To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MAKS ma już dom w Czeladzi - 362

zuzanka i Maks - 2016-10-25, 21:41

Cześć chłopaki i dziewczyny. A bardzo szczególnie Bianeczka :) Dopingujemy jej z Maksiem...Maks zmienił się w prawdziwego, pięknego ale i kochającego !! goldena ! Jeszcze drze się na spcerze ale robi duże postępy. Potrafi już się uspokajać jak widzi innego psa, nie zawsze już wyrywa się do innych ale wie że jak się uspokoi to podejdziemy się przywitać :) No i bardziej się słucha. A jak spotka się z dziewczynami suniami to i bawią się razem. Ostatnio nawet pileczką bo tak to tylko w domu. Miło było patrzeć jak się bawił z innymi. Teraz wyleguje się obok mnie i podczołgał się żeby łeb na kolno mi dać co by Jego głaskać a nie pisać :lol: Teraz jest na etpie obszczekania gości ;-) Można się pośmiać patrząc na niego... Jak ktoś wejdzie to obwącha, przywita a potem mu się przypomina że ON pilnuje tego domu i trzeba gościa obszczekać. Ale tak radośnie. Rano wie że idziemy do szkoły i pracy i jest ok ale jak wracamy to po południu niech tylko ktos wyjdzie bez Niego chociaż ze śmieciami- straszny płacz!! No nieszczęście przeogromne, że ktos Go zostawił- i nie ważne że inni są... To jest nawet miłe bo znaczy, że się ,......kochamy :lol: Dzieci rano budzi ze mna do szkoły. Młodszą najczęściej tak że wskakuje do Niej, kładzie się obok i pokazuje mi ziewaniem i kładzeniem łebka, że ONA śpi i nie trzeba JEJ budzić bo ON razem z nią chętnie dalej poleży. Starszej kładzie pyszczek przed buzią i czeka aż oczy otworzy i radośnie się z NIM przywita. A dziś nawet wyszedł po mnie na przystanek i cieszył się jak wysiadłam z autobusu....
Kokosowi - 2016-10-25, 21:58

Maksiowi - zdjęcia dajcie przystojniaka bo jest przecież super urodziwy! :)
Dominika i Binek - 2016-10-27, 07:37

wow, super, opis zachowania Maksa jakby innego psa :D Ciesze się, że tak świetnie dogaduje się z dziećmi i umiecie nad nim zapanować w sytuacjach większej ekscytacji ! :lol:
zuzanka i Maks - 2016-11-06, 21:54

no z tą większą ekscytacją to najtrudniej zapanować ale jakoś, po malutku... A zdjęcia są dane stronę wcześniej :0 W tej chwili nie mam innych pod ręką.
zuzanka i Maks - 2016-12-06, 19:39

Wieści od Maksa. Ma się bardzo dobrze. Wypracowany ma już swój rytm dnia. Najbardziej lubi kiedy po południu wszyscy są w domu i wtedy wywleka wszystkie swoje zabawki i bawimy się z nim.. Najlepsza zabawa jest z dziecmi. Maks czasem odprowadza Zuzię do szkoły :) Chętnie się wita i daje miziać koleżankom i kolegom. Nawet w domu gości przyjmuje dobrze. Niestety problemem jest reakcja na inne psy. Są takie znajome i bawimy się i są takie co nie lubimy się i wtedy jest ujadanie,ciągnięcie i nie raz ugryzł bym..... Genaralnie jest głośny ale to już wiadomo- no i ludzie wkoło też już go rozpoznają. Niektórzy zmieniają kierunek spaceru inni -nie koniecznie. Nad tym jego zachowaniem staramy się pracować. Raz jest lepiej a czasem nic nie pomaga. Ale jest bardzo inteligentny. :) Z miłych rzeczy- jest zazdrośnik ! Wystarczy że przytuliliśmy się z mężem a Maks już stoi na tylnych łapkach i na trzeciego się do nas przytula. :lol:
Milena i Kosmo - 2016-12-17, 17:00

zuzanka i Maks napisał/a:
Wystarczy że przytuliliśmy się z mężem a Maks już stoi na tylnych łapkach i na trzeciego się do nas przytula.

