Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MIA ma już dom w Warszawie - 225
Aneta i Nico - 2014-01-21, 12:10 Tak, jak najbardziej Na razie dysplazja nie objawia się w żaden sposób i ciężko stwierdzić, czy kiedykolwiek się objawi. Osoba, która zna się na rzeczy jest w stanie dostrzec różnice np. w siadaniu, albo w chodzeniu u psa, który ma dysplazję, ale te różnice nie mają wpływu na funkcjonowanie suni. Mimo wszystko Mia nie powinna mieszkać na wysokim piętrze w bloku bez windy, bo częste wchodzenie po schodach może nasilić problemy z biodrami. Chwilowo Mia nie powinna skakać, ani dużo biegać, ale to tylko do czasu zakończenia leczenia łokcia, czyli jeszcze 2 dni Iwona i Beta - 2014-01-21, 13:30 ze schodami nie ma problemu wyjście bezpośrednio do ogrodu spanko na parterze z koleżanką i ze mną
tylko z tym pływaniem kiepsko bo u nas rzeczki górskie brak jeziorek i nie wiem czy tu nie byłaby pokrzywdzonagoldenek2 - 2014-01-21, 13:36 Iwonko, goldeny to takie stworki, którym wystarczy większa kałuża czy woda płynąca z węża ogrodowego
Ale cieszy Twoja empatia .... Tak trzymaj . Kurczę, jak to jest, że wszystkie osoby z Bielska są takie pozytywne ?Iwona i Beta - 2014-01-21, 13:56 ja wiem że im wystarczy kałuża i już jest wesoło ale to jej na stawy nie pomoże dlatego zastanawiam się czy brak dużej kałuży jeziorka w którym mogłaby sobie pływać nie będzie dla niej szkodąAneta i Nico - 2014-01-21, 14:08 Ja myślę, że bez jeziora pod domem młoda sobie poradzi Najważniejsze żeby zapewnić jej dużą dawkę miłości no i podawać suplementy na stawy, które pozwolą jej biegać i bawić się bez bólu i żadnych przeszkód Iza Tutisowa - 2014-01-21, 19:46 Iwonko sama mam psa z ciężką (jak to wet powiedział) dysplazją... Nie jest to nic z czym pies nie może żyć. Nasz Tutis to istny adhadowiec Co prawda jak za bardzo przeciąży stawy to trochę go trzeba podkurować (są to zazwyczaj niesterydowe zastrzyki). My podajemy mu cały czas odżywki (na zmianę Cortaflex lub Luposan) i u nas póki co nie ma nic niepokojącego Iwona i Beta - 2014-01-21, 21:12 cały czas myślę o panience
wiem że są gorsze choroby których dziś nie ma a za jakiś czas wychodzą niestety
psy były u mnie od dzieciństwa więc trochę już tych chorób przerobiłam
a czym bardziej rasowy to więcej dolegliwości
Myślę że jutro uda mi się coś naskrobać i przesłać ankietęIza Tutisowa - 2014-01-21, 21:15 Nie ma problemu proszę o przesłanie jej na adres izabela@wartagoldena.org.plmarta. m - 2014-01-21, 21:59 Mija bardzo chcemy żebyś została członkiem naszej rodziny. Czekamy na rozstrzygnięcie sprawy z niecierpliwością. Mamy twoje zdjęcia w telefonie a Oliwka( nasza córeczka prawie 3 letnia) pyta codziennie kiedy Mija obejrzy nasz dom. Przesyłamy buziaki i pozdrawiamy wszystkich którzy tak dzielnie pomagają biednym zwierzakom.Aneta i Nico - 2014-01-22, 21:00 Kochani czas na jakieś nowe zdjęcia naszej ślicznotki, tym razem Mia zaprezentuje się ze swoimi zabawkami Co prawda musi się nimi dzielić z Nico i Lonią, ale jakoś nie sprawia jej to wielkiego problemu. Nowych wieści z życia Mii w zasadzie brak, z łokciem duuuużo lepiej, ciągle grzeczna, ciągle kochana i ciągle czekająca na swojego człowieka...
