To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - AZUR - 131

Kasia, Szajba i Milka - 2012-09-27, 07:58

hahah, ale masz przygody :D Kurcze chcialabym poznac tego włochatego miśka :D
Rufiakowa Amcia - 2012-09-27, 10:10

:shock: Hahahah
Kaśka - 2012-09-27, 10:59

Widze ze Azurek już biega bez smyczy :mrgreen: . Ale radocha w tej wodzie :rotfl:
Korbulowa Familia - 2012-09-27, 11:05

Kaśka napisał/a:
Widze ze Azurek już biega bez smyczy :mrgreen: .

Tylko czasami ;)
Woda była w dole, nie byłam sama i miał "swoje 5 minut." ;)

Aha :!: Muszę Wam powiedzieć, że Azurek umie prosić o jedzenie :mrgreen:
Przedwczoraj po 20:00 jak siedziałam przed tv podszedł do mnie, usiadł i zaczął podawać na zmianę łapkę. Najpierw głaskałam, później patrzyłam i pytałam: czy chce na dwór? nie (brak reakcji)... kolejne pytanie: jedzonko? i zaczął swoje "uuuuuuu" i tuptanie i przeciąganie się przede mną :lol:
Wczoraj o tej samej porze, kiedy jadłam kolację przyszedł, usiadł i też to jego "uuuuuu" (to jest takie ochrypłe buczenie - dosyć głośne), więc zapytałam się go: jedzonko? I znowu wybuchy radości :lol:
Michy po obu incydentach wylizane do ostatniego ziarenka ryżu preparowanego (składnika karmy) :-D

Rufiakowa Amcia - 2012-09-27, 11:53

Filmik filmik, nagraj filmik! Chcę usłyszeć, zobaczyć! Buuuuu ;)
Korbulowa Familia - 2012-09-27, 11:54

Rufiakowa Amcia napisał/a:
Filmik filmik, nagraj filmik! Chcę usłyszeć, zobaczyć! Buuuuu ;)

Dobra - postaram się dzisiaj ;)

Gabiś i Fifi - 2012-09-27, 11:57

Ja też poproszę o film.I proszę wymiziać psiaki! :->
Korbulowa Familia - 2012-09-27, 11:58

Allyssa napisał/a:
Ja też poproszę o film.I proszę wymiziać psiaki! :->

Przygotuję sprzęt około 20:00 i może nie będzie się wstydził przed kamerą :P
Wymiziam jak wrócę z pracy ;)

Kasia, Szajba i Milka - 2012-09-27, 11:59

Milka podczas przyrządzania jedzenia tez musi odbębnić swój tańco-śpiew. Wiesz Olu, u nas czas namaczania karmy ( jakieś 3-5 minut) to istna katorga. Szajba przeżywa w spokoju natomiast Milka tupta wszystkimi 4 łapkami w miejscu i wydaje z siebie takie mlasko-jęki noo paść można :D
Korbulowa Familia - 2012-09-27, 12:01

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Wiesz Olu, u nas czas namaczania karmy ( jakieś 3-5 minut) to istna katorga.

Coś o tym wiem - podłoga zaśliniona :-P

Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
Szajba przeżywa w spokoju natomiast Milka tupta wszystkimi 4 łapkami w miejscu i wydaje z siebie takie mlasko-jęki noo paść można
:D

To też nakręć :lol: Chcę to zobaczyć :mrgreen:

Kasia, Szajba i Milka - 2012-09-27, 12:04

Jak mi sie uda to nakręce :D
a swoją drogą ciekawa jestem co dosypuja do tego Koebersa :D

Rufiakowa Amcia - 2012-09-27, 12:09

A Rufek wczoraj u mojej mamy biegał ze mną po ogródku, aż usłyszał z okna miły uchu dźwięk... mama zaczęła zmywać gary. Nieważne, że to tylko zmywanie, natychmiast był przy niej ;) Stukania garów nie można lekceważyć ;)
Korbulowa Familia - 2012-09-28, 09:51

Niestety nie udało się nagrać próśb Azurka o wieczorne jedzonko, bo były padnięte po zabawach i musiałam je budzić jak szykowałam jedzenie :P

Ale mam inne filmiki ;)
Jakość jak zwykle komórkowa, ale tel. jest pod ręką, a "szklo" niekoniecznie ;)

Wczorajszy popołudniowy spacer z Azurkiem, Korbusią i Sunią + potargany t-shirt :P
http://www.youtube.com/watch?v=LuXapVMduLs

Azurkowi bardzo podobała się ta zabawka, którą odwiesiłam, bo Korbusia zaczynała być zaborcza :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=Fb4h3-9TC4E

A takie mam powitania ;)
http://www.youtube.com/watch?v=-z02u0JTsA4
I słynne "Azurko-branie" ciuchów z półki przy wannie :P

Korbulowa Familia - 2012-09-29, 08:36

Witajcie kochani Czytelnicy wątku Azurka :mrgreen:

Ząbki Azurka już w 90% są pozbawione kamienia :!: :radocha:

Zaprezentuję Wam postępy:

03.09.2012r.

