To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TOKAJ - 332

Angelika i Spike - 2016-05-18, 08:57

Haha, wszyscy w komplecie :mrgreen:
Aga Tokajowa - 2016-05-18, 11:49

nelly_schade napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:
Tokajek miał w weekend gości.Przyjechała mała Lenka ze swoim braciszkiem Elmo.
Elmuś jest prawie w wieku Tokajka.Chłopaki od razu zapałali do siebie bardzo mocną sympatią :mrgreen: Tokajek był zafascynowany kolegą.
Tokajek pierwszy raz jak jest u nas miał bliskie spotkania z dwulatką :-D
Okazało się,że jest bardzo cierpliwy i bardzo pozytywnie nastawiony do małych dzieci.
Kolejna cecha , którą przejął od Edzia ;-)
Tak więc kolejna sytuacja ,która pokazuje jaki wspaniały charakter ma nasz Misiu-Pysiu :-)

I znów uśmiechamy się do Kamilki o zdjęcie :-)

Aga czy to aby tylko charakterek? ja dorzuciłabym jeszcze dobre wychowanie - a to już Twoja zasługa :)

Aguś nie miałam dużo czasu aby pracować nad wychowaniem Tokajka :-D
On ma taki cudowny charakter,kocha wszystkich i wszystko.To na prawdę drugi Edulek :-)
Na początku jak do nas przyjechał parę razy zdarzyło mu się warczeć przy jedzeniu na inne psiaki ale szybko zrozumiał,że nic mu nie grozi i miseczka jest zawsze pełna więc szybko się skończyło.Dostał małą reprymendę i zrozumiał,że tak nie wolno robić.
Tokajek musiał być bardzo ostro karcony bo teraz wystarczy tylko lekko podniesiony głos aby zaraz się kulił i kładł się z brzuchem do góry.Często mam wrażenie ,że stara się przepraszać za wszystko.Stara się tak aby jak najmniej wchodzić człowiekowi w drogę,Smutne to bo świadczy o tym,że w poprzednim swoim domu był intruzem i przeszkadzał samym faktem,że był.Zauważyłam ,że boi się drzwi :-(
.Jak są nie do końca otwarte boi się przez nie przejść.Pewnie był gdzieś zamykany. :-(
Bardzo szybko się też uczy.W restauracji ,w której ,,pracuje'' Tokajek szybko nauczył się ,że do kuchni nie wolno wchodzić :mrgreen: Do gości jak siedzą już przy stole też nie podchodzi chyba ,że go zawołają :mrgreen: .
To kochany psiak i mamy szczęście,że do nas trafił. :-D

Pozdrawiamy.

Angelika i Spike - 2016-05-18, 11:53

Zabieracie go ze sobą do pracy? Ale super! :) Wrzućcie czasem jego fotkę jak pracuje :D
Gizmo - 2016-05-18, 12:00

Świetne zdjęcia :)
Aga Tokajowa - 2016-05-18, 12:24

Angelika i Spike napisał/a:
Zabieracie go ze sobą do pracy? Ale super! :) Wrzućcie czasem jego fotkę jak pracuje :D

Nasze psy są z nami wszędzie,a tam gdzie nie można ich zabrać nie chodzimy ani nie jezdzimy :mrgreen:
Psiaki są atrakcją restauracji jak ich nie ma to goście robią nam ,,awanturę'' :mrgreen: :mrgreen:
A parę fotek już było Tokajka w ,,pracy'' ;-)

Aga z Tokajkiem.

Angelika i Spike - 2016-05-18, 12:33

Podajcie koniecznie nazwę restauracji, to na pewno do Was wpadnę, jak będę przejazdem w Karpaczu!
Agnes i Nelly - 2016-05-18, 12:35

Aga, on może ei tyle przeprasza za wszystko i wszystkich - a zwyczajnie jst mega empatycznym psiakiem i wrażliwym i generalnie woli spokój w domu niz podniesiony głos - FAKT, ze Nelly tak też reaguje ale to dlatego, że w poprzednim domu było dużo krzyku ostatnimi czasy. Teraz jesteśmy u siebie i jest już spokój i cisza ...a to Nelly lubi najbardziej.
Też chodzimy tam gdzie mozemy razem - ale do biura nie zawsze się da - choć niekiedy się dawało. :)

Aga Tokajowa - 2016-05-18, 12:51

Podajcie koniecznie nazwę restauracji, to na pewno do Was wpadnę, jak będę przejazdem w Karpaczu!

Nie wiem czy mogę tu robić reklamę :mrgreen:

Angelika i Spike - 2016-05-18, 13:04

Wręcz musicie mi się wydaje :lol:
Agnes i Nelly - 2016-05-18, 13:04

Aga Tokajowa napisał/a:

Aga Ty się o lokowanie produktu martwisz - a może się okazać, ze jak nei podasz nazwy knajpki to zrobią Ci warciaki nalot :) z ciastem

Aga Tokajowa - 2016-05-18, 13:41

nelly_schade napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:

Aga Ty się o lokowanie produktu martwisz - a może się okazać, ze jak nei podasz nazwy knajpki to zrobią Ci warciaki nalot :) z ciastem

My lubimy takie naloty :mrgreen: ,kiedyś na Sylwestra mieliśmy w domu 11 goldenów,człowieków już nie zliczyłam :lol: Ale tłoczno było :mrgreen:

Kamila i Oskar - 2016-05-19, 07:08

Aga Tokajowa napisał/a:
My lubimy takie naloty
Aga nie kuś, bo zbierzemy ekipe równie wielką jak Wasza i nadlecimy :-P
Kamila i Oskar - 2016-05-19, 07:12

Tokaj w pracy :-P
Agnes i Nelly - 2016-05-19, 07:21

REWELACJA !!!!!
Aga nie dziwię się, że i Edzio i Tokaj i cała reszta mają taki raj u Ciebie :)

Aga Tokajowa - 2016-05-19, 08:18

Kamila i Oskar napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:
My lubimy takie naloty

Zapraszamy :-D ,miejsca u nas dużo jak sama wiesz :-D ,a i spa błotne dla złotek się znajdzie na podwórku :mrgreen:

Aga z Tokajkiem.

Agnes i Nelly - 2016-05-19, 09:07

Aga Tokajowa napisał/a:
Kamila i Oskar napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:
My lubimy takie naloty

Zapraszamy :-D ,miejsca u nas dużo jak sama wiesz :-D ,a i spa błotne dla złotek się znajdzie na podwórku :mrgreen:

Aga z Tokajkiem.

Hmm tak zapraszasz i naprawdę się zdziwisz :)

Dominika i Binek - 2016-05-23, 07:35

Ale cudna Goldenia ekipa :lol:
Kamila i Oskar - 2016-05-23, 12:55

Tokaj na specerku :)
Agnes i Nelly - 2016-05-23, 13:25

Tokaj wykończył koleżankę ?
NO proszę jaki temperament :)

Kamila i Oskar - 2016-05-25, 10:21

Toakajek pozdrawia znad Dzikiego Wodospadu :)
Angelika i Spike - 2016-05-25, 10:22

Ale szczęśliwy!!
Gizmo - 2016-05-25, 12:17

Ten to ma życie :)
Kamila i Oskar - 2016-05-31, 07:56

Brygda z Karpacza jedzie na wycieczkę :-D
Kamila i Oskar - 2016-05-31, 08:00

Nad zalewem - moczymy doopki :-P
Gizmo - 2016-05-31, 10:31

Oni to maja same atrakcje z Agnieszką :mrgreen: :) :lol: