To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPAJK ma dom już dom w Wolsztynie/Koge - 190

Iza Tutisowa - 2013-08-23, 21:32

Magda zdjęcia rewelacja :D :rotfl:
Kamila i Oskar - 2013-08-23, 21:44

Magda to teraz uważaj aby Ronja nie zrobiła Spajkowi tej ostatniej nocy zielonej :mrgreen:
Warna - 2013-08-23, 22:04

solange63 napisał/a:
Kamila i Oskar napisał/a:
Magda to teraz uważaj aby Ronja nie zrobiła Spajkowi tej ostatniej nocy zielonej :mrgreen:

uprzejmie informuję, że psa wymazanego pastą do zębów, obklejonego papierem toaletowym i popisanego markerem nie przyjmuję :rotfl: :P ;)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Rufiakowa Amcia - 2013-08-23, 22:15

solange63 napisał/a:
pies mojej siostry oszalał. nie odstępował mnie dziś na krok. przekupne ciastka działają! oby Spajkowi i Ronji smakowały równie dobrze

Wyglądają wyśmienicie. Jutro podzielą los tej nieszczęsnej piłki :mrgreen:

magdaronja - 2013-08-24, 14:23

Pojechał Spajkuś do nowego domku :zlezka: . Koniec życiowej tułaczki chłopaku...należy ci się :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-24, 15:08

Czekamy na relacje z dowego domku :)
Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 16:07

...
magdaronja - 2013-08-24, 20:05

Bardzo się cieszę, że wszystko Wam się dobrze układa. Trzymam kciuki, żeby tak było dalej. Jeszcze raz dziękujemy za pyszne ciasteczka (tzn. Ronja dziękuje :-D ). Teraz czekamy na wieści i zdjęcia z nowego domu.
M!S!A - 2013-08-24, 20:37

Wspaniałe wieści i widzę że tworzycie super duecik- a siostrzenica szpieg, wykonała super robotę :D
Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-24, 20:44

A nasze serducha najbardziej uradowało takie czułe przywitanie Spajkusia i Waszego Maleństwa:) Już nie możemy się doczekać fotek Waszej pociechy i nowego członka rodziny :)
Kamila i Oskar - 2013-08-24, 20:51

Ewa świetne wieści. :mrgreen:
A co do wagi Spajka - to może ten typ tak ma ?? - jak mój Oskar - golden wyścigowy :)

magdaronja - 2013-08-24, 20:54

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: Jaka radość widzieć Cię Spajkuniu :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Ewa, wielki skarb Ci się trafił i wygląda na to, że Spajkowi również. Trzymam za Was kciuki i życzę spokojnej pierwszej nocy :mrgreen:

Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 20:59

Kamila i Oskar napisał/a:
Ewa świetne wieści. :mrgreen:
A co do wagi Spajka - to może ten typ tak ma ?? - jak mój Oskar - golden wyścigowy :)

no Spajk to mi raczej na golden charta wygląda :-/ trochę się tych psów naoglądałam i z pewnością Spajo jest najszczuplejszy. W każdym bądź razie chcę go przebadać wzdłuż i wszerz, dla tak zwanej spokojności sumienia.

jeszcze jedno pytanko; Spajk dziwnie siada, jakoś tak mu się łapy rozjeżdżają (widać to na zdjęciach). żaden golden z którym miałam do czynienia, tak nie siadał, to normalne?

Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 21:10

magdaronja napisał/a:
:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: Jaka radość widzieć Cię Spajkuniu :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
Ewa, wielki skarb Ci się trafił i wygląda na to, że Spajkowi również. Trzymam za Was kciuki i życzę spokojnej pierwszej nocy :mrgreen:

dzięki, przyda się.

dzień był pełen wrażeń, więc ide robić to, co Spajk (ciekawe kto pierwszy się obudzi starszy czy młodszy synek ;-)

Warna - 2013-08-24, 21:16

Musimy koniecznie zmienić CI nick, taką już mamy tradycję. :-D
M!S!A - 2013-08-24, 21:17

co do siadania to moja Jamajka czasami tak siada :)
Rufiakowa Amcia - 2013-08-24, 22:54

solange63 napisał/a:
wynajęłam swoją siostrzenicę, która niczym szpieg z krainy deszczowców biegała po krzakach i pstrykała fotki

:brawo: "Wyszpiegowane" fotki są niesamowite! Zero pozowania! Czy Wy aby na pewno nie znaliście się wcześniej? Wyglądacie, jak starzy kumple :D
Cieszę się, że dzidziulek przypadł Spajkusiowi do gustu :mrgreen:

Czekam na więcej! I jestem bardzo ciekawa jutrzejszego ranka :)

Spajkowa Ewa - 2013-08-25, 08:27

Warna napisał/a:
Musimy koniecznie zmienić CI nick, taką już mamy tradycję. :-D

czyli co, Ewa i Spajk? :)

Iza Tutisowa - 2013-08-25, 09:21

Super wiadomości, bardzo się cieszymy, że wam razem tak dobrze :)
Tutis też dziekuje za ciasteczka, bo wczoraj na spacerze załapał się na kilka :oops: :)

Apropos Ewcia czy ja bym mogła poprosić na PW przepis na te ciastka, bo Magda znow sobie mojego psa przekupiła :-x mimo iż miałam kiełbasę :-? :-D :-D

A zdjęcia rewelacja!! :)

Warna - 2013-08-25, 09:24

Może być Ewa i Spajk, może być Spajkowa Ewa, jak chcesz...
Spajkowa Ewa - 2013-08-25, 10:31

Tutisowa ferajna napisał/a:

Apropos Ewcia czy ja bym mogła poprosić na PW przepis na te ciastka, bo Magda znow sobie mojego psa przekupiła :-x mimo iż miałam kiełbasę :-? :-D :-D

hehe, wiecie co, wrzucę przepis tutaj, bo już chyba 4 razy wysyłałam priv

CIASTECZKA WĄTRÓBKOWE

500 gram wątróbek drobiowych
3 jajka
1/3 szklanki oleju
około 2 szklanek mąki
ząbek czosnku (niekoniecznie)

wszystkie składniki zmiksować w blenderze lub przekręcić przez maszynkę do mięsa. piec 15-30 minut w 220 stopniach (im dłużej pieczemy, tym są bardziej chrupiące).

te które przywiozłam do Magdy były zmodofikowane; mniej mąki i zamiast zwykłej pełnoziarnista i mniej oleju. wypiekane w niższej temperaturze. przez to powstały miękkie krokieciki.

Iza Tutisowa - 2013-08-25, 11:11

Zdjęcia rewelacja :)
Ale Spajk wielki przy Twoim bąblu :D

Dziękuję za przepis :)

Sylwia i Borys - 2013-08-25, 11:49

boskie, cudne, brak słów :)
Wygląda jakby był z Wami od zawsze :D

I dziękujemy za przepis na ciasteczka (nieśmiało też chcieliśmy poznać ten magiczny smaczek) :rotfl:

magdaronja - 2013-08-25, 12:59

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: Bo Spajkus taki przytulak jest. Pamiętam jak trafiła go "sycylijska strzała" w kolejce u weterynarza. Upatrzył sobie kobitkę z kotkiem i nie chciał się od niej odklieić :lol:
A wracając do teraźniejszości. Zdjęcia super, z niecierpliwością czekam na te spacerowe. :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Rufiakowa Amcia - 2013-08-25, 14:52

No cudo po prostu! Ewa, skąd Ty wiedziałaś, że to właśnie Spajk jest stworzony dla Was? Wiem, to chyba ta zasada- że to pies wybiera sobie człowieka :) Wstrzelił się idealnie :D