To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - PIORUN ma już dom w Ostrowie Wlk. - 183

Aneta i Nico - 2013-07-03, 21:40

Coś ostatnio bardzo cicho zrobiło się na wątku Piorunka, więc chyba czas ożywić to miejsce ;) Znowu udało nam się wybrać na wieś do mojego rodzinnego domu, więc Piorun nie narzeka na nudę. Dzisiaj odwiedziliśmy znajomą, która ma szczeniaka labradora i psiaki razem sobie pohasały, Piorun tarzał się w błocie, momentami nasz łobuz nawet pozwalał się zdominować, co mnie niezwykle zaskoczyło. Poza tym wszystko super, ostatnio spędzaliśmy z Piorunem bardzo dużo czasu razem, w upalne dni chodziliśmy sobie na pół dnia do parku, ja uczyłam się do egzaminów a Piorun wypoczywał pod drzewami, ku mojego zdziwieniu psiak chyba wyczuł sprawę i nie reagował ani na inne psy, ani na dzieci, ani na cokolwiek innego tylko grzecznie leżał pod drzewkiem i czekał aż zrobię sobie przerwę w nauce i będę się z nim bawić :D No dobra, dosyć mojego gadania, czas na zdjęcia :D

Aneta i Nico - 2013-07-03, 21:51

Ola i Habs - 2013-07-03, 21:52

Ale fajnie, że mogłaś się pouczyć w tak małym towarzystwie i warunkach :)
Aneta i Nico - 2013-07-03, 21:56

hmm... a może by tak... zalizać go na śmierć? :D

Ewa i Cindy - 2013-07-03, 22:01

Ale wygibasy.. a jakie psiaki szczęśliwe !!! :) :) :)
piękne zdjęcia ale pierwsze jest po prostu przecudne.. :)

Rufiakowa Amcia - 2013-07-03, 22:39

Skoki wzwyż opanowane :lol: Niesamowite foty :)
Karolinaa - 2013-07-04, 09:13

Piękny Piorunek! :-)
Martyna i Boski - 2013-07-04, 10:02

Piorunku nawet nie wiesz jak twoja mordka poprawia mi humor, do tego tak z rana :) to będzie dobry dzień ;) . Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazł domek!
Ewa i Cindy - 2013-07-06, 00:26

Martynka.. Twoje kciuki działają :)

Mam wielką przyjemność ogłosić że Piorunek już nie szuka swojego człowieka :) Niebawem zamieszka z Łukaszem w Ostrowie Wielkopolskim :)
Bardzo serdecznie gratuluję !!! :)

Anetka.. wielkie ukłony za pomoc przy Piorunie.. Twoje trudy i zrujnowana flexi siostry nie poszły na marne :) bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

Warna - 2013-07-06, 08:01

GRATULUJĘ! Ja jestem zakochana w Piorunie, bardzo mi się podoba. Szkoda, że jest z rodziny Canis, bo bym próbowała go poderwać.
Kamila i Oskar - 2013-07-06, 08:05

Gratulacje dla nowej rodzinki Piorunka - zyskaliście wystrzałowego chłopaka :mrgreen:
Asterkowy Krzysztof - 2013-07-06, 08:39

Gratulujemy Serdecznie i Wielkie Podziękowania dla Anetki :)
Martyna i Boski - 2013-07-06, 11:24

O kurcze! Moje kciuki faktycznie działają :D Piorunku kochany gratulacje, nie wiesz jak się cieszę, że Ci się udało!!

To ja teraz już mogę zacząć trzymać kciuki za Boryska :) pomóżcie!

Ola i Habs - 2013-07-06, 11:24

Bardzo serdecznie gratulujemy wystrzałowego psiaka ;)
Rufiakowa Amcia - 2013-07-06, 11:37

Cudnie cuuudnie :D Gratuluję Łukaszu! Piorunek, powodzenia :)
Aneta i Nico - 2013-07-06, 22:00

ehh... Piorun jeszcze nie odjechał a mi już się łza w oku kręci jak czytam Wasze komentarze. Myślę, że jak uda nam się dogadać z Łukaszem odnośnie odebrania, to na dniach psiak będzie już w nowym domu. Jak Charlie pojechał do nowej rodzinki u mnie w domu było tylko pusto, teraz będzie pusto, cicho i zimno w nocy, bo nie będzie miał kto się do mnie tulić. Dzisiaj usłyszałam, że im ktoś jest bardziej "pieruński" tym bardziej się go kocha, i tak właśnie było w przypadku moim i Piorunka. Muszę przyznać, że troszkę mi krwi napsuł, czasem naprawdę mnie denerwował, ale wystarczyło że przyszedł z tą swoją roześmianą mordką, pomachał łapką i nie dało się go nie przytulić. Piorun to przekochany psiak i chętnie pomieszkałabym z nim dłużej, ale niestety tak działa DT i prędzej czy później trzeba się rozstać a poza tym, na razie psiak na stałe to dla mnie za duża odpowiedzialność. Jestem pewna, że Łukasz bardzo szybko dogada się z naszym łobuzem i będzie im się świetnie razem żyło ;) Ja oczywiście czekam na kolejnego tymczasa a póki co, to dziękuję Wam wszystkim za wszelką pomoc jaką otrzymaliśmy. Przede wszystkim dziękuję Ewie, która znosiła moje telefony, pytania i marudzenia. (Niestety nie zrobię Ci tej przyjemności i mam nadzieję, że będę miała okazję potruć Ci jeszcze trochę przy kolejnych psiakach ;) ) Nie mogę nie wspomnieć również o tym, że dzięki Piorunowi udało mi się poznać wielu z Was podczas zlotu, co też niesamowicie mnie cieszy :D Pisałam już o tym kiedyś, ale napiszę jeszcze raz, że kiedy Piorun do mnie trafił, był w fatalnym stanie, samo patrzenie na jego ranę wywoływało dreszcze, ale na szczęście dzięki Waszemu wsparciu duchowemu a przede wszystkim finansowemu udało się go wyleczyć w trybie prawie że natychmiastowym, i za to Wam z całego serca dziękuję ;) A na koniec już chyba ostatnie zdjęcie psiaka wysłane przeze mnie, zrobione przed chwilą. Piorun idzie już spać i mówi wszystkim dobranoc :)

magda - 2013-07-07, 16:12

Żeby Ci nie było tak bardzo smutno,zapraszamy Cię od 28 lipca bedziemy gdzieś blisko Ciebie na turnusie z Jonką i naszym Clifciem Garbicz 37, 66-235 Torzym może bedzie blisko to poznasz naszego wariata teraz na Ukrainie super się sprawuje :)
Ewa i Cindy - 2013-07-07, 17:26

Anetka.. ja z miłą chęcią zniosę te twoje marudzenia tylko przypomnij mi proszę kiedy ty marudziłaś???? :)
a kiedy Piorunek jedzie do noewgo domku?

Aneta i Nico - 2013-07-07, 21:21

Prawdopodobnie Łukasz odbierze Pioruna we wtorek lub w środę, od razu pojedziemy kupić wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy żeby psiakowi niczego nie brakowało ;) Madzia bardzo dziękuję za zaproszenie, niestety w tym terminie prawdopodobnie nie będzie mnie w Poznaniu, ale gdyby coś się zmieniło to na pewno dam znać, chętnie poznam Waszego urwisa ;)
magda - 2013-07-08, 13:59

:-D jesteśmy do 10.08 może się uda a my Piorunka poznamy
Aga i Toru - 2013-07-09, 08:30

Piorunku! Gratuluję nowego domku!!!!!! Badz szczęśliwy!!!!
Aneta i Nico - 2013-07-09, 11:22

ehhh... no i pojechał. Piorun jest już w drodze do nowego domku. Mam już załatwione regularne sprawozdania z tego, co u psiaka, więc jeśli Łukasz czasem zapomni tu zajrzeć to ja będę zdawała relacje z drugiej ręki, ale obiecał, że będzie się starał na bieżąco informować jak im się żyje ;)
Ewa i Cindy - 2013-07-09, 12:53

ciesze się i czekamy na pierwsze wieści :)
Łukasz i Piorun - 2013-07-09, 17:06

Dzień dobry wszystkim :) na wstępie napisze , że Piorun bardzo dobrze poradził sobie z podróżą autkiem , był spokojny :) po podróży wypił małą miskę wody oraz pojadł sobie karmy no i należny mu odpoczynek też był :-P w międzyczasie zaliczył też dwa krótkie spacery . Na chwilkę obecną staram się oduczyć nawyku wchodzenia na łóżko z uwagi na to , że ma ladniejsze wyrko od mojego :-P
Warna - 2013-07-09, 17:19

Od razu chyba Ci zmienię nick na Łukasz i Piorun. Mogę?