my mamy to samo :D albo rozpycha nas pyszczkiem bo chce być w centrum uwagi :P

zuzanka i Maks - 2017-02-02, 10:56

zuzanka i Maks - 2017-02-02, 11:02

zuzanka i Maks - 2017-02-02, 11:08

zuzanka i Maks - 2017-02-02, 11:16

Cześć wszystkim,. Dodaliśmy zdjęcia z wyjazdu w góry. 18 dzieci w wieku od 6 do 15 lat My i Maksiu !!!
Biegał luzem, skakal na sniegu i bawił się z dziećmi. Pilnował dzieciaków a jak zjeżdżały to biegl z radosnym szczekaniem obok. Chłopak spisał się na meadl ! :) Dzieci przychodzily w odwiedziny do Maksa jak sobie leżał w pokoju i dać mu dobranoc a Jemu bardzo to odpowiadalo. Rano szedł ze mną po pokojach obudzić dzieciaki i radości nie bylo końca po obu stronach. No i pierwszy raz jechal pociagiem !!! i Nie było żadnego problemu. Podróż mu się podobała. Na zdjęciach trochę się trzeba przyjżeć gdzie piesek leży ale widać jak się zachowywał wsród dzieci. Pozdrwiamy

Angelika i Spike - 2017-02-02, 11:31

Ale cudna zabawa! :D
Kamila i Oskar - 2017-02-02, 12:00

Super wieści :lol:
Dominika i Binek - 2017-02-02, 17:32

18 dzieci i Maks !? Wow nie poznaje chłopaka :) cudniee ;)
zuzanka i Maks - 2017-04-26, 18:43

Dzień dobry wszystkim. Wieści od Maksa. Ma się dobrze, lobuzuje ;-) Dziś pada więc zalega na posłaniu... Jak widać po wcześniejszym wpisie chłopak robi postepy. Najwięcej trudności sprawialo nam Jego szczekanie, ganianie z okropnym szarpaniem. Smaczki pomagały i Maks w końcu przychodzi na zawolanie. Teraz już nawet smaczków nie trzeba ale w parku nadal nie puszczamy go luzem bo jak widzi w oddali innego psa to MUSI biec pędem i się ewentualnie przywitać a wtedy - witar w uszy. CHOCIAŻ wczoraj był przełom.Odważyłam się go puścić ze smyczą gdyz bawił się pileczką z 2 dziewczynami zaprzyjaźnionymi (goldenka i malutka inna suczka )i bylo ok! Słuchał. Niestety bardziej słucha mojego męża niż mnie. Podejrzewamy że zamieniają nam psy jak wychodzimy z domu bo przy męzu slucha od słowa i jest pies ideał a przy mnie nie zawsze i do tego już 3 razy wylądowalam na ziemi poobijana :) Ze mną walczy jak na razie kto silniejszy, Maksa metoda to- rozbiegnę się i szarpnę- może pobiegnę jeszcze szybciej bo Pani nie nadąży. Oczywiście robi wtedy pozę pod tytulem łeb w dół, uszy nie słyszą a nuż się uda. Jak ja nie zajarzę w porę no to leżę :) Mąż się nie dał no i ma idealnego psiura ! Zabawy jest cała kupa przy każdym spacerze. ALE wszyscy psiarze parkowi twierdzą że Maks zrobił OGROMNE postępy ! I to prawda ! Jest cudowny przytulas. Z autem jest niestety problem choroby lokomocyjnej więc bez potrzeby nie jeździ choć jak dostanie tabletkę to jedzić lubi. Kleszcze tez nam się teraz trafiają choć mamy obrożę Foresto. Tez myślimy o dołożeniu tabletki ale zobaczymy co na to wet. Uwielbia MASAŻE !!! Starsza córka chłopaka nuczyła i teraz wie kiedy się domagać masażyku po pleckach. Ale robi to tak słodko że nie sposób mu odmówić. Podobnie z czesaniem- tak mi rób, tak mi dobrze. Na dworze ( i w domu też ) zachowuje się jak szczeniak. Patyczki, turlanie się, piłeczka, obowiązkowe przeciągania szmaty z nami i straszna walka na niby ze mną - ma wprost nie spożyte pokłady energii :lol: Mam nadzieję że z tym ciągnięciem też uda mi się wygrać a wtedy każdemu życzę takiego słodziaka. Pozdrowienia dla Warciaków.
Angelika i Spike - 2017-04-26, 18:55

Ale cudownie mi to czytać 💖💖💖 haha Maks to mały Łobuz! 😀
zuzanka i Maks - 2017-04-26, 19:42

Oj tak. Łobuz ! Ale NASZ !! ;-) Kochany
zuzanka i Maks - 2017-04-26, 19:49

Niestety tylko młodsza córka jest nie bardzo zadowolona bo nie może go na spacerze prowadzić ( tylko z naszą asystą, czyli podtrzymywaniem liny ) bo przy Maksa sile i pędzie to frunęła by jak listek :shock: a jemu starczy ptaszek,o tak tu nie daleko żeby podskoczył z szarpnięciem. Ale za to to jego kochana pańcia od przysmaków i sztuczek. No i od spania razem :lol: Aż się nam wierzyć nie chce że jeszcze nawet roku u nas nie jest bo wydaje się jakby minęło więcej.
zuzanka i Maks - 2017-04-26, 19:53

czy ktoś z Fundacji może nam powiedzieć jak mamy przepisać Maksa czip na nas? Bo założony i wpisany został jeszcze przez Agnieszkę z Tofikiem. I jak wogóle to działa ? gdzie jest zarejestrowany ? czy w ogólnopolskiej jakiejś bazie czy lokalnie w Łodzi?
Angelika i Spike - 2017-04-26, 22:18

zuzanka i Maks napisał/a:
czy ktoś z Fundacji może nam powiedzieć jak mamy przepisać Maksa czip na nas? Bo założony i wpisany został jeszcze przez Agnieszkę z Tofikiem. I jak wogóle to działa ? gdzie jest zarejestrowany ? czy w ogólnopolskiej jakiejś bazie czy lokalnie w Łodzi?

Najlepiej zadać to pytanie Ewie Meller 😄😄😄

zuzanka i Maks - 2017-04-27, 20:56

aha. A czyli jak i gdzie? bo nie znam
Angelika i Spike - 2017-04-27, 22:10

Do Ewy jest kontakt na naszej stronie www.wartagoldena.org.pl :)

Lub można znaleźć ją na facebooku : )

Dominika i Binek - 2017-04-28, 08:09

Ewa teraz jest na urlopie, jak wróci to przypomnimy jej o Was :)
zuzanka i Maks - 2017-10-07, 14:14

Dzień dobry wszystkim! Minął rok od kiedy Maks jest z nami. Zrobił przez ten czas duże postępy. Wiele się nauczył a my razem z nim. Nie oddalibysmy go za żadne skarby. Jest wspanialy, mądry. Latem byliśmy w górach i nie ma problemu, żeby chodził po lesie luzem, choć to był nieznany teren i co dzień gdzie indziej. Co prawda zaliczał wszelkie kałuże aż przed wejściem do schroniska trzeba go było myć. Zaprzyjaźniał się z innymi psami po drodze a nawet z KOZĄ !!!kozę już możemy mieć bo to fajna towarzyszka ! Dotykali się noskami.. Ale to było słodkie.. Fantastycznie, że są wogóle jeszcze miejsca, schroniska górskie które przyjmują na noc z psami. To duży plus.Masiński ma sąsiada pitbula i fajnie sie dogadują. Jednym slowem- to świetny pies!! i cieszymy się, że jest z nami.
Nanka i Beza - 2017-10-08, 11:10

ale ekstra! :) cieszymy się bardzo, że Maks jest z Wami szczęśliwy, a Wy z Maksem :) jak się uda to prosimy jeszcze o kilka nowych fotek ;)
Angelika i Spike - 2017-10-09, 08:31

Już rok? :D
ale ten czas leci... gratulacje :mrgreen: