To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MIA ma już dom w Warszawie - 225

Aneta i Nico - 2014-01-21, 12:10

Tak, jak najbardziej ;) Na razie dysplazja nie objawia się w żaden sposób i ciężko stwierdzić, czy kiedykolwiek się objawi. Osoba, która zna się na rzeczy jest w stanie dostrzec różnice np. w siadaniu, albo w chodzeniu u psa, który ma dysplazję, ale te różnice nie mają wpływu na funkcjonowanie suni. Mimo wszystko Mia nie powinna mieszkać na wysokim piętrze w bloku bez windy, bo częste wchodzenie po schodach może nasilić problemy z biodrami. Chwilowo Mia nie powinna skakać, ani dużo biegać, ale to tylko do czasu zakończenia leczenia łokcia, czyli jeszcze 2 dni ;)
Iwona i Beta - 2014-01-21, 13:30

ze schodami nie ma problemu wyjście bezpośrednio do ogrodu spanko na parterze z koleżanką i ze mną
tylko z tym pływaniem kiepsko bo u nas rzeczki górskie brak jeziorek i nie wiem czy tu nie byłaby pokrzywdzona

goldenek2 - 2014-01-21, 13:36

Iwonko, goldeny to takie stworki, którym wystarczy większa kałuża czy woda płynąca z węża ogrodowego :-D
Ale cieszy Twoja empatia .... Tak trzymaj :-) . Kurczę, jak to jest, że wszystkie osoby z Bielska są takie pozytywne ?

Iwona i Beta - 2014-01-21, 13:56

ja wiem że im wystarczy kałuża i już jest wesoło ale to jej na stawy nie pomoże dlatego zastanawiam się czy brak dużej kałuży jeziorka w którym mogłaby sobie pływać nie będzie dla niej szkodą
Aneta i Nico - 2014-01-21, 14:08

Ja myślę, że bez jeziora pod domem młoda sobie poradzi ;) Najważniejsze żeby zapewnić jej dużą dawkę miłości no i podawać suplementy na stawy, które pozwolą jej biegać i bawić się bez bólu i żadnych przeszkód ;)
Iza Tutisowa - 2014-01-21, 19:46

Iwonko sama mam psa z ciężką (jak to wet powiedział) dysplazją... Nie jest to nic z czym pies nie może żyć. Nasz Tutis to istny adhadowiec :D Co prawda jak za bardzo przeciąży stawy to trochę go trzeba podkurować (są to zazwyczaj niesterydowe zastrzyki). My podajemy mu cały czas odżywki (na zmianę Cortaflex lub Luposan) i u nas póki co nie ma nic niepokojącego :)
Iwona i Beta - 2014-01-21, 21:12

cały czas myślę o panience
wiem że są gorsze choroby których dziś nie ma a za jakiś czas wychodzą niestety
psy były u mnie od dzieciństwa więc trochę już tych chorób przerobiłam
a czym bardziej rasowy to więcej dolegliwości
Myślę że jutro uda mi się coś naskrobać i przesłać ankietę

Iza Tutisowa - 2014-01-21, 21:15

Nie ma problemu :) proszę o przesłanie jej na adres izabela@wartagoldena.org.pl :)
marta. m - 2014-01-21, 21:59

Mija bardzo chcemy żebyś została członkiem naszej rodziny. Czekamy na rozstrzygnięcie sprawy z niecierpliwością. Mamy twoje zdjęcia w telefonie a Oliwka( nasza córeczka prawie 3 letnia) pyta codziennie kiedy Mija obejrzy nasz dom. Przesyłamy buziaki i pozdrawiamy wszystkich którzy tak dzielnie pomagają biednym zwierzakom.
Aneta i Nico - 2014-01-22, 21:00

Kochani czas na jakieś nowe zdjęcia naszej ślicznotki, tym razem Mia zaprezentuje się ze swoimi zabawkami :D Co prawda musi się nimi dzielić z Nico i Lonią, ale jakoś nie sprawia jej to wielkiego problemu. Nowych wieści z życia Mii w zasadzie brak, z łokciem duuuużo lepiej, ciągle grzeczna, ciągle kochana i ciągle czekająca na swojego człowieka...

Iza Tutisowa - 2014-01-23, 00:29

Mia no jesteś śliczną sunią, mam nadzieję, że szybko znajdziesz swoich ludziów :D
Aneta i Nico - 2014-01-29, 23:01

Puk! Puk! Jest tam kto? Mia nieskromnie przypomina, że w dalszym ciągu poszukuje kochającego domku ;) U suni niezmiennie wszystko w jak najlepszym porządku, z jej łokciem już dużo lepiej, w zasadzie po spoczynku można zauważyć tylko minimalne kulawienie, ale myślę, że z czasem nie będzie już z nim żadnego problemu. Mia ma teraz z Nico pod opieką nowego, młodszego kolegę i sunia świetnie radzi sobie w roli mamusi, jak trzeba to szczeknie i uspokoi dzieciaka, a jak wszystko jest ok, to podchodzi i daje buziaka ;) No dobrze a teraz żeby wszystkim lepiej się spało, słodki pychol młodej na dobranoc ;)

Iza Tutisowa - 2014-01-30, 11:31

Aneta i Nico napisał/a:
Mia ma teraz z Nico pod opieką nowego, młodszego kolegę i sunia świetnie radzi sobie w roli mamusi, jak trzeba to szczeknie i uspokoi dzieciaka, a jak wszystko jest ok, to podchodzi i daje buziaka ;)
Jak przykładna rodzinka :rotfl:

Ale ona się fajnie u Ciebie zmienia :) Super!!

marta. m - 2014-01-30, 11:32

Witam. Śliczne zdjęcie. Bardzo się cieszę że łokieć coraz lepiej. Pozdrowienia
Iza Tutisowa - 2014-02-03, 20:25

Moi drodzy i stało się!!! Mia znalazła swojego człowieka, albo to on, a raczej ona znalazła Mię :mrgreen:

Bardzo się cieszę, iż mogę poinformować, że Mia w niedalekim czasie będzie się przeprowadzała do Warszawy do Wiktorii :)

Serdecznie gratuluję!! :)

Oraz ogromne podziękowania dla naszej Anetki, która jak zwykle stanęła na wysokości zadania i stworzyła suni wspaniały dom tymczasowy :) :kwiatek:

M!S!A - 2014-02-03, 20:27

Super wieści, wielkie gratulacje :D
Iwona i Beta - 2014-02-03, 20:32

dla nas szkoda ale życzę Mii wszystkiego dobrego u Wiktorii
Iza Tutisowa - 2014-02-03, 20:39

Iwonko jest wiele cudownych psiaków, może jakiś podbije Twoje serducho? :)
Iwona i Beta - 2014-02-03, 20:47

To znaczy że moja ankieta była jednorazowa?
M!S!A - 2014-02-03, 20:50

Izie chodziło o to że inni nasi podopieczni czekają wiec może któryś podbije Twoje serce. A ankieta jest jednorazowa bo wystarczy raz wypełnić i dot. całości, tzn. wszystkich psów w naszej fundacji :)
Joanna_i_Wojtek - 2014-02-03, 20:55

Gratuluję Wiktorii :-) Jeśli to ta, o której myślę, to Mia trafia do fantastycznego domu pełnego miłości i ciepła. I będzie miała superowego psiego funfla :mrgreen:
Iza Tutisowa - 2014-02-03, 21:03

Joanna_i_Wojtek napisał/a:
Jeśli to ta, o której myślę
Tak Asiu to ta :)

A to będzie funfel Mijki za niedługo :)

Ola i Habs - 2014-02-04, 19:28

Super, że Mijka ma wybrany domek :) Dzięki spacerowi w Poznaniu, udało mi się ją poznać i muszę przyznać, że to naprawdę fajna psina.
Rufiakowa Amcia - 2014-02-05, 00:35

Moje gratulacje dla Wiktorii! Lubię dobre wieści przed snem :)

Anetko, szacun i podziw dla Ciebie, jesteś moją idolką w ogarnianiu psich stadek :D
:padam:

Aneta i Nico - 2014-02-05, 16:01

Haha aż się zaczerwieniłam :D Jak się ma takie kochane psiaki w tych stadkach, to to całe ogarnianie jest czystą przyjemnością ;) Przeogromnie się cieszę, że Mia trafi do dziewczyn, tam przynajmniej też będzie miała kolegę Nikodema więc nie wszystko ulegnie zmianie :D