To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Warna - 2012-12-04, 17:47

Hahaha. Agnieszko, czy mogłabyś jej zrobić kilka pięknych zdjęć portretowych?
szara31 - 2012-12-04, 20:02

Witam!
Mam na imie Aga i razem z Kinga staramy sie o adopcje Lenki, aplikacja zostala wyslana...:)po cichu sledzimy co piszecie, tez sie boimy ze teraz nikt juz Leny nie odda..:) Bardzo fajnie, ze czuje sie dobrze, pieeeeknie wyglada, no co tu pisac!:) to wspaniale, ze robi postepy!;)

serdecznie pozdrawiamy!

Barbara - 2012-12-04, 20:55

Witamy Was dziewczyny serdecznie :)
M!S!A - 2012-12-04, 21:14

szara31 napisał/a:
po cichu sledzimy co piszecie, tez sie boimy ze teraz nikt juz Leny nie odda..:)

No i ta obawa była uzasadniona. Agnieszka dzisiaj do mnie napisała że bardzo pokochali Lenkę i za nic w świecie jej nie oddadzą :)

Tak więc nie pozostaje mi nic innego, jak ogłosić radosną nowinę, ze Lenka zostaje na stałe w Poznaniu i tym samym bardzo gratuluję Agnieszce.

I mam wielką nadzieję, ze osoby zainteresowane adopcją Lenki, nie zrażą się tym i zechcą adoptować innego naszego podopiecznego :)

Ewa i Cindy - 2012-12-04, 21:16

No to super!!! Aga.. gratulacje!!!! :)
Ale wiesz że my kochamy czytać o naszych psiakach.. bo Lena cały czas będzie też po części nasza :) zaglądaj tu często... i może jakieś radosne fotki mordeczki.. jak zareagowała na decyzję :)

EWA INGA - 2012-12-04, 21:27

Agusiu gratuluje z całego serca :) i życzymy Wam samych wspaniałych szczęśliwych chwil , przez długie , długie lata :) Oczywiście zdjęcia i relacje obowiązkowe :mrgreen:
szara31 - 2012-12-04, 21:29

:( smutno nam sie zrobilo strasznie...choc wiemy ze najwazniejsze jest szczescie Lenki...!!!
Barbara - 2012-12-04, 21:32

szara31 napisał/a:
:( smutno nam sie zrobilo strasznie...choc wiemy ze najwazniejsze jest szczescie Lenki...!!!

Dokładnie tak i jakiś inny psiaczek na pewno znajdzie u Was kochający dom :) Jestem o tym przekonana.

M!S!A - 2012-12-04, 21:32

Nie ma co się smucić. Zapraszam na wątki innych psów,może któryś skradnie Wam serducha :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 21:34

nawet nie wiecie jak ja się cieszę :lol: chyba dzisiaj z wrażenia nie zasnę :mrgreen: Lenka nadal bedzie tutaj częstym gościem :-) nie damy o sobie zapomnieć :-)
dzisiaj byłysmy na baardzo długim spacerku i mówilam jej że chcemy żeby u nas została a ona tak jakby rozumiała co do niej mówię bo ciagle merdała ogonkiem :-)
nadal jak bedziemy miec jakieś wątpliwści to bedziemy Was prosic o rady :mrgreen:
ale się cieszę że mała u nas zostanie :lol: :mrgreen:

Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 21:35

szara tutaj psiaczków jest mnóstwo, które czekaja żeby je pokochać :-) trzymam kciuki zebyście szybko znaleźli swoją kochaną psinkę :-)
Ewa i Cindy - 2012-12-04, 21:59

Agnieszka Borow napisał/a:

dzisiaj byłysmy na baardzo długim spacerku i mówilam jej że chcemy żeby u nas została a ona tak jakby rozumiała co do niej mówię bo ciagle merdała ogonkiem :-)

hahaha.. ja wiem że do psów sie nie mówi.. ale czasami mi sie zdaję że one wszystko rozumieją :)

Aga_TRuficzkowa - 2012-12-04, 22:03

Aguś - gratulacje :-) :-)
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 22:03

czy mgłabym prosić o zmianę z "Agnieszka Borow" na np. "Aga i Lenka"?
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 22:04

ech dziewczyny, ale ja sie cieszę :mrgreen: :lol:
Gosia i Heaven - 2012-12-04, 22:22

Wspaniale, gratuluję serdecznie Agnieszko :)
goldenek2 - 2012-12-04, 22:24

Gratulacje Aga :-D :-D :-D
Basker - 2012-12-05, 00:23

Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Psiaków
Soniowa Aga - 2012-12-05, 11:40

