To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LEON ma już dom w Krakowie - 207

Madzia i Fredzia - 2013-04-29, 21:00

Pani Iwono,
proszę się nie martwić, by stworzyć dom Leosiowi są chętni, my jednak dla jego dobra chcemy wybrać ten najlepszy...nie dzieje mu się żadna krzywda i na pewno nie będzie....
jestem pewna, że już niedługo Leoś znajdzie swoje miejsce u swojego człowieka i będzie kontynuował swoją szczęśliwą drogę :-)

goldenek2 - 2013-04-29, 21:08

Proszę zaufać Fundacji. Wszyscy chcą jak najlepiej dla psiaka i Leoś na 100 % będzie szczęśliwy :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-30, 12:01

stras napisał/a:
Witam wszystkich
Dokladnie miesiac temu bylam z corka w polsce po naszego wymarzonego goldenka. ogloszenie o oddaniu pieska znalezlismy na stronie Tablica.pl. Wszystko bylo starannie dogadane my przejechalysmy 700 km z dusza na ramieniu, ze bedziemy wracac juz we troje. Zajechalismy na miejsce, nikt nie odebral telefonu juz, nie otwarl drzwi. po tygodniu dostalem email, ze pani sie rozmyslila. Wyobrazacie sobie nasza zlosc a zarazem rozpacz. Pisze to w odniesieniu do Pani Emili. Gdybysmy tylko wtedy wiedzialy o Leonku. Dzis wlasnie znaleslismy jego forum. Prosze mi powiedziec czy adpocja do Niemiec jest mozliwa? prosze o kontakt na meila.

witamy serdecznie. Bardzo nam przykro, że tak zostaliście potraktowani i że spotkała was taka nieprzyjemna sytuacja :-( Niestety jeśli chodzi o Leonka to sprawa jest już prawie prawie zakończona :] ale jeszcze nic nie piszę na forum, bo muszę wykonać jeszcze jeden telefon. Ale oczywiście zapraszamy serdecznie do przejrzenia wątków innnych psiaków i mam ogromną nadzieję, że któryś jeszcze wpadnie wam w oko i że będziecie mogli stworzyć cudowny dom dla któregoś z naszych psiaków :-)

Pani Iwono- proszę się nie martwić. To że adopcja Leonka trwa troszkę dłużej to nic złego. Musimy w końcu znaleźć dla niego idealny dom- a to trwa :-) Proszę się nie martwić, coś mi się wydaje że Leoś wnet trafi do cudownych ludzi :mrgreen:

Kama, Mela, Ruda - 2013-04-30, 12:08

No i proszę- ledwo napisałam poprzedni post, a tu już mogę pisać następny ze wspaniałą wiadomościa :-D
Leonek w końcu znalazł swoich ludzi i już niedługo (po dograniu wszystkich formalności) trafi do Pani Smaragdy i jej rodziny do miejscowości Białe Błota pod Bydgoszczą :-) Myślę, że to właśnie będzie jego miejsce na ziemi! :rotfl:

Aga i Toru - 2013-04-30, 12:55

Leonku! Wspaniałe wieści! Trzymaj sie chłopaku i badź szczęśliwy!!!!!
Monika, Boni i Jack - 2013-04-30, 13:01

O jak fajnie! Gratulacje.
To w sumie blisko nas będzie mieszkał kawaler Leoś ;-)

Gabiś i Fifi - 2013-04-30, 13:13

Cieszę się ogromnie....i chyba będę w Białych Błotach częstym gościem :-)

Gratulacje!!

Kamila i Oskar - 2013-04-30, 13:44

super wieści - Leonku gratulacje :)
- a co na to Fredzia ?

Aga_TRuficzkowa - 2013-04-30, 13:45

Fredzia to już pewnie siedzi i płacze, zresztą pewnie nie tylko ona....... :-) :-)
Ola i Habs - 2013-04-30, 15:36

Cóż za zbieg okoliczności. Sami chcieliśmy zaadoptować Leona, ale jednak trafił do nas Habs. Białe Błota, to praktycznie Bydgoszcz, więc fajnie wyszło :)
stras - 2013-04-30, 16:54

No wielka szkoda dla nas...ale przegladamy inne pieski i nie tracimy nadzieji ze wreszcie i my uszczesliwimy ktorgos z nich. Narazie dziekuje za wiadomosci i zycze Leonkowi samych slonecznych dni w nowym domku
Madzia i Fredzia - 2013-04-30, 17:26

Aga_TRuficzkowa napisał/a:
Fredzia to już pewnie siedzi i płacze, zresztą pewnie nie tylko ona....... :-) :-)

oj Kochani tak tak...niestety i stety nadszedł ten dzień...dziś nie jest źle ale jutro będzie chyba jakaś masakra....

oczywiście cieszy nas, że Leoś trafi do super domku :-) i trzymamy kciuki by tym razem wszystko poszło jak należy i by Leoś był szczęśliwy
i oczywiście będziemy straszliwie tęsknić i łzy poleją się na pewno jutro, bo to już jutro Kochani!

M!S!A - 2013-04-30, 18:14

Serdeczne gratulacje dla pani Smaragdy, a Ty się Madziu trzymaj. Niestety tak to z tymczasami- bywa łapią za serducho.
Kama, Mela, Ruda - 2013-05-01, 18:39

to chyba już dziś? Madzia dajcie znać co i jak :-)
No i oczywiście w tym miejscu chcę bardzo podziękować Madzi, jej całej wspaniałej rodzinie i oczywiście Fredzi za tak dobrą opiekę nad Leosiem, za pracę z nim i podzielenie się swoimi wielkimi serduchami- jesteście kochani :kwiatek:
wiem, że będzie wam smutno ale... pamiętajcie, że jeszcze was będziemy potrzebować i to nie raz :mrgreen: :evil:
czekamy na wieści i relacje z nowego domu! :-)

Kama, Mela, Ruda - 2013-05-01, 18:59

z najnowszych wieści- odbiór Leonka jutro ok. godz. 16 :]
Asterkowy Krzysztof - 2013-05-01, 19:53

Serdeczne gratulacje dla pani Smaragdy.Gratuluję i życzę wielu pięknych i cudownych lat razem :)
Madzia i Fredzia - 2013-05-02, 15:20

no i pojechał..... :-(
i smutno i pusto już tak jakoś, chociaż nie ma go jakieś 10min.....
ale wiemy, że Leonkowi u Pani Smaragdy i jej rodzinki będzie wspaniale-przemili i przesympatyczni ludzie o wielkich sercach.
dziękujemy wszystkim za miłe słowa, fundacji za zaufanie w nasze możliwości...i czekamy na kolejnego lokatora :-)

Asterkowy Krzysztof - 2013-05-02, 15:27

Madzia i Fredzia napisał/a:
no i pojechał..... :-(
i smutno i pusto już tak jakoś, chociaż nie ma go jakieś 10min.....
ale wiemy, że Leonkowi u Pani Smaragdy i jej rodzinki będzie wspaniale-przemili i przesympatyczni ludzie o wielkich sercach.
dziękujemy wszystkim za miłe słowa, fundacji za zaufanie w nasze możliwości...i czekamy na kolejnego lokatora :-)

:) Jeżeli tylko macie takie życzenie zadbamy o to żeby znowu się u was "zapsiło"....:)
Leon powodzenia z nową rodzinką :)

iwona kedra - 2013-05-02, 15:59

Leoniu Kochany bardzo chce zebys byl Szczesliwy i zebys szybko zadomowil sie nowym domu. Czekam na wiesci z niecierpliwoscia! Pani Madziu dziekuje bardzo za to ze Pani sie tak cudownie opiekowala Leonem! Za uczucie jakim psiuncio zostal obdarowany przez ten czas mam nadzieje ze nie Leon nie bedzie bardzo tesknil za Fredzia i Wami :beczy:
M!S!A - 2013-05-02, 22:41

Czy wiemy jak minęły pierwsze godziny w nowym domku? Pani Smaragdo czekamy na wieści :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-05-02, 23:09

tak tak wiemy, że Leonek sobie smacznie śpi i że podbił już serducha swoich nowych człowieków.
Pani Smaragda obiecała, że jutro zda relację :-)

Smaragda - 2013-05-03, 07:35

Witamy Was wszystkich. W pierwszych słowach chcemy podziękować wszystkim wspaniałym opiekunom kochanych psiaków. A teraz co do Leonka. Podróż minęła na wesoło. Wstąpiliśmy na obiad do zajazdu. Leoś zamówił sobie filety z kurczaka. Zachowywał się przy stole jak prawdziwy gentleman. Następnym przystankiem była wizyta w gospodarstwie mojej cioci. Kiedy piliśmy małą czarną, usłyszeliśmy lament cioci - o jej moje kwiatki! Nasz Leoś przekopał całą grządkę świeżo zasadzonych kwiatów. Kiedy poprawialiśmy kwiatki Leoś wykopał wielką dziurę w trawniku. Ciocia chyba była zadowolona, że odjechaliśmy. Po przyjeździe do domu, Leoś obwąchał cały dom i ogród. Jego ulubione miejsce to kuchnia przy lodówce. Czasami popiskiwał kiedy leżał, pewnie tęsknił, ale odwracaliśmy jego uwagę zabawą i przekąskami. Noc przespał dobrze, zmieniał tylko miejsca. Rano wskoczył do naszego łóżka i wylizał nasze mordki. Drzwi do ogrodu są otwarte i Leoś zapoznaje się ze swoim terenem i zwierzakami sąsiadów. Później wyślemy zdjęcia. Ściskamy Was mocno i jeszcze raz bardzo dziękujemy za Leosia.
Kama, Mela, Ruda - 2013-05-04, 19:51

witamy serdecznie,
ale fajne wieści :-) mam nadzieję, że Leonek podbił już serca wszystkich domownikow i sąsiadów?
Jak tam u was? Pewnie jeszcze troszkę tęskni za swoimi tymczasowymi opiekunami ale jestem pewna, że tak u was dobrze, że wnet pokocha i was całym swoim wielkim psim serduchem.
Piszcie co u was kochani :-)

Madzia i Fredzia - 2013-05-05, 17:08

właśnie właśnie Pani Smaragdo, co u Leosia?
jak się zachowuje w nowym domku? mamy nadzieję, że jest grzeczny ;-)

Smaragda - 2013-05-05, 18:25

witamy.chcemy z dumą poinformować o poczynaniach Leosia.zdaje sie,że jest szczęśliwy w nowym domu.całymi dniami biega po ogrodzie i niestety kopie dziury,a my je zasypujemy i tak w kółko,ale jest przy tym dużo zabawy.dzisiaj byliśmy na obiedzie w karczmie i Leoś podkopał ławke,a my dyskretnie zmieniliśmy stolik.na spacerach w lesie podbiega do każdego ,aby sie z nim przywitać.wszyscy podziwwiają Jego urodę.to naprawdę przystojny młodzieniec.w domu zachowuje pełną kulturę.śpi na kanapie,a czasami z nami w łóżku.w ogóle nie piszczy , więc sądzimy,że się z nami oswoił i traktuje nas jak swoją nową rodzinę.pozdrawiamy.