Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MAILO - 26
Aga_TRuficzkowa - 2011-03-05, 20:54 Ale para
Nie ma to jak dwa goldasy w domu:)Jerzy Kora - 2011-03-06, 00:29 A na stoące uszy co polecasz? Jaki żel jest najlepszy? Czy żelatyna?M!S!A - 2011-03-06, 11:27 Tak dwa psy to wielkie szczęście- już sobie nie wyobrażam żeby Mailoka nie było z nami. Jamajka odmieniona, rozbawiona i chyba już zakochana
Na stojące uszy najlepszy jest po prostu dobry humor M!S!A - 2011-03-14, 12:04 Z nowych wieści- od soboty zaczynamy z Mailo szkolenie PPP. Koniec forów- pora zacząć pracować nad tym indywidualistą. Iwona i Hector - 2011-03-14, 19:24 Misiu czytałam Twoje posty , bardzo mi sie spodobała brózka z imieniem i numerem telefonu.Czy mozesz powiedziec gdzie mozna zamowic taki identyfikator?
Moze Hectorkowi bym takie cudo zakupiła?
A tak piękne zdjęcia i piękne psiaki no i sliczna włascicielka.Podrawiamy serdecznie Iwona i HectorM!S!A - 2011-03-14, 19:28 Iwonko bardzo dziękuję za miłe słowa Jeżeli chodzi o identyfikator to zamówiłam tutaj: http://allegro.pl/wzmocni...1489771285.html najpierw dla Jamajki ostatnio dla Mailo- bardzo szybka realizacja zamówienia jest i nie drogo ale na innej aukcji mają też dwustronneM!S!A - 2011-03-29, 17:57 Dzisiejszy spacer
Mailo czyścioch
Polowanie na bażanta- musicie uwierzyć mi na słowo, mimo, że bażanta nie widać
Mailutek wraca do pańci z polowania na bażanta
taki jestem piękny
łowienie
puszczanie bąbelków
patyś
Iwona Kalinowsk - 2011-03-29, 18:52 Misiu, tylko pozazdrościć, ten facet jest śliczny i taki milusiński, życzę powodzenia i wytrwałości M!S!A - 2011-03-30, 10:41 Mailo jest niestety alergikiem i to mocnym. Cały czas się drapie- ma rany na skórze z tego wszystkiego. dzisiaj dostałam od weterynarza Encorton ze sterydem i musimy najpierw się zaleczyć by wykonać dalsze badania. Jestem zła bo w tym momencie już nie wiem co to może być- bo dostaje tylko to co "podobno" go miało nie uczulać. A badania to wydatek rzędu 400 zł.Korbulowa Familia - 2011-03-30, 11:44 Pisia zdjęcia są super!!!
Opłacało się kupić aparat, żebyśmy mieli teraz pożywkę dla oczy z widoku tych śliczności
Co do alergii to masakra 400pln to duży wydatek
A uczulenie jest raczej pokarmowe, czy takie wziewne również?
Ciężko to pewnie określić, ale podejrzewam, że Korbula ma też wziewne, bo po dłuższym spacerze bardzo trze noskiem o koc lub dywanik - Mailutek ma podobnie, czy chrosty i drapanie?M!S!A - 2011-03-30, 11:48 Mailo ma raczej uczulenie pokarmowe, ma rany od odrapania i wygryzania sobie skóry. Wykąpałam go ostatnio w szamponie Hexoderm i teraz założyłam obroże przeciw pchłowa, był odrobaczany, gruczoły okołoodbytowe zapchane nie są. Tak więc mam nadzieję ze te tabletki pomogą a za miesiąc postaram się wykombinować pieniądze na testy.Korbulowa Familia - 2011-03-30, 11:56 Michalinko (pytam, bo się nie znam ) co mają do tego gruczoły odbytowe??M!S!A - 2011-03-30, 11:58 Jak pies ma zapchane gruczoły to częstą oznaką tego jest drapanie i saneczkowanie tyłkiem po ziemi.Korbulowa Familia - 2011-03-30, 12:35 Aha
No racja!mpati123 - 2011-04-02, 18:44
M!S!A napisał/a:
dzisiaj dostałam od weterynarza Encorton ze sterydem
No ja niedawno się dowiedziałam, a właściwie się uczuliłam na antybiotyk (a dokładnie na amoksycylinę jak mamy na sali lekarza) i też miałam Encorton... Ale sterydów nie musiałam.. A jednego się zdziwiłam: on sam jest bardzo tani... (przynajmniej ja zapłaciłam 3,20 za 20 tabletek)M!S!A - 2011-04-02, 19:37 Mailo po kilku dawkach leku przestał się drapać
mpati123 napisał/a:
też miałam Encorton... Ale sterydów nie musiałam.
napisałam że Mailo dostał Encorton ze sterydem ponieważ ten lek zawiera- glikokortykostroid więc Encorton jest lekiem sterydowym/steroidowym . A zapłaciłam za 20 tabletek 13 zł a kupiłam 2 opakowaniampati123 - 2011-04-02, 20:29 Hmm... Ok prednizon, racja steroid sam w sobie... Sorki ale czasami nie myślę...
