Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - VERDI - 170, 294
Iza i Verdi - 2013-07-08, 07:40 Temat postu: Harce Verdiego i TequliIza i Verdi - 2013-07-08, 07:48 Witajcie,
Za nami prawie 2 miesiące wspólnego życia z Verdusiem
Verdi jest zdrowy,wesoły niesamowicie przytulaśny i kochany bez granic.
Ma co raz więcej psich przyjaciół,a na zdjęciu wyżej ulubiona koleżanka Verdka bokserka Tequlia i ich wspolne harce ,tarzanka i zwiedzanie lasu.
Verdi 4 razy został spuszczony ze smyczy dwa razy był grzeczny jak aniołek wracał na każde zawołanie,natomiast dwa kolejne razy .....Pańcia musiała udać się w pościg z przerażeniem w oczach ale jak widać udało się.. zbieg został złapany
Musimy zatem zawiesić spuszczanie ze smyczy ale będziemy nad tym pracować.Ewa i Cindy - 2013-07-10, 10:48 Iza.. kupcie linkę.. i niech hasa na lince.. a z przywołaniem to na spokojnie.. daj psu popełnić błąd żeby wiedział ze nie ma sensu się od Ciebie oddalać.. my tez sie uczymy na błędach to dlaczego psu tego odmawiać nie goń go bo zamieniasz pościg w zabawę a to akurat zabawą być nie powinno
Linkę np 10 lub 15 m psiak może targać za sobą.. fajne są takie delikatne i bez żadnych przywieszek, supełków i innych dodatkowych gadżetów żeby się nie plątał.. na początek możesz trzymać koniec i jak go zawołasz (RAZ! imieniem lub komendą do mnie jeśli umie) to ma do ciebie przyjść i za to dajesz nagrodę.. jak nie chce to przytrzymujesz linkę (bez ponownego mówienia imienia) tak żeby nie mógł dalej iść.. ja i to nie pomaga przyciągasz go do siebie (tez bez mówienia imienia! ).. uwierz.. w połowie przyciągania sam będzie już szedł.. i też smaczek jak dojdzie.. żeby zrozumiał ze wszędzie jest fajne ale koło ciebie najfajniej.. bo jak go wołasz to znaczy ze masz coś fajnego dla niego.. smaczek, myźki, zabawka.. i pamiętaj.. wołasz raz i czekasz.. nie krzycz, nie cmokaj co chwilę bo to i Ciebie by denerwowało że ktoś non stop mówi twoje imię.. Iza Iza Iza Iza Iza Iza Iza Iza no chodź no choć no chodź, no chodź NO IZA NO CHODŹ!!... prawda że denerwujące
przywołuj go nie co twój krok tylko co np 10m.. w ten sposób Verdi może zjeść cały posiłek.. na początek możecie przejść krótki dystans.. nie poddawaj się bo pies i tak się zmęczy bo musi zacząć myśleć co ty od niego chcesz.. życzę opanowania, cierpliwości i konsekwencji w nauce Iza i Verdi - 2013-07-10, 14:29
Cytat:
Ewa (jesli mogę się tak zwracać?)Linkę 10m kupiłam nim jeszcze Verdi do nas przyjechał i wlaściwie od początku na niej chodzi i staram się właśnie tak zachowywać jak piszesz.
Te dwie sytuacje kiedy nie wrócił na zawołanie to na spacerze w lesie i zachowywał się jak by złapał trop tzn nochal przy ziemi i leciał nic go nie interesowało ,a ja już najmniej
Zawsze mam przy sobie smaczki ale właśnie wtedy nawet one nie zadziałały
Natomiast kiedy idziemy na łąkę z piłką lub innymi zabawkami czy nawet bez zawsze wraca na zawołanie ciągnąc linkę za sobą.
Niemniej jednak bardzo chętnie czytam wasze rady w końcu całe życie człowiek się uczy Ewa i Cindy - 2013-07-10, 23:14 oj to jak złapał trop to ty zamiast smaczków musiałabyś mieś sarenkę w sakiewce żeby być atrakcyjniejszą od łupu..
ale tak na poważnie.. jeśli tak robicie to super.. a w lesie w takim wypadku musisz go pilnować ze zdwojoną siłą.. poćwicz z nim tam więcej .. nie zaszkodzi a powinno dać lepsze efekty.. Kamila i Oskar - 2013-07-11, 07:54 a ja tylko dodam, że jak już widać ,że zaczyna węszyć i łapać trop w lesie to wtedy trzeba szybko działać - od razu przywołanie lub coś innego co odwróci jego nochal od śladu zwierzyny Iza i Verdi - 2013-07-11, 10:09 SUKCES WIELKI SUKCES
Słuchajcie Ludzie Verdi był wczoraj 3h na leśnym spacerze ze swoimi psimi przyjaciółmi....3h bez smyczy,linki itp za każdym razem wracał na jedno!zawołanie
Zuch ,super ,grzeczny Chłopak Marta i Harry - 2013-07-11, 10:25 ech, czytam i zazdroszczę
fajnie wam!goldenek2 - 2013-07-11, 11:08 Gratulacje
Takie sukcesy dopingują do dalszej pracy z psem, prawda? Iza i Verdi - 2013-07-11, 11:28 Oj tak,ale przyznam się,ze cały czas byłam pełna obaw żeby Verdek nie zwiał,a więc czujna byłam bardzoAga i Toru - 2013-07-11, 11:40 Super! Gratulujemy wam bardzo!!!!!!
Brawa dla Verdiego!!!!!!!!! Kamila i Oskar - 2013-07-11, 13:28 - bo to jest Super Verduś
Pani Izo brawo!Ola i Habs - 2013-07-11, 23:19 Super, że Verdi już kuma, że pańci trzeba słuchać Iza i Verdi - 2013-07-27, 08:51 Temat postu: VerdiWitajcie,
Czas spedzmy wakacyjnie,a więc tu jest nas mało ....
Verdi chodzi na spacery bez smyczy,smycz czy tez linka jest zapinana tylko blisko ulicy ponieważ nie zwraca uwagi na samochody ,reszta spacerów to spacery bez smyczy Jest bardzo grzeczny nawet jesli w lesie oddali sie to na kazde zawołanie wraca ,bardzo grzeczny ten mój Verdek
Dzielnie znosi upały ,jest zdrowy i baaaaaaaaaaaaaaardzo kochany.Iza i Verdi - 2013-07-27, 09:09 Przeciąganie kółka z funfelką Teqlią
Iza i Verdi - 2013-07-27, 09:10 Letnie kapiele
Iza i Verdi - 2013-07-27, 09:10 Odpoczynek po szaleństwach
Kamila i Oskar - 2013-07-27, 09:58 Dziś nawet o was myślałam, bo tu taka cisza była
- i proszę takie cudowne wieści Ewa i Cindy - 2013-07-30, 00:30 no to pięknie.. cierpliwość i praca się opłaca Iza i Verdi - 2013-08-11, 09:15 Witajcie,
Dziś przyjmuje gratulacje Verduś jest ze mną TRZY MIESIĄCE.
To miesiące pełne miłości,Goldenich spojrzeń pełnych zaufania, uśmiechów, wampirzenia, zabaw, spacerów, kąpieli, tarzanek, rozbrajanie patoli, wspólnych nocy oczywiście w jednym łóżku, porannych liźnięć na dzień dobry, głasków, miziania, słodkiego witania po powrocie z pracy.
Ale i miesiące wspólnej pracy, nauki i troski o zdrowie.
Mam zresztą wrażenie,że Verdi jest ze mną od zawsze i na zawsze.
Kilka zdrobnień jakimi zwracam się do Verdiego: Synuś, Verduś, Verdulec, Verdek, Myszorek, Myszko......i wiele innych.
Życzcie mi wiele wspólnych kolorowych pełnych milości Verdusia lat.Dana Tessowa - 2013-08-11, 10:21 Cieszę się bardzo, że tak się fajnie dopasowaliście z Verdusiem. Czułam, ze będziecie fajnym domkiem dla goldena. Życzę wam wspaniałych chwil razem na długie lata:)))Ola i Habs - 2013-08-11, 14:49 Super, że się tak zgraliście i tworzycie człeko-psią rodzinkę, oby tak dalej Kamila i Oskar - 2013-08-11, 19:37
Iza i Verdi napisał/a:
Życzcie mi wiele wspólnych kolorowych pełnych milości Verdusia lat.
i tego z całego serca Wam życzymy Iza i Verdi - 2013-09-11, 11:44 Witajcie, I już minęły 4 miesiące odkąd Verdus u nas zamieszkał.....Słodki,grzeczny,ukochany Chłopak na świecie :-)Jak tylko znajdę chwilę napewno wrzuce zdjęciaEwa i Cindy - 2013-09-11, 12:31 jak ten czas szybko leci