Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - KARMEL ma już dom w Gdyni - 19
Barbara - 2011-01-04, 19:40 Dziękuję Misiu
Pani Alicjo pozdrawiam serdecznie Karmelowa Alusia - 2011-01-08, 23:37 Witam wszystkich!Karmelowa Alusia powiedziała żebym napisał kilka słow dla swoich fanów.Jestem już w Gdyni od tygodnia prawie i choc jeszcze bywam smutny i nie zawsze chce mi sie bawić , lubię dużo spać , apetyt mi dopisuje i ogólnie jest ok.Moja pani mówi , że jestem "pies ryjący" tzn jest zdziwiona za każdy razem kiedy zaczynam ryć w śniegu , a dzięki odwilży również w ziemi.Koło mojego domku jest na to duuużo miejsca.Wczoraj poznałem sąsiadkę .Ma prawie tyle lat co ja ,na imię Deila ,ale wcale nie ma ochoty ze mna sie bawić .Szkoda.Moja pani w końcu zdjęła mi tą okropna obrożę uzdową (chyba ma miękkie serce)i w nagrodę dziś nie ciągnąłem jej na spacerze.Nie zawsze przychodze kiedy mnie woła i widzę, że czasem na mnie sie o to gniewa , ale przecież musi zrozumieć , że mam juz swoje lata i lubię chadzać swoimi ścieżkami.Pan zrobił mi dużo zdjęć i pani obiecała , że je do was wyśle.Pozdrawiam wszystkie goldenki , a zwłaszcza Mucka .KarmelWarna - 2011-01-08, 23:41 Oj dziękujemy Ci Kochany za te relację. Pamiętaj jednak, że Twoja Pani jest bardzo kochana i dobra i nie możesz jej robić za dużo psikusów. Bądź dla niej dobry, Karmelku! M!S!A - 2011-01-10, 00:42 Karmelowa Alusia - 2011-01-17, 19:33 Temat postu: KarmelWitajcie!Pozdrwiam na wstępie wszystkie goldenki.Ja czuję sie dobrze , choć w domu nadal bywam smutny i trzeba mnie zachęcać do zabawy.Apetyt mi dopisuje i zgodnie z radą Iki-Ingi-Soni pani daje mi teraz inne jedzenie , dzięki czemu ważne sprawy na spacerze zajmują mniej czasu Dziś poznałem na spacerku kolegę .jaki to świat mały -Jest moim sąsiadem.Jest ode mnie mniejszy ,nie pytałem jaka to rasa , ale chyba pies myśliwski jak podejrzewa moja pani.W związku z czym znaleźliśmy wspólny język tzn razem kopaliśmy dołki , tarzalismy sie w tym co zostało po śniegu .Parę razy go przygniotłem sobą , ale pani Bono(to nie ten Bono , o którym pewnie teraz pomyśleliście)nie gniewała sie na mnie .Zreszta młodziak jest bardzo zwinny i potrafi się bronić.Bardzo podobało mi sie na tym spacerze.W czoraj pani usiłowała mnie nauczyć od nowa przychodzenia na zawołanie , bo wstyd przyznać ostatnio "dałem nogę" na całe pół godziny i mój pan i pani byli strasznie zmartwieni .Więc na wczorajszym spacerku przychodziłem na zawołanie , choć pani nie pozwalała mi tak dalego odejść jak na początku-a tu tyle nowych zapachów wokół i takie fajne górki , na które uwielbiam wbiegać .Ale trudno.Jak pani nabierze do mnie wiekszego zaufania to może pozwoli pobiegać mi troche dalej.Zdjęć nowych nie mam ,bo na spacerach zajęci jesteśmy nauką , a poza tym ja za bardzo nie lubie jak mnie fotografują.Pozdrawiam wszystkich.Pa pa.Barbara - 2011-01-24, 17:51 Nowe zdjęcia od Pani Alicji
Warna - 2011-01-24, 18:45 Basiuniu, za duże te zdjęcia, rozwaliły nam forum.Barbara - 2011-01-24, 19:24
Warna napisał/a:
Basiuniu, za duże te zdjęcia, rozwaliły nam forum.
