To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LARS - 79

Jerzy Kora - 2011-12-13, 22:35

Psy i koty to bardzo wdzięczny temat :) My też codziennie mamy cyrk za darmo.

Z tym spuszczaniem macie rację. Takie zniknięcie psa, który jest za krótko w nowym domu, by samemu wrócić do domu. kosztuje bardzo dużo nerwów. Z doświadczenia po dwóch tygodniach spuszczaliśmy psy i jeszcze przez parę dni chodziły na lince treningowej.

Monia i Larsik - 2011-12-14, 09:24

oj tak, po incydencie z pierwszego dnia wolimy nie ryzykować :mrgreen: wg mnie Larsik ma zachwiania hm osobowości?! czasami zachowuje się jak szczeniak, biega, skacze, nie reaguje, kopie doły, gryzie patyki a za chwile dziadzisko po schodach wejść nie może , stęka, sapie, chodzi zgięty 'w łuk' :mrgreen: czuje jakbym 2 psy miała w domu :mrgreen:
jest też jeden powód dla którego na razie LArs nie biega sam po polu... błoto ! Ciapuś jak już zaczerpnie błogich kąpieli błotnych to nie ma szans na wanne! żadnych! broni się jak tylko może :-? nie chcieliśy go męczyć i czyszczenie było w wiadrze :mrgreen:
wkładaliśmy po jednej nodze , póżniej ogon, gąbką brzusio i można było iść do łóżka (oczywiście na 2gi dzień zmiana pościeli)
:mrgreen:
a poza tym jest przekochany :rotfl: Mały Zdrajca do każdego się klei

Asia i Mimi - 2011-12-14, 09:36

Jak fajnie.Szkoda, że tak szybko robi się ciemno :cry: bym przyjechała z moją niunią do Ciebie na dodatkowe kąpiele błotne :lol: a co żeby Pani się nie nudziło żeby miała co dalej kąpać :mrgreen:
Monia i Larsik - 2011-12-14, 10:30

no nudzić się nie można :mrgreen: szczególnie kiedy Larsiu podkłada się pod głaskanie i zaśnie to nie ma zmiłuj, przez sen też trzeba LArunie głaskać ; jak tylko ręka oddala się od Sierściucha to zaczyna się gadanie i przyciąganie rękawa zębami! :mrgreen: szaleńśtwooo :rotfl:
i oczywiście zapraszamy jak tylko zacznie się rozjaśniać :lol: boje się trochę o Larunia bo może nie dać sobie rady z Mimi :mrgreen: Ciapa przez tydzień będzie odpoczywał

Monia i Larsik - 2011-12-16, 10:44

nie wiedziałam, że najlepszym smaczkiem dla psa może byś suchy chleb... na grzejnikach suszymy chleb dla królika i pewnego razu Lars siedział pod tym grzejnikiem, ślinił się i wpatrywał się jak w obrazek :lol: powiem szczerze, że nie mam pojęcia czy mogę dawać mu chleb :-? nie są to duże ilości; co prawda nie ma żadnych objawów, które wskazywały by na to że suchy chleb szkodzi :mrgreen: ustało nawet ciągle bulgocenie w brzusiu
czekam na Wasze rady :)
Lars odda tez wszystko za makaron(ugotowany) i jajka (jajecznica - bez dodatków)
tata żartuje sobie , że Lars ma jak w obozie :evil: nie dość, że dostaje jeść 2 razy dziennie (tata uważa, że ciągle jest głodny i CIĄGLE! mu coś daje do jedzenia) to do tego jeszcze suchy chleb jako nagorda :mrgreen:

próbujemy Larunie nauczyć, że jeżeli brama jest otworzona albo uchylona przez wiatr to NIE WYCHODZIMY bez pozwolenia :) wczoraj brat z nim trenował :mrgreen: zapiął długą linkę, otworzył bramę; wyszedł ; Larsa zostawił jakieś 50 m przed i mówił zostań, nie wolno, Larunia dzielny szczekał, piszczał, ślinił się ale nie wyszedł dopóki brat po niego nie wrócił :rotfl: jestem z niego dumna :mrgreen:

goldenek2 - 2011-12-16, 11:25

Chlebek i bułeczki to przysmak wielu goldenów :lol: . Jeśli tylko nie musicie dbać o wagę - to spokojnie możesz mu dawać :mrgreen:
Asia i Mimi - 2011-12-16, 11:34

Zgadzam się suchy chleb jest super :) a jak czyści ząbki :)
malina5891 - 2011-12-16, 11:49

mało tego, że suchy chleb jest super, suchy chlebek jest lepszy od kiełbaski z grilla :D :D :D :D

Monia i Larsik napisał/a:
(tata uważa, że ciągle jest głodny i CIĄGLE! mu coś daje do jedzenia)

hehe :) mam tak samo jak jadę do rodziców :) mama podtyka psiakowi wszystkie smakołyki pod nos (łącznie ze słodyczami, jak nie widzę :evil: ) no i jeszcze uważa, że jak psiak je głównie suchą karmę to mu to na dobre nie wychodzi, i na nic tłumaczenia, że to zbilansowane jedzonko! "przecież on nie chce jeść tej suchej karmy! i jest bardzo głodny! zobacz jak je <cośtam>"

malina5891 - 2011-12-16, 11:52

Asia i Mimi napisał/a:
Jak fajnie.Szkoda, że tak szybko robi się ciemno :cry: bym przyjechała z moją niunią do Ciebie na dodatkowe kąpiele błotne :lol: a co żeby Pani się nie nudziło żeby miała co dalej kąpać :mrgreen:

Dziewczyny, ja też się wpraszam na wiosnę na wspólne spacerowanie!!!!
:lol:

Asia i Mimi - 2011-12-16, 12:58

:) Wiosna to jak by teraz była :-P 6 st. na plusie
Monia i Larsik - 2011-12-16, 14:27

uf to całe szczęście bo nie wiem jakbym mogła mu odebrać tą przyjemnośc pożerania chleba :mrgreen:
oczywiście zapraszamy :)

Monia i Larsik - 2011-12-17, 09:57

zdjęcie z serii daj spać kobieto!

a to najlepszy przyjaciel Laruni - Kot Norman zwany Norbertem

Monia i Larsik - 2011-12-17, 09:58

Wiki Megulowa - 2011-12-17, 10:30

zdjęcie z serii daj spać kobieto!

Zgadzam się z Larsem :D
Psu trzeba dać spać :mrgreen: o KAŻDEJ porze dnia i nocy... a nie: "Larsik choć się bawić..." "Larsik idziemy na spacer" "Larsiuniu pomiziam Cię :D "
Przeciez to dla Larsiniusia jest swięty czas ;P
A teraz tak bez zartó; Piękna fotka :)

Monia i Larsik - 2011-12-17, 11:54

hah Larunia nawet przez sen chce żeby go głaskać :mrgreen: jak przestane to zaczyna się gadanie

Lars to spryciarz ! ogromny! wczoraj mama wróciła do domu, zaczęła ściągać swoje okrycie wierzchnie, buty itd i kto jej podłożył kapcie pod same stopy? najpierw jeden potem drugi? :mrgreen: Larunia chciał przyspieszyć moment miziania :mrgreen:

Wiki Megulowa - 2011-12-17, 12:06

jej podłożył kapcie pod same stopy? najpierw jeden potem drugi? Larunia chciał przyspieszyć moment miziania

No, no jaki mądry psiak ;)

Monia i Larsik - 2011-12-22, 12:06

halo halo . Witam z mroźnego Głogowa. Temperatura na minusie a śniegu jak nie było tak nie ma... ale dla Laruni to chyba lepiej?! hm?! podczas temperatur minusowych ranne siq zamiast 15-20 minut trwa 3-5 :mrgreen: zmarźlak kochany :serducho:

Larsik i Norman to zespól nie do przebica;d ostatnio słyszę jak Larunia szczeka pod drzwiami . Myślę o co chodzi bo na siq zawsze były bardziej piski a teraz szczekanie . otwieram drzwi a tam Kot- nie było słychać jego cichego miałczenia więc psi koleżka wydawał dzwięki żeby Mały mógł wejść do domu :mrgreen:
innym razem znowu szczeki i głośne miauki . Modlę się w myślach, żeby to nie była jakaś grubsza sprawa typu podgryzanie :-? biegne na dól (godzina ok 6:30) a te dwa Darmozjady obok misek przypominają Pańci, że pora karmienia :mrgreen: jakież były ich śpiewy błagalne to nie macie pojęcia :mrgreen:

Larsiu ukochał sobie Małego Kocurka do Starszej Kotki nie ma przekonania, zazwyczja jej unika ale zdarza się też szczeknięcie ... może dla tego, że Mufasa ciągle chadza na randki i więcej jej nie ma w domu niż jest :|

Hania Toffi i Maja - 2011-12-23, 22:31

Oj jakie miłe wieści!!!Fajnie,ze Lars ma takiego fajnego kumpla :-D
Monia i Larsik - 2011-12-23, 23:22

Hania Toffi i Maja napisał/a:
Oj jakie miłe wieści!!!Fajnie,ze Lars ma takiego fajnego kumpla :-D

Bardzo fajnie :mrgreen: , Szczególnie dlatego , że Wszyscy baliśmy się reakcji Larusia na Kociaki ;d

Monia i Larsik - 2011-12-23, 23:38

Z okazji nadchodzących świąt życzymy Wam i sobie, dużo zdrowia. Ogromu wytrwałości by pokonywać napotykane przeszkody. Cierpliwości do tych, którzy nas z niej potrafią wyprowadzić. Uczucia ''że warto'' , budząc się każdego ranka. Radości tyle by móc obdarzać nią innych. Przejedzenia zmuszającego nas do długiego spacerku ze Złotkami. Wytrwania w noworocznych postanowieniach.

wraz z życzeniami ślemy też podziękowania! Może prezent dostaliśmy miesiąc za wcześnie ale jest najcudowniejszy jaki tylko mogliśmy dostać. Larunia to szczęście, którego nie da się opisać :rotfl: . ten Kochany Ciapuch skradł serducho każdego.

ściskamy gorąco LARS i spółka :mrgreen:

Monia i Larsik - 2011-12-27, 09:33

święta... święta i po świętach. Czas błogiego lenistwa nie ubłaganie szybko płynie...
Lars jest mistrzem! ulubieńcem całej rodziny! Wigilię spędziliśmy w podróży - oczywiście droga bez żadnych nawet najmniejszych zakłoceń; pojechaliśy do babci, która średnio toleruje psa w domu... ale Lars to nie pies! bo czysty i pachnący bo słucha i rozumie co się mówi, babcia mówiła do niego kochany! posuń się troszeczkę, Kochany daj łapkę :mrgreen: ale Kochany szczególnie upatrzył sobie dziadka, który jak tylko nie patrzyłam rzucał mu ze stołu rybki, chlebek i inne cuda :evil: ]
W umowie była mowa o objawach agresji wobec dzieci i powiem szczerze, że obawiałam się trochę tego ale wierzcie mi na słowo Lars uwielbia dzieci! w 1szy dzień świąt odwiedziły nas 4 i 7 letnie dziewczynki i Larunia na ich widok aż skakał a po chwili sam do nich biegał i prosił o głaski a jaka była zabawa pod stołem :mrgreen:
w drugi dzień świąt odwiedzili nas dziadkowie ( ci z wigili) oczywiście dziadek przywiózł ze sobą cały worek prezentów dla Laruni, pełen suchego chleba radość na widok sucharów jest bezcenna, te bąble z obślinionego pyszczka :mrgreen:

Monia i Larsik - 2011-12-29, 20:19

zanudzę Was jeszcze zdjęciami ze świąt :mrgreen:

wpatrzony w dziadka tak jak dziadek w niego

monisia wtulona w Niedźwiadka

zabawka, której Larunia wylizuje uszka!

Warna - 2011-12-29, 20:24

Cudne zdjęcia, bardzo Ci za nie dziękujemy, bo zawsze czekamy na fotki naszych szczęśliwych podopiecznych!
Monia i Larsik - 2012-01-03, 10:25

LArs jest cudowny! od sobotnich przeżyć związanych ze stresem sylwestrowym i konsekwencjami Larunia jest zapatrzony w nas jak w obrazek :mrgreen: ufa nam coraz bardziej, był kochany ale teraz zmienił się o 180 stopni na lepsze! Cudeńko moje przychodzi już sam do mnie do łóżka bez zachęcania smaczkami . w nocy stoi przy łóżku i nie wejdzie dopóki nie powiem hop albo wolno :shock: próbuje wytłumaczyć mu, że nie trzeba pańci budzić śpiewaniem i można od razu wchodzić :mrgreen: ale na razie z marnym skutkiem...
zdjęcia dodam później bo mój Chłopczyk leży w nogach i chrapie tak słodko, że nie będę go budzić wstawaniem :rotfl:
dostaliśmy kalendarz, szkoda, że Larsik się tym razem nie załapał ale za rok pańca dopilnuje, żeby Larunia miał swój kawałek :mrgreen:

Monia i Larsik - 2012-01-03, 13:00

w swoim żywiole :mrgreen: