Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SUNNY ma już dom w Krakowie - 1
MONIKA I SUNNY - 2010-11-13, 22:12 JASNE- MONIKA I SUNNY BRZMI DUMNIE Przemas Nula - 2010-11-13, 23:06 Rozmawiałem dziś z Moniką telefonicznie, za to bardzo długo. Opowiadała o tym, jak Sunny cudownie się zaaklimatyzował, jak powoli zaczyna już bawić się z domownikiem-kotem, jak wskakuje odważnie do łóżka, jak gania na spacerach z zaprzyjaźnioną czarną labradorką i swą ulubienicą - seterką, jak uczy się skakać przez przeszkody, jak sierść mu się ładnie odnawia Chłopak ma już zdjęte szwy z łapki, wszystko dobrze się zagoiło. Niebawem kontrolnie będzie miał robiony wymaz z gardła by upewnić się, że żadne paskudztwo się tam już nie chowa.
Te wszystkie informacje to miód na nasze stęsknione za Sunnym serca. Dostaliśmy też przepiękne fotki, z których wybrane zamieszczamy poniżej, byście i wy wszyscy mogli nacieszyć oko.
Czułe zapasy
Dla jasności wyjaśnię, że tam w tylnich łapach Sunna to nie jest pluszak, tylko żywiutki kociak. Czyż nie piękny obrazek
Patrzcie, jak jestem czujny i gotowy do pracy z moim panciostwem
Przyjaźń w kolorze złota i czerni - widzicie jak mordka mi się śmieje?
No tak, piankę to ja zdecydowanie wolę w kufelku pana niż na własnym grzbiecie skipi29 - 2010-11-13, 23:12 Super.Cudne zdjęcia.Sunny cudny bielan - 2010-11-13, 23:59 Strasznie się cieszę, że Sunny czuje się u Was dobrze
Więcej takich informacji MONIKA I SUNNY - 2010-11-14, 12:07 ZAPRASZAM DO OGLADANIA NA YOU TUBE zdjec Sunnego I JEGO nowych kumpli z niedzielnego spaceru w Lesie Wolskim PODAJE LINK http://www.youtube.com/re...ery=psy+wolskieMagda Noblowa - 2010-11-14, 12:31 To wielka radość czytać dobre wieści i oglądać zdjęcia zadowolonego Sunny'ego Warna - 2010-11-14, 13:04 Fantastyczne wiadomości, ale wierzyliśmy, ze tak będzie. Synny to super pies, a przecież wybraliśmy dla niego dom najlepszy z możliwych. Zdjęcie w objęciach powinno pójść na konkurs. Dzięki za relacje. Przemas Nula - 2010-11-14, 23:05 Oj, piękne ci to zdjęcia zaiste A to Sunnego w objęciach Moniki bezcenne.
Dzięki wielkie za wszelkie nowości Monice i Wojtkowi.M!S!A - 2010-11-21, 21:47 Monika co u Was słychać? Jak Sunny?Przemas Nula - 2010-11-21, 22:29 Właśnie rozmawiałem dziś z Moniką. Tak jak nas uprzedzała, nie ma za bardzo weny twórczej do pisania na forum. Ale powiedziała, że u Sunna wszystko w porządeczku. Chłopak zadomowił się już na dobre i szkoli się teraz w skakaniu przez przeszkody. Chyba jutro będzie miał robiony kontrolny wymaz z gardła, by sprawdzić czy jakieś paskudztwo się tam jeszcze nie trzyma. Ale nie ma żadnych ostrych dolegliwości.
Poza tym Sunny wziął dziś udział w akcji wysyłania superspecjalistycznych leków z USA (pozostałych po poprzedniku) do ciężko chorego psiaka w Poznaniu. Sunny dzielnie poszedł z Moniką na dworzec kolejowy i nadał przesyłkę konduktorską z lekiem. M!S!A - 2010-11-21, 22:36 No Sunny jestem z Ciebie dumna Mam nadzieje że lek pomoże temu potrzebującemu psiakowi.MONIKA I SUNNY - 2010-11-23, 00:28 my tez mamy ogromną nadzieje,ze przynajmniej Hagę uda sie uratowac! Frodo (nasz poprzedni psiak) na pewno nad tym czuwa a Sunny mu pomaga Przemas Nula - 2010-11-26, 09:20 Piękne zdjęcie ustawiła sobie Monika w avatarku. Fajnie Moniko, że jednak do nas zaglądasz. Jestem przekonany, że z czasem poznasz tu wielu serdecznych ludzi, którzy dokładnie tak jak ty świat widzą przez pryzmat złociaka.
A przy okazji wspomnę o tym, że Monika i Wojtek wpadli na teorię, która może tłumaczyć dlaczego tak przecudny psiak trafił w taką życiową biedę. Oczywiście to tylko spekulacje, ale moim zdaniem nie tak nieprawdopodobne.
Otóż ich zdaniem, Sunny mógł nie zostać potrącony przez samochód, tylko uległ wypadkowi podróżując nim. Jeśli wyobrazimy sobie, że jechał np. autem, które uległo bardzo poważnemu rozbiciu, to właśnie w takim zdarzeniu mógł sobie urwać ten kawałek ucha, którego mu brakuje (np. szarpiąc się i próbując się wydostać). Mógł sam się wydostać (albo ktoś go wyciągnął) i w szoku zaczął uciekać i się błąkać. Może stało się coś strasznego z jego ludźmi i dlatego też go nie szukają. A to przeżycie i błąkanie się samemu przez długie tygodnie mogło spowodować, że stał się tak lękliwy i bojaźliwy.
Cóż, to tylko teoria. Prawdy prawdopodobnie i tak nigdy nie poznamy.Warna - 2010-11-26, 11:17 To ja zrobiłam avatarki wszystkim, którzy adoptowali od nas psy, a jeszcze ich nie mieli. MarzenaTabaNugat - 2010-11-26, 14:03
Sunnemu mordka uśmiecha się na każdym zdjęciu Pańciostwo roześmiane od ucha do ucha nie wyobrażam sobie lepszego domu dla naszego pierwszego fundacyjnego podopiecznego!!!!! MONIKA I SUNNY - 2010-11-26, 23:13 Bardzo dziekujemy za avatarka Warno .Sunny czuje sie bardzo dobrze, jest bardzo poukładanym psem ,łatwo sie uczy . W poniedziałek bedziemy u Weta i zrobimy dodatkowo jeszcze testy na choroby odkleszczowe-tak na wszelki wypadek bo nie wiadomo co w nim siedziało jak błakał sie po świecie. Jezeli chodzi o chorą Hagę z Poznania to niestety nie udało sie jej uratowac odeszła w poniedziałek.....Przemas Nula - 2010-11-27, 20:55
MarzenaTabaNugat napisał/a:
Sunnemu mordka uśmiecha się na każdym zdjęciu Pańciostwo roześmiane od ucha do ucha nie wyobrażam sobie lepszego domu dla naszego pierwszego fundacyjnego podopiecznego!!!!!
Zgadzam się w pełni i podpisuję obiema rękami i czterema nulkowymi łapkami
Oni są rewelacyjni, a Sunny u nich przeszczęśliwy. I o to chodzi skipi29 - 2010-11-27, 22:13 Cudnie ogląda się takie zdjęcia.Mam przed oczami zdjęcie Sunnego w schronisku i jak patrzę teraz na tą uśmiechniętą mordkę to serce się raduje.Bardzo cieszymy się,że pierwszy podopieczny trafił do tak wspaniałych ludzi i wszyscy są szczęśliwi.Oglądając takie "Happy endy"mamy ochotę robić więcej,więcej i więcej dla tych kochanych złotek.Pańciostwo na medal i wielkie ukłony dla Przemasa za wszystko MONIKA I SUNNY - 2010-12-08, 18:34 witam! w sobote odwiedzilismy z SUNNYM pana doktora poniewaz wychodowała sie bakteria w gardle. Dostalismy antybiotyk,zrobilismy tez testy na choroby odkleszczowe które na szczescie wyszły ujemne - babeszjoza, anaplazma itp - brak . SUNNY WAZY OBECNIE 34,5 KG BARDZO GRZECZNIE ZACHOWYWAŁ SIE W KLINICE ,KONTROLA W PONIEDZIAŁEK. BARDZO GO KOCHAMY I ROZPIESZCZAMY bielan - 2010-12-08, 19:32 Cieszymy się bardzo, że jest ok i czekamy na jakieś fotki naszego pierwszego podopiecznego MONIKA I SUNNY - 2010-12-10, 00:29 fotki SUNNEGO mozna oglądnąc na moim profilu na feacebook -MONIKA DETKA.cięzko dodac tutaj zdjecia-doszłam do połowy i utknełam Warna - 2010-12-10, 10:02 Monika, zawsze możesz wysłać na mój adres: warna@wartagoldena.org.pl i ja fotki wstawię. Magda Noblowa - 2010-12-28, 17:21 Moniko, jak Sunny? Bakteria w gardle poszła precz? MONIKA I SUNNY - 2010-12-28, 23:23 zaraz po nowym roku bedziemy badac kontrolnie . poza tym Sanek czuje sie dobrze jest kochanym i grzecznym psem pozdrawiamy wszystkichMagda Noblowa - 2010-12-28, 23:33 To świetnie Daj nam znać po kontroli
I jakieś zimowe zdjęcia by się przydały