Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - TYMEK - 118
Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:45 Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:46 Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:46 Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:47 Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:47 Ewa i Bartosz - 2012-04-24, 21:48 Ewa i Cindy - 2012-04-24, 22:13 nie ma to jak błotko.. super zdjątka Wiki Megulowa - 2012-04-25, 06:58 Jaaak ja Wam zazdroszczę tego morza! ))Ewa i Bartosz - 2012-04-25, 21:44 Morze jest super Jakoś w piątek przyszła karma od sponsora i środek na kleszcze. Niestety karma z kurczakiem pomimo mojego powiedzenia, że Tymek to uczuleniowiec na kurczaka. Z kim mam się zamienić na karmę albo komu przekazać bo niestety Tymuś jej nie może Ta nasza też się kończy więc proszę o dostawę (nie zgłaszałam jeszcze i niestety nie pamiętam gdzie mam to zrobić). Jutro kastracja... Trzymajcie kciuki!M!S!A - 2012-04-25, 21:48 Ewuś mnie zgłaszasz że potrzebna jest karma, a ja podaję info dalej. Przypomnij mi proszę raz jeszcze nazwę tej karmy. Tymek już nie ma problemu z jedzeniem?Ewa i Bartosz - 2012-04-26, 09:35 Jestem w pracy i niestety nie pamiętam jaka to była. Ale jeśli można to bym chciała zmienić (myślę, że jeżeli Tymek mógłby mówić to też by tak powiedział) bo nie jest smaczna, z tego co obserwuję Tyma. W międzyczasie mama Bartka kupiła mu inną u weterynarza (oczywiście bez kurczaka) i tamtą chętniej jadł. Oczywiście dosmaczam karmę (tutaj też mama nas często zaopatrza w puszeczki np. z wołowinką. napiszę wieczorem jakiej karmy unikać Ewa i Bartosz - 2012-04-26, 09:36 A komu oddać 15 kg karmy? Barbara - 2012-04-26, 10:00
Ewa i Bartosz napisał/a:
A komu oddać 15 kg karmy?
Ewa zostawcie na razie u siebie, bo wysłanie duzo kosztuje. Nasza Ewcia rozdysponuje karmę do następnego DT- jak trafi tam psiaczek M!S!A - 2012-04-26, 11:10 Dobrze Ewuś, to napisz wieczorem jaka to karma i postaramy się ja zakupić.Ewa i Bartosz - 2012-04-27, 14:14 Witam! Tymuś musiał zostać na noc w klinice bo wczoraj nie radził sobie z chodzeniem. Wczoraj też był niemiły dla lekarza po operacji. Chciał go ugryźć. Nasz Tymuś ma charakterek... Biedaczek w kołnierzu cały czas biega.. Nawet udało mu się zjeść kostkę ze ścięgien. Karma której Tymek nie lubi to "1 st choice sensitive skin & coat"- to chyba nazwa M!S!A - 2012-04-27, 14:18 Ewo a jaka karma mu smakuje miałaś napisać. Bo jak ta mu nie smakuje to po prostu zamówimy inną bez kurczaka.
A co do zachowania po narkozie- niestety często bywa że psy reagują agresywnie, ponieważ nie wiedzą co się dzieje i się zwyczajnie boją. Moja Jamajka podczas usypiania gdzie myślałałyśmy ze już spi, dziabnęła wetkę i ta miała rękę do szycia.Warna - 2012-04-27, 14:28
Ewa i Bartosz napisał/a:
Witam! Tymuś musiał zostać na noc w klinice bo wczoraj nie radził sobie z chodzeniem. Wczoraj też był niemiły dla lekarza po operacji. Chciał go ugryźć. Nasz Tymuś ma charakterek... Biedaczek w kołnierzu cały czas biega.. Nawet udało mu się zjeść kostkę ze ścięgien. Karma której Tymek nie lubi to "1 st choice sensitive skin & coat"- to chyba nazwa
Moja Beza też po operacji była agresywna. Anestezjolog mi mówiła, ze to się często zdarza u Goldenów.
W jakiej formie podawana jest ta karma Tymkowi? To jest bardzo dobra karma, która nie podrażnia, dlatego może należałoby mu pomóc ją jeść. Wiesz, dzieci nie lubią szpinaku, niektóre nie lubią innych produktów, ale one są dla nich zdrowe i dobre. Może tutaj też trzeba tak zadziałać?Ewa i Bartosz - 2012-05-09, 19:19 Znowu mój wpis nie wszedł A tak ładnie napisałam. Ta karma do PURINA dla dorosłych, z ryżem i wołowiną (chyba). Mój zasilacz do laptopa szlak trafił i czekałam na przesyłkę... Tymuś miał kastrację. Szwy już zdjęte, ale chodzi w kołnierzu ponieważ ma jeszcze na pupie jakąś "egzemę" i to go bardzo swędzi, a ma smarowane to miejsce. W poniedziałek miał rozwolnienie. Byliśmy na spacerze o 3,6,9. Potem pojechaliśmy do Weta. Tymuś dostał zastrzyk i tak miał zastrzyk przez trzy kolejne dni... Dzisiaj Tymuś jest niespokojny- czeka na Bartka, niestety Bartek wyplynął na trzy tygodnie Mam pytanko, jak radzicie sobie z kudłami Goldenków? Muszę jakiś dobry odkurzacz kupić bo ten mój nie ściąga włosa... Pozdrawiamy- Tymek i jaMarcina I LOBO - 2012-05-09, 19:58 Ja pozbyłam sie dywanów Ewa i Bartosz - 2012-05-09, 20:30 Bartek też to proponował, ale szkoda mi nowiusieńkiego dywanu... A po drugie z dywanem pokój jest przytulniejszy...Aga_TRuficzkowa - 2012-05-09, 20:33 Ewcia ,nie wiem jaki macie odkurzacz,ale u mnie do wykładzin ( są tylko w pokojach dzieci) dobrze sprawdza się szczotka wirująca,idealnie zbiera sierść,to jest dodatkowy sprzęt ,który trzeba dokupić do odkurzacza,ale jak dla mnie to jedyne rozwiązanie.Ja mam Zelmera.Ewa i Bartosz - 2012-05-09, 21:04 Mamy takiego małego żuczka i i tak musimy kupić nowy. Dzięki za podpowiedź o szczotce Aga_TRuficzkowa - 2012-05-09, 21:47 Ewa tylko nie dajcie się nabrać na najnowszy hit z jakimiś tam filtrami i do tego bez workowe !!!
Zwykły zelmer z wejściem na szczotkę trzepiąca.Ja ostatnio kupiłam takie "nowoczesne " cudo to szybciutko oddałam moje mamie ,która ma potrzebę odkurzania 2x w tygodniu a nie 2x dziennie.M!S!A - 2012-05-09, 22:01 Ewciu, a może to Purina Pro Plan z jagnięciną? Moje psy też to jedzą, i Mailo alergik ma się super. http://www.telekarma.pl/p....rice.14.kg.htmKamila i Oskar - 2012-05-10, 07:26 ja na sierść dokupiłam szczotke była w jakims markecie na psim stoisku - polecam
tak wyglada: