To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TOFFIK - 99

Jerzy Kora - 2012-03-15, 00:03

Marta Marcin napisał/a:
Warna napisał/a:
A po drugie - muszę przyznać, że NIEKTÓRZY nie potrafią po prostu dawać rad. Rada w stylu: powinnaś, mogłaś, trzeba było - to nie jest wcale rada. Język ma wiele form, które można użyć, żeby drugiej osoby nie urazić. Ja też rozmawiałam z Martą i dawałam rady, ale Marta chyba nigdy nie poczuła się w tej rozmowie, jak mała dziewczynka pouczana przez mądralę. Niestety nie widziałam w tych "radach" dobrych intencji, a jedynie chęć wytknięcia Marcie błędów.

Warna bo Ty jesteś fajna na poziomie kobieta ale Ci którzy próbują jeszcze podważać twoje zdanie tacy nie są...Może to wszystko to nieporozumienie tak jak piszesz i będę w to wierzyć bo takiej eskalacji nienawiści i nagonki na moją osobę już dawno nie zaznałam...ale jak to ja już zapomniałam o co chodziło bo mam pod dostatkiem fajnych pozytywnych ludzi i w pracy i w domu :-D

Dobrze że chociaż bez personaliów się obeszło. :lol:

Może warto by było skonsultować ten przypadek z behawiorystą. Podejmiemy decyzję w tej kwestii. A jeśli Ty uważasz, że warto, to stanie się to na 100%

AniaMilo - 2012-03-15, 00:39

Tez od poczatku opserwuje post Tofika moze nie zaduzo sie wszedzie wypowiadam ale czytajac to moim obiektywnym okiem to tez odnioslam takie wrazenie ze Marta zostala "ZAATAKOWANA" przez niekturych ....Ja jako osoba ktora tez chce adoptowac psa wrecz sie wystraszylam waszych wypowiedzi ,bo teraz juz kazy zanim cos wstaw wedlug mnie to 5x sie zastanowi ....bo dziewczyna chciala tylko pokazac jak psina reaguje na otoczenie sami ja o to prosilismy .... tez ogladnelam ten film i nie dnioslam jakiegos negatywnego wrazenia ze Marta cos zlego zrobila tak jak poprzednio pisala ze chlopic mial juz z Tofinkiem kontakt to bylo godzinna wizyta.... Ja rozumiem ze kazdy chcial udzielic rady ale nie kazda wypowiedz wygladala jako rada niestety takie jest moje zdanie :lol:

Marta powiedz co nowego u chlopaka :mrgreen:

Jerzy Kora - 2012-03-15, 08:44

Nikogo bym nie podejrzewał tutaj o złą wolę. Z pewnością. I wydaje mi się że takich głosów nie powinno być. To powoduje reakcje i robią się awantury.

Każdy z nas jest inny. inaczej reaguje. Sposób reakcji ..... dużo by pisać.

Toffik jest niezwykle uroczym psem. Ludzie, którzy go spotykają, są zauroczeni. A ten pies na filmiku to jakaś paranoja.

Ja bym bardzo poprosił o film z normalnym Toffikiem, rozbawionym i rozbrykanym, pięknie chodzącym na smyczy, łykającym smaczki i wdzięczącym się do ludzi. Poproszę o film pozytywny.

Marta Marcin - 2012-03-15, 08:58

A śpi sobie łobuz kiedy to pańcia już na nogach :-D Niedługo będą jakieś foteczki.
Ty fajna dziewczyna jesteś Sellena ale nic dziwnego jak z Gorzowa :mrgreen: ja też jestem z Gorzowa :rotfl: mam tam część rodziny :]

DIC CARS - 2012-03-15, 09:29

a ja jestem fajna dziewczyna z Motarzyna :mrgreen: i serdecznie poproszę o wszelkości Toffikości :mrgreen:
Jerzy Kora - 2012-03-15, 10:01

No proszę. A ja mam rodzinkę na Warszawskiej/Parkowej :mrgreen: I to dosyć bliską :lol:
Barbara - 2012-03-15, 10:46

A ja nie mam rodziny w Gorzowie :| Ale i tak bardzo proszę o wygłaskanie Toffika i jakiś fajny filmik i zdjęcia :)
DIC CARS - 2012-03-15, 12:22

czuję,że 15.marca może okazac się całkiem miłym dniem...po burzy zazwyczaj pogoda :] to będzie dobry dzień na DOBRE decyzje...amen :]
Warna - 2012-03-15, 12:30

A 16 marca będzie cudowny! :-D
DIC CARS - 2012-03-15, 12:35

o b i e c u j e sz sz sz??! :-D :-o
Warna - 2012-03-15, 12:51

Ależ oczywiście. U mnie słowo droższe pieniędze! :mrgreen:
AniaMilo - 2012-03-15, 18:18

Hihi jaki ten swiat maly ja z os. Staszica wiec daleko na Warszawskiej drugi koniec gorzowka ;)
Marta Marcin - 2012-03-15, 22:22

No już macie :)
to sprzed pół godziny spacer po powrocie z pracy
http://youtu.be/Bh8Sobl1l50
I z troszkę wcześniejszego okresu:
http://youtu.be/ryFxJeg7n6A

Jerzy Kora - 2012-03-15, 22:46

A w tym pierwszym może ktoś zapalić światło? :mrgreen:
Warna - 2012-03-16, 13:37

Ogłaszam wszem i wobec, że Toffik znalazł swój dom na stałe i zamieszka na Kaszubach. Bardzo, bardzo GRATULUJĘ i dziękuję za tak wspaniały prezent na urodziny. :-)
DIC CARS - 2012-03-16, 13:47

a l my dziękujęmy za PREZENT :rotfl:
Aga_TRuficzkowa - 2012-03-16, 13:51

A ja gratuluje przyszłym właścicielom tego pięknisia, wierzę w to że będziecie wszyscy bardzo szczęśliwi razem . :-) :-) :-) :-)
DIC CARS - 2012-03-16, 14:19

a propos"może ktoś zapali światło" :-D mam nadzieję,że szybko uda nam się je zapalić i słać :-D będziemy Wam zwrotnie wieści z żywota Toffika-"kaszubika" :-D wybaczcie te rymy częstochowskie-ale to radość tak rozpiera i...wiosna :rotfl:
Marta Marcin - 2012-03-16, 14:27

Toffika też rozpiera radość ogromna będziecie idealnie do siebie pasować:) Musicie koniecznie jak najwięcej pisać bo ja tu będę usychać z tęsknoty i niepokoju :-(
To kiedy możemy się spodziewać naszych Kaszubskich gości? Bo musimy z Toffikiem posprzątać... :mrgreen:

DIC CARS - 2012-03-16, 14:31

ptaki szaleńczo dziś rozświergolone poszukują sierści,której zawsze w naszej trawie były kłębki,nie zawiedziemy ich i w tym roku :mrgreen:
DIC CARS - 2012-03-16, 14:37

chcielibyśmy choćby dziś :!: mamy do dyspozycji jeno weekendy,a tymczasem te najbliższe-ni hu hu...może jakiś dzień urlopu wydrzemy w tygodniu,albo przyszła niedziela z rana ...najpóżniej ostatnia sobota marca.Dziś wieczorem obgadamy to jeszcze i damy konkret
goldenek2 - 2012-03-16, 14:38

Moje gratulacje :mrgreen: . Następny goldziak będzie szczęśliwy :-)
Barbara Krzeszk - 2012-03-16, 14:41

GRATULACJE !!!!!!
Wiki Megulowa - 2012-03-16, 16:58

Wielkie gratulacje :)
Marta Marcin - 2012-03-16, 22:12

Witamy :-) Wróciliśmy właśnie od weta Toffik dostał szczepienie przeciwko chorobom wirusowym wcześniej został zaszczepiony przeciwko wściekliznie wszystko jest udokumentowane w jego książeczce.
Okazało się ,że Toffik ma drożdżakowe zapalenie uszu dostał Surolan do wkrapiania2x dziennie i za tydzień kontrola.
Podszedł do P.doktor na głaski dał sobie ładnie uszka wyczyścić a nawet mu się to podobało :-D
Pani wet mówiła,że kleszcze już grasują i żeby pieski zaszczepić przeciwko.Myślicie,że takie szczepionki są skuteczne czy lepszy jest płyn?