To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

goldenek2 - 2012-12-28, 18:45

Tylko teraz możecie mieć słabą noc, bo Lenkę pogoni .....
Barbara - 2012-12-28, 18:52

goldenek2 napisał/a:
Tylko teraz możecie mieć słabą noc, bo Lenkę pogoni .....

A to akurat niekoniecznie :)
Moja Rosa uwielbia masło- to jej chyba największy przysmak i jeszcze jak była mała zjadła pół kostki masła. Nawet nie miała biegunki :) Była za to niezmiernie szczęśliwa :)

goldenek2 - 2012-12-28, 19:12

Miałam kiedyś dalmatynkę. Ściągnęła mi kostkę masła i połknęła razem ze złotkiem. Tydzień Bangi była na płatkach ryżowych z rozgotowaną marchewką.
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-28, 19:21

u Lenki do tej pory wszystko ok :-) wygląda na to, że masło jej służy :-P
Rufiakowa Amcia - 2012-12-29, 00:18

Haha, niunia wie, co dobre :)

Ale tego oddawania znalezisk na spacerach to ja też Wam zazdroszczę. Mój Rufiaty szybko się nauczył, że trzeba szamać szybko, zanim pani podejdzie :evil: A na hasło "zostaw" lub "oddaj" zamienia się w słup soli i udaje, że go tam nie ma :/ A teraz u nas nad rzeczką "obrodziło" w suchy chleb dla kaczek i poświąteczne makowce i pierniki :evil:

Aga, Tami i Lenka - 2012-12-29, 20:09

dzisiaj razem z lenką byłyśmy u Gosi i Haeven :-) dziewczyny widziały się po raz pierwszy a bawiły się poprostu cudnie :-) goniły się, podgryzały (delikatnie), poprostu szalały :-) jak tylko Gosia prześle mi fotki od razu je tu wstawię :-) Gosiu bardzo dziękuję za tak miłe spotkanie :-) razem z Lenką czekamy na więcej :lol:
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-30, 01:01

Lenka i Haeven

Haeven na górze, ja na dole ;-)

rodzi sie wielka przyjaźń

po lewej Haeven a po prawej ja - Lenka

ta groźna to ja ;-)

Haeven też umie udawać tą złą i groźną :-P

chyba zasłużyłysmy na nagrodę :lol:

Rufiakowa Amcia - 2012-12-30, 16:59

Hehe, dzikie wzory na narzucie wyzwoliły z psinek prawdziwe dzikie bestie :D
Ewa i Cindy - 2012-12-30, 22:30

Jak Bafka była u mnie to ja się naoglądałam różnych rzeczy.. ale to co wasze dziewczyny wyprawiają.. to po prostu szok !!
ale macie fajnie :)

Aga, Tami i Lenka - 2012-12-31, 17:38

hehehe to było jedno wielkie szaleństwo :lol:
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-06, 19:04

Lenka, która dzięki Kunie nauczyła sie wchodzić na łóżko :roll:

miziaj miziaj

i jeszcze jedna fotka z moim udziałem ;-)

Gabiś i Fifi - 2013-01-06, 19:13

Ślicznotka....jak się Hira zadomowi - Lenka wyciągnij ją na spacer... :P
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-06, 19:17

razem z Lenką czekamy tylko na sygnał od Eli :-) może jeszcze da sie zaprosić Haeven i moze Fredzia i będziemy mieć piękny babiniec :rotfl:
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-09, 22:53

hej hej , razem z lenką witamy wszystkich :-)
ostatnio jak jesteśmy na spacerach wszystkie psiaki zaczepiają lenkę i chcą się do niej dobrać :evil: większość włascicieli pyta się czy Lenka ma cieczkę - bo ich psiaki nagle zaczęły się nią bardzo interesować. Lenka jak do mnie przyjechała to miała jeszcze szwy na brzuszku i z informacji z schronu wynikało że miała zrobioną sterylkę - nie mam jednak na to żadnego dokumentu :evil: schronisko oprócz zaświadczenia dotyczącego szczepienia przeciwko wściekliźnie nic nam nie dało :evil: zastanawiam się czy w takiej sytuacji nie powinnam sprawdzić tego u weterynarza... czy to normalne że psiaki tak nagle zaczęły się nią interesować? trochę mnie to martwi bo jeżeli jednak nie miałaby miec tej sterylki to skąd te szwy? :-(

Aga, Tami i Lenka - 2013-01-10, 14:38

byłam dzisiaj z Lenką u weta i obejrzał ją od stóp do głów i powiedział, że wszystko jest ok :-) wet nie widzi zadnych oznak żeby miała pojawić się cieczka :-) Lenka waży 24,8kg :-) stwierdził, że w ciągu ostatnich trzech tygodni bardzo sie zmieniła pod względem wyglądu, wyładniała, sierść i skóra znacznie się już poprawiły, nie ma też już żadnych oznak uczulenia :-) skóra jest ładna, różowa, brak jakichkolwiek strupków :-) czasami jeszcze sie drapie ale to normalne, w ciagu 2-3 tyg. powinno sie juz to całkowicie unormować :-) generalnie jest zdrowiusieńka :-)
goldenek2 - 2013-01-10, 15:02

No to superowo :)
Ela Hirka i Bakusia - 2013-01-13, 00:11

cudna Lenka :)

Aga ja jestem jak najbardziej za wspólnym spacerkiem :) ale dam radę dopiero w lutym - teraz muszę zaliczyć sesję i będę mieć wolne ;-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-01-13, 19:19

to czekamy na info dot. spotkania :-)

Lenka dzisiaj pierwszy raz pokazała, że na spacerze potrafi być głucha jak pień :evil: jak zwykle puściłam ją wolno żeby sobie polatała i poszalała na sniegu a ona nagle jak się zerwała i jak poleciała za kotem to omało płuc sobie nie wyplułam jak ją wołałam, normalnie głuchota pierwsza klasa :-/
całe szczęście, że kot mądry i zwiał :-)
w końcu Lenka przypomniała sobie o mnie (w końcu mnie usłyszała) i przyleciała do mnie cała z siebie zadowolona :roll:

Aga, Tami i Lenka - 2013-01-27, 15:42

nowe fotki Lenki razem z Biały

Aga, Tami i Lenka - 2013-01-27, 15:56

Lenka to ta z czarną obrożą - więcej fotek wstawiłam na wątku Białego :-)
Gosia i Heaven - 2013-01-29, 08:47

Ślicznie im tak razem :*
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-17, 20:34

Przesyłamy nowe fotki Lenki :-)

goldenek2 - 2013-02-17, 20:36

Śliczna kanapowa dziewczynka :-D
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-17, 21:12

Lenka jest cudowna, na łóżka wchodzi tylko wtedy gdy jej na to pozwalamy :-) jest bardzo grzeczna i usłuchana. Niestety nadal mamy problem z jej skórą. Pomimo zmiany karmy co jakis czas skóra robi sie potwornie czerwona i Lenka się drapie :-(
Barbara - 2013-02-17, 21:15

Agnieszko to jednak będzie trzeba ustalić przyczynę tej alergii. No i ja bym podawała suni karmę weterynaryjną dla alergików .