Iza Tutisowa - 2014-01-23, 00:29 Mia no jesteś śliczną sunią, mam nadzieję, że szybko znajdziesz swoich ludziów Aneta i Nico - 2014-01-29, 23:01 Puk! Puk! Jest tam kto? Mia nieskromnie przypomina, że w dalszym ciągu poszukuje kochającego domku U suni niezmiennie wszystko w jak najlepszym porządku, z jej łokciem już dużo lepiej, w zasadzie po spoczynku można zauważyć tylko minimalne kulawienie, ale myślę, że z czasem nie będzie już z nim żadnego problemu. Mia ma teraz z Nico pod opieką nowego, młodszego kolegę i sunia świetnie radzi sobie w roli mamusi, jak trzeba to szczeknie i uspokoi dzieciaka, a jak wszystko jest ok, to podchodzi i daje buziaka No dobrze a teraz żeby wszystkim lepiej się spało, słodki pychol młodej na dobranoc
Iza Tutisowa - 2014-01-30, 11:31
Aneta i Nico napisał/a:
Mia ma teraz z Nico pod opieką nowego, młodszego kolegę i sunia świetnie radzi sobie w roli mamusi, jak trzeba to szczeknie i uspokoi dzieciaka, a jak wszystko jest ok, to podchodzi i daje buziaka
Jak przykładna rodzinka
Ale ona się fajnie u Ciebie zmienia Super!!marta. m - 2014-01-30, 11:32 Witam. Śliczne zdjęcie. Bardzo się cieszę że łokieć coraz lepiej. PozdrowieniaIza Tutisowa - 2014-02-03, 20:25 Moi drodzy i stało się!!! Mia znalazła swojego człowieka, albo to on, a raczej ona znalazła Mię
Bardzo się cieszę, iż mogę poinformować, że Mia w niedalekim czasie będzie się przeprowadzała do Warszawy do Wiktorii
Serdecznie gratuluję!!
Oraz ogromne podziękowania dla naszej Anetki, która jak zwykle stanęła na wysokości zadania i stworzyła suni wspaniały dom tymczasowy M!S!A - 2014-02-03, 20:27 Super wieści, wielkie gratulacje Iwona i Beta - 2014-02-03, 20:32 dla nas szkoda ale życzę Mii wszystkiego dobrego u WiktoriiIza Tutisowa - 2014-02-03, 20:39 Iwonko jest wiele cudownych psiaków, może jakiś podbije Twoje serducho? Iwona i Beta - 2014-02-03, 20:47 To znaczy że moja ankieta była jednorazowa?M!S!A - 2014-02-03, 20:50 Izie chodziło o to że inni nasi podopieczni czekają wiec może któryś podbije Twoje serce. A ankieta jest jednorazowa bo wystarczy raz wypełnić i dot. całości, tzn. wszystkich psów w naszej fundacji Joanna_i_Wojtek - 2014-02-03, 20:55 Gratuluję Wiktorii Jeśli to ta, o której myślę, to Mia trafia do fantastycznego domu pełnego miłości i ciepła. I będzie miała superowego psiego funfla Iza Tutisowa - 2014-02-03, 21:03
Joanna_i_Wojtek napisał/a:
Jeśli to ta, o której myślę
Tak Asiu to ta
A to będzie funfel Mijki za niedługo
Ola i Habs - 2014-02-04, 19:28 Super, że Mijka ma wybrany domek Dzięki spacerowi w Poznaniu, udało mi się ją poznać i muszę przyznać, że to naprawdę fajna psina.Rufiakowa Amcia - 2014-02-05, 00:35 Moje gratulacje dla Wiktorii! Lubię dobre wieści przed snem
Anetko, szacun i podziw dla Ciebie, jesteś moją idolką w ogarnianiu psich stadek Aneta i Nico - 2014-02-05, 16:01 Haha aż się zaczerwieniłam Jak się ma takie kochane psiaki w tych stadkach, to to całe ogarnianie jest czystą przyjemnością Przeogromnie się cieszę, że Mia trafi do dziewczyn, tam przynajmniej też będzie miała kolegę Nikodema więc nie wszystko ulegnie zmianie