus najczęściej siedział wtedy na drzewach .
Teraz jest w miarę stabilnie...
Monika i Spencer - 2017-01-30, 10:44 Wcześniejsza nasza Goldenka Bianka też dostała do Śnieżki po nosie a później były kumpele . Mam nadzieję, że ze Spencerem też tak będzie . Wczoraj byliśmy w psim parku i zdecydowanie częściej musimy tam zaglądać, bo Spencer rewelacyjnie bawi się z innymi pieskami. Małe Goldenki też nas odwiedziły i cała trójca szalała na śniegu. Pokazałbym wam filmik, ale nie wiem czy da się tutaj zamieścić. Ktoś mnie oświeci?Angelika i Spike - 2017-01-30, 11:19 Da się zmieścić, ale chyba najlepiej byłoby filmik dać na YOUTUBE, a potem link z niego wkleić tu Monika i Spencer - 2017-01-30, 11:46 wklejam link z filmikami.
Jeśli będą problemy z odtworzeniem to dajcie znać.
miłego oglądania https://goo.gl/photos/yy3MBdJtHmBwQ9QQ9Angelika i Spike - 2017-01-30, 11:48 Ale cudownie mi na niego patrzeć!!! ale jaki on puchaty! Monika i Spencer - 2017-01-30, 12:02 Angelika to zdradzę ci sekret na filmikach Spencer jest już po delikatnym podcięciu, ale fakt i tak jest puchaty .Dominika i Binek - 2017-02-01, 14:26 Wow, jakie wariaty cudne te filmiki ! Pani Moniko, ciesze się, że Spencer znalazł tak cudowną rodzinkę Monika i Spencer - 2017-02-05, 20:11 Witam wszystkich.
Spencer to cudowny piesek i bardzo wszyscy go pokochaliśmy. Z kotem nadal się przepychają , ale wierzę że będą jeszcze przyjaciółmi
Schody na zewnątrz jeż nie sprawiają mu problemu, ale jeszcze nie odważył się wejść do naszego pokoju, który jest piętro wyżej niż posłanie Spencera. Jest bardzo grzeczny gdy zostaje sam w domu.
P.s żebring jak u każdego Goldena to podstawa, ale nie jest nachalny. Jak widzi że nic nie dostanie to kładzie się pod stołem i czeka aż coś spadnie Angelika i Spike - 2017-02-06, 10:21 Jejku jaki on jest ślicznyyy!!! Dominika i Binek - 2017-02-06, 12:21 Piękny jest i bardzo mnie cieszy to, ze już go pokochaliście Trzymam kciuki, żeby kot też go pokochał )Kasia i Abby - 2017-02-07, 09:56 Kochani!
Nie będę przedłużać i nikogo oszukiwać!
Spencer zostaje z Moniką na zawsze!!!!!!
Cieszę się przeogromnie, że w końcu doczekała się swojego idealnego psiaka! Trzymam za Was kciuki z całego serducha!!! I mam nadzieję, że już niedługo widzimy się na wspólnym spacerze!!!!