Uściski dla Lenki;-)
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-05, 20:35

dzisiaj byłam z Lenką u weta - Lenka ma co raz ładniejszą sierść :-) została dzisiaj zachipowana :-) zważyłam ją i schudła - waży 22kg :shock: to chyba nie jest możliwe, że w ciagu paru dni schudła 2kg :shock: albo waga była zepsuta albo ja coś namieszałam :oops: dzisiaj co prawda nie chciała za bardzo jeść - nie mam pojęcia dlaczego ale mam nadzieję, że to chwilowe.
Jutro wieczorkiem wyjeżdżamy na weekend :-) będziemy po powrocie sie odzywać i wtedy napewno powklejamy sporo fotek :-)

Rufiakowa Amcia - 2012-12-05, 21:47

O jak ja lubię takie wieści! :-D

Gratulacje Agnieszko, maleńka machała ogonkiem, że się zgadza, to przecież jasne :P

Ewa i Cindy - 2012-12-05, 22:46

Aga.. stres, zmiana miejsca, ruch.. zanim odbuduje jej się masa mięśniowa trochę minie.. możesz dawać jej trochę większą dawkę karmy.. o obserwuj..
ogólnie te porcje na opakowaniach karm są orientacyjne.. są to proponowane dawki dla psa o danej masie i o umiarkowanym trybie życia.. jeśli pies jest spokojniejszy, na spacerkach chodzi spokojnie i niucha a w domu śpi można trochę odjąć.. a jeśli pies jest żywiołowy i dużo biega można spokojnie dorzucić.. niebawem wyczujesz ile Lenka potrzebuje żeby się prawidłowo rozwijać :)
ja ci podam przykład moich psiaków..Cindy leń niuchająco-drepczący dostaje mniej i wierzyć mi się nie chciało ale ona szybko przybiera jak dostanie o garstkę za dużo.. a Marley pędząca strzała pomimo że od ponad miesiąca dostaje jak dla 45kg bydlaka dalej jest szczupły.. Bafi tez mu nie pozwoli odłożyć energii na "boczki" więc jemu nie szczędzę :)
a jak u niej z apetytem? no i jak z qupkami.. często się załatwia?

Aga, Tami i Lenka - 2012-12-06, 06:42

dzisiaj rano już ładnie zjadała ale wczoraj miała jakis gorszy dzień bo zjadała tylko połowę swojej dziennej dawki. Cwaniara najlepiej to jadła by tylko jakieś lepsze smaczki :roll: wet dał jej całą garść przysmaków i to jadała jakbym ją głodziła :shock: za to w domu wogóle nie spojarzała na swoją karmę. Muszę pilnować jej miski bo jak cos zostawia to Kuna leci pierwsza i wszytsko jej wyjada :evil: dziewczyny w tej chwili dogadują się już znakomicie, Lenka wogóle nie raguje jak Kuna leci do jej miski, idzie zobaczyć czy czasem Kuna też czegoś nie zostawiła ale tutaj nie ma szans na to :roll:
qupki są ok 2-3 dziennie, siq też jest ok :-)
wczoraj kupiłam jej piszczącego jeżyka, wszędzie z nim chodzi :-) zabiera go nawet do spania :roll: teraz jeżyk jest ważniejszy niz jedenie - będę ją obserwować i mam nadzieję,ze szybko z powrotem nabierze apetytu :-) przez pierwsze dni jadała jak szalona ale teraz już nie - trochę to wygląda tak jakby wcześniej chciałam najeść się do syta bo nie wiedziała czy jeszcze później dostanie :-(
ogólnie malutka jest super a grzeczna jest jak aniołek :mrgreen:

Ewa i Cindy - 2012-12-06, 08:52

no to mam nadzieję ze będzie ok.. może faktycznie potrzebuje czasu żeby zrozumieć ze karma jest i będzie dawana regularnie :) może też po prostu zaczyna sprawdzać czy aby na pewno będzie tą karmę musiała jeść.. ? możesz spróbować z polaniem olejem, jogurtem lub rozmoczeniem karmy..
szara31 - 2012-12-06, 19:28

dziekujemy za mile slowa:)! napewno w koncu znajdziemy wybranke, albo ona znajdzie nas:) a co do Lenki - zajada sie smakolykami u wet, no coz..u kogos zawsze lepiej smakuje;) czestuja to bierze:)
kochana Lenka, duzo zdrowka mala!!!..:)