To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NELA - 353

Asterkowy Krzysztof - 2016-05-08, 21:49

Ale fajne roześmiane mordulce :-D
Agnes i Nelly - 2016-05-11, 09:03

Noooo, cóż za widok ukazał się moim oczom !!!!
I to jest ta niby "trudna sunia", o której rozmawialiśmy przez tel?

No brawo - jaki sukces :)

Kasia i Janek - 2016-05-11, 10:04

...i to jest jej "problem" bo Nela wygląda jak baranek pokoju i zupełnie obcy potrafią podchodzić do Neli i wyciągać ręce do miziania... zazwyczaj z tekstem "o jejku jaki słodki Labrador" hahaha. Gdyby wyglądała jak np. amstaf to nie byłoby problemu :) W weekend mieliśmy kilka takich sytuacji.

Janek

Warna - 2016-05-11, 10:12

Ale jestem słodka i duuuuuuuuuuuuuzzziiiaaaaaaaaaaaa. :-D
Angelika i Spike - 2016-05-11, 10:14

Ona jest wręcz ogromnym niedźwiadkiem!
Agnes i Nelly - 2016-05-11, 10:17

wiem - mam rozwiązanie już rozwiązanie jej kłopotów - Moją Nelly przestali zaczepiać na ulicy, kiedy obok stała postawna czarna labradorka Schade /bo to grożny Rottweiler/ - A de facto była ciapowata - tylko po co o tym mówić komuś postronnemu?

taak to dobra myśl - raz zadziałało to i teraz moze się udać - musicie mieć takiego ciapę czarnego labradora DODATKOWO ... :lol:

PS ona jest rewelacyjna - i ta zdziwiona minka :)

Kasia i Janek - 2016-05-11, 10:42

Angelika i Spike napisał/a:

To jest jej drugie imię :)

Agnes i Nelly - 2016-05-11, 10:57

Kasia i Janek napisał/a:
Angelika i Spike napisał/a:

To jest jej drugie imię :)

I Ty się dziwisz, że kiedy mówisz tak do "kobiety" - to ona robi jak robi ... Echhh :)

Kasia i Janek - 2016-05-12, 10:54

W sensie, że się krzywi? To w innych sytuacjach. Krzywi się jak chcę, żeby pomogła malować mieszkanie na przykład ;)

ps Ja do niej tak nie mówię, nie śmiałbym. To jest reakcja ludzi "o Boże jaki niedźwiadek" :)

Janek

Agnes i Nelly - 2016-05-12, 14:01

Janek tu ewidentnie Pan majster malarz nie trafił w jej gust z aranżacją wnętrza... każda kobieta tak by zareagowała... :)
Waniliowa Paula - 2016-05-16, 20:14

Kochani!
Z uśmiechem inforumuję, że Nelly pojechała do nowego, wspaniałego domu, w okolicy Białegostoku.
Gratulujemy adopcji i zachęcamy do opisania na forum pierwszych chwil w nowym domu :-)

Wspaniałemu DT - serdecznie dzięki, za cudowną opiekę i zaangażowanie. Takich DT nam trzeba! :lol:

Angelika i Spike - 2016-05-16, 20:20

Juhu, to czekamy na wieści!
Agnes i Nelly - 2016-05-17, 07:35

Nela, sprawuj się w DS wyjątkowo, a nowemu domowi życzymy wiele radości i cierpliwości, macie wyjątkowego futrzaka pod wieloma względami :)
Kasia i Janek - 2016-05-17, 20:18

Od niedzieli jesteśmy w stałym kontakcie z nowymi opiekunami Neli. Wszystko gra. Według nas, naprawdę lepiej trafić nie mogła!
Nelly Dakowicz - 2016-05-22, 09:31
Temat postu: Nelusia w nowym domu pod Białymstokiem
Witam wszystkich miłośników goldenów. Mam na imię Nela. Właśnie adoptowałam cudowną Nelkę. Przywieźliśmy ją z Gdyni z domu tymczasowego pani Kasi i pana Janusza. Nelusia to wielka psina z ogromną potrzebą miłości i wielki "straszek". Myślimy, że czuje się u nas świetnie, co widać po jej zachowaniu w domu i w ogrodzie. Straszne jest wszystko, co nieznane na spacerach. Ale po woli oswaja się z terenem i innymi psimi sąsiadami. Pisałam już wcześniej ale nie wiem, czy to gdzieś dotarło i ktoś przeczytał. Nie potrafię jeszcze zamieszczać zdjęć ale może p. Janusz mnie w tym wyręczy, bo podsyłam mu od czasu do czasu nowe fotki. Pozdrawiamy: 2 Nele. :lol:
Dominika i Binek - 2016-05-23, 07:16

Witajcie dwie Nele :) Dobrze wiedzieć, że u Was wszystko w jak najlepszym porządku. Pierwsze dni psiaka w nowym domu, mogą być stresujące więc nie dziwi że Nela troche sie jeszcze boi. Oby każdy następny dzień byl łatwiejszy , pozdrawiamy!
Kamila i Oskar - 2016-05-23, 07:39

Witam na forum :-D
Proszę pisać jak najczęściej o Nelce, bo bardzo nas ciekawi co u Was słychać :-)

Kasia i Janek - 2016-05-23, 10:44

Właśnie chciałem zapytać czy mogę coś wrzucić :)

Gizmo - 2016-05-23, 11:37

Super :mrgreen:
Kamila i Oskar - 2016-05-23, 12:34

Dziękujemy za fotki, są cudooowne :lol:
Nelly Dakowicz - 2016-05-27, 08:41

Witam po przerwie. Nela zadomowiła się na dobre.Jest cudowna. Jeszcze trochę się boi nieznanych hałasów na spacerach, ale uwielbia kręcić się koło nas i trącać nosem kiedy biega luzem. Okazuje to za każdym razem podbiegając z uroczym uśmiechem :mrgreen: . Męża zaakceptowała prawie od razu a nasz dom jest strzeżony przez najlepsze "seciurity " świata. Nelusia uwielbia czesanie, czyściłyśmy już uszy i przymierzamy się do obcięcia pazurów. Ta wielka, łagodna owieczka potrafi jednak nieźle nastraszyć. Moja przyjaciółka, która baaaaaaaardzo boi się psów zapowiedziała, że chyba nie będzie mnie często odwiedzać :-( . Myślę, że i z tym damy radę. Na razie cieszymy się długim weekendem i wspólnymi spacerami po lesie i łące. Dodam, że Nela zna wiele komend ale wykonuje je z dużym ociąganiem i kiedy chce. Jeśli jej bardzo zależy sama zachowaniem wyprzedza komendę ale zdarza się to dość rzadko :-/ .Pozdrawiamy i zapewniamy, że jest nam ze sobą suuuuuuper. :lol:
Dominika i Binek - 2016-05-30, 07:16

Dziękujemy za relacje z pierwszych dni Nelki w nowym domu :) Cudownie jest czytać takie wpisy i widzieć zadowolenie zarówno psa jak i właściciela. Nelka ma swój charakterek, jak każda konkretna babka dlatego nie odpuszczajcie jej i pracujcie z nią, aby sie nie rozbestwiła za bardzo . Powodzenia:)
Nelly Dakowicz - 2016-06-06, 10:28

Nie wiem czemu ale nie wszystko co piszę, pokazuje się na forum. Nelusia czuje się bardzo szczęśliwa. Uwielbia mizianie. Jest bardziej ufna i posłuszna. Mało je, omija wszystkie kałuże i błota, jak na "goldena" przystało :lol: . My uwielbiamy ją a ona nas. Chodzimy na spacery bez smyczy, bo sunia reaguje posłusznie na komendę "do mnie". Hasa niezbyt dużo, jak typowy leniuszek. Po zabawach i harcach smacznie śpi :-D . Prosimy o radę w sprawie preparatu od kleszczy. Pomimo zabezpieczenia kroplami zdarzają się wbite :cry: . Pozdrawiamy: 2 Nele :lol:
Kamila i Oskar - 2016-06-06, 10:43

Dziękujemy za wieści :)
My używamy obroże Foresto i bardzo dobrze się sprawdza.

Agata i Muffin - 2016-06-06, 12:57

My polecamy Bravecto (troszkę droższa opcja, ale przynajmniej jest spokój). Foresto u nas w ogóle nie zdało egzaminu.