Ja zapłaciłam 3,20 za te 20 tabletek, a gdybym więcej potrzebowała to miałam się pokazać lekarce, i do tego 5,95 za wapno, a więc wyszłam z niecałą dychą, chociaż myślałam że będzie dużo więcej...Iwona Kalinowsk - 2011-04-03, 19:35 Sorki Misiu, ale nie mogłam wcześniej napisać. A tak prawdę pisząc doskonale rozumiem co przechodzicie razem z powodu problemów zdrowotnych z Mailo - współczuję... Faktem jest, ze testy pomogły by zdiagnolizować psiunia, ale skoro tyle psiaków mamy alergicznych, czy Ci co wykonują testy nie mogliby się zastanowic nad ceną ich wykonania?!?!?!?! To co napisałaś o leku, to jednak (sprawdziłam na 2-óch goldasach) na ten świąd lepiej dziła steryd w zastrzyku, wystarcza na około 6-ciu tygodni, a enkorton podawany codziennie, no cóż też w jakiś sposób pomaga, ale psy stają się wówczas bardzo łapczywe na jedzenie, a w zasadzie nawet na najmniejszą kropelkę wody która spadnie na podłogę. Trzymam kciuki Misiu, ucałuj swoją psią rodzinkę.M!S!A - 2011-04-03, 19:37 Dzięki Iwonko za trzymanie kciuków
Iwona Kalinowsk napisał/a:
psy stają się wówczas bardzo łapczywe na jedzenie
oj chciałabym żeby tak było w jego przypadku bo Mailo to straszny fusyt i jeść nie chce- nie wiem co to za golden Iwona Kalinowsk - 2011-04-03, 20:05 Masz rację Michalinko, jest mnóstwo Goldasów na świecie, ale tak naprawdę każdy z nich jest zupełnie inny. To tak jak z ludźmi, każdy inaczej reaguje na leki, czy leczenie. Miałam troche problemów z komputerem więc nie pisałam wcześniej i nie wiedziałam, że Mailo to taki niejadek... Co do enkortonu, to mój Aron (nieżyjący już) dostawał pół tabletki rano i pół wieczorem i zrobił sie tak bardzo nachalny na jedzenie, że bałam się wychodzić z nim na spacery, bo bym nawet nie zdążyła zareagować jak coś chwytał w swoją mordeczkę. Mam pytanie, jakie masz Misiu szanse na przeprowadzenie tych testów z Mailo?M!S!A - 2011-04-03, 20:36 Jeżeli się to drapanie wznowi po skończeniu leczenia encortonem, to będę myśleć o testach. Na razie Mailo nie będzie dostawał w ogóle wołowiny bo prawdopodobnie to właśnie jej wina.Iwona Kalinowsk - 2011-04-03, 20:45 To w takim razie szczerze trzymam za Was kciuki - może się uda, taką mam nadzieję, bo wiem jak bardzo męczyła się Suri. A Mailo jest superrrr przystojniakiem Powodzenia Michalinko M!S!A - 2011-04-22, 20:21 Dzisiaj piękna pogoda więc spacer z pływankiem się odbył- Mailutek coraz śmielej wchodzi do wody a nawet pływa
tu jeszcze skromnie tylko łapki zamoczone
kreci ryjek ( a kiedyś wspominałam że Mailutek to czyścioch - no był- ale to było dawno i nie prawda )
piękny
pływam z patolkiem
Mailo pędziwiatr Iwona Kalinowsk - 2011-04-22, 23:42 Michalinko - brak mi słów - cudnie, że Rodzinka Ci sie powiększyła.... Mailo jest tak jak już pisałam przystojnym facetem, więc nic dodać, nić ująć. Sorki Jamajka - Ty również jesteś śliczna. No i w tym momencie musze napisać, że waszej Pani również nic nie brakuje. Fotke (awatarek - chyba tak to sie nazywa?) jest bardzo ładny - teraz Misiu widzimy CIEBIE, Jamajke i tego cudnego dżentelmena - bo mam nadzieje, że takowym jest?!?!
Czy jego zdrówko już się poprawiło, czy masz jeszcze Misiu jakieś problemy z Mailo???
Ucałuj tę Twoją śliczniutką parkę i Ciebie również pozdrawiam cieplutko. Korbulowa Familia - 2011-04-23, 07:50 Michalinko ten aparat wykorzystujesz wspaniale
Jestem oczarowana Mailutkiem Kolor zjawiskowy! Uwielbiam taki kolor Goldziaków
Właśnie jak uczulenie Mailo?