To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NELA ma już dom w Szczecinie - 59

Ewa i Cindy - 2012-09-14, 21:48

ale jej dobrze było nad tym morzem :) myzianki dla nelki i czekam z niecierpliwością na fotki :)
Aga od Nelki - 2012-09-20, 18:37

Nelcia pies wypatrujący:)

wspólne aportowanie

Zabawka MOJA:)

Ciotka! daj kawałek jabłuuuuszkaaaaaa!

Warna - 2012-09-20, 19:23

Wspaniałe zdjęcia. :-D
Ewa i Cindy - 2012-09-20, 20:46

ale wam zazdroszczę!!!! :) prześliczne zdjęcia :)
Aga od Nelki - 2013-02-05, 23:41

Nelcia razem z kotami wywinęli mi w sobotę niezły numer. Kupiłam dwa kilo karmy kociej i zostawiłam na stole w kuchni. Jeden z kotów (wiecznie głodny Melaniuszek- najprawdopodobniej) próbował się dobrać do wyżerki i zrzucił jedzonko na podłogę. Nelka tylko na to czekała... Jak weszłam do kuchni, z wielkiej paki karmy zostało marne 100 gram, a brzuszek psicy był niebezpiecznie wielki... Serio serio była KWADRATOWA!!! Zadzwoniłam do znajomego weterynarza, bo martwiłam się, czy tak wielka ilość jedzenia pęczniejąc w żołądku nie zaszkodzi temu żarłokowi, ale wet mnie uspokoił i kazał obserwować. Nelka piła hektolitry wody( chyba próbowała dorównać Smokowi Wawelskiemu) a w nocy wychodziłśmy na spacer chyba z pięć razy i za każdym razem psica pozostawiała po sobie Qpolca, którego nie powstydziłby się sam tyranozaur... Drugiego dnia miała ścisłą dietę, ale o dziwo, po raz pierwszy nie dopraszała się o jedzenie...:)
Monika i Mila - 2019-02-06, 18:59

Cytat;
Bella :) ma się całkiem dobrze, chociaż stawy (biodra) zaczynają dawać się jej we znaki. Otrzymuje lek- Lyprinol (lek dla ludzi- wyciąg z muszelek kryla, fajnie działa). Mieszkamy teraz w Zalesiu Górnym pod Warszawą. Kupiliśmy dom, żeby nasze psy nie musiały chodzić po schodach. Generalnie czuje się dobrze, nadal jest naszą humorzastą Hrabiną, i potrafi się obrazić o byle co. Ma młodszego, dużo większego brata (adoptowany Leonberger), który wie, że Belli należy ustępować miejsca na legowisku, i że ma ona pierszeństwo w głaskach i jedzeniu. Ma też czarną siostrę (adoptowana Labradorka po przejściach)

Angelika i Spike - 2019-02-07, 09:58

super! ekstra towarzycho :mrgreen:
Dominika i Binek - 2019-02-07, 13:05

ale świetna ekipa! jestem pełna zachwytu, ze kupiliście dom specjalnie dla psiaków, żeby im życie ułatwić :) brawo !
Monika i Mila - 2020-09-23, 17:40

Opiekunka Belli pisze 13.04.2020
U Belluni wszystko dobrze. To już 9 lat razem! W czerwcu będziemy świętować jej 12 urodziny (może w fundacji jest dokładna data urodzenia?). Belcia trzyma się dzielnie, mimo niedoczynnosci tarczycy i zwyrodnienia stawów (wszystko pod kontrolą). Nadal ma charakter prawdziwej Hrabiny i domaga się głasków i zabawy :) ma większego „brata”, i czarną „siostrę”. Ma swój ogród, w którym tarza się w trawie i wyleguje na słońcu.
Mieszka w Zalesiu Górnym pod Warszawą

Monika i Mila - 2021-05-30, 12:54

Opiekunka Belli pisze:
U Belli jakoś leci. Ma już prawie 13 lat, wiec oczywiście pojawiają się jakieś problemy. Z nowości, to walczymy z przewlekłym zapaleniem cewki moczowej, ale dostaje leki zakwaszające mocz i jest dobrze. Wyniki krwi ma bardzo dobre. Dni ma różne- czasami chodzi tylko na krótkie spacery, a czasami zrobi nawet 6 kilometrów! Chociaż pyszczek jej posiwiał, nadal jest tą samą słodką żarłoczką