Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - AZUR - 131
Jerzy Kora - 2012-10-16, 21:45 A ja mogę prosić o foteczki Azurka do kalendarza? I przypominamy się z wyborem nowego nicka.Azurkowa Lila - 2012-10-18, 08:26 fotki będą ,nie ma sprawy w niedzielę pójdziemy do lasu na sesje hihihi akurat będzie piękna pogoda Korbulowa Familia - 2012-10-22, 07:21 Hej Liliana!
Jak niedzielne zdjęcia? Podzielisz się?
A tak w ogóle to napisz nam coś więcej o Azurku... Jakie ma u Was zwyczaje? Jak się zachowuje jak zostaje sam w domku?
Rozpisz się trochę Azurkowa Lila - 2012-10-22, 17:21 Hej Olu ! Zdjęcia Azurka wyślę ci na pocztę bo nie bardzo wiem jak je dodać na forum Azur miał w niedzielę dzień szaleństw hihih. Szalał nad wodą,pływał za patykiem i się ganiał po plaży ze Sławkiem:) W domu Azurek jest bardzo grzeczniutki jak zostaje sam w domu ale jak idziemy pobiegać z nim po boisku i spuściliśmy go ze smyczy to nie bardzo się słucha Co prawda nie odejdzie ode mnie dalej niż na 15 metrów ale jak go wołam to zamiast przybiec to chce się ganiać i mi ucieka ale poza tym to jest kochaniutki jeszcze z nim popracuję troszkę żeby na zawołanie przybiegał. pozdrawiam i całuję Korbulowa Familia - 2012-10-22, 19:23 Hehe bardzo się cieszę, że ma się u Was i przede wszystkim Z WAMI tak beztrosko
Jeżeli chodzi o jego przywołania to nie należały one do idealny równiez u mnie
Dopóki widział nas (mnie i Korbcię) w pobliżu to po prostu zajmował się najczęściej kopaniem dołów Jak chciałam go przywołać natychmiastowo to po prostu wołałam i udawałam, że biegnę w drugą stronę (ale nie jako ucieczka, a raczej jak zabawa w berka ).
Zdjęcia są fantastyczne - jest na nich szczęście
Uwielbiam takie Goldziaki
Prawda, że Azurek kocha wodę
Również bardzo serdecznie Was pozdrawiam i miziaki dla Azureczka Azurkowa Lila - 2012-10-23, 19:57 witam azurek nauczył się na komendę "powiedz coś "szczekać i wyć mój słodki kochany synuś Korbulowa Familia - 2012-10-23, 20:36
lila napisał/a:
witam azurek nauczył się na komendę "powiedz coś "szczekać i wyć mój słodki kochany synuś
Pięknie Liliana
Bardzo mnie cieszy tworzenie więzi z psiakiem przez wspólną pracę połączoną z zabawą Korbulowa Familia - 2012-10-25, 09:27 Liluś a jak Azureczka uszka?
Proszę umówcie go na przyszły tydzień na kontrolę oraz możecie zrobić mu profilaktyczne badania krwi
Ściskam bardzo mocno, a do uścisków dołącza się mój dziadek, który przy każdym spotkaniu wypytuje o Azurka Azurkowa Lila - 2012-10-26, 15:52 Uszka Azurka mają się dobrze ale pojedziemy w przyszłym tygodniu na kontrol i zapytam się o to badanie krwi dzięki za przypomnienie. buziole Rufiakowa Amcia - 2012-10-26, 18:34 Naprawdę szczęśliwy! Kochane psiątko wie, że kolor błotny jest zawsze w modzie
A co do przywołania- linkę macie?Azurkowa Lila - 2012-10-28, 09:44 linka jest, na lince się słucha jak go wołam a jak go spuszczę to już chce się ganiać ze mną i nie przychodzi Warna - 2012-10-28, 10:22 Lila, a co z nowym nickiem? Azurowa Lila?Azurkowa Lila - 2012-10-29, 06:57 no właśnie nie wiem jak go zmienić a nie bardzo miałam czas żeby dokładnie zajrzeć jak to się robi ale Azurkowa Lila mi się podoba Tak poza tym u nas spadł śnieg i Azurek tak szalał w tym śniegu że aż miał bryły śniegowe na sierści jak mały szczeniak Warna - 2012-10-29, 09:29 To ja, jako administrator mogę to zmienić, więc już działam. Azurkowa Lila - 2012-10-29, 17:51 Dzięki wielkie pozdrawiam Korbulowa Familia - 2012-10-29, 19:47 Lilu teraz pięknie się przedstawia Twój nick z avatarkiem
Przepraszam, że jestem natrętem, ale tak już mam
Liluś jak umówicie się na wizytę do weta, to dobrze jest żeby przed badaniem krwi Azurek nie jadł co najmniej przez 12h - wtedy obraz wyników jest bardziej wiarygodny
Proszę sprawdźcie też wagę Azurka na wizycie
Jaką karmę teraz dostaje Azurek?
Ściskam i czekam na zdjęcia Azurka na śniegu Azurkowa Lila - 2012-11-01, 07:02 Witaj Olu wizytę mamy w piątek a co do badania krwi lekarz powiedział że jeśli psu nic nie jest i nie ma żadnych objawów to bez sensu wydawać pieniądze bo nie ma badania profilaktycznego krwi bo jak by miał wszystko sprawdzić to by suma była pokaźna. Więc prosił abym się określiła co mnie w tej krwi interesuje,pod jakim kontem on ma ja badać ,więc jak on mi tak wszystko wytłumaczył to doszliśmy do wniosku że nie ma potrzeby,skoro Azurek jest w świetnej formie:) A jeśli chodzi o karmę to wcina Royal dla psów wykastrowanych Jeśli chodzi o zdj na śniegu to na razie nie mam bo śnieg stopniał aaaaale jeszcze będzie okazja pozdrawiam Korbulowa Familia - 2012-11-05, 10:57 Liluś jak po wizycie u weta?
A co do badania krwi to idealnie byłoby wykonywać okresowe, kontrolne badanie krwi naszego psa (czy kota) raz do roku, a na pewno nie rzadziej niż raz na dwa lata. Podstawowe badania krwi składa się z dwóch części - morfologii i biochemii - koszt około 50-70pln. Liluś Azurek ma już 6 lat i warto by zrobić mu takie badanie, aby sprawdzić jaki jest stan jego organizmu, np.: wątroby itp. Nie wiemy tak naprawdę jak Azurek był żywiony i nie posiadamy informacji o ewentualnych badaniach lub przebytych chorobach (poza wymienionymi w książeczce).
Pozdrawiam malgo77 - 2012-11-05, 21:38 Azur był karmiony karmą Purina Light.Dostawał też resztki z obiadu.Przypominam sobie,że były moze trzy razy takie sytuacje,że Azur jakby dławił się,potem wyksztuszał bezbarwną wydzielinę.Nie byłam z tym u weterynarza,bo Azur potem zachowywał się normalnie.Nie robiłam też badania krwi.Korbulowa Familia - 2012-11-05, 22:09
malgo77 napisał/a:
Azur był karmiony karmą Purina Light.Dostawał też resztki z obiadu.Przypominam sobie,że były moze trzy razy takie sytuacje,że Azur jakby dławił się,potem wyksztuszał bezbarwną wydzielinę.Nie byłam z tym u weterynarza,bo Azur potem zachowywał się normalnie.Nie robiłam też badania krwi.
Bardzo dziękujemy za te informacje Azurkowa Lila - 2012-11-06, 10:18 no hej,teraz już wiem jakie badanie mam zrobić ,nie mogłam się określić jak ten weterynarz zaczął mi wymieniać to aż zgłupiałam i powiedział że nie ma profilaktycznego badania krwi dla zwierząt chyba zmienię weterynarza choć ten na prawdę jest bardzo fajny.Azur u weterynarza jest bardzo grzeczniutki i uszka ma ok ale cały czas mu czyszczę tak dla higieny Zauważyłam że Azurek boi sie spacerować po zmroku,znaczy idzie normalnie ale jak zobaczy coś z daleka np jakiś worek albo coś czego zazwyczaj nie ma na naszej to się zatrzymuje i nie chce iść, ale pracujemy nad tym pozdrawiam ja Azurcio i Ropuńcia <3M!S!A - 2012-11-06, 12:11
Azurkowa Lila napisał/a:
uszka ma ok ale cały czas mu czyszczę tak dla higieny
Lila nie ma potrzeby ciągłego czyszczenia uszu, ponieważ w ten sposób naruszasz naturalną warstwę ochronną. Wystarczy raz na tydzień lub nawet na dwa przeczyścić psu uszy, ale nie mechanicznie czyli pałeczkami, tylko używając płynu. Aga, Ramzes i Nelly - 2012-11-09, 13:12 Co badania profilaktycznego krwi to oczywiście jest coś takiego wykonuje sie wowczas morfologie czyli hematokryt, bialko i leukocyty a z biochemi krwi bada sie cukier, mocznik mowiacy o pracy nerek i GPT mowiacy o pracy watroby. Jesli chodzi o czestotliwosc badan to tak jak pisala Ola i warto je zaczac u zwierzat po 4 roku zyciaAzurkowa Lila - 2012-11-13, 19:43 Witam Dziś dostaliśmy umowę o adopcji naszego Azurka jutro zostanie odesłana już z naszym podpisem Pozdrawiamy razem z Azurciem który teraz śpi po szaleństwach na boisku Jerzy Kora - 2012-11-17, 23:02 Jak tam Azurek? Wyspał się ?