Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BADI ma już dom w Jeleniej Górze - 467
Angelika i Spike - 2017-09-25, 10:54 Myślę, że, panie Grzegorzu, Dominika napisała wyżej odpowiedni post w tej sprawie.Dominika i Binek - 2017-09-25, 11:24
Grzegorz1978 napisał/a:
P.S. Patrząc na Wypowiedzi osób związanych z fundacją czuję się postawiony w stań oskarżenia jako osoba znęcająca się nad zwierzęciem.
Panie Grzegorzu , jako Fundacja nie mamy wpływy na opinie innych , każdy ma prawo do wypowiedzi. Żadna osoba z Fundacji nie napisała takich rzeczy jak posądzenie Państwa o znęcanie się nad psem!Adrian - 2017-09-25, 12:12 Panie Grzegorzu,
jeśli faktycznie by Pan włożył tyle serca, jak pan napisał w adopcje Badiego, nigdy by Pan go nie oddał. Nigdy. Przenigdy. Dlatego to się nazywa Adopcja. Na tym polega różnica miedzy byciem opiekunem a posiadaczem. Jeśli adoptuje się psa, to również negatywne konsekwencje trzeba umieć przezwyciężyć.
I proszę nie przesadzać, jedno ugryzienie to nie jest krzywda dziecka. Izolowanie dziecka od jak to Pan nazwał krzywdy, to również robienie z dziecka kaleki, emocjonalnego kaleki. Jak się przewróci, choćby nie ze swojej winy na rowerze to trzeba wyrzucić rower i powiedzieć, nie będziesz wsiadał na rower? Bo tak Pan postąpił, dziecko się przewróciło podczas jazdy na rowerze, zostało poranione przez rower, Pan wyrzucił rower, bo dziecko na widok roweru się denerwowało. To własnie najlepszy sprawdzian, czy umie Pan i pana syn poradzić sobie z trudna sytuacją w rodzinie. Przypomina mi się taki obrazek sieciowy, "zapytano stare małżeństwo, jak to się dzieje ze przetrwali tyle lat wspólnie, odpowiedzieli, bo my jesteśmy z takich czasów , gdy jak coś się psuło, to się to naprawiało a nie wyrzucało.". Mam w domu również kota, kot nie raz mojego syna podrapał, czasem dotkliwie, wyrzucałem z tego powodu kota? odkaziłem rany i tyle. Wytłumaczyłem wielokrotnie - to jest zwierze - mieszka z nami ale zachowuje się po swojemu, musisz traktować je z dystansem i usiłować zrozumieć co Tobie chce przekazać. Dzisiaj mój syn chyba lepiej ode mnie czyta zachowania kota mimo ze go skrzywdziły, mimo ze czuł obawę, strach .. to kiedy poszywał strach, umiałem go przekonać do tego by ruszył do przodu a nie chował głowę w piasek.. to nie trwa minuty.. ale w końcu to zwierze po adoptowaniu - to tez członek rodziny i nie mam prawa wartościować który ważniejszy. A Badi jak na psa jest wyjątkowym okazem łagodności i delikatności, taka efemeryczność u psa .. niespotykane. To nawet Yorki, Shi-tzu czy inne kanapowce są bardziej agresywne.Kamila i Oskar - 2017-09-27, 09:44 ...Nanka i Beza - 2017-09-27, 09:48 Badi słoneczko moje gdybym tylko mogła to już byś był mój! i te słodkie oczętaDominika i Binek - 2017-09-27, 20:33
Adrian napisał/a:
Dlatego to się nazywa Adopcja. Na tym polega różnica miedzy byciem opiekunem a posiadaczem. Jeśli adoptuje się psa, to również negatywne konsekwencje trzeba umieć przezwyciężyć.
Adrian a tutaj się zgodzę z Tobą w 100% Adopcja psa to bardzo ważna decyzja, jako Fundacja cieszymy się kiedy psiak trafia do adopcji, ale chcemy żeby to były adopcje rozsądne i przemyślane. Tak jak mówisz, ja też chciałabym, żeby każdy opiekun traktował swojego nowego psiaka jak równoprawnego członka rodziny i znalazł odpowiednie miejsce dla niego w swoim domu. Życzę tego Badiemu i każdemu z naszych podopiecznych.Kamila i Oskar - 2017-10-05, 07:59 ...Angelika i Spike - 2017-10-05, 08:37 Badi, jakiś ty uśmiechnięty na tym spacerze! Nelly Dakowicz - 2017-10-10, 09:31 Jako osoba neutralna w stosunku do Badiego i jego byłych opiekunów napiszę o swoich doświadczeniach jako opiekuna Neli adoptowanej z Waszej Fundacji. Marzyłam o golenie od dawna. Wypatrzyłam sunię na stronie Fundacji i tak stałam się posiadaczką kapryśnej Nelluchy. Były chwile zwątpienia. Wydawało mi się, że nie radzę sobie z jej dominującym charakterkiem i ogromną siłą fizyczną. Kocham ją tak bardzo, że szukaliśmy pomocy i behawiorysty, oglądaliśmy filmiki z You Tuba i bardzo powoli zaczęłam ją ogarniać i rozumieć jej zachowania. Unikam sytuacji stresujących sunię i tych na które nie mam wpływu. Czasami ustąpię jej a czasami stawiam na swoim. Adopcją to sytuacja która niesie chwile radości, zwątpienia, miłości i wyborów. Bądźmy odpowiedzialni i cierpliwi. Szukajmy pomocy w chwilach trudnych a my i nasi psi podopieczni będziemy szczęśliwi.Dominika i Binek - 2017-10-10, 09:44
Nelly Dakowicz napisał/a:
Adopcją to sytuacja która niesie chwile radości, zwątpienia, miłości i wyborów. Bądźmy odpowiedzialni i cierpliwi.
Pięknie napisane, zwierzęta trzeba szanować i starać się je zrozumieć, dać z siebie wszystko, jeśli decyduje się na ich adopcję. Nela ma cudny dom i wiemy, że robicie wszystko aby żyło jej się jak najlepiej Angelika i Spike - 2017-10-17, 11:30 Co u Badiego?Adrian - 2017-10-18, 06:04 Badi ma się doskonale. Bawi się niczym 2latek. Sam zaczepia, prowokuje do zabawy, czasem skacze, chodzi na wycieczki. Nauczyliśmy sie bez żadnego problemu siadać, podawać łapę czy wskoczyć łapami na opiekuna na komendę , teraz zaczynamy ćwiczenia przynoszenia miseczki.
Ogromna przylepa, ogromne serce, kocha każdego i da zrobić z sobą prawie wszystko.
Siedzę sobie na fotelu, ot taki biurowy, trochę szeroką mam du..szę, wiec może odrobinę szerszy ale bez szaleństwa . Wołam kota, może tym razem stanie się wyjątek i przyjdzie. I co? No cóż.. Badi wskakuje i za wszelką cene usiłuje zwinąć się w kłębuszek. Dziwny to świat kiedy pies zachowuje się jak kot, kot jak pies .. nic nie jest normalne.Adrian - 2017-10-18, 06:10
Angelika i Spike napisał/a:
Badi, jakiś ty uśmiechnięty na tym spacerze!
To jego standard. Praktycznie 95% czasu ten usmiech gosci na jego pysku Angelika i Spike - 2017-10-18, 07:32 Z tym wskakiwaniem na kolana i zwijaniu się w kłębek to mnie rozwaliliście Dominika i Binek - 2017-10-18, 13:29 Kociaczek Nanka chyba musisz wznowić rozmowy z mamą Nanka i Beza - 2017-10-18, 22:15 no ja przecież od razu wiedziałam, że Badi mi jest pisany!!!! ja rozmowę wznawiam prawie codziennie, ale chyba muszę jakieś nowe metody negocjacji zastosować albo szybciej kupić mieszkanie Warna - 2017-10-18, 22:20 Daj nam telefon do mamy, to jak 20 osób do niej zadzwoni, to może zmięknie.Kamila i Oskar - 2017-11-03, 20:14 A ja mam super wieści w ten piątkowy wieczór !
Badi zostaje już na zawsze z Adrianem i Nascą!! Angelika i Spike - 2017-11-04, 09:29 gratulacje!!!Nanka i Beza - 2017-11-05, 11:05 super!!!! powodzenia kochani