Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - DOLCE - 147
Martyna i Boski - 2012-11-27, 16:07 Mam dla Was niespodziankę:) byłam dzisiaj u Słodkiego!! Pomyziałam go bardzooo solidnie...
Widać na jego pyszczku jaki to pieszczoch:), powiedziałam mu, że w czwartek Go zabieramy i jestem pewna, że zrozumiał tak się nastawiał do myziania i pięknie uśmiechał!! prze Słodki ten Słodziak !!!
Korbulowa Familia - 2012-11-27, 16:19 Morze miodu na moje serce wylałaś tymi zdjęciami
DZIĘ-KU-JĘ!!! Agata i Luśka - 2012-11-27, 16:35 Taki dostojny! Ale te maluszki z tyłu też są milutkie Monia i Larsik - 2012-11-27, 16:46
Agata i Luśka napisał/a:
;) Ojej! Uszami! Świetnie pracujecie! Przyjemnie przegląda się ten wątek! Brawo!
Szkoda, że wszystko dzieje się tak daleko od Głogowa.
a wręcz przeciwnie takie rzeczy będą dziać się w samym centrum Głogowa co prawda nie tego samego alee;p
SłodziaQ czekam na Ciebie! Agata i Luśka - 2012-11-27, 17:00 Rzeczywiście! Głogowo! Ale ze mnie gapa Już Ci zazdroszczę psiaka! Myślę jednak, że nie będziesz cieszyć się Nim zbyt długo. Juz pewnie ustawia się długaśna kolejka chętnych do adopcji Słodziaka Rufiakowa Amcia - 2012-11-27, 18:02 Będę kiziać pychola całą drogę. Smaczki kupione magda - 2012-11-27, 18:04 moja Gabi już by go zabrała jest taki piękny ale cóż z Jonką nie kazdy wytrzyma Martyna i Boski - 2012-11-27, 18:18 Agatko... piesek, który jest z tyłu... narobił mi trochę stracha, bo te psiaki są tak o siebie zazdrosne, że gdy głaszczesz jednego inne też chcą... Dlatego ten mały próbował ugryźć naszego Słodziaka. Musiałam tak sprytnie go głaskać, żeby tamte nie widziały mojej ręki w kojcu.
A wcześniej jeszcze chyba pisałam, że Słodziak uwielbia "prosić" łapą, tak było na spacerze:), a w kojcu też chciał... a te kraty takie ciasne, że nie dał rady jej wystawić. Dlatego obiecałam mu, że w czwartek już go wymeczymy i łapę będzie dawał ile chciał NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie wiem czy go tak łatwo oddam Beata M - 2012-11-29, 10:01 Taka z niego przylepa jak z naszego Bobusia, zresztą jest bardzo podobny. My na Boba mówiliśmy "Mizianty", bo prócz jedzenia tak bardzo kochał pieszczoty i wszelkie tulenie. Nawet na spacerze przytulał głowę do uda.Korbulowa Familia - 2012-11-29, 10:04 Dzisiaj wileki dzień dla "SŁODKIEGO" vel "DOLCE"
Czekam niecierpliwie na wiadomości i zdjęcia EWA INGA - 2012-11-29, 10:56
Martyna i Boski napisał/a:
NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochana to już się doczekałaś Martynka jak tyko znajdziesz czas , pisz co ta u Słodziaka Beata M - 2012-11-29, 13:59 Ciekawe o której wyjechali, bo od około 9 rano chodzę niespokojna.Monia i Larsik - 2012-11-29, 14:17 oj to ten niepokój może jeszcze dziś troszkę potrwać... my Słodziaka spodziewamy się we włocławku ok 21:30-22:00 a więc w domku będziemy ok 23 i do tego warunki pogodowe są dość niesprzyjające ( pada, mokro, ciemno, zimno...) trzymajcie kciuki za bezproblemową podróż Słodziaka Gabiś i Fifi - 2012-11-29, 14:26 Trzymamy!!!katarzyna1975 - 2012-11-29, 14:30 Trzymamy czekając na wiadomości Asterkowy Krzysztof - 2012-11-29, 19:03 No nasz bohater już w drodze ,ale się cieszę ,dla Martyny musiała to być wspaniała chwila jak go zabierała wiedząc że już nie będezie musiała go tam odprowadzaćWarna - 2012-11-29, 19:12 Ja czekam na pierwsze zdjęcia SŁODZIAKA, które nie będą zza krat. Agata i Luśka - 2012-11-29, 19:17 Ja też! Warna - 2012-11-29, 19:20 I przerzucam SŁODKIEGO do przedsionka adopcyjnego, bo ... jest już pod naszą opieką przecież. Rufiakowa Amcia - 2012-11-29, 19:49 Kochani, stukam w komórce- mały mości sobie gniazdko z tyłu. Jestesmy już na trasie, więc jest łatwiej, bo bez zakrętów. Ziaja, ale pychol garnie się do głasiów. Zjadł 2 żwacze na przesiadce, pukał łapką po głaski, ale siedział skulony w krzakach. Jest pięknym, słodkim strachopsem. Wpatrzony w Martynkę, gdy odjeżdżaliśmy. A jak na stacji zobaczył pana z zapiekanką- odprowadził go wzrokiem jednak to golden goldenek2 - 2012-11-29, 19:53 Pewnie, że golden całą gębą Asterkowy Krzysztof - 2012-11-29, 20:08
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Kochani, stukam w komórce- mały mości sobie gniazdko z tyłu. Jestesmy już na trasie, więc jest łatwiej, bo bez zakrętów. Ziaja, ale pychol garnie się do głasiów. Zjadł 2 żwacze na przesiadce, pukał łapką po głaski, ale siedział skulony w krzakach. Jest pięknym, słodkim strachopsem. Wpatrzony w Martynkę, gdy odjeżdżaliśmy. A jak na stacji zobaczył pana z zapiekanką- odprowadził go wzrokiem jednak to golden
Bo on jest Golden tylko się maskuje Kochany Pychol super wieści Martyna i Boski - 2012-11-29, 22:22 Ehhhh... to cudowny dzień:), moje zmarszczki od uśmiechu się dzisiaj wyjątkowo pogłębiły banan nie znika, ale dzisiaj w tym uśmiechu pojawiła się też tęsknota... nie znaliśmy się za długo ze Słodkim, ale... tęsknie za jego oczkami i łapką. I tak się cieszę, że dzisiaj będzie spał w ciepełku z pełną michą. A to jedyne moje zdjęcie z przesiadki Słodziaka ode mnie do Amelki.
Niestety na tym postoju nie zrobił za dużo samodzielnych kroków, miałam okazję jeszcze go ponosić:), opanowałam to prawie do perfekcji . A zdjęcie prosto z "krzaczków" w których Słodziak poznawał nowych ludzkich przyjaciół .
Muszę go też bardzoo pochwalić za podróż, w trakcie której zachował się jak kulturalny golden, dla którego przejażdżki samochodem to przyjemność. Całą drogę siedział i patrzył co się dzieje za szybą, gdy chciał siku troszkę poskomlał, a gdy się zatrzymaliśmy zrobił długie siku i sam wskoczył do bagażnika (bo oczywiście wcześniej musiałam go sama wsadzać). Postępy robi bardzo szybko, już nie mogę się doczekać, aż Monia przypomni mu, że nie wszyscy ludzie są tacy straszni jak jego wcześniejsi właściciele.
A co mnie zaskoczyło... odbiór ze schroniska był po prostu IDEALNY!! Nie dość, że nie płaciłam za pieska, to dostaliśmy książeczkę zdrowia, oczywiście zrobione szczepienia, a na koniec go pan za czipował potem założyliśmy mu szeleczki i psiak był już Nasz!!! Miód, cud i orzeszki... dziękuję, za tą akcję, to takie budujące:).Beata M - 2012-11-29, 22:37 Wszyscy Państwo jesteście WIELCY A niuniek jest cudowny katarzyna1975 - 2012-11-29, 22:40 Super wiadomosci ,ale ulga moge iść spać ,bo dzisiaj cały dzień waruje przy kompie czekając na wiadomości .Dobranoc psinko dzisiaj juz w ciepełku .