To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LUNA - 49

Mela i Luna - 2011-06-28, 20:52

To świetnie ;-) . Proszę wygłaskać ode mnie Larę i Toffiego oczywiście :mrgreen:
Hania Toffi i Maja - 2011-07-08, 22:54

Cześć Martusiu!Coś się do nas dawno nie odzywasz. Co u Was słychać?Jak tam Lunka?
Mela i Luna - 2011-07-09, 13:11

Wczoraj z Lunką byliśmy u weta, została zaszczepiona na choroby szczepionką o nazwie: Nobivac DHPPi. Skorzystaliśmy również z akcji miesiąc zdrowych zębów. Lu ma zdrowe ząbki, ale i tak dostaliśmy dwie próbki Pedigree DENTAstix :mrgreen: .
Musimy nauczyć Lu aportowania patyka, piłeczkę na podwórku owszem przyniesie, ale patyk na spacerku nie jest już taką atrakcją albo nie wie do czego to służy ;-) .
Wydaje mi się że Luna przybrała troszkę na wadze, nie dużo ale tyle by brzuszek był minimalnie bardziej zaokrąglony :mrgreen: .
Oj i nie wiem o czym jeszcze mogę napisać :) . Nie wiemy czy Lunka lubi pływać w większej wodzi , gdyż nie mamy gdzie się wybrać. W pobliżu owszem jest zbiornik wodny, ale niestety jest on zaśmiecony i strach tam się wybrać :-/ .
Wcześniej o tym nie pisałam, ale napiszę teraz: Lu nie przepada za odkurzaczem. Nie reaguje na niego jakąś paniką, ale woli wynieść się do innego pomieszczenia ;-) .
To chyba jak na razie wszystko, jeśli chcecie coś jeszcze wiedzieć pytajcie, postaram się wyczerpująco odpowiedzieć ;-) . Jeśli chodzi o zdjęcia, to najszybciej będę mogła zrobić je i wstawić jutro, chociaż nic nie obiecuję.

Pozdrawiam Marta i Lu ;-)

Warna - 2011-07-09, 13:59

A zmieniamy nick na taki, w którym również będzie imię Lunki? :-D
Mela i Luna - 2011-07-10, 22:44

Hmmm... Myślę że to dobry pomysł :mrgreen: . Może jakieś propozycje? Bo niestety na chwilę obecną nie mam żadnych pomysłów :mrgreen: . Może później coś wymyślę, ale jakaś drobna pomoc będzie mile widziana :mrgreen:
libra - 2011-07-18, 12:48

Mela napisał/a:

Oj i nie wiem o czym jeszcze mogę napisać :) . Nie wiemy czy Lunka lubi pływać w większej wodzi , gdyż nie mamy gdzie się wybrać. W pobliżu owszem jest zbiornik wodny, ale niestety jest on zaśmiecony i strach tam się wybrać :-/ .
Wcześniej o tym nie pisałam, ale napiszę teraz: Lu nie przepada za odkurzaczem. Nie reaguje na niego jakąś paniką, ale woli wynieść się do innego pomieszczenia ;-) .
skoro nie panikuje, a wychodzi to nie ma się czym przejmować.. pewnie i tak z czasem się oswoi i przyzwyczai do dźwięków, które on wydaje. Atos zwiewał w popłochu, a teraz muszę go prosić, by się łaskawie przesunął;)
Co do wody.. jeździmy czasami nad rzeczkę (w Kolumnie na Barycz się skręca), bardzo chętnie zabierzemy Cię z Lunką, jeśli będziesz chciała lub pojedziemy w dwa samochody (jeśli ktoś jeszcze z rodziny chciałby jechać).
Pozdrawiam i tarmoszki dla Lu:)

Mela i Luna - 2011-07-18, 20:12

Myślę że rodzice również byliby bardzo chętni na taką przejażdżkę nad wodę, a Lu mam nadzieję że też :mrgreen: .
Udało mi się zrobić tylko jedno zdjęcie ale w najbliższych dniach postaram się więcej ;-)

Lu i ja:

Jakość taka jaka jest bo zdjęcie było robione telefonem ;-)

Mela i Luna - 2011-07-21, 22:19

Dziś będąc na spacerku porobiłam Lu kilka zdjątek :mrgreen: oto one:

Warna - 2011-07-22, 08:33

A ja proponuję zmianę nicka. :-D
goldenek2 - 2011-07-22, 08:54

Ale fajna uśmiechnieta Lunka i jaka zapatrzona w swoją Pańcię :)
Iwona Kalinowsk - 2011-07-22, 16:17

To fakt, że Lunka jest śliczniutką dziewczynką - Gratulujemy :rotfl:
Mela i Luna - 2011-07-22, 22:17

Jeżeli chodzi o nick to myślę że może być: Mela i Luna (lub coś podobnego) ;-) Niestety nic innego nie chce mi przyjść do głowy :->
Warna - 2011-07-22, 22:52

I bardzo pięknie - zmieniam na Mela i Luna. :-D
libra - 2011-07-22, 23:22

Mela, my w niedzielę najprawdopodobniej jedziemy nad rzekę, najprawdopodobniej ok. 13:30-14. Jeśli chcecie też pojechać to daj mi znać, umówimy się.
A gdzie macie takie fajne tereny jak na zdjęciach? To gdzieś koło Was?

Mela i Luna - 2011-07-23, 15:01

bardzo chętnie zabralibyśmy się w tym tygodniu, ale niestety mamy małe problemy z samochodem i mama boi się jeździć gdzieś dalej. Ale przy następnym razie bardzo chętnie się zabierzemy ;-) .
takie tereny owszem są blisko nas :mrgreen: .

Hania Toffi i Maja - 2011-08-03, 18:19

puk puk!a co tam słychać w moim ulubionym domku?pozdrawiam serdecznie!!!
Mela i Luna - 2011-08-05, 22:38

U nas wszystko w jak najlepszym porządku :mrgreen: Na prawdę nie wiem o czym mogę napisać, więc po prostu wstawię zdjęcia ze spacerku ;-)

Jerzy Kora - 2011-08-05, 22:58

Widać że Lunka szczęśliwa. Zdjęcia mówią więcej niż słowa. :-D
Iwona Kalinowsk - 2011-08-08, 00:33

To prawda, widać u niej dużą przemianę :> Superowo :)
libra - 2011-09-08, 15:07

Marta, co tam u Was słychać? Może jakieś nowe zdjęcie Waszej ślicznoty się znajdą? :)
libra - 2011-09-14, 22:42

no nie! nie doczekałam się na wieści! Marta, uważajcie, bo w poczuciu nieobliczalności zapukam Wam do drzwi ;)
bardzo proszę, dajcie znać co u Was słychać! jak Lu się sprawuje, czy zdrowa, czy nie ma problemów :) i te zdjęcia tez się marzą :P

Mela i Luna - 2011-09-17, 10:43

Przepraszam, przepraszam i jeszcze raz przepraszam że nie pisałam, ale w roku szkolnym z komputera korzystam tylko tyle żeby wejść na gg :-/ więc na forum nie wchodziłam i nie zobaczyłam posta :oops: Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Jeżeli chodzi o Lu to u niej wszystko dobrze :mrgreen: Nie choruje, i nie sprawia problemów. Już całkiem pewnie chodzi po całym domu, a ponieważ rodzice jej nauczyli to teraz wchodzi "bez zaproszenia" na łóżko :lol: .
Zdjątka będą ale w troszkę późniejszym terminie... Może wieczorem albo jutro... :)

Hania Toffi i Maja - 2011-09-17, 15:54

tak myślalam,ze z tym łóżkiem tak się skończy,kiedy tylko zobaczyłam wzrok Twojej mamy,jak przyjechała Luna :lol: Fajnie,ze wszystkie straszki odeszły i że Lunka ma dom,na jaki zawsze zasługiwała.Głaski dla ksieżniczki!
Mela i Luna - 2011-09-28, 10:27

Wiki Megulowa - 2011-09-30, 17:39

Śliczne zdjęcia... a jaka Luneczka zadowolona :)