To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BELLA - 77

Asia i Bella - 2011-12-02, 10:08

A tu parę zdjęć, niestety nie ze spacerów, rąk na razie za mało, żeby ogarnąć dwa psy i aparat.
ulubiona pozycja podczas spania:

zabawy, zabawy, zabawy...

czasem ruda siostra gdzieś znika i mam własne zdjęcie

a tak czekamy na panią, a pan nas podgląda

pyyyszne ucho

jednak tutaj śpi się najlepiej

Edyta - 2011-12-02, 10:20

:mrgreen: widzę , że kocyk od Oliwii nadal ma :)
Asia i Bella - 2011-12-02, 10:29

Kangurek też jest i nawet prawie w całości :lol: .
Wiki Megulowa - 2011-12-02, 13:37

Asiaa napisał/a:
nawet prawie w całości :lol:

:lol: 8-) Hehe :D
Ślicznme macie foty... czym cykacie???? Bellka piękna.. a jej koleżanka - swietna ruda :P

Asia i Bella - 2011-12-02, 15:01

Z ostatniej chwili, co prawda to nie Belcia ale nie mogłam się powstrzymać
piłki trzeba pilnować w każdej sytuacji nawet śpiąc.

Wiki zdjęcia robimy Canonem, ale nie wiem jaki to jest, nie znam się :oops:

Asia i Bella - 2011-12-06, 12:28

A oto i parę fotek z wczorajszego spaceru:

A to już po spacerku - na chwilę padły :lol:

Z najnowszych informacji, Bella porasta długim włosem, wczoraj została wykąpana, wybielała nam :-D , bo od tych prawie nieprzerywanych zabaw poszarzała nieco. :roll: . No i jeszcze jedno nasze dziewczyny i my od przyszłej niedzieli idziemy do szkoły :) .

Barbara - 2011-12-06, 12:32

No właśnie miałam pisać jaki piękny i długi ogon u pannicy! No a co do szkoły- to miłej nauki życzymy :) :) :) Na pewno będzie fajnie!
Jerzy Kora - 2011-12-06, 13:28

A może by tak nick Asiu zmienić? Asia i Bella :)
goldenek2 - 2011-12-06, 14:04

Piękne zdjęcia, piękne psiaki.... w szkole też pewnie będzie bezproblemowo. Jak ktoś ma farta to .... we wszystkim :lol:
Asia i Bella - 2011-12-06, 15:02

Poproszę o pomoc w zmianie nicka, bo sama nie mogłam zmienić. :)
Warna - 2011-12-06, 15:12

Zrobione!
Asia i Bella - 2011-12-06, 15:36

:radocha: :radocha: :radocha:
Asia i Bella - 2011-12-07, 09:46

U nas jakieś kłopotki zdrowotne z Belcią. Zacznę od tego, że w ubiegłym tygodniu zrobiliśmy badania z krwi morfologię i biochemię obu dziewczynom tak dla sprawdzenia "co w trawie piszczy". Zapomniałam do wczoraj zadzwonić do przychodni w sprawie wyników. Wczoraj mnie olśniło, zadzwoniłam i co. U Luny prawie książkowo leukocyty trochę podwyższone, ale ma uraz łapki więc, tak może być. Za to u Belli morfologia nieciekawa -anemia spora i białko całkowite za niskie. Doktor zasugerował robaki lub problemy z wchłanianiem lub trzustką. Co d robaków to Bella była odrobaczana u Edyty, potem u nas jeszcze dwukrotnie jak doszła do nas Lunka. Problemy z wchłanianiem, czy trzustka to nie bardzo pasuje, bo i kupy ładne i przybiera na wadze. Jak przyjechała do nas to ważyła 28 kg. teraz waży 29,2 kg. Na początek mamy raz jeszcze tzn. przez 3 dni powalczyć z ew. robakami a potem zobaczymy. Bella zupełnie nie wygląda na chorą czy osłabioną. Wcina aż jej się uszy trzęsą karmę NDFC z kurczakiem dla szczeniąt no i serek, mięsko, żółtko itp. Jest wesoła. Jedno co nas dziwi od początku to, to że dziewczyna bawi się, szaleje a potem jak pada to dosłownie natychmiast zasypia. Nie wiem czy to może o czymś świadczyć, zapomniałam powiedzieć o tym lekarzowi Dzisiaj zakupimy Aniprazol na robale i zobaczymy.
Edyta - 2011-12-07, 10:11

nie za często to odrobaczanie, to są bardzo toksyczne leki, w jej wieku jak nie ma robaków to wystarczy raz na 6 miesięcy, ja na Waszym miejscu zrobiłabym odrazu badanie kału bez kolejnego faszerowania małej lekami, Asiu na naprawdę za dużo, po za tym każda kupka u mnie była dokładnie oglądana i żadnych robaków nie było,
Asia i Bella - 2011-12-07, 10:16

Ja też oglądam każdą kupę i nic widocznego gołym okiem w nich nie ma. To nie mój pomysł z tym kolejnym odrobaczeniem, tylko doktora. Pytałam o badanie kału mówił, że możemy zrobić ale nie zawsze wychodzą robaki nawet jak są.
Edyta - 2011-12-07, 10:27

Asiu zadzwoniłam do weta i sama morfologia nic nie da, powinna mieć zrobioną biochemię - jesli wyjdą podwyższone ozonofile to wskazuje na robaki, badanie kału też się powinno zrobić, jeśli wyjdą te ozonofile podwyższone to może być tasiemiec - choć wtedy nie powinna brzybierać na wadze - a tu mamy jednak przybieranie - nie wiem, ale mój wet zrobiłby badania i dopiero potem podał leki.
Asia i Bella - 2011-12-07, 11:44

Bella miała morfologię i biochemię, wszystkie inne parametry było ich z 20 są w normie. Nie mam niestety u siebie wyników jeszcze, doktor czytał mi je przez tel. i omawialiśmy każdy parametr. Ozonofili jeśli były to nie pamiętam. Zadzwonię jeszcze raz i dopytam. Jeździmy do zaufanej przychodni do nie tylko moim zdaniem najlepszego doktora. Znamy się od dawna, nie sądzę żeby zlecał coś pochopnie, ale zadzwonię jeszcze raz. A mam pytanie, czy Bella będąc pod opieką fundacji miała robione jakieś badania krwi? bo może ta anemia jest od dawna z powodu jej przeszłości?
A Edyta jeszcze jedno a jak była u Was to może zwróciłaś uwagę jak z tym zasypianiem było. Bo to jest dziwne - kładzie się i w dosłownie parę sekund śpi głęboko.

Edyta - 2011-12-07, 13:11

Nie robiliśmy jej badań bo nie widziałąm nic niepokojącego, po za tym w dniu przyjazdu dostała cieczkę a ja wtedy unikam robienia czego kolwiek u weta, natomiast u nas prawie wogóle nie spała nawet nocki wędrowała po mieszkaniu i nie dawała innym spać, ale u mnie była niecałe 3 tygodnie więc tutaj stres robił swoje i sunia była nadpobudliwa.
Edyta - 2011-12-07, 13:12

Nie wiem co znaczy głęboko - bo np. moja Werka w ciągu dnia oprócz spacerów to w domu śpi, nam się wydaje że "głęboko" bo chrapie, ale wystarczy otworzyć lodówkę lub delikatnie zaszeleścić papierkiem od czekoladki i zrywa się odrazu na równe nogi :mrgreen:
Asia i Bella - 2011-12-07, 13:23

Z tym spaniem to mam na myśli, że kładzie się zamyka oczy i już śpi /dosłownie policzysz 1-2-3 i śpi/ , tak głęboko, że można ją przestawiać, zaglądać w każdą dziurę a ona śpi, całą noc też głęboko śpi tak głęboko, że jak się odwraca to spada z łóżka i wtedy się budzi. Dotychczas nas to nie martwiło bo z kolei jak nie śpi to pięciu minut nie usiedzi w jednym miejscu. Jutro zawiozę kał do badania na te pasożyty.
Jerzy Kora - 2011-12-09, 10:04

Jak wiesz, mamy Pati na DT. Pati po wieczornym spacerze chwilkę sie pokręci , kładzie się pod stołem i...... śpi. Nie jest już nastawiona na żadne aktywności o tej godzinie i po prostu się wyłącza.
Asia i Bella - 2011-12-09, 18:06

Wiem za bardzo wpatrujemy się w nasze dziewczyny i panikuję z byle powodu. Podkarmimy troszkę Belcię witaminkami i na spokojnie powtórzymy wyniki z krwi. :)
goldenek2 - 2011-12-09, 18:18

Lepiej panikować niż coś zaniedbać.... Cieszcie się Belą, ale dla własnego spokoju lepiej podzielić się z wetem wątpliwościami :) .
Asia i Bella - 2011-12-10, 20:06

Dzisiaj minął nam z Bellą miesiąc, nie było świętowania były za to porządki przedświąteczne, co niektórzy to tak się zmęczyli, że padli :) :

Wiki Megulowa - 2011-12-10, 20:24

Dziewczyny się urobiły przecież :lol: :mrgreen:
Wiesz jaka to robota: kraść szmatę i lizać wytarte meble ;P