To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - DORIAN ma już dom w Wieliczce - 607

Ewa, Lula i Fux - 2020-04-06, 18:16
Temat postu: DORIAN ma już dom w Wieliczce - 607
Pod opiekę Fundacji trafił 9-tygodniowy, przecudowny maluszek Dorian.
Dorian to pies, który patrzy sercem, tak dokładnie… Doro jest niewidomy.
Poprzedni właściciel zwrócił się do nas z prośbą o znalezienie mu wspaniałego domu, znalezienie opiekunów, którzy pokochają go takim jakim jest.
Dorian jest zdrowym, radosnym maluchem i nie ma żadnego powodu by pozbawić go szansy na normalne życie.
Szansę dała mu Gosia. Otworzyła drzwi do domu i serca, ale przede wszystkim stworzyła mu idealne warunki do prawidłowego rozwoju. Dorian zamieszkał w Wieliczce w doborowym psim towarzystwie, 5 letnią Polą i 13 letnim Orionem.
Pod czujnym okiem szkoleniowca i przy ogromnym zaangażowaniu Małgosi Dorian uczył będzie się życia.
Pomimo, że Dorian znalazł już stały dom, pozostaje pod opieką fundacji. Zachęcamy do śledzenia wątku naszego złotego chłopaka. :serce:

Ewa, Lula i Fux - 2020-04-06, 18:29

Ewa, Lula i Fux - 2020-04-06, 18:30

Ewa, Lula i Fux - 2020-04-06, 18:31

gandzia7 - 2020-04-07, 10:40

Cudny jest wygląda jak pluszak. Zazdroszczę tym co mogą mieć więcej niż jednego psiaka, niestety mój dziadunio nie toleruje innych psiakow tylko kocha wszystkich ludzi i dzieciaki.
Ewa, Lula i Fux - 2020-04-07, 15:21

Maluszku kochany życzę Ci powodzenia abyś był szczęśliwy całe swoje goldenie życie.. :->

Gosia, Orion i Pola - 2020-04-08, 10:09

Zapewne zastanawiacie się, jak się żyje z taką niewidomą kuleczką...
Dorian to mała śliczna, puchata kuleczka, pełna niespożytej energii, która głównie hopsa a nie chodzi :-) Dorian, który bez strachu poznaje nowe otoczenie i nawiązuje przyjaźń ze swoimi pieskimi współlokatorami.
Miałam obawy czy podołam, czy cała nasza trójka da radę przyjąć pod swój dach maleństwo i własciwie się nim zaopiekować. Na szczęście mogłam i nadal mogę liczyć na pomoć doświadczonych szkoleniowców ze strony Fundacji, dzięki której rozpoczyna się nasza przygoda :lol:
Obiecuję na bieżąco informować Was o wszystkich naszych poczynaniach! :mrgreen:

Gosia, Orion i Pola - 2020-04-12, 14:02

Kiedy podjęłam decyzję o powiększeniu mojej psiej rodziny, zaczęłam sprawdzać czy dom nadaje się dla szczeniaka, a dodatkowo takiego, który nie widzi. Przyjazd Doro to była doskonała okazja by sprawdzić, które kable jeszcze plątają się po podłodze, co leży w zasięgu psich ząbków oraz czy mam bardzo dużo kanciastych mebli. Okazało się, ze lubię okręgi 😉 stoły są okragłe i ten obiadowy i kawowe, więc nie stanowią dla szczeniaka zagrożenia, nie uderzy się w zabawie. Dodatkowo jestem minimalistką, więc poza kanapą w moim małym salonie jest stolik kawowy i lampa. No ale lampa oczywiście ma kable. Należało je zabezpieczyć. Życie oczywiście weryfikuje założenia, okazało się, że firanki i zasłony również są niezwykle ciekawe. Więc chwilowo ich nie ma 😊
Inne wyzwanie to dwupiętrowy domek. W pierwszych dniach nie było problemu z wyjściem po schodach na górę. Po prostu schody były dla Doro przeszkodą nie do pokonania... No ale teraz bywa różnie. Dorian śpi wraz z Orionem (ten rudy golden) na dole. Obudził mnie ostatnio płacz maleństwa. Wdrapał się na 4 schodek no i do góry już nie chciał, na dół się bał... Więc kolejna decyzja, zabezpieczamy schody barierką dla dzieci 😊

j.nutka01 - 2020-04-15, 13:39

Wow! Cudna gromadka :-D Wspaniale, że na Was trafił :)
Wszystkiego dobrego dla Was <3

Gosia, Orion i Pola - 2020-04-15, 16:42

Dziękujemy!
Gosia, Orion i Pola - 2020-05-06, 09:20

Nieustająco rośniemy zdrowo, wczoraj ostatnie trzecie szczepienie, jeszcze wścieklizna ale to w czerwcu ;)
Wszystkich chętnych do śledzenia losów malucha zapraszam na stronę:

https://www.facebook.com/Dorian-golden-który-patrzy-serduszkiem-104782097858520/

:)

Monia i Larsik - 2020-05-26, 21:05

Doro rośnie jak na drożdżach, traci pierwsze mleczaki, czas już wszem i wobec, oficjalnie pogratulować Gosi podpisania umowy adopcyjnej, podziękować za prace wkładaną w Doro i życzyć samym wspaniałych chwil.

Zachęcamy do śledzenia fanpage, na którym Gosia opisuje blaski (w przyszłości pewnie i cienie) opieki nad psem patrzącym sercem : https://www.facebook.com/...04782097858520/