16.09.2012r.

28.09.2012r.

16.09.2012r.

Ten ząb jak Azurek do mnie trafił (01.09.2012r.) był zdecydowaie najgorszy... Zastanawiałam się czy to tylko kamień, czy już chory ząb... Cały pokryty był ciemnym "czymś" co na szczęście okazało się kamieniem, z którym sobie poradziliśmy :hura:

28.09.2012r.

Jestem taka szczęśliwa :mrgreen:

Korbulowa Familia - 2012-09-29, 13:33

Uwielbiam takie dni jak ten, czyli WOLNA SOBOTA :!:
Po obowiązkach związanych z zaniadbaniem domu w ciągu tygodnia, można wybrać się na przyjemny spacerek z ukochanymi futrzakami :-)

Azureczek rozpoczynajacy "spacerowanie" ;)
Na znanym terenie po spuszczeniu ze smyczy zaczyna hasać jak dzieciak i wtedy widać na jego pyszczku szczere szczęście :->

Oczywiście nie zapomina o pozostawionej na wcześniejszym spacerze jego zabawki - czyli śmierdzący i poszarpany t-shirt znaleziony przez Azurka na jednym ze spacerków :uoee:

Jak już poskacze z t-shirtem w pysku to tarza się na nim i czeka aż go będę ja lub Korbusia goniła :lol:

Kiedy w/w zabawa mu się znudzi zaczyna się kopanie dołków :rotfl:

Przyjmuje buziaki od zaprzyjaźnionej Suni 8-)

A później wspólnie gryzą patyki, ganiają się i leżakują ;)

I czeka na swojego człowieka, który będzie go kochał przez resztę wspólnych dni :serce:

M!S!A - 2012-09-29, 14:34

Ostatni portrecik wymiata- Azur jest przepiękny. Zęby aż miło popatrzeć- obyło się bez mechanicznego usuwania kamienia, i to jest najważniejsze :) Ola pięknie się zaopiekowałaś kawalerem :)
Gabiś i Fifi - 2012-09-29, 17:44

Piękny niuniek! :lol: Kocham go....... :mrgreen:
Wiki Megulowa - 2012-10-02, 17:48

Przepiękny :serce: a ostatni portrecik powala! :)

Olu, bo ja nie w temacie - czym czyściłaś kamień, bo efekt jest rewelacyjny, a Megusi też się zaczyna coś powolutku robić :-?

Korbulowa Familia - 2012-10-02, 17:51

Wiki Megulowa napisał/a:
Olu, bo ja nie w temacie - czym czyściłaś kamień, bo efekt jest rewelacyjny, a Megusi też się zaczyna coś powolutku robić

Wiki Azurek po prostu przeszedł u mnie na inną niż dotychczasową dietę ;) Czyli dostawał wysokowartościowe karmy: ProNature (dla Golden Retrieverów) zmieszaną z Koebersem Supermix GJ, a dodatkowo raz dziennie gryzaki naturalne i zawsze przegotowaną wodę :D

leek1983 - 2012-10-03, 07:08

Filmik z powitania pańci jest superowy :-D
Gabiś i Fifi - 2012-10-03, 07:22

Oluś,masz tam może jeszcze jakieś filmiki???Bo ja tu już od wciskania replay uszkodziłam klawisz..... :mrgreen:
M!S!A - 2012-10-03, 17:11

Mam ogromną przyjemność ogłosić, że Azurek już dzisiaj jedzie do nowego domu. Zamieszka u pani Lilianny i jej męża w Miękinie koło Wrocławia. Wierzę że wybraliśmy dla Azurka najlepszy możliwy domek i będzie tem bardzo szczęśliwy. Pani Lilianna jak się dzisiaj dowiedziała o decyzji, zapragnęła aby Azurek już dzisiaj trafił do nowego domku.

Oluś, jestem Ci bardzo wdzięczna za przygarnięcie Azurka pod swoje skrzydła i uczynienie z niego tak szczęśliwego psa, jakiego mogliśmy wszyscy oglądać na zdjęciach. Wiem, że to będzie dla Ciebie bardzo trudne rozstanie ponieważ ciężko nie pokochać takiego psiaka, ale wiedz że dzięki Tobie Azurek teraz będzie miał kochającą rodzinę.

Barbara - 2012-10-03, 17:52

Olu wielkie dzięki :) No i gratulacje dla nowego Domku oraz Azurka :) Bardzo się cieszę :)
Kaśka - 2012-10-03, 18:19

Super wiadomość :radocha:
Kasia, Szajba i Milka - 2012-10-03, 18:44

Ja rownież gratuluje :) Olu znam Cię i wiem, że nie bedzie Ci łatwo, ale Ty wiesz, że dom stały to coś najpiękniejszego - co spotyka te nasze bidy :) Azurkowi życzę wszystkiego co najlepsze- a Tobie Olu ... kolejnego tymczasowicza :)