Zaraz Warno poprawię ale wydawało mi się ,że zrobiłam jak zwykle
No niestety robię cały czas tak samo i nie mogę wrzucić innych albo mam link albo ikonkę
Karmelowa Alusia - 2011-01-28, 20:58 Temat postu: KarmelWitam wszystkie goldenki.Nie wiem , czy ktoś czyta wogóle wątek o mnie , ale co tam powiedziałem pani:Pisz , niech wiedza co tam u Karmela.Moje najnowsze zdjęcia juz widzieliście.U mnie prawie wszystko ok.Jestem trochę chory.Przypałętały mi się jakieś bakterie podobno i tak mi przeszkadzały , że wygryzłem sobie przedwczoraj futerko.Pani poszła ze mną do weta , którego lubie tylko jak się do mnie nie zbliża się z jakimiś igłami.Ale niestety musiał wczoraj zrobić mi zastrzyk , a pani musiała mi w zwiazku z tym założyć kaganiec , ale sam szybko go sobie zdjąłęm .Dostałem kropelki na pchełki , bo te mnie też polubiły niestety i tabletki do domku , które grzecznie zjadam wetknięte do kiełabaski.Za to mogę się pochwalić , że jestem coraz przystojniejszy , bo schudłem dwa kilogramy i ważę teraz 35 kg.Byłem też na spotkaniu z taka dziewczynką co chciała mnie nauczyć chodzić grzecznie na smyczy i nie uciekać moim państwu.Dziewczynka szkoli pieski , które uczą się u mojej pańci w pracy jak poszukiwiać zaginionych ludzi.Najbardziej podobał mi się jej piesek , który przyprowadził mnie jak dałem nogę do lasu , a poza tym dziewczynka miała fajny bagażnik w samochodzie , do którego sobie wskoczyłem i nie chciałem stamtąd wyjść.Dziewczynka mówi , że nie umiem skupić uwagi i na razie mam chodzić na takim dluuugim sznurku zanim nauczę sie wracać do pani na zawołanie.Ja oczywiście jak dostane coś "pachnacego "w zamian to oczywiście przychodzę,choć koło mojego domku jest strasznie dużo miejsca do kopania , a to lubię robić najbardziej i jak już zacznę to zapominam o całym świecie.ostatnio wykopałem taki dołek , że wystawał mi tylko ogon .Aha i najwazniejsze pani powiedziała , że jak pan wet powie , że jestem juz zdrowy to może na jakiś czas zamieszka ze mna jakaś goldenia koleżanka.Co wy na to?Pozdrawiam ws wszystkie goldenki.Hau.Aga_TRuficzkowa - 2011-01-28, 21:11 Karmelku kochany zdrowiej szybciutko bo koleżanka już na Ciebie czeka:)
Jej też pewnie się spodoba ta dziewczynka Warna - 2011-01-28, 21:26 Karmelku, kocham Twoje opowieści. Twoja na zawsze - Warna. Gosia_Astra_Lara - 2011-01-29, 14:07 Zapraszamy Cię , Karmelku na spacerek w Rewie w niedzielę o godzinie 12.00. Może znajdziesz dla nas chwilkę:-)Milenams - 2011-01-30, 18:33 Miałam okazję poznania osobiście Karmelka i Karmelkową Pańcię-świetna para:)
Bardzo dziękujemy za spacer i miłe towarzystwo na żurku Warna - 2011-01-30, 18:34 Milenka, a gdzie zdjęcia? Czemu nam odbierasz przyjemność oglądania Twoich dzieł sztuki?Milenams - 2011-01-30, 18:37 zapomniałam baterii naładować ale kilka udało mi się jeszcze zrobić.
Jak tylko je zrzucę to wstawię tu:)Milenams - 2011-01-30, 18:54 Karmelek wody się nie boi Karmelowa Alusia - 2011-01-31, 16:32 Ahoj!Koledzi i koleżanki.Na pacerze byłoSUUUPER!Jak przystało na morsy wykapaliśmy się wszyscy gromadnie.Moja pańcia zrobiła mi zdjęcia , ale oczywiście nie umie ich wstawiać nadal.No cóż rozumiem ją dobrze.W pewnym wieku trudno ię czasem czgoś nauczyć. Biegałem sobie z innymi pieskami , choć trochę chwilami odstawałem od reszty towarzystwa , bo nie za bardzo wieziałem o co tym rzeźkim młodziakom chodzi że tak szaleją.Odbyłem niespodziewane spotkanie z koniem(pani miała miękkie nogi w kolanach podobno Warknąłem sobie raz kiedy ktoś chciał mi zabrać kija , ale ogólnie było wspaniale.Dziękuję wszystkim za miłe towarzystwo.Milenko twój chlebek od zurku bardzo mi smakował.No i najważniejsze BIEGAŁEM BEZ SMYCZY i ładnie wracałem do pani , choć momentami korciło mnie zwiedzić samotnie cała plaże .Pozdrawiam Hau!mpati123 - 2011-01-31, 17:13 niech twoja pańcia wyśle na mojego maila z podpisem Karmelek mpati123@op.plGosia_Astra_Lara - 2011-01-31, 17:34 Tu jest cała nasza ferajna , zdjęcia są zrobione przez Czarcikowego Pana:
https://picasaweb.google.com/pzbrzeski/DogMeeting#Aga Szanti - 2011-01-31, 18:00 Piękne te zdjęcia A Karmelkowe chyba najcudniejsze mpati123 - 2011-01-31, 18:17 Kolejne zdjątka Milenams - 2011-01-31, 20:55 zdjęcia z mojej galerii,mało bo mało ale są
http://picasaweb.google.c...r/Rewa30012011#bielan - 2011-01-31, 21:00 Ja strasznie Wam zazdroszczę tych terenów spacerowych Karmelowa Alusia - 2011-02-11, 20:44 Temat postu: karmelWitam was goldeny i goldenki.Cieszę się , że coraz więcej piesków znajduje swoje domki tak jak ja znalazłem.Dziś byłem u pani weterynarz.Byłem bardzo grzeczny , dostałem duuużo głasków.Lubię ta panią wet , bardziej niz pana weta i chyba z wzajemnością.Pani powiedziała , że moge już chodzić z innymi pieskami na spacerki , a nawet wykąpać się w morzu , a to przecież goldenki lubią najbardziej.Nie mogę się już doczekać,bo przez ostatnie dwa tygodnie chodziłem tylko na smyczy i jedyną moja rozrywką było kopanie dołków co przyznaję uwielbiam robić.Jest jednak jeden warunek -nie mogę zbytnio rozrabiać.Moje serduszko nie bije tak jak trzeba i chyba już tak zostanie .Dlatego muszę często odpoczywać.Grzecznie zjadam lekarstwa , bo dzięki nim dostaję różne kiełbaski oprócz karmy , którą mi państwo dają.Przesyłam wam moje karmelowo-goldenie buziaki .Pa , paKarmelowa Alusia - 2011-02-24, 22:07 Temat postu: KarmelA u nas zima nie odpuszcza.Na zdjęciu to nie zaspy tylko zamarznięte fale
https://picasaweb.google.com/lh/photo/YUtnK0OCZDaJLtik-iMvk9oLb7LkQf9RpwR0xn0trxg?feat=directlink