To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPAJK ma dom już dom w Wolsztynie/Koge - 190

Spajkowa Ewa - 2013-08-21, 16:59

zapomniałam napisać; po rozmowie z lekarzem ustaliłyśmy, że zrobimy Spajkowi profil trzustkowo- jelitowy. jest to badanie szersze niż test TLI i powinien dać lepszy obraz dolegliwości. druga sprawa jest taka, że opisywane objawy pasują też do zakażenia pierwotniakami więc i w tę stronę uderzymy z diagnozą. Tyle ustaliłyśmy na podstawie informacji wyczytanych z forum :)

Mam nadzieję, że Spajki nabierze ciałka (żeby było więcej do tulenia :mrgreen: ) i wyjdziemy na prostą bez konieczności stosowania leków. Koleżanka jest świeżo po studiach więc pełna werwy i zaangażowania- musi być dobrze.

Co do karmy, postanowiłam mu gotować. Koleżanka rozpisze mi dietę i niezbędne suplementy.

to chyba wszystko...

aaaa! zapomniałam zapytać; mojemu Rudzikowi piekłam ciasteczka (wątróbkowe, marchewkowe i rybne). myślicie, że w ramach powitania (a raczej powitalnego przekupstwa :hyhy: ) mogę mu coś dać, czy lepiej uważać z nowościami, przy jego problemach :?:

goldenek2 - 2013-08-21, 18:59

Ale wiadomość :lol: :lol: :lol:
Najszczersze gratulacje :-D :-D :-D

magdaronja - 2013-08-21, 20:31

solange63 napisał/a:
Rozmawiamy ze sobą po polsku, więc Spajkuś nie będzie musiał poznawać obcego języka

Ale z innymi psiakami się nie dogada! :mrgreen:

solange63 napisał/a:
myślicie, że w ramach powitania (a raczej powitalnego przekupstwa ) mogę mu coś dać, czy lepiej uważać z nowościami, przy jego problemach

Myślę, że dla Spajka bez roblemu. Warto dodać, że DT też ma skłonności korupcyjne, a w przypadku tej jednostki nawet zalecam! :mrgreen:

Aż miło czytać, jak jesteś zaangażowana w los Spajka. Chłopina w dobre ręce trafił... Pozostaje nam czekać do wtorku...

Iza Tutisowa - 2013-08-21, 20:36

magdaronja napisał/a:
Warto dodać, że DT też ma skłonności korupcyjne
Taaaa nawet naszego Tutisa potrafiłaś przekupić :P
Focha walnął, że nie chciałam mu dać kiełbasy jak wróciliśmy do domu :rotfl:

magdaronja - 2013-08-21, 20:44

Tutisowa ferajna napisał/a:
Człowieki jedziemy z Pańciostwem poznać Spajka, będziemy spacerować dzisiaj o 19:00 a przy okazji dam koledze mały prezent na powitanie Może jakieś zdjęcie się uda zrobić to wam pokażemy później

No i się poznali i prezenty dostali (jutro zjedzą :mrgreen: ) Dziękuję za b. miły spacer. Poproszę zdjęcie Spajka, gdy udawał owczarka "podpalanego" :mrgreen: Widzimy się w sobotę. Zanosi się, że będę sama. Spajka już nie będzie (wiem, że to neprofesjonalene, ale :cry: :cry: :cry: ) A Ronja w czwartek będzie sterylizowana.

magdaronja - 2013-08-21, 20:47

Focha walnął, że nie chciałam mu dać kiełbasy jak wróciliśmy do domu

Wieprzowo-cielęca była, jakby co...., z ryneczku na Widzewie ;P

Iza Tutisowa - 2013-08-21, 20:57

magdaronja napisał/a:
Dziękuję za b. miły spacer.
My również bardzo dziękujemy :)
magdaronja napisał/a:
Poproszę zdjęcie Spajka, gdy udawał owczarka "podpalanego" :mrgreen:
Taaaa... jest "uchwycony w przebraniu" :rotfl:
magdaronja napisał/a:
Wieprzowo-cielęca była, jakby co...., z ryneczku na Widzewie
Koniecznie muszę się dowiedzieć dokładnie gdzie, bo Tutis oszalał jak ją poczuł, sama zresztą widziałaś ;)
Rufiakowa Amcia - 2013-08-21, 21:04

Wyszłam do kina, a po powrocie taaaakie wieści :mrgreen:

Gratuluję serdecznie i bardzo bardzo się cieszę!

magdaronja - 2013-08-21, 21:11

Rufiakowa Amcia napisał/a:
Wyszłam do kina, a po powrocie taaaakie wieści

O kiełbasę chodzi, rozumiem...? :mrgreen:

magdaronja - 2013-08-21, 21:12

Przepraszam, ale głupawka mnie bierze, żeby odsunąć myśli od meritum sprawy... :cry:
Iza Tutisowa - 2013-08-21, 21:15

magdaronja napisał/a:
O kiełbasę chodzi, rozumiem...?
To chyba wszystko te emocje :rotfl: Tak się futra rozbrykały i nam dały na pewno trochę swojej energii. Ale Madzia muszę się poskarżyć, bo jak wchodziliśmy do domu to nasz Tutis był dalej rozbrykany, że zaliczyłam kolejnego orła, tyle że tym razem na schodach... :-? Ale, żeby nie było żyję i mam się dobrze :mrgreen:
magdaronja - 2013-08-21, 21:19

Ale Madzia muszę się poskarżyć, bo jak wchodziliśmy do domu to nasz Tutis był dalej rozbrykany, że zaliczyłam kolejnego orła,

Proszę, jak się chłopak szybko uczy! A i Ty poćwiczysz przed sobotą! :mrgreen:

Ale, żeby nie było żyję i mam się dobrze

I to najważniejsze...

magdaronja - 2013-08-21, 21:20

Iza...chyba trochę zaśmiecamy tu...?
Iza Tutisowa - 2013-08-21, 21:26

magdaronja napisał/a:
Iza...chyba trochę zaśmiecamy tu...?
Już koniec :)
Iza Tutisowa - 2013-08-21, 22:01

Na zachętę pokażę wam oto "Latający Spajk" na dzisiejszym spacerze :) Mnie strasznie urzeka to zdjęcie :mrgreen:

Spajkowa Ewa - 2013-08-21, 22:19

słodki jest latający pies (kreskówka kiedyś była... teraz już wiem, kto odgrywa główną rolę :mrgreen: )

właśnie zakupy zrobiłam. typowa baba ze mnie, ale nie taka najgorsza, bo bardziej się cieszę gdy kupuję dla innych, a nie dla siebie.

strach mówić ile wydałam, więc spuszczam zasłonę milczenia (mój mąż się nie udziela, ale podczytuje. nie chcę, żeby go oczy zabolały ;-) :rotfl:

wyprawka składa się z:

kongo
sznur do przeciągania
kocyk
miska turystyczna
kliker
linka treningowa 10m
obroża hunter (cudna jest oprzeć się nie mogłam http://www.zooplus.pl/sho...r/tasmowe/93879 )
smycz hunter (czerwona do kompletu)
torba na smakołyki
kostki z mięsa jagnięcego

zapomniałam o czymś? coś jeszcze powinnam kupić, co mi umknęło?

nie wiem jeszcze jak dostanę się do Łodzi we wtorek, ale kto by się tam przejmował drobiazgami ;-) mam jeszcze trochę czasu do namysłu i kombinowania :)

Ewa i Cindy - 2013-08-21, 22:25

o ja.. ale super wiadomości..
serdeczne gratulacje dla Spajkusia i nowej rodzinki
Madzie.. wielki ukłon dla Ciebie.. już wiesz że bycie DT nie zawsze jest proste ale ile satysfakcji daje ta roześmiana mordka :)

Warna - 2013-08-21, 22:30

Poleciłabym TRYMER no i na zmianę obrożę i smycz fundacyjną. :-)
Spajkowa Ewa - 2013-08-21, 22:52

Warna napisał/a:
Poleciłabym TRYMER no i na zmianę obrożę i smycz fundacyjną. :-)

trymer mam po Rudziku. w zasadzie to wszystko mam po Rudym, tylko w Danii. to zamówienie, to podstawowe rzeczy, na przetrwanie tutaj.

z obrożą i smyczą się wstrzymuję. pomierzę dokładnie chłopaka, jak przyjedzie (może uda się troszkę podtuczyć) i wtedy zamówię :)

Warna - 2013-08-22, 09:46

I może jeszcze coś przeciw kleszczom? :-)
Spajkowa Ewa - 2013-08-22, 10:12

Warna napisał/a:
I może jeszcze coś przeciw kleszczom? :-)

mam :)

magdaronja - 2013-08-22, 12:03

Z wczorajszego spaceru z Tutisową Ferajną. Jeszcze raz dziękuję ferajnie za super zdjęcia!

Tutis: Mnie wybierz, mnie! (pamiętacie?)

Widać, że zaiskrzyło między nimi ich coś smacznego... :mrgreen:

I na koniec zostawiłam sobie to:

Najpierw Spajk z daleka w romantycznej scenerii...

...a teraz z bliska, błotnt potwór :lol:

Iza Tutisowa - 2013-08-22, 12:05

magdaronja napisał/a:
Tutis: Mnie wybierz, mnie! (pamiętacie?)
No baaaa ... kiełbasa wygrała z cielęcą karmą ;)

Zdjęcia bardzo fajne!! :mrgreen:

magdaronja - 2013-08-22, 12:15

A to trzecie od dołu to moje ulubione. Po pierwsze taka pędząca, szczęśliwa sfora, a po drugie pamiętam, co nastąpiło za chwilę .... :lol: . Iza, boli pupa? :rotfl:
Iza Tutisowa - 2013-08-22, 12:22

magdaronja napisał/a:
taka pędząca, szczęśliwa sfora
Super, że udało się je wszystkie uchwycić w takim momencie, szkoda tylko, że jedno zdjęcie jest :)
magdaronja napisał/a:
Iza, boli pupa?
Nie :mrgreen: Nawet nie ma siniaków :lol: Ale chyba spodnie są w kosz, bo się doprać nie chcą... :-?