Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MORGAN - 178
Morgan MaR TOM - 2013-07-10, 08:55 Na razie nie wykazuje żadnych innych niepokojących objawów na szczęście. Ewa i Cindy - 2013-07-10, 09:59 On po prostu za tobą tęskni.. ale obserwacja psa nie zaszkodzi Aga i Toru - 2013-07-11, 07:43 cudnie chłopaki sobie śpią Morgan MaR TOM - 2013-07-11, 16:46 i te cudne chłopaki odwiedzą nas nad morzem także Morganoo będzie miał debiut w tym roku i pewnie przedsmak przyszłych wakacji Morgan MaR TOM - 2013-07-14, 21:54 Chciałam pochwalić naszego Morgana przyjechał nad morze i spisał się na medal !! ... oprócz tego oczywiście że ciężko było go ujarzmić i ciągnął jak mały parowóz (dużo ludzi w ogóle i członków stada do pilnowania pełne zamieszanie) to pilnował się nas strasznie jak któreś wchodziło do wody to pies ciągle zerkał do morza i niuchał nosem, jak kogos tylko brakowało to robił się niespokojny i szukał wzrokiem. Mimo zachęcania wołania nakłaniania do głaskania plażowiczów nie odłączał się od nas ani na chwile , a do tego wszystkiego jak chciał się załatwić to od razu dawał nam widoczne sygnały swoim nietypowym zachowaniem bieganiem bez celu, i ewidentym szukaniem "czegoś" i to był znak dla nas że trzeba z nim iść wyżej na wydmę i się wtedy grzecznie załatwiał. (Tyle tylko że ten wyjazd był dla niego dużym przeżyciem stresowym ile razy wyszedł tyle razy była kupka ... czasem nawet dwie ;/ mam nadzieję że już za którymś razem zrozumie że nigdzie go nie chcemy wywieść ani zostawić ) Było to dla nas miłym zaskoczeniem bo w Krakowie nieraz zdarza się kupka na środku ulicy Tak więc spisał się na medal
W miare możliwości podeśle parę fotek Morgan MaR TOM - 2013-07-14, 22:02 A tu z Panem i Pańcią a na oku mam cały czas trzeciego członka rodziny Morgan MaR TOM - 2013-07-14, 22:17
A tu na drugim planie w oddali junior ... a wygląda jakby Morgan pchał się na Kubulka
Łapanie Freesbee
Współpraca to podstawa Morgan i jego kompan M!S!A - 2013-07-15, 11:55 wow, ale pusta plaża gdzie to jesteście że taki raj macie bez l tłumów? Widzę że Morgan fantastycznie wpasował się w Waszą rodzinkę a z Kubusiem tworzą wspaniały team. Morgan MaR TOM - 2013-07-16, 12:51 Ustronie Morskie:) wpasował się super i już nie pamiętamy jak to było jak go nie było ;D chociaż próbuje usilnie nas zdominować silny charakterek cały czas pracujemy choć chyba jak skończymy czas urlopowy wybierzemy się jednak z nim na jakieś szkolenie nie chcemy zmarnować tej mądrości która w nim drzemie M!S!A - 2013-07-16, 18:45 szkolenie polecam, bo to nauka połączona z super zabawą, ale proszę nie myślcie że Morgan próbuje Was zdominować, bo coś takiego w głowie psa nie istnieje- może być tylko na odwrót, jeżeli człowiek ma aspiracje do dominacji nad psem Morgan MaR TOM - 2013-07-23, 12:24 U nas wszystko w porządku Morgan miał w poniedziałek urodzinki skończył roczek na tą okazję dostał nowe legowisko bo dwa poprzednie mu nie odpowiadały i pyszny przysmak. Mało piszemy bo ciągle jesteśmy na walizkach jutro jedziemy w góry więc już dziś mamy w domu mały haos Dzisiaj doszła do nas chusta wiec w sam raz na wakacyjny wyjazd będzie!! Zmieniliśmy Morganowi jedzenie bo przestało mu smakować to wcześniejsze teraz mamy Bosha z jagnięcinką i jest lepiej. Trochę martwiło nas drapanie nasilone po weekendzie spędzonym nad morzem ale zrobiliśmy wizyte kontrolną u weterynarza i wszystko jest okey nie ma żadnej alergii skóra czysta serducho ładnie pracuje i jak to pan doktor stwierdził Morgan kochliwy jest ... hehe chyba wszedł w wiek dojrzewania . Jak będzie chwila to wrzucę trochę nowych fotek
Pozdrawiamy i uciekamy sie pakować Ewa i Cindy - 2013-07-30, 00:11 oj dopiero teraz ale wszystkiego naj Morganku!!! Rufiakowa Amcia - 2013-07-30, 07:00 Oj, i ja też przeoczyłam taaakie święto!
Kajam się i życzę Morgusiowi stuuu lotów
Miej się dobrze, piękny psiaku i kochaj swoich Pańciostwa!Morgan MaR TOM - 2013-08-02, 08:41 Dziękujemy za życzenia wróciliśmy z wakacyjnego wyjazdu i troszkę pokażemy jak nam tam było dobrze
Tutaj w drodze rozpycham się bo zawsze mam za mało miejsca
i rzeczka tez tam była
Ona tańczy ze mną Ewa i Cindy - 2013-08-04, 12:08 no to Morganku poszedłeś w tango ale Ci musiał tam być fajnie odpocząłeś?Rufiakowa Amcia - 2013-08-04, 20:44 Haha, latający Morgan! Piękne te foty!Morgan MaR TOM - 2013-08-11, 21:03 Tak to prawda bardzo jesteśmy wszyscy wypoczęci ale i wychudliśmy troszkę po tych wczasach ponad tydzień od rana do nocy na wybiegu i narazie probujemy sie podtuczyć dodatkowym mięskiem dodawanym do karmy suchej i innym smacznym dodatkom. Sprawdzeni byliśmy u weta kontrolnie pare dni przed wyjazdem i opinia była ... "okaz zdrowia ale bardzo kochliwy" faktycznie zadnej suczce nie odpuszcza a juz nie mówiąc że w domu też szuka wrażeń . Niebawem pewnie pojawimy sie u weta zapytać jaki byłby odpowiedni moment na zabieg
Dziś już idziemy spać po aktywnym spacerku z kumplami Sunnym i Larrym i wszystkim machamy łapką dobranoc Ewa i Cindy - 2013-08-11, 21:32 no taki odpoczynek to musiał być fajny czekam zatem na zdjęcia z zabaw Morgan MaR TOM - 2013-08-13, 20:44 Zdjęć z zabaw z kumplami tym razem nie mamy ;D ale wklejam parę innych
Tak proszę o przytulanie i mizianie bo wiem że do takiego małego ciałka trzeba podchodzić delikatnie i choć czasem o tym zapominam i mój pazur zostawi ślad to i tak się bardzo lubimy
A tu byliśmy na weekendowym wypadzie nad Dunajcem
Szalałem ile sie da
A tu jeszcze raz z moim najlpeszym kompanem Ewa i Cindy - 2013-08-13, 22:50 piękni modele to i zdjęcia super Rufiakowa Amcia - 2013-08-13, 22:54 Cudny ten duecik Ależ się chłopaki skumplowali.Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-16, 11:26 Dwa szczęsliwe uśmiechy Morgan MaR TOM - 2013-08-20, 17:22 Witamy znowu wróciliśmy tym razem z długiego weekendu wybiegani i "wyszczupleni" bieganie 4 dni od rana do nocy i mały apetyt na suchą karmę ... i sa skutki ale wróciliśmy do krk i nadrabiamy dokładkami z mięskiem i makaronem ... przesyłamy kilka zdjęć jak to szaleństw nie było końca
We własnym lesie zamieniam się w wilka
Obok niekończące sie pola
Ulubiona piłeczka i jaka widoczna nigdy nie zginie nawet w gęstej trawce
Kumpel zza siatki szkoda że tak bojowo nastawiony
Ulubione ujęcie Pańci
Gonitwa po rzeczce Morgan MaR TOM - 2013-08-20, 17:27 A tu jeszcze takie pozowane
Nasze rozbrykane cudo M!S!A - 2013-08-20, 17:42 Kochani uważajcie, bo dosmaczając psu suchą karmę powodujemy, że już psiak nie będzie chciał jej jeść bez tych bonusów. Nie wiem czy to taki dobry pomysł, bo w końcu skończycie na gotowaniu, a to akurat nie jest wskazane a zdjęcia super