Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - DIUNA i CLEO - 11, 68
M!S!A - 2011-09-09, 09:57 Temat postu: CLEO ma już dom w Częstochowie - 68Dzisiaj pod opiekę fundacji trafiła cudowna Cleo. Sunia ma 6 lat i jest wielką przylepą. Cleo szuka nowego domku ponieważ jej właściciele nie mogli dłużej się nią opiekować.
Więcej o ślicznotce na pewno napisze Edyta, do której Cleo trafiła do domu tymczasowego.
Z pomocą Edytki pewnie szybko znajdzie kochający domek Hania Toffi i Maja - 2011-09-09, 11:14 Ale ślicznotka! Edyta - 2011-09-09, 11:34 Na razie zbyt wielę nie napiszę ale byłyśmy już na spacerku i w sklepie osiedlowym, poznalyśmy dwie suczki i kilkoro obcych ludzi - wnioski - typowy golden w 100%, zero agresii, nie boi się niczego ani nikogo, obce suczki są ok i merdolimy do nich ogonkiem , ludzie są też ok bez względu na płeć, nosimy w pysiu pluszaka i kładziemy się na panelach z wielkim "łubudu" - typowe. Cleo to bardzo energiczna sunia, intersuje się wszystkim, je suche bez problemu, załatwia się bez problemu, bardzo pilnuje w domu człowieka, krok w krok nawet do WC . Szczuplutka - nie chuda, błysk w oku, pięknie chodzi - stawy ok, fajna sunia, już zazdroszczę przyszłym opiekunom Kasia, Szajba i Milka - 2011-09-09, 12:40 Piekna Warna - 2011-09-09, 12:59 Edyta ma szczęście do pięknych dam!Edyta - 2011-09-09, 13:44 Takiej reakcji jeszcze nie widziałam: Właśnie wróciła ze szkoły moja 11-letnia córa, Cleo przywitała ją jakby znała ją całe życie, były podskoki, mruczenie, wywalanie brzucha, przyniosła zabawkę, normalnie jestem w szoku A moja córa na to: "no w końcu mam własnego psa" ALIUS - 2011-09-09, 13:47
Edyta napisał/a:
Takiej reakcji jeszcze nie widziałam: Właśnie wróciła ze szkoły moja 11-letnia córa, Cleo przywitała ją jakby znała ją całe życie, były podskoki, mruczenie, wywalanie brzucha, przyniosła zabawkę, normalnie jestem w szoku A moja córa na to: "no w końcu mam własnego psa"
Edyta - 2011-09-09, 13:50 Mirka co to za śmiechy? - czy my podlegamy zasadzie, że każdy ludź w domu musi mieć swojego goldena?Wiki Megulowa - 2011-09-09, 13:56 O mateńko! Ale piękna sunia
Edytko - ty szczęściaro! Pogratuluj córze ,,własnego psa"
I oczywiście opisuj nam wszytkie chile i wklejaj na mnóstwo fotek... aż do zanudzenia, które nie jest mozeliwe ALIUS - 2011-09-09, 14:06
Edyta napisał/a:
Mirka co to za śmiechy? - czy my podlegamy zasadzie, że każdy ludź w domu musi mieć swojego goldena?
To nie śmiechy , ale uśmiechy, bo cieszę się ,że taka przyjacielska jest Cleo.
A co do stwierdzenia "golden dla każdego domownika " to ciekawy pomysł i moglibyśmy wprowadzić taką zasadę w goldenich domach . W Twoim przypadku Tobie brakuje jeszcze jednego Edyta - 2011-09-09, 20:39 A to jest chwila na którą czekałam cały dzień:
i jak ktoś kiedyś powie, że 6-latka to zmęczony i nudny pies to własnymi rękami uduszę , złotowłosa mnie poprostu wykończyła, to taka piłeczka pingpongowa - cały czas w ruchu i wszystko na wesoło - padam na twarz Monika Diunowa - 2011-09-11, 06:32 Edyto nie mogłam się oprzeć i zaraz po powrocie musiałam wejść na forum aby zobaczyć Cleo jest cudna!!!! ma piękny czarny nochalek i w ogóle śliczna z niej blondyna już się w niej zakochałam Monika Diunowa - 2011-09-11, 07:06 A my już po powrocie z nad morza, szybko zleciało bo to raptem kilka dni ale zawsze coś Diuna podróż zniosła bardzo dzielnie i przez cały pobyt była bardzo grzeczna. W Niechorzu jest plaża dla psiaków więc mogła plażować z nami,nawet spotkaliśmy 2 goldeny ale jak zabieraliśmy ją na nadmorskie spacery to nikt się nie burzył no i wklejam kilka fotek, wprawdzie komórką bo szybko się pakowaliśmy i zapomnieliśmy aparatu ale co nieco widać
Wiki Megulowa - 2011-09-11, 08:00 W Niechorzu... hm! Coś mi to mówi... A byłabyś taka miłą i podała mi nazwę ośrodka, gdzie Was wpuścili z goldaskiem??? Bo ja już planuje kolejne wakacje Edyta - 2011-09-11, 10:48 Monisiu to nie jest blondyna , Cleo to złotko, takie o jakim zawsze marzyłam - tak ten jej kolorek nie widoczny na fotkach jest poprostu boski
złotowłosa i blondyna na kaflach bo u nas we Wrocku jest 30 stopni - masakra :
Edyta - 2011-09-11, 11:00 Dwie nocki za nami dwa pełne dni również, Cleo zachowuje się jakby żyła z nami od zawsze, poprostu wtopiła się w nasze życie bez jakichkolwiek protestów i problemów, dzisiaj na porannym spacerze - o 9.30 , wyszliśmy z mężem z dwomami sukami, ponieważ Cleo szybko załatwia swoje potrzeby, chciałam aby maż zabrał ją do domu bo zrobiło się bardzo gorąco a u nas nie ma nigdzie cienia, moja druga domowa suka musi połazić aby się załtwić, tak więc ja z Werką ruszyłam do przodu a Andrzej z Cleo w drogę powrotną, niestety Cleo dostała histerii, zaparła się, piszczała i koniec bo ona idzie z Pańcią i Werką i koniec, no cóż nie było wyjścia Andrzej odpiął ją ze smyczy i z prędkością światła ze śmigiełkiem w dupce sunia była obok nas. Tak więc czas wtapiania się suni do nowego domu to kilka sekund jak zdąrzyliśmy zauważyć.
Kochana dziewczynka, potrafi się sama wyciszyć ale też bardzo łatwo ją nakręcić, wystarczy spojżeć na nią i już gotowa na wszystko, rewelacyjny pies!
Sprawy wyglądu i stanu zdrowia załatwione: sunia wykąpana już pierwszego dnia, obcięłam firankę pod brzuchem, na łapach, podciełam ogon - marniutka ta sierść, wyciełam długie włosy z uszu, zrobiłam łapy - tylko tylne bo przednich już nie dała. Leczymy uszyska bo nigdy nie były czyszczone, odrobaczona, zaszczepiona na wszystko. Wiki Megulowa - 2011-09-11, 12:04 Edytka ma racje... to złotowłosa
Piękna i do tego jaka fotogeniczna... tyko jak ona wytrzyma rozstanie...z Wami. Nomiejmy nadzieje, ze wszytko będzie dobrze... taka piękna...
Czyli można ja podsumować 4 słowami:
Piękna, energiczna, złotowłosa przylepa Edyta - 2011-09-11, 15:25 Rozmowy psio - dziecięce:
najlepsza miejscówka w domu, czyli dupsko między człowiekami drapane :
M!S!A - 2011-09-11, 15:31 Rewelacyjna sunia. Jestem pod wielkim wrażeniem, a na temat Twoich zdjęć Edytko to się nawet nie odzywam bo jak zwykle zapierają dech w piersi Cudne po prostu cudne, zwłaszcza ostatnie Wiki Megulowa - 2011-09-11, 17:42
M!S!A napisał/a:
a na temat Twoich zdjęć Edytko to się nawet nie odzywam bo jak zwykle zapierają dech w piersi Cudne po prostu cudne, zwłaszcza ostatnie
Dokłądnie... Edytko Ty to masz talent :o:
Piekna sunia Świetna, kochana Monika Diunowa - 2011-09-11, 18:59
Edyta napisał/a:
Monisiu to nie jest blondyna , Cleo to złotko, takie o jakim zawsze marzyłam - tak ten jej kolorek nie widoczny na fotkach jest poprostu boski
Edytko tym lepiej mnie się szalenie podobają złotka Z tego co czytam z Cleo jest przylepka pisałaś też, że nie jest strachulcem, to fajnie bo Diuna nie lubi trzasków, huków itp. i długo mi zeszło zanim przyzwyczaiła się do miastowego zgiełku, a i tak potrafi się nieźle czasem przestraszyć, no ale czemu się dziwić jak 5 lat swojego życia spędziła w mieszkaniu. Diuna też ekspresowo załatwia swoje potrzeby Kleo pewnie przywyknie też do pielęgnacji, ale na tak długie spa była naprawdę dzielna! A nie wiesz może jak z jazdą samochodem? I czy u swoich właścicieli mieszkała w domku czy w bloku?Monika Diunowa - 2011-09-11, 19:13 Megula9 byliśmy w "Bałtyk Park", są to domki murowane i drewniane ok.150m od plaży. My byliśmy w murowanym domku, jest on ogrzewany kominkiem i ma aneks kuchenny. Pan nie był zachwycony,że chcemy przyjechać z psem ale się zgodził pies musiał być na ośrodku na smyczy i płaciliśmy za pobyt Diuny 10 zł dziennie. Myślę, że domki są fajnie są usytuowane bo blisko morza i latarni, niedaleko zejścia na psią plażę i jest też pasmo łąk gdzie można spuścić psa a także deptak z zielenią.
http://morze-niechorze.pl/index.php?
Myślę, że Diuna nie na rozrabiała więc może nie będzie problemu z przyjęciem psa
Ogólnie ośrodek polecam, byliśmy zadowoleni z pobytu Edyta - 2011-09-11, 19:31 Cleo mieszkała w mieszkaniu całe swoje życie, samochodem jeździ bez problemu, nie wiem jak w dalekie trasy ale po Wrocławiu jest ok.Wiki Megulowa - 2011-09-12, 13:35 Heh dzięki! Dopisze Niechorz do mojej listy miejsc z psami an następny rok
Pozdrawiam!
Wiktoria i Megi