To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - GINGER (NELKA) - 46

Korbulowa Familia - 2011-05-05, 16:08

Piękna :oops:
Karmelowa Alusia - 2011-05-11, 13:19

Ale dziś gorąco!!!Dziś wybieramy się na nadmorski spacer.Fotorelacja -wieczorem.Póki co zdjęcia Nelki ,która zamieniła goldeni dywan na...goldenią,zimna :-P podłogę.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Aco?authkey=Gv1sRgCMSD6Mak48yQtwE&feat=directlink

Karmelowa Alusia - 2011-05-11, 20:10
Temat postu: 11.05.2011
Zgodnie z zapowiedzia zamieszczamy najnowsze zdjęcia Nelki.Po upalnym dniu spędzonym na kaflach w kuchni lub łazience wybraliśmy sie do Rewy.Nelusia tradycyjnie nie chciała wejść do wody ,ale ja przewidziawszy to wcześniej wyciagnęłam z torby tajną"broń"-dziurawą piłkę Neli(jedyną zabawkę jaką sunia uznaje).To zachęciło odrobine Nelę do zabawy.Jednach zamoczeniu jak zwykle uległy tylko łaby i brzuszek.Nela próbowała wyjąć znowu piłkę z wody łapą.Wtedy do akcji wkroczył Karmel ,piłka popłynęła sobie dalej i w tym momencie doszło do nieprzewidzianego otwarcia sezonu letniego nad morzem.Mianowicie aby jedyna w swoim rodzaju piłeczka nie popłynęła do Szwecji pomaszerowałam do wody by ją ratować-oczywiście piłke ,nie Nelkę :mrgreen: .Potem nastąpiło popdrzucanie piłeczki do góry i łapanie jej w locie ,co Nelusia potrafi najlepiej.Pozdrawiamy wszystkich znad morza.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/110511?authkey=Gv1sRgCPjEitH9p5eLXg&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-05-12, 09:02

Neluśka jesteś piękna - oczarowała mnie :oops:
Z tą piłką to chyba było celowe wciągniecię do psiej zabawy Pani Ali :>
Ach te nasze goldziaki i morze... Narazie pomarzymy i pozazdrościmy (szczególnie Korba piachu ;) ).

Karmelowa Alusia - 2011-05-13, 21:49
Temat postu: Nela i Ola
Witamy!Dziś Nelka była z wizyta u Oli-mojej kolezanki z pracy ,która niedawno pozegnała po wielu latach swoja ukochana sunie collie-Abrę.Nie ukrywam ,że nasza wizyta była czymś w rodzaju szukania dla Neli stałego opiekuna"na własna łapę" :-> Byłam i nadal jestem w olbrzymim szoku na reakcje Neli podczas tej wizyty.Piszę tak ,bo Nelka jest wyjatkowo wrazliwa i dotychczas na wszelkie nowe miejsca i osoby reagowała ogromnym psim stresem.Tymczasem sunia po wejściu do domu Oli z merdajacym ogonem zwiedziła wszystkie katy ,tylko troszkę poziajała ,a później spokojnie napiła sie wody i spała sobie na goldenim dywanie.Nie wiem czy sprawiła to przytulna atmosfera niewielkiego mieszkania Oli ,czy jej pozbawiony narzucania sie z pieszczotami delikatny stosunek do Nelki.Dość ,że wizytę można uznać za udaną ,a Nelce ,która później spokojnie poszła z Ola i ze mną na spacer należa sie wielkie wyrazy uznania.Zapomniałabym jeszcze dodać ,że u Oli Nelka zapoznała się z myszoskoczkiem-Myszolkiem ,bardzo spokojnie i z duzym zaciekawieniem sunia obserwowała biegajace po klatce zwierzatko ,a gdy chowało sie do klatki Nela zdziwiona szukała go pod taboretem ,na którym ustawiona była klatka.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Ola?authkey=Gv1sRgCLWzifHJnbjt6wE&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-05-14, 08:28

Fantastyczne wieści :) Nelcia pięknie się zachowywała w obliczu nowego miejsca i nowych znajomych (Oli i jej myszoskoczka) :mrgreen: Kto wie, może jakaś miłośc się rodzi? ;)
Mela i Luna - 2011-05-14, 18:22

Witam. Jestem zainteresowana adopcją Neli. Wraz z rodzinką wybraliśmy właśnie ją, ponieważ jest śliczną i (z tego co czytałam) spokojną sunią. Pani Agnieszka wysłała już nam ankietę, została ona wypełniona, wysłana i przeanalizowana ( chyba pozytywnie :mrgreen: ). Teraz czekamy tylko na kontakt i spotkanie z osobą która pomaga Fundacji w Łodzi. Więc czekamy, i mamy nadzieje na szybki kontakt.

Pozdrawiam Marta wraz z rodziną. ;-)

Karmelowa Alusia - 2011-05-14, 18:51

Dziś krótka fotorelacja z naszego wspólnego spaceru nad morzem ,gdzie spotkalismy się z Misią i Bogusią.
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/Nela140511?authkey=Gv1sRgCP-KvsW29qu4OA&feat=directlink

Korbulowa Familia - 2011-05-15, 10:52

Genialne jest drugie zdjęcie - Nelusia jaką rzadko widzimy ;)
Karmelowa Alusia - 2011-05-15, 11:33

I tu się mylisz Olu.Ci którzy spotykają Nelę wiedza ,że jest mistrzynia w pozycji "zdechł pies"-dodam ,że jej tego nie uczyłam.Nelka bardzo często przyjmuje taka pozycje w domu i na dworzu ,na piachu ,na chodniku...
a tak wogóle to pokusze się o pewne podsumowanie co do mojej opieki nad Nelą.Sunia oprócz załatwienia sprawy sterylizacji jest naprawde gotowa do tego by znaleźc swoich stałych opiekunów.Jest juz wesoła ,coraz częściej miewa "swoje zdanie"-potrafi wyegzekfować swoje potrzeby ,nauczyła sie też ostatnio ,że nie można być zawsze oczkiem w głowie trzeba dać szanse innym.Praca z jej zaborczościa zaowocowała tym ,że Nelusia nauczyła sobie znajdować zajęcie sama .Wczorajszy spacer ,który znacząco poświęciłam Misi pokazał mi ,że Nelusia nie zauważana potrafi i bawić sie kijem i wejśc do wody bez proszenia(oczywiście wyłaącznie po kolanka) ;-) .Wie jednak ,że zawsze moze do mnie przyjść i przytulić .Pozdrawiam wszystkich fanów Neli
https://picasaweb.google.com/105971770964525228528/150511?authkey=Gv1sRgCP2GxICN6N3meg&feat=directlink

Mela i Luna - 2011-05-15, 13:49

Jest naprawdę śliczna ;-)
Korbulowa Familia - 2011-05-15, 17:22

Ona poprostu rozkwitła u Pani Ali :) :) :)
Ja ją uwielbiam! :mrgreen:
Tak bym chciała miec warunki, żeby móc ją pokochac :roll:

Jerzy Kora - 2011-05-15, 20:31

Mela napisał/a:
Witam. Jestem zainteresowana adopcją Neli. Wraz z rodzinką wybraliśmy właśnie ją, ponieważ jest śliczną i (z tego co czytałam) spokojną sunią. Pani Agnieszka wysłała już nam ankietę, została ona wypełniona, wysłana i przeanalizowana ( chyba pozytywnie :mrgreen: ). Teraz czekamy tylko na kontakt i spotkanie z osobą która pomaga Fundacji w Łodzi. Więc czekamy, i mamy nadzieje na szybki kontakt.

Pozdrawiam Marta wraz z rodziną. ;-)

Marta. Może jakieś nieporozumienie ale próbowała się skontaktowac z Tobą nasz wolontariuszka z Łodzi. Napisz do mnie na PW.

Mela i Luna - 2011-05-15, 21:05

Wiadomość wysłana ( mam nadzieje, bo nie jestem zbyt dobrze obeznana z wysyłaniem tutaj PW :oops: )
Jerzy Kora - 2011-05-15, 21:23

Jest OK. Ktoś zadzwoni jutro na 100%.
Mela i Luna - 2011-05-15, 21:25

dziękuję i pozdrawiam.
Karmelowa Alusia - 2011-05-18, 11:56

Jutro o godz.18 Nelka będzie sterylizowana.Relację ze stanu zdrowia suni zdamy w piatek.Pozdrawiamy i liczymy na trzymanie kciuków i łapek :->
Barbara - 2011-05-18, 12:05

Oczywiście trzymamy kciuki i łapki za Nelę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Będzie dobrze :-)
MarzenaTabaNugat - 2011-05-18, 12:06

Karmelowa Alusia napisał/a:
Jutro o godz.18 Nelka będzie sterylizowana.Relację ze stanu zdrowia suni zdamy w piatek.Pozdrawiamy i liczymy na trzymanie kciuków i łapek :->

Wszystkie cztery nasze kciuki i 16 łapek zaciśnięte !!!!!!! ;-)

Gosia_Astra_Lara - 2011-05-18, 13:10

My też bardzo mocno będziemy trzymały kciuki!!!
Na pewno wszystko będzie dobrze !!!

Korbulowa Familia - 2011-05-18, 15:32

Neluśka złotko nasze: trzymamy łapki i kciuki! :)
Mela i Luna - 2011-05-18, 16:23

U nas wszystkie 8 kciuków trzymane baaardzo mocno. :)
Karmelowa Alusia - 2011-05-19, 21:08

Nela juz po zabiegu.Śpi w domku.Bardzo dziekujemy wszystkim za trzymanie kciuków i łapek.
Barbara - 2011-05-19, 21:24

No to teraz nadal trzymamy kciuki aby powrót do zdrowia był jak najszybszy :-) :-) :-) Dziękuję Alicjo za informacje o Nelce. :-)
Misiowa Bogusia - 2011-05-20, 11:39

Trzymajcie się dziewczyny.....i słyszę że może stały dom przed Nelką...tylko ten kto ma dorosłego psa wie co to znaczy....moje cudo cały czas mnie utwierdza w tym że dobrze wybrałam...a zaczynałam od młodszego psa... oj , chyba życie i przypadek czasem wiedzą lepiej... Miśka jest kochana i tego będę się trzymać..jak coś się zmieni w moim życiu-czytaj mieszkanie na parterze- może będzie drugi młodszy pies żeby ją utrzymywać w kondycji...miska juz pomogła moim kotom, bo moje koty juz nabrały figury jak tydzien siedziały na szafkach...aż im sie brzuchy zapadły...

powodzenia Nelu i dobrego domu ....bo Ty jesteś taka jak Miska spokojny, ułozony pies...bardzie spacz niz spacerowicz...