To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LOLA ma dom w Olsztynie - 96

M!S!A - 2012-10-10, 18:44

A tu Lolusia postanowiła zniszczyć pocztę, która leżała 10 minut na szafce, a może chciała rachunki opłacić? :)

Ewa i Cindy - 2012-10-10, 19:06

jakie fajne zdjątka.. i piękne dowody na łobuziarstwo :)
Barbara - 2012-10-10, 20:20

Ależ śliczna dziewczynka z Loli :)
Rufiakowa Amcia - 2012-10-10, 21:37

hyhyhy, czyli nie tylko ludzie lubią się bawić folią z bąbelkami :D
Wiki Megulowa - 2012-10-11, 07:15

Piękna dziewczynka :serce:
a jaką ma radochę z tą folią bąbelkową :D

Miziamy Lolę! ^^

Wiola i Lola - 2012-10-11, 11:05

:mrgreen:
M!S!A - 2012-10-15, 09:28

Wiola i Lola - 2012-10-16, 12:15

może ktoś nam doradzi ?? jak zwalczyć zjadanie śmieci w czasie spacerów- gum, papierosów, chleba spleśniałego, jabłek zgniłych i kup. Żwacze i tabletki Rumen tabs nie pomagają
goldenek2 - 2012-10-16, 13:20

Problem nie zniknie sam i na dodatek natychmiast. Muszą być spełnione równocześnie trzy warunki:
1. Rumen Tabs
2. pilnowanie
3. nauka

Może pomoże, bo na pewno nie zaszkodzi.

Wiola i Lola - 2012-10-18, 10:17

hmmm dziś odstawiłam tabletki Rumen Tabs. Podawałam je miesiąc czasu i moim zdaniem one nie działają wręcz przeciwnie zwiększają apetyt na zjadanie śmieci.
Wiola i Lola - 2012-11-15, 19:11

u nas po staremu i nowemu Lola co raz bardziej otwiera się przed nami i zaczyna być takim pieszczoszkiem :pies: :pies: że ohoho

Ale ostatnio Lola dorwała miśka siostrzeńca i rozdarła go na części! mieliśmy wielki krzyk i płacz, że misio ma wyprute flaki ale zakończyło się zgodą i wielką miłością do pieska. Nawet miś został oddany dla Loli na zawsze :) , to tyle z radości ....

a dziś byliśmy u weterynarza. Nasza Lolitka nabawiła się infekcji oka. Cieknie jej ropa w lewym oczku. Pani weterynarz wpuściła jej jakieś najpierw czerwone, a potem zielone krople i sprawdziła całe oko czy nie ma urazu. Moim zadaniem jest teraz wpuszczać krople przez 5 dni i powinno przejść :-|

Ewa i Cindy - 2012-11-15, 19:40

życzę szybkiego powrotu oczka do zdrowia :)

a z tym misiem to było zaplanowane :)

Wiola i Lola - 2012-11-20, 10:47

Z okiem już lepiej nie ropieje tak jak początkowo! Więc będzie dobrze. Wcześniej pisałam, że odstawiłam tabletki Rumen Tabs. Ale gdy je odstawiłam z myślą, że zwiększają apetyt na zjadanie śmieci zauważyłam, że ten apetyt był z podwojoną mocą. Więc nadal je podawałam. Teraz po 2 miesięcznej walce z gumami, papierosami, chlebami itd mamy spokój. Mogę Lole puszczać luzem przed blokiem z pewnością, że nie znajdzie czegoś szkodliwego do zjedzenia. Najważniejsza jest konsekwencja
1. regularne podawanie tabletek oraz ciągłe uczenie w moim przypadku "zostaw"

Jerzy Kora - 2012-11-22, 01:05

....konsekwencja a oczy naokoło głowy.

Jak widzę ludzi na spacerze z komórką przy uchu to się zastanawiam jaki ma sens taki spacer dla nich. A i pies nie jest zachwycony.

Wiola i Lola - 2012-12-29, 22:28

U nas wszystko ok! Lola jest bardzo smutna faktem, że nie ma śniegu i nie może robić orzełków i nurów w puchowy śnieg. Ale ma frajdę bo ponownie może zjadać śmietki. Nie mam już na nią sił. Przestałam podawać jej tabletki bo ile to można? gdy myślę, że jest poprawa to ona mi z podwojoną mocą wciąga jak odkurzacz! a gdy podchodzę i mówię zostaw to udaję, że jej nie ma i nic nie miała zamiaru zjeść. Szkoda mi jej by chodziła na kagańcu więc koniec spuszczania przed blokiem!
Wiola i Lola - 2013-01-09, 16:33

jak wstawić foty?
Ewa i Cindy - 2013-01-09, 21:06

tu znajdziesz wszelkie potrzebne info ;)
http://wartagoldena.org.p...wtopic.php?t=64

M!S!A - 2013-03-24, 00:14

Nowe foty Loli :)

Warna - 2013-03-24, 00:18

Pięknie fruwa! A u Was tak mało śniegu jest?
Wiola i Lola - 2013-03-24, 09:46

Śniegu jest dużo fotki robione były 2 tyg temu.

Ale chciałam napisać, że wczoraj mieliśmy nasze wielkie święto ponieważ Lola rok temu zawitała do naszego domu i wprowadziła w nasze życie wiele radości :] Dziękujemy my za Lole i Lola, że jest u nas :serce: :serce: :serce:

Warna - 2013-03-24, 11:01

Bardzo się cieszymy i GRATULUJEMY! :-D
Ewa i Cindy - 2013-03-24, 11:58

to jest bardzo fajne święto :) gratuluję :)
Barbara - 2013-03-24, 13:09

Śliczna dziewczyna z niuni wyrosła - no i gratulujemy !!!!!!!!!!Rocznicy :) Życzymy jeszcze wielu latek razem :)
Wiola i Lola - 2013-03-25, 12:08

Wyrosła wyrosła, a jaka jest niegrzeczna. Ostatnio nam uciekła jak puściłam ją pod blokiem. Bawiła się razem z psami, aż tu nagle widzę jak biegnie rozpędzona w stronę blokowisk. Więc ja za nią! przywołanie " do mnie " nie działało. Szukaliśmy jej 15 min, a wydawało mi się że to była długa godzina tak się wystraszyłam! Okazało się, że znalazła kawał wielkiej głowy rybiej i tak jej strzegła, że hoho dopiero Marcinowi oddała jak ją nakrył! Nigdy jej to nie zdarzyło się ! ciągle mamy problem by nie zjadała śmieci. Jak idzie na smyczy wystarczy powiedzieć "zostaw" a jak jest puszczona to chęć zabawy z innymi psami już nie jest taka fajna jak szukanie i zjadanie śmieci! Kupiłam jej kaganiec materiałowy początkowo pomagał! ale nauczyła się ssać w siebie i np. torebkę po pączkach wciągnęła jak makaron. Wiec teraz zobaczymy jak to będzie z kagańcem metalowym. Ale taka mi jest wielka szkoda jak by miała biegać z kagańcem na mordce!
Warna - 2013-03-25, 20:26

A dlaczego Loli nie ma w Waszym nicku?