Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - POLO - 47
Korbulowa Familia - 2011-03-23, 16:49 U Poldziaka też głucha cisza... Jerzy Kora - 2011-03-29, 22:49 No właśnie. Co się dzieje z Polo? Przydało by się parę słów na jego temat Korbulowa Familia - 2011-03-30, 07:52 Kochani (przede wszystkim Dusiu) parę słów o Poldziaku prosimy, bo chcemy przecież znaleźć domek dla tego białego misiaka, a im więcej opisu tym lepiej można poznać podopiecznego i może akurat ktoś się w nim zakocha Dusia - 2011-03-30, 08:48 Poldek jak to Poldek indywidualista. Żyjemy razem w zgodzie, Poldi żyje po to aby jeść. Musimy hamować jego zapędy bo niedługo będzie wytaczany na spacery. Choć trudno się oprzeć tym maślanym oczom, które wpatrują się w człowieka w jednocześnie pięknym symetrycznym siadzie, gdy trzymam w ręku jakieś jedzonko
Pokonaliśmy stracha pt. wchodzenie i schodzenie po schodach. Poldi śmiga już w obie strony.
Poza tym nic ciekawego się nie dzieje, Poldi jest bezproblemowym psem jeśli chodzi o zostawanie w domu na dłuższy czas, nigdy niczego nie zniszczył, nie szczeka, nie piszczy (chyba, że śpi i coś mu się śni ). Mamy jednak wrażenie, że Poldi żyje w jakimś takim dziwnym zawieszeniu - jakby wiedział, że nasz dom to tylko przystanek w jego i tak już skomplikowanym żywocie. Jakby cały czas czekał na swoich ludzi...
Smutne to bo naprawdę jest psem do kochania, przytulania i bycia wiernym przyjacielem..
Ale wierzę, że gdzieś tam czekają na niego jego ludzie.
Pozdrawiamy.Korbulowa Familia - 2011-03-30, 09:48 Poldziaczku to nie smuć się, Dusia wrzuci jeszcze kilka fotek ( ) i po takiej wspaniałej prezentacji Twojego psiego charakteru i zobaczeniu pięknej bielutkiej sierściuszki znajdzie się napewno dla Ciebie wspaniały stały domek, w którym poczujesz się jak prawdziwy członek rodziny Korbulowa Familia - 2011-04-09, 08:35 Hmmm... dalej cisza
A może jednak jakieś zdjęcia i króciutki chociaż opisik? Korbulowa Familia - 2011-04-14, 16:14 Polo nadal jest do psiakiem do adopcji?...
U Niego jednego chyba wyjątkowo mało się dzieje na forum.
Jerzy Kora - 2011-04-14, 19:24 Tak. Cały czas do adopcji. Trzeba pomyśleć o jakimś spacerku i zrobić Polo jakieś fotki Dusia - 2011-04-15, 09:26 Myślę, że problem nie polega na braku ilości zdjęć Polo, a zdecydowanie na tym, że nie jest Goldenem i nikt tak naprawdę nie ma na niego żadnego pomysłu. Nawet tzw. "martwe" wątki dotyczące Goldenów nie miały większego wpływu na to czy pies został wyadoptowany czy nie. Bo i tak psy znalazły dom.Korbulowa Familia - 2011-04-15, 09:49 Polduś napewno ma silną "konkurencję" w Goldenach, ale zarazem jest naprawdę pięknym psiakiem!!! I z tego co możemy wyczytać jest aniołkiem - ma takie kochane usposobienie!
A co do zdjęć to niestety nie do końca mogę się zgodzić
Bo (wiem wiem, że Pani Edyta ma talent niepowtarzalny! ) Lenka miała bardzo dużo chętnych pomimo, że miała kilka problemów do zwalczenia, włączajac dysplazję, ale jej opisy i zdjęcia były na wysokiej częstotliwości i chętnych nie brakowało, a tak to ja mam wrażenie, że Poldziak jest już "Wasz" monika5s - 2011-04-15, 09:51 Dagmara ma dużo racji, bo ludzie szukają tu na forum przede wszystkim goldenów
Podobna sytuacja jest z Białym na Szansie, który czeka na swój dom już od września 2009 :
Biały to piękny pies tak jak i Polo, ale niestety jeden i drugi są mixami goldena
Ale miejmy nadzieję, że Polo trafi w końcu do swojego cudownego domku i będzie tak szczęsliwy jak u Dagmary Korbulowa Familia - 2011-04-15, 09:53
monika5s napisał/a:
ludzie szukają tu na forum przede wszystkim goldenów
Wiem też się z tym zgadzam, ale tak mi go żal, bo to naprawdę ZŁOTY psiak chociaż nie goldek monika5s - 2011-04-15, 09:58 Mnie też bardzo żal Polo, ale wierzę, że znajdzie wreszcie swój dom.
Jeśli chodzi o fotki psa, to owszem, mają duże znaczenie, ale to nie decyduje o powodzeniu adopcji, bo Marek robi Białemu wspaniałe fotki, kręci filmiki i niestety nic to nie pomaga Jerzy Kora - 2011-04-16, 22:01 Przecież każdy pies znajdzie w końcu domek. Ja w to wierzę. Na Białego było paru chetnych, wszyscy się nim zachwycali. Ale niestety nie spełnili wymagań. Co jakiś czas ktoś się zgłasza i zainteresowany Polo. Ale niestety nie udaje się sfinalizować adopcji.BiGRobin - 2011-04-18, 11:28 Co za róznica czy to golden czy mix goldena, ważne jakim jest psem, jak ktoś bardzo chce mieć fajnego przyjaciela to chyba nie powinien się kierować tylko tym czy to rasowy golden czy też nie i czy spełnia kanony "piękna". Ważne żeby był przyjacielem.Kasia, Szajba i Milka - 2011-04-18, 16:01
BiGRobin napisał/a:
Co za róznica czy to golden czy mix goldena, ważne jakim jest psem, jak ktoś bardzo chce mieć fajnego przyjaciela to chyba nie powinien się kierować tylko tym czy to rasowy golden czy też nie i czy spełnia kanony "piękna". Ważne żeby był przyjacielem.
w100% sie zgadzam z wypowiedzia Robinków. I jeszcze przykład na to, ze niewazne czy golden czy mix czy cos jeszcze innego.. Tiga- znalazla swoja kochjaca rodzine arodzina znalazla swoja brakujaca czesc.
Jestem przekonana ze gdzies jest rodzina pisana Poldziakowi. Dusia - 2011-04-20, 10:40 No to może jakieś wieści z życia Poldka.
Przez ostatnie parę dni Poldzi zaprzyjaźnia się z moją córką i całkiem nieźle im idzie. No może nie jest to miłość od pierwszego wejrzenia, ale coraz lepiej się dogadują, choć paszczak patrzy jeszcze czasem "spode łba".
Zaczyna się w życiu Poldzimierza "gorący okres" i to dosłownie, bo pod tym futrem przy obecnej pogodzie to nam się psina dosłownie rozpuszcza.
Dziś po prawie pół roku naszego wspólnego mieszkania Poldzimierz wpakował się po raz pierwszy do łóżka - była ku temu okazja, bo łóżko stanowi tymczasowo materac rozłożony na podłodze, więc jako, że Poldek mało skoczny jest sytuacja okazała się niepowtarzalna
W kwestiach zdrowotnych - zastanawiam się nad wykonaniem RTG stawów Poldka, bo ostatnio zauważyłam, że ciężko mu się podnieść i bardzo często wylizuje sobie łapy.
Jak myślicie?Barbara - 2011-04-27, 20:16 Czy wiemy jak Polo reaguje na koty?Dusia - 2011-04-27, 20:22 Polo miał tylko raz bezpośredni kontakt z kotem - bez większych emocji. Jeśli kot był nachalny, Polo ostrzegawczo warknął. Ale żadnej wzmożonej agresji. I nie ma też mowy o jakiejś kociej manii prześladowczej - nie gania za nimi i nie poluje na nie.Barbara - 2011-04-27, 20:57 Bardzo dziękuję Jerzy Kora - 2011-04-28, 12:24 A z lizaniem łapek coś się wyjaśniło?Dusia - 2011-04-28, 13:20 Nie byliśmy jeszcze u weta żeby zasięgnąć profesjonalnej porady, ale z moich obserwacji wynika, że to jest jakiś problem z pazurami. Przy okazji obcinania pazurów pani weterynarz powiedziała, że on te pazury ma takie "dzikie". Bardzo szybko rosną i są takie strasznie twarde. Jak czas pozowoli trzeba będzie może Poldka skonsultować. Nie chcę psa prześwietlać z powodu tego, że coś mi się wydaje - żeby mu nie zaszkodzić.
Wydaje mi się również, że problemy ze wstawaniem są spowodowane nie do końca proporcjonalną budową Polo. Jak to bywa z krzyżówkami ras, łapy pochodzą od mniejszego psa, a cała reszta od tego większego. No i łapy nie są w stanie udźwignąć całej reszty Polo. Dlatego pilnujemy porcji jedzeniowych Poldka i jego wagi.Aga Szanti - 2011-05-07, 14:01 Kto pokocha Polo??? Przekazujcie komu sie da, że ten cudny psiak szuka domu!Dusia - 2011-05-09, 09:36 Przekazujemy Aga, naprawdę!!! Dzisiaj wieczorem zamieszczę nowe fotki Poldzia. Z uśmiechniętą paszczą. A co!
Polduś nawet zaczął na własną rękę szukać swoich ludzi. Na spacerach podchodzi do napotkanych osób, domaga się głasków, a jeżeli ktoś już poświęci mu chwilę uwagi to Polo podąża za nim.
I jak tu nie kochać Poldziaka?Korbulowa Familia - 2011-05-09, 09:55 Kochany Poldziaczek!
Ja też przekazuję informacje o Poldusiu...
czekam zniecierpliwiona na zdjęcia uśmiechniętego pycholka Poldusia