To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175

Scoobisiowie - 2011-06-18, 18:34

Kamila, bardzo chętnie wybierzemy się na wspólny spacer, tylko ja do godz. 15 pracuję. Jak będzie bliżej daty to wymienimy się nr kom. i umówimy ok?
lamila - 2011-06-19, 20:09

Tylko ja będę w Giżycku o 8:40 tak przejazdem i mam czas do 9:20 :)
Scoobisiowie - 2011-06-19, 20:31

Eh... szkoda :(
Nie mam szans na wyrwanie się z pracy, a ode mnie do dworca jest do przejścia całe miasto. Nic to, może innym razem :)

lamila - 2011-06-19, 21:28

Klaudia i Piotrek napisał/a:
Eh... szkoda :(
Nie mam szans na wyrwanie się z pracy, a ode mnie do dworca jest do przejścia całe miasto. Nic to, może innym razem :)
to może 9 lipca? Ok 16 tak myślę :)
Scoobisiowie - 2011-06-20, 16:58

To jesteśmy wstępnie umówione :radocha:
lamila - 2011-06-20, 21:23

Fajnie by było. Ja sprawdze o której dokładnie mam pociąg.
monimax - 2011-06-28, 09:11

Nie wiem jak inni, ale ja steskniłam się za nowymi fotkami Scoobiego ;-) Co słychac u złociaka?
Scoobisiowie - 2011-06-28, 11:25

Złociak się rozkręca i pokazuje nowe, nieznane dotąd oblicze, tak jak wcześniej rozmawiałyśmy :)
Uparciuch z niego straszny ale i słodziak zarazem. Ma nowe koleżanki, kolegów musimy omijać z daleka :uoee:
Scoobcio ładnie wygląda, nabiera smukłej sylwetki, sierściucha tez coraz fajniejsza i te cudne pyszczydło. Raz przypomina z mordki Teddusia, innym razem zrobi minę Morriska, sama już nie wiem do którego jest podobny :mrgreen:

Zaczynamy szkolenie Scoobiego od początku jak ze szczeniakiem, zgodnie ze wskazówkami Pani Mirki ale wciąż czekamy na telefon i dokładniejsze wytyczne :|

O foteczki muszę się postarać, może dziś bo ostatnio pada ciągle no i nie ma jak cykać :| Ale cierpliwi zostaną nagrodzeni :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-07-01, 12:35

Tak jak obiecałam, fotki dla cierpliwych ;)

eh ta trawa, patyka mi zasłania, trzeba wszystko wypielić :mrgreen:

"moje" słodkie misio z patykiem

tak chrapolił, że w końcu z bliska mogłam foteczki zrobić

dla cioci z Pisza ;)

słodziak

księciuniu się wyleguje

nowy kolega (jedyny, któremu Scoobuś na wszystko pozwala)

monimax - 2011-07-01, 13:22

No i się doczekałam, choć do cierpliwych raczej nie należę :mrgreen:
Fajny ten nasz Scoobuś :rotfl: Widzę, że też gustuje w sałatkach z zieleniną 8-)
A nowy kolega Scoobiego to jakiś szczenior chyba, co?

Scoobisiowie - 2011-07-01, 15:39

To 4- miesięczny szczeniak owczarka belgijskiego. Straszna zadziora, podgryza Scoobcia i to porządnie ale ten jakoś nie reaguje. Nie wiem dlaczego :mysli:
Jak koleżanki mu na głowę za bardzo wchodzą to warknie i już albo złapie za łapkę- tak ostrzegawczo :mrgreen:
A wiesz, Scoobuś jest na diecie ;) to tylko zielone i marcheweczka :mrgreen:
Taki szczupak się z niego zrobił, żeby nie te futrzysko (jeszcze sporo czasu minie zanim będzie to piękna goldenia sierść) to taki atleta nam się ukazuje ;) klata wypięta, talia osy... :mrgreen:

monimax - 2011-07-01, 19:15

Klaudia i Piotrek napisał/a:
To 4- miesięczny szczeniak owczarka belgijskiego. Straszna zadziora, podgryza Scoobcia i to porządnie ale ten jakoś nie reaguje. Nie wiem dlaczego

Bo Scoobi wie, że to szczylek jeszcze i dlatego pozwala mu na więcej niż innym psom :-P
Tak myslałam, że to owczarek belgijski. Kiedyś sąsiedzi mieli suczkę z ADHD, niesamowita wariatka z niej była :mrgreen:

Scoobisiowie - 2011-07-02, 17:22

Ten maluch prawdopodobnie wyrośnie na agresora bo już zaczyna. Mamy na łące dorosłego psiura belga i jest wspaniale prowadzony przez swoich właścicieli, pełne posłuszeństwo, wybiegany, dużo miłości i własny pokój :!: :shock:
Barbara - 2011-07-03, 13:35

Wiem, że w najbliższych dniach Scoobiego czeka zabieg kastracji. Trzymamy kciuki i łapki zaciśnięte aby wszystko poszło gładko i chłopak szybciutko doszedł do siebie.
Pozdrawiamy całą rodzinkę bardzo serdecznie. :)

Scoobisiowie - 2011-07-03, 13:51

Dziękujemy bardzo za pamięć :)
Mam nadzieję, że będzie dobrze. Z Tysonem nie mieliśmy problemów, żadnych opatrunków, majtasów i kołnierzy i szwy wytrwały nienaruszone do końca ale czy Scobcio będzie równie cierpliwy- zobaczymy :)

Barbara - 2011-07-03, 13:57

Będzie dobrze :)
mpati123 - 2011-07-04, 12:04

Scoobiś, bądź na tyle cierpliwy co? Nie chciałabym słyszeć że taki słodziak jak Ty rozrywa sobie szwy po czym go to boli dużo bardziej...
monimax - 2011-07-05, 06:36

Scoobcio, trzymaj się dzielnie mój malutki. Oby wszystko poszło szybko i sprawnie. Trzymamy wszyscy kciuki :okok:
Marcin i Morris - 2011-07-09, 18:56

Jestem zainteresowany adopcją tego pieska. Wizyta przedadopcyjna odbyta. Mam nadzieję, że tym razem wszystko się uda. Pozdrawiam
Scoobisiowie - 2011-07-10, 17:51

Nowe fotki:

Warna - 2011-07-10, 17:52

Widzę, że prowadzicie ze Scoobym błogie życie. Fantastyczne zdjęcia. :-D
Scoobisiowie - 2011-07-10, 17:54

Generalnie jak nie ma w pobliżu innych psów to jest supera każdy ludź zostaje gorąco przez Scoobcia przywitany :mrgreen:
Marcin i Morris - 2011-07-18, 20:43

Co tam słychać u Scoobiego, jak przeszedł zabieg kastracji i jak się czuje? Zaczął już chodzić do szkoły:)? A może znalazłaby się jakaś nowa fotka? Pozdrawiam
Barbara - 2011-07-18, 22:02

Niestety zabieg nie doszedł do skutku , bo psiaczek dostał biegunki :| To na teraz tyle wiemy :-)
Scoobisiowie - 2011-07-19, 10:01

Jutro mamy mieć goldeniastych gości, więc może jakieś wspólne foteczki uda się zrobić. Z braku czasu brak informacji. Przepraszamy :oops: