To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - RUDA - 73, 81

Kama, Mela, Ruda - 2012-02-21, 10:45

:kwiatek:
Kama, Mela, Ruda - 2012-02-21, 10:46

Karola- to zapraszamy w odwiedziny :-)
monimax - 2012-02-21, 14:43

Przygoda z dzikami niesamowita, aż mnie ciarki przeszły jak to czytałam :mrgreen:
Kasia, Szajba i Milka - 2012-02-21, 16:06

Kama nie zazdroszcze CI takiego spotkania .. Boze i jak tu nie dostać zawalu- nawet jesli sie "tylko" to czyta. Swoja droga Ruda i Milka mają coś wspolnego.. Niereagowanie na (wlasnie) takie sytuacje. Mila rowniez postawi uszy , ogon i sruuu
Kama, Mela, Ruda - 2012-02-22, 11:50

Oj no właśnie, właśnie. Teraz jak chodzę w tamto miejsce to mam oczy dookoła głowy i podskakuję ze strachu na każdy najmniejszy szelest...ale mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie bo to fajne miejsce na spacery jest.
No i co by nie odchodzić od tematu uciekinierstwa to wczoraj Rudzina dała kolejny popis swoich możliwości- dała tzw "dzidę w krzaki", z resztą krzaki pełne śmieci. Zjadła trochę pysznej kupy, trochę resztek z worów które bardzo inteligenti ludzi wywalają w krzaki (swoją drogą bliżej mają do śmietników) i jak już się ocknęła z tego transu to się chyba zorientowała że jest sama, (a ja jej się specjalnie schowałam żeby miała nauczkę) wybiegła z tych krzaczorów i mnie nie zauważyła i zaczęła pędem biec w drugą stronę no to już ją zawołałam bo się jej szkoda zrobiło, bo faktycznie się zdenerwowała, że została sama. Potem przez resztę spaceru szła przy mnie i nie odeszła ani na krok 8-)

Karolina i Rafka - 2012-03-21, 10:17

Czesc Kamilko,
Co tam u Was i Rudaska slychac? Martwimy sie z Rafka, ze nic nie piszecie :beczy:
Pozdrawiamy,
Karola i Rafka

Kama, Mela, Ruda - 2012-03-28, 17:29

oj kurcze, dopiero zobaczyłam, że napisałaś. U nas super. Rudasek kwitnie. Często się z Melą tłuką i Ruda sama Melę już zaczepia. Biegają, skaczą i robią fikołki-coś pięknego :-) Robi się coraz cieplej i widzę, że Rudej już często ciężko, bo jej za gorąco ale wtedy robimy przystanki w cieniu i odpoczywamy :-) Chodzimy sporo bo z 5 razy dziennie i to na dość długie spacery albo bieganie ale Rudzinka daje radę.
W weekend byliśmy z Poznaniu u znajomych i Ruda robiłą furorę. Wszyscy ją chcieli głaskać, dzieci ją miziały...no i co się Ruda czipsów najadła to jej haha. Znajomi mają półtora rocznego synka i Ruda nie odstępywała go na krok czekając aż wyjmie w końcu coś do jedzenia...kiedy to tylko nastąpiło a ja nie zdążyłam zareagować to Ruda robiła skok i w sekundę wyrywała małemu to co jadł haha. Potem to już my od niej nie odchodziliśmy. :-)
A tu mamy zdjęcie z ostatniego spaceru w lesie (to już po spacerze więc wszystkie psiaki zmęczone)

Kasia, Szajba i Milka - 2012-03-28, 17:39

Tylko jedno zdjęcie? Pff wstydź się !!!
Kama, Mela, Ruda - 2012-03-28, 18:11

kurczę no...nie mam więcej hahaha :oops: musimy trochę narobić!!!
goldenek2 - 2012-03-28, 19:22

Śliczna fotka.... szczęśliwa Pańcia ... ze szczęśliwymi futrami :mrgreen:
Karolina i Rafka - 2012-03-29, 09:31

Jejku, super wygladacie! Dziekuje ze napisalas. Strasznie mi smutno bez Rudasa, kojaco zawsze dzialaj na mnie Wasze zdjecia, jak widze te szczesliwa Ruda mordke. Koniecznie musimy sie spotkac, bo widze ze Rafka na wiekszosc psow reaguje bez zainteresowania, tylko z Rudasem widc ze miala ten unikalny kontakt. Dajcie prosze znac, jakbyscie sie znowu w polske wybierali, moze gdzies chociaz n trasie sie spotkamy, zeby dziewczyny mogly sie zobaczyc.
Pozdrawiamy Was serdecznie

Kama, Mela, Ruda - 2012-03-29, 15:17

no jasne, będziemy w kontakcie. Rudasek pozdrawia :-) ))
Rufiakowa Amcia - 2012-03-29, 15:33

Zespół Aniołki Garfielda? ;)
Kama, Mela, Ruda - 2012-03-29, 18:45

Garfielda uwielbiam :-) ))
Ale że aniołki to raczej nie Hahaha

Kama, Mela, Ruda - 2012-04-01, 14:50

Karola, a wybieracie się na zjazd Warty w czerwcu? Wszystko jest opisane na forum w razie czego.
Bo my będziemy na całe 3 dni. No i wiesz....mogłabyś wtedy sobie Rudasa miziać i rozpieszczać do woli :-)

Karolina i Rafka - 2012-04-03, 08:33

Hej Kamilko,
O resty strasznie chcialabym porozpieszczac Rudaska, chociaz przez pare dni. Bardzo bym chciala niestety z Rafka jade na oboz nurkowy. 2 pierwsze weekendy czerwca mam cwiczenia na jeziorze a akurat w drugi weekend mam egzamin :( Porozmawiam jeszcze z instruktorami,moze jesli udaloby mi sie szybciej zdac egzamin, w koncu zdolna bestia jestem, to z przyjenoscia przyjechalabysmy z Rafka na zjazd. Postaram sie, ale moze byc ciezko, a szkoda bo naprawde brakuje mi i Rafce tego Rudego Lobuza :) Dawajcie prosze znac gdybyscie ruszali gdzies w trase, chetnie podjedziemy.
Buziaki na calej waszej watachy ;) i specjalne miziaki dla Rudaska.

Kama, Mela, Ruda - 2012-04-03, 11:44

Ok, no to postaraj się pokombinować coś :-) no i będziemy w kontakcie. A tymczasem ruszam na łowy po mięcho dla łobuzów :-) (Ruda już wymiziana porządnie od was) i dla Rafki też głaski przesyłamy specjalne :-) ))
Kama, Mela, Ruda - 2012-07-16, 21:48

A gdyby ktoś był ciekawy co tam u naszej Rudzi, to melduje, że wszystko w porządku i chyba...samo szczęście :-) Podczas naszej podróży poślubnej Rudzia z Melą spędziły wakacje nad morzem z moimi rodzicami. Raz podobno Rudzia poczuła wieloryba... i jak wyrwała brzegiem morza to moja mama ją goniła przez jakieś ładnie 15 minut :-D ot taka niepozorna Rudzinka...ale ja złapie trop to po trupach do celu haha
No i raz z Melką urządziły sobie polowanie na kury sąsiada...obyło się bez ofiar ale za to z pierzem w pysku i ochrzanem od sąsiada dla moich rodziców :-P
a to nasze najnowsze zdjęcia:

Barbara - 2012-07-16, 21:51

Cudowni jesteście :) Wszyscy :)
M!S!A - 2012-07-16, 22:23

Nie no najlepsza jest Ruda na ostatnim zdjęciu z tym wielkim jęzorem- miała wyczucie sytuacji :lol: A tak poważnie macie wspaniałą pamiątkę w postaci zdjęć- super :)
Kama, Mela, Ruda - 2012-07-19, 13:17

dziękujemy :-) no właśnie zaczynamy rozmyślać żeby powywoływać zdjęcia i zacząć je rozkładać po domu tylko tyle tego teraz mamy...że trzeba będzie zrobić mega selekcję :-)
I strasznie się cieszę, że tak fajnie nam te foty powychodziły bo tak jak mówisz Misiu mamy piękną pamiątkę :-)

Rufiakowa Amcia - 2012-07-21, 12:28

Jeżuuuu, jakie piękne zdjęcia! Panna Zorro z ozorem jest naprawdę cudna! I przepyszne łapiątka Melki! I w ogóle, Wy razem i to odbicie w lśniącej podłodze! :D
Kama, Mela, Ruda - 2012-07-22, 20:36

haha dziękujemy :-) taaak podłoga na co dzień taka lśniąca nie jest :-P
Warna - 2012-07-22, 20:39

To zdjęcie Rudej z Wami powinno się znaleźć koniecznie na Facebooku! :-D
Rufiakowa Amcia - 2012-07-22, 21:07

Haha, podłogi w domach goldeniastych- to temat na książkę :D