Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - POLO - 47
Dusia - 2011-02-16, 21:36 Przyszła pora na kolejne zdjęcia uroczego puchatego misia
Z cyklu: dla jedzenia zrobię wszystko, nawet nauczę się latać!
Polo i instynkty pierwotne: pożeram kość
jeszcze bardziej ją pożeram
a oni się na mnie gapią nawet jak jem
Pies spłaszczony - pies wypoczęty
Prawy profil mam lepszy
bielan - 2011-02-16, 22:15 Ale on wyładniał, ledwo co go poznałem na tych zdjęciach. Ciekawe, jak długo taki słodziak będzie jeszcze czekał na swój nowy dom...Jerzy Kora - 2011-02-16, 23:41 A jakie piękne poproś robi. Dusia - 2011-02-21, 15:44 Masz rację Jurku, Polo i jego poproś są fantastyczne
I ten jego wyraz oczu mówiący "spojrz jaki jestem głodny, nic nie jadłem, a to co było w misce to nosem wciągnął jakiś złośliwy skrzat!"
Trudno uchwycić te jego minki, bo Polo nie lubi się z aparatem. To urządzenie go niepokoi i zdecydowanie nie podoba mu się. To dziwne, bo sprzęty domowe jak pralka i odkurzacz traktuje obojętnie.
Może jutro uchwycimy kawalera na zimowym tle w wersji spacerowej
Machamy łapką i mlaszczemy paszczą Aga Szanti - 2011-02-22, 13:11 Dusiu mam nadzieje, ze uda wam się dzisiaj z tymi zdjęciami
a zdjęcia to połowa sukcesu Dusia - 2011-02-25, 21:12 Przyszła pora na spacerowe, zimowe i słoneczne fotki Poldziaka:
Tak sobie chodzę i węszę na spacerach
Może jak poleżę i zrobią mi te wszystkie zdjęcia to będziemy dalej spacerować
Popatrzcie jaki mam ciepły zimowy kołnierz z futra
A teraz się opalam, lewy profil paszczy też mam ładny
Pozdrawiamy wszystkich cieplutko i merdolimy ogonkiem w kółeczko Edyta - 2011-02-25, 21:43 Piękny z niego pies a futerko na szyjce - iście królewskie mpati123 - 2011-02-25, 22:35 Przywodzi na myśl takie lwiątko które zaczęło dorastać Dusia - 2011-03-07, 10:31 Nasze lwiątko było w sobotę u weterynarza na przycięciu pazurków, bo szpony Poldziakowi rosną straszne i w tempie ekspresowym. Poldziak wyszedł radośnie na spacer a tu mu Pani taką niespodziankę zrobiła! Wilekich oporów z wejściem do lecznicy nie było, może taki nieśmiały osiołek, ale pieski w lecznicy do poznania byly ciekawsze i Polo wszedł bohatersko do lecznicy. W gabinecie zamerdał do pani doktor, ale jak pani złapała za łapę i jakieś straszne urządzenie wyjęła to z naszego lwiątka zrobiła się owieczka i schowała wszystkie 4 kopytka pod siebie, zawijając je pod takim kątem jakby zwierz nie miał wogóle kości. Ale udało się w końcu namówić Poldzia na podanie łapek. Łypał na mnie tylko tymi oczami i zdawał się mówić: "Oszalałaś kobieto, facetowi pedicure?!"
Przy okazji Mr Futrzak wskoczył na wagę i upppsss... przytyło się misiowi..
Waga zatrzymała się na magicznym 30,5 kg, czyli 3,5kg więcej niż kiedy do nas przybył 4 miesiące temu. Od dziś rozpoczynamy dietę, bo pani ma za miękkie serce i jak gotuje obiad to Polo dostaje zbyt dużo smakołyków oprócz stałych posiłków.
A i chodzimy po schodach zamiast jeździć windą.
Pogoda sprzyja więc pewnie w tym tygodniu pojawią się nowe fotki Polo w wiosennym słoneczku.
Pozdrawiamy wiosennie Jerzy Kora - 2011-03-07, 10:55
Cytat:
...pewnie w tym tygodniu pojawią się nowe fotki Polo w wiosennym słoneczku.
czekamy z niecierpliwością. Polo ładnieje z sesji na sesje. Czy ktoś go uczy pozowania czy ma takie naturalne predyspozycje?Dusia - 2011-03-07, 11:06 Oczywiście, że naturalne predyspozycje
Nasz Poldek jako, że składa się z pomieszania z poplątaniem w kwestii ras odziedziczył po przodkach same najlepsze cechy Aga Szanti - 2011-03-08, 20:44 To ja jeszcze raz tylko troszke wieksze zdjęcia śnieznego bialego misia Polo:
Jerzy Kora - 2011-03-09, 09:16 Wow. Pięknieje z dnia na dzień
Mizianko po szyjce i po brzucholku proszę od wujcia Jurka. Korbulowa Familia - 2011-03-09, 10:58 Wspaniale się Polo prezentuje
A zdjęcia, których nareszcie nie brakuje temu psiunkowi pozwolą (miejmy nadzieję) znaleźc dla niego stały domek Dusia - 2011-03-09, 11:11 Wujcio Jurek się nie wygłupia z mizianiem tylko niech wpadnie z czymś na ząb
A tak serio serio to wymiziamy chłopaka jak najbardziej!!!Dusia - 2011-03-15, 09:29 Wczoraj na wieczornym spacerze Polo został zaatakowany przez psa rasy Siberian Husky, ale obyło się na szczęście bez większych strat w psach, bo Polo - i tu muszę przyznać, że jestem z niego bardzo dumna - na komendę "zostaw" i "do mnie" porzucił odgryzienie się napastnikowi i przybiegł do mnie. Bardzo go ta sytuacja wzburzyła, bo jeszcze przez długi czas chłeptał nerwowo wodę w domu i szukał pocieszenia u nas.
Pokazuje to jednak, że z Polo żaden awanturnik, a tylko łagodny miś, który bardzo rozpacza jak ktoś mu chce zrobić jakąkolwiek krzywdę.
Machamy łapką i ogonkiem Korbulowa Familia - 2011-03-15, 10:28 Wspaniała postawa dzielnego Polo
Gratuluję wspaniałego wychowania MarzenaTabaNugat - 2011-03-15, 15:39 Kilka zdjęć Polo z sobotniego spacerku
Edyta - 2011-03-15, 15:57 Ależ on ma uśmiechnięte oczęta Malina - 2011-03-15, 17:22 dla mnie to spojrzenie małego rozrabiaki Dusia - 2011-03-15, 17:49 Dziękujemy za słowa uznania dla Poldziaka I przede wszystkim Tobie Marzenko za te śliczne zdjęcia.
Poldek to taka uśmiechnięta puszysta kulka, która bardzo chętnie by się pobawiła, ale nie do końca wie jak
W dalszym ciągu poznajemy charakter Polo, który z dnia na dzień okazuje się być coraz to ciekawy i zaskakujący. Z zastraszonego futrzaka staje się puszystym misiem chętnym do gonitw po mieszkaniu i kręcenia się w kółko z radości czy wywalania podwozia do miziania.
Cud miód i orzeszki
Rufiakowy Rafał - 2011-03-15, 19:00 cudna mordka po prostu... ale co jak co faktycznie małego lwa przypomina kudłacz z niego straszny hahabielan - 2011-03-15, 19:00 Poldziak moim ulubieńcem bez dwóch zdań. On jest rewelacyjny taki radosny Korbulowa Familia - 2011-03-15, 19:15 Morda uśmiechnięta
Jest pocieszny!! I co raz więcej o nim wiemy, jego zachowanie też kształtuje się powolutku wzorcowo