To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPEEDO - 171

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-24, 18:31

I pojechali. Tak jak sobie obiecałam, rozryczałam się dopiero jak odjechali i to słowo tu idealnie pasuje, bo nie chciałam, żeby Speedo denerwował się moim płaczem. On naprawdę zawsze to przeżywał, kiedy byłam smutna. Chciałabym bardzo podziękowac fundacji za możliwośc poznania tak cudownego psa. Wszystko zaczęło się od Tygryska, psiaka ze szczecińskiego schroniska, który niestety zmarł. Po tym, jak zobaczyłam jego zdjęcia na facebooku, uznałam, że trzeba odłożyc na bok własne emocje i pomóc. Dziękuję Pani Ewie z Rumii, która wtedy do mnie zadzwoniła i przedstawiła działalnośc fundacji i Speedo. Dziękuję Michalinie i Ewie od Cindy, które zawsze służyły nam swoją pomocą ( a Ewcia również psią łapką :) ). Dziękuję również Kajce, która zaopiekowała się na swój sposób Speedo, ucząc go, że można życ z innym psem w zgodzie, dzięki czemu mamy nadzieję, poradzi sobie w nowym domu z Fildą. Przede wszystkim chciałabym podziękowac Speedo. Te prawie 3 miesiące były dla nas wszystkich cudownym czasem. Nigdy wcześniej naszego domu nie przepełniała tak ogromna radośc i pozytywna energia. Jego uśmiech i merdający ogon łagodziły każdą sprzeczkę i ocierały każdą łzę. Staraliśmy się, aby każdy dzień był taki, jakby miał byc ostatnim. Dziękujemy Ci Speedo za wszystko, za to, że oddałeś nam całe swoje serduszko. Jesteśmy pewni, że Twoja nowa rodzina pokocha Cię tak jak my, bo Ciebie nie da się nie pokochac.. jesteś psim aniołkiem :cry:

tutaj z przedwczorajszego spaceru, Speedzio ma już piękną linię, choc ciągle ok.3kg nadprogramowych

ostatnie leżanko na kanapie, ciocia oczywiście płacząca

ostatnia noc

Kolejne relacje z życia Speedo już od Karoliny, obiecała udzielac się na forum, z czego bardzo się cieszę, bo teraz każda informacja jest dla nas na wagę złota:) Powodzenia maleńki, bądź szczęśliwy :*

Warna - 2013-05-24, 19:10

Nie płacz, Kochana. Zrobiłaś coś wielkiego dla tego psa. :-)
Ola i Habs - 2013-05-24, 19:20

Bardzo się cieszę, że Speedziak ma już swój dom i ludzi na stałe :) Bardzo serdecznie gratuluje :)
M!S!A - 2013-05-24, 19:35

Oj Ewelinko ja ryczę razem z tobą- wzruszyłam się bardzo Twoim wpisem. Ciężko być DT, ciężko oddać psiaka któremu oddało się swoje serducho , ale dzięki Tobie/ Wam Speedo dostał szanse na wspaniałe dalsze życie.
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-24, 19:43

Duuuużo wrażeń, teraz słodko chrapię :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-24, 19:45

Jejku jaki brudasek !! :rotfl: Widac, że ogród przeczesany na wszystkie strony :)
Ewa i Cindy - 2013-05-24, 23:03

bardzo Wam serdecznie gratuluję :)
Ewelina i Karol - jesteście wspaniali :)

p/s Karolina.. następnym razem jak będziesz wrzucać zdjęcia to zajrzyj najpierw tutaj: http://wartagoldena.org.p...wtopic.php?t=64 .. lepiej zdjęcia widać :)

Rufiakowa Amcia - 2013-05-24, 23:58

No i proszę, uśmiech ten, co zawsze :D
Korbulowa Familia - 2013-05-25, 09:43

Ewelina znam Twój ból rozstania...
Piękna opieka i wspaniała praca DT!!!!!!! :padam:
Speedo powodzenia psiaczku!!!

Asterkowy Krzysztof - 2013-05-25, 10:25

Powodzenia Spedo :)
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-25, 15:35

Jak tam Karolinko pierwsza noc minęła ? Kajka prawie w ogóle nie spała, a w ciągu dnia chodzi i popiskuje. Na spacerze szła zupełnie skołowana. To niesamowite jak pies potrafi tęsknić za drugim psem !
Warna - 2013-05-25, 16:01

A jaki z tego wniosek?
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-25, 18:13

Noc zupelnie spokojna, dzisiaj dwa długie spacerki już były, Speedo niestety jeszcze na smyczy, bardzo ubolewał :( mimo to na ogrodzie siedziałby godzinami! tyle tam różnych ciekawych zapachów! Znalazł jakiegoś patola w ogródku i była mała spina z Fildą o niego, ale zareagowałam w porę. Muszę przetrzepać wszystkie zakamary, bo chłopak wynajduje tam ciekawe rzeczy do zabawy, a to niestety kość niezgody między psiakami. Oprócz tego zachowują się ładnie, miłości wielkiej jeszcze nie ma ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu - w końcu Fildzioch od szczeniaka miała kompana...
Głodomor z niego niesamowity!!! Ale jestem nieugięta! Nic ponad normę oprócz paru psich smaczków nie daję, mimo tego jego spojrzenia ( można się rozpłynąć! ).
Łazi za mną wszędzie, nawet do toalety :) , i przede wszystkim cieszy się jak szczeniaczek na nasz widok, rano była radość niesamowita jak tylko otworzyłam oczy :mrgreen:
Tylko muszę chyba coś pokombinować bo mają podobnie brzmiące imiona i jak wołam jednego, to reagują oba...

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-25, 18:31

Miłości wielkiej nie ma?! Kochana, u nas przez pierwszy miesiąc był problem, żeby w ogóle przeszły obok siebie :) Co do imion- nie brzmią podobnie! Po prostu szybko nauczyły się swoich imion wzajemnie- Kajen i Speedo są zuuuupełnie różne, a nie dało się zawołać jednego, ZAWSZE przychodziły razem ( na pewno wołają tego drugiego na jedzonko, nie mogę tego przegapić!!:)). Dobrze słyszeć, że Speedo się fajnie aklimatyzuje, brakowało mi dzisiaj tej radości po przebudzeniu :-( Kajka jest cały dzień płacząco- jęcząca, skoro z nią się pokochali, to z Fildzią nie może być inaczej !:)
Warna - 2013-05-25, 20:20

Jestem przekonana, że będzie dobrze, tylko trochę czasu musi minąć i muszą się do siebie przyzwyczaić. A potem będą wzajemnie stawać w swojej obronie. :-D
M!S!A - 2013-05-25, 21:09

Karolino cieszę się bardzo że tak dobrze wygląda aklimatyzacja Speedo w nowym domu i jestem przekonana że za niedługo Speedo z Fildzią stworzą wspaniały nierozłączny duet. A co do smyczy- to myślę że jeszcze jakiś czas potrwa zanim go spuścisz z niej. Polecam najpierw długą linkę i naukę przywołania. :)
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-26, 10:49

Zdjęcia z dzisiejszego spacerku :)

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-26, 11:40

Karolina serce rośnie, kiedy ogląda się te zdjęcia :) Macie przepiękne tereny do spacerowania, uśmiechy zwierzaków mówią jak bardzo im się podoba! Speedo szczęściarzu podaruj wszystkim członkom swojego stada buziaka od nas, takiej dożywotniej przystani życzę wszystkim złociakom :-D
M!S!A - 2013-05-26, 11:55

Wow super fotki, ja tu widzę już zalążki przyjaźni między psiakami ;)
Warna - 2013-05-26, 12:00

Karolina, a może zmienimy Ci nick, żeby od razu było wiadomo, jakie masz psy?
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-27, 10:25

Bardzo proszę :mrgreen:
Warna - 2013-05-27, 10:30

To jaki nick proponujesz? Ja chętnie zmienię. :-D
goldenek2 - 2013-05-27, 11:10

Gratulacje Karolina :mrgreen:
Bądź Speedziaku szczęśliwy już na zawsze.
Ewelinko, kawał wspaniałej roboty zrobiłaś. Szacun.

Speedo z Dziewczynami - 2013-05-27, 17:15

Może Speedo z Dziewczynami :) ?
Rufiakowa Amcia - 2013-05-27, 17:42

Speedo z Dziewczynami napisał/a:
Może Speedo z Dziewczynami :) ?

Podoba mi się :D Dziewczyny mają Speedusia, Speeduś ma dziewczyny. Piękna familia :)