Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SPAJK ma dom już dom w Wolsztynie/Koge - 190
Iza Tutisowa - 2013-08-23, 21:32 Magda zdjęcia rewelacja Kamila i Oskar - 2013-08-23, 21:44 Magda to teraz uważaj aby Ronja nie zrobiła Spajkowi tej ostatniej nocy zielonej Warna - 2013-08-23, 22:04
solange63 napisał/a:
Kamila i Oskar napisał/a:
Magda to teraz uważaj aby Ronja nie zrobiła Spajkowi tej ostatniej nocy zielonej
uprzejmie informuję, że psa wymazanego pastą do zębów, obklejonego papierem toaletowym i popisanego markerem nie przyjmuję
Rufiakowa Amcia - 2013-08-23, 22:15
solange63 napisał/a:
pies mojej siostry oszalał. nie odstępował mnie dziś na krok. przekupne ciastka działają! oby Spajkowi i Ronji smakowały równie dobrze
Wyglądają wyśmienicie. Jutro podzielą los tej nieszczęsnej piłki magdaronja - 2013-08-24, 14:23 Pojechał Spajkuś do nowego domku . Koniec życiowej tułaczki chłopaku...należy ci się Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-24, 15:08 Czekamy na relacje z dowego domku Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 16:07 ...magdaronja - 2013-08-24, 20:05 Bardzo się cieszę, że wszystko Wam się dobrze układa. Trzymam kciuki, żeby tak było dalej. Jeszcze raz dziękujemy za pyszne ciasteczka (tzn. Ronja dziękuje ). Teraz czekamy na wieści i zdjęcia z nowego domu.M!S!A - 2013-08-24, 20:37 Wspaniałe wieści i widzę że tworzycie super duecik- a siostrzenica szpieg, wykonała super robotę Ewelina, Adam i Blues - 2013-08-24, 20:44 A nasze serducha najbardziej uradowało takie czułe przywitanie Spajkusia i Waszego Maleństwa:) Już nie możemy się doczekać fotek Waszej pociechy i nowego członka rodziny Kamila i Oskar - 2013-08-24, 20:51 Ewa świetne wieści.
A co do wagi Spajka - to może ten typ tak ma ?? - jak mój Oskar - golden wyścigowy magdaronja - 2013-08-24, 20:54 Jaka radość widzieć Cię Spajkuniu
Ewa, wielki skarb Ci się trafił i wygląda na to, że Spajkowi również. Trzymam za Was kciuki i życzę spokojnej pierwszej nocy Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 20:59
Kamila i Oskar napisał/a:
Ewa świetne wieści.
A co do wagi Spajka - to może ten typ tak ma ?? - jak mój Oskar - golden wyścigowy
no Spajk to mi raczej na golden charta wygląda trochę się tych psów naoglądałam i z pewnością Spajo jest najszczuplejszy. W każdym bądź razie chcę go przebadać wzdłuż i wszerz, dla tak zwanej spokojności sumienia.
jeszcze jedno pytanko; Spajk dziwnie siada, jakoś tak mu się łapy rozjeżdżają (widać to na zdjęciach). żaden golden z którym miałam do czynienia, tak nie siadał, to normalne?Spajkowa Ewa - 2013-08-24, 21:10
magdaronja napisał