Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SPEEDO - 171
M!S!A - 2013-05-14, 17:57 Ewelinko głowa do góry, nie zostawiasz Speedo bo podjęłaś rozsądną decyzję i za to należą Ci się pokłony- że nie sugerowałaś się tylko serduchem ale też rozumem.Ewa i Cindy - 2013-05-14, 18:00 Ewelina, wybierzemy się na wspólny spacer, przyprowadzę Ci mojego wariata Marleya i Cinduchnę do wymyziania .. oni na pewno złagodzą ból.. i tak do momentu aż będziesz spokojniejsza Poza tym Kajen będzie na okrągło a w razie czego są jeszcze inne opcje Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-14, 18:11 Dziękuję dziewczyny za te słowa. Wy wiecie i pewnie wszyscy śledzący ten wątek zorientowali się, że my naprawdę pokochaliśmy Speedo jak własne dziecko, ale po prostu adopcja stała w tej chwili ogóle nie wchodzi w grę, dlatego zdecydowaliśmy się na tymczas.. Mieszkamy na 2 piętrze bez windy, za 2 lata idziemy do pracy, 9 godzin poza domem w bloku, żaden pies by tego nie wytrzymał. Kajkę wezmą rodzice, ale oni też mieszkają w bloku, nie poradziliby sobie z dwoma psami Poza tym Speedo jest wrażliwy i sporo w życiu przeszedł, chcę, żeby resztę życia spędził we własnym domu, na własnym posłaniu, spokojnie i bezstresowo. Obiecuję, że jak tylko staniemy na własne nogi, to weźmiemy od Was nie jednego psiaka. Dla mnie dom bez zwierząt, to nie jest prawdziwy dom. Ewcia, na ten spacer to trzymam Cię za słowo stęskniłam się za Cindą M!S!A - 2013-05-14, 18:14 No to ja uchylę rąbka tajemnicy w takim razie, że w czwartek jest wielki dzień dla Speeducha. Mianowicie odbędzie się spacerek zapoznawczy z potencjalną nową rodziną Speedo Trzymajcie kciuki za pomyślne spotkanie a w czwartek dowiecie się więcej Ola i Habs - 2013-05-14, 18:26 Trzymamy kciuki z całej siły! Warna - 2013-05-14, 18:38
Broszka napisał/a:
Warna, to łatwo powiedzieć:( gdybyśmy mieli możliwość, to Speedo jest tak idealnym psem, że nigdy nie wymarzyłabym sobie lepszego:( nawet, kiedy nie lubili się z Kajką:( teraz będzie potrójna rozpacz, ale życie po prostu nie zawsze jest takie, jakiego byśmy chcieli.. ja tak bardzo kocham zwierzęta, że gdybym tylko mogła, zdecydowałabym się od razu na adopcję stałą, tymczas to dla mnie szczęśliwy, ale jednocześnie bardzo ciężki okres:(
Oj, przykro mi, że wywołałam taką lawinę wypowiedzi. Ja chciałam JEDYNIE powiedzieć, że zdjęcia ich razem są takie piękne, że ... po prostu cudnie razem wyglądają na wszystkich zdjęciach, które robicie.
Nam są bardzo potrzebne domy tymczasowe i bardzo cenimy te osoby, które nie zatrzymują u siebie tymczasów, bo wtedy jesteśmy w stanie ratować kolejnego psiaka. Nie jestem bezmyślną psiarą i wiem, że Wasza decyzja podyktowana jest zarówno sercem, jak i rozumem i bynajmniej nie miałam na celu wywoływania Was do tablicy i tłumaczenia się z tego postanowienia. Wybaczcie.Rufiakowa Amcia - 2013-05-14, 18:38 Ewelina, nie tylko widzę, jak pokochaliście Speedolca, ale też- dzięki Waszym pięknym relacjom i zdjęciom- sama go pokochałam (choć nie śmiem porównywać swej "wirtualnej" miłości do Waszej- prawdziwej, bliskiej, codziennej). Również rozumiem Waszą decyzję i naprawdę biję pokłony. Całym serduchem będę z Wami na tym czwartkowym spacerku goldenek2 - 2013-05-14, 21:16 Trudno nie pokochać takiego psiaka .... Ewelinko, a jeszcze walka o zdrowie Speedo zapewne bardzo umocniła Wasze wzajemne uczucia .... Speedo na pewno trafi do wspaniałego domu, a Ty będziesz szczęśliwa wiedząc, że i on jest szczęśliwy i kochany przez nową Rodzinę.Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-16, 08:53 Wczoraj wpuściliśmy psiaki bez smyczy do parkowej fontanny ( jest na pewno nieskażona chemią, o czym świadczy zaglonione podłoże, pływające kaczki i taplające się często dzieci, a także relacje innych psiarzy, których psy tam wchodzą). Kajka trochę się popluskała i wyszła na zawołanie. Natomiast Speedo zauważył, że ta pryskajaca z góry woda to chyba jakiś potwór... walczył bardzo dzielnie, nurkowal, ku uciesze wszystkich ludzi zgromadzonych w parku. Po około 15 minutach dzielnego zmagania się ze strumieniem, wyszedł przegrany, calusieńki mokry ( woda jest tam do brzuszka). Nagralam chwilkę tej walki, wrzucę jak tylko odpalę komputer Speedo wojownik!Rufiakowa Amcia - 2013-05-16, 22:56
Broszka napisał/a:
Nagralam chwilkę tej walki, wrzucę jak tylko odpalę komputer Speedo wojownik!
Chcę chcę!
Ewelinko, a jak tam dzisiejszy spacer? Zżera mnie ciekawość Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-17, 09:30 Spacer nie był tak bardzo udany, jak oczekiwaliśmy, bo Fildzia ( potencjalna siostrzyczka Speedzia) miała cieczkę.. A Speedo wiadomo, jak to chłopak, nie chciał odpuścic. Na początku biegały po takim dużym trawiastym boisku, na którym rozgrzewali się w kącie zawodnicy. Kajka przegrzebała im plecaki, a Speedo poprzestawiał takie plastiki, służące do oddzielenia czegoś. No po prostu jak nie potrafią tego dobrze ustawic, to nie powinni w ogóle grac ! Tak powiedział Speedo. Ale pomógł im wspaniałomyślnie. Jesteśmy umówieni na spacer za tydzień, kiedy Filda nie będzie miała już cieczki, bo to końcówka. Teraz jedziemy nad jezioro popływac
walka z fontanną, film tutaj
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
tulaski
a to Fildzia, obok Speedo, przypomniało mi się, że warto zrobic zdjęcie dopiero na końcówce spaceru, a było wtedy ciężko, bo Speedo bardzo ciągnął do Fildy. Ale grunt, że widac goldenek2 - 2013-05-17, 09:36 Powtórzę się: fantastyczny psiak Speedo z Dziewczynami - 2013-05-17, 10:35 O cieczce Fildzi uprzedzalam, ale Speedzio bystrzak wszystko wyniuchal z moich obserwacji wynika, że potrwa jeszcze najwyższej kilka dni i już nie mogę doczekać się kolejnego spotkania w mniej dla psiaka stresujących okolicznościach Rufiakowa Amcia - 2013-05-17, 13:39 Haha, można to uznać za dobry znak- Speedo od początku pokochał kandydatkę na siostrę Trzymam kciuki, by pokochali się również w "normalnych" warunkach Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-17, 15:29 Wiem, że dzisiaj już były zdjęcia i w ogóle.. powinnam się uczyc. Ale nie mogę się powstrzymac, aby Wam nie pokazac, jak było fajnie dzisiaj Speedo to urodzony pływak !! Kajka nie ma szans w wyścigu po patyk w wodzie, on tak wysoko skacze i tak szybko ! Prawdziwy Speedo Teraz będzie bardzo dużo zdjęc, bo nie mogłam się zdecydowac, on jest taki fotogeniczny ! Dzięki Ewa za podpowiedź, mamy tam tak blisko !
wycieczka nam się podobała goldenek2 - 2013-05-19, 19:38 Cudne fotki Kamila i Oskar - 2013-05-19, 20:44 Kajen chyba wybaczy Speedo tą szybkość, w końcu imię do czegoś zobowiązuje Rufiakowa Amcia - 2013-05-19, 21:57 Uwielbiam ich obojga!Ewa i Cindy - 2013-05-19, 23:36 ale fajnie się bawiliście szkoda ze nie mogłam dołączyć ale następnym razem nie odpuszczę Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-20, 14:10 Myślę, że na pewno mu wybaczyła, zwłaszcza, że pierwszy raz miała towarzysza do pływania, zwykle tylko biega za patolem, a ze Speedo jak nie rzucaliśmy, to po prostu pływali, super się bawiliśmy:) tutaj jeszcze wrzucam filmik, on jest niesamowity, że w tej wzburzonej wodzie znalazł tego patyczka, który mu upadł i zanurkował! Kajka bardzo nie lubi moczyć uszek, ale dla Speedo woda powinna być wszędzie, właściwie to mogłby być rybką (tak do niego mówię od tego spaceru, wiem, że dziewczęco, ale bardzo pasuje ) http://www.youtube.com/watch?v=_01772TgUDUM!S!A - 2013-05-24, 14:39 Kolejny spacerek się odbył i przebiegł ona bardzo pomyślnie, tak więc mam ogromną przyjemność ogłosić że już dzisiaj Speedo jedzie do swojego nowego domku Daleko nie ma, ponieważ Speedo zostaje w Łodzi i zamieszka z Karoliną i jej goldenką Fildą.
Ewelinko, Karolu- serdecznie dziękuję za wspaniałą opiekę nad Speedo. Włożyliście w to wiele serca i za to Wam należą się Rufiakowa Amcia - 2013-05-24, 15:26
Cudownie cudownie cudownie!!! Gratuluję Karolino! I cieszę się, jak cholercia, bo mam wrażenie, że to była miłość od pierwszego wejrzenia
Ewelina- dla Was jestem pełna absolutnego podziwu- patrzeć na Wasze stadko, to ogromna przyjemność. Cieszę się, że Speedziak zostaje w mieście Uć, bo zawsze to łatwiej się spotkać w starym gronie
Speedziaku, powodzenia, kochaj swoje nowe Kobietki!Aga i Toru - 2013-05-24, 16:24
Super wieści! Gratulujemy i my!!!!!!!
Speedo! Chłopaku! Trzymaj się i bądz grzeczny!!!!!Warna - 2013-05-24, 17:41 Niezmiernie się cieszę i GRATULUJĘ!Speedo z Dziewczynami - 2013-05-24, 18:23 My już w domku Cieszę się jak małe dziecko!! Wszystkie krzaczki i krzaczory w ogródku obwąchane, część podlana,deszczyk przecież nie wystarczy rekonesans zaliczony! Fildzia troszkę próbuje bronić swoich zasobów ale tłumaczę intensywnie, że nowy kolega to superfajny kolega i już jest spokojniejsza.
Musi się chłopak z nami oswoić i teraz spiucha smacznie, bo to dzień pełen emocji dla niego przede wszystkim.
Dziękuje Wam przede wszystkim kochani, dziękuję Ewelinie za przecudną opiekę nad psiakiem, wraca wiara w dobrych ludzi i wspaniałych psich przewodników!!!
Przeczuwam, że zostanę z Wami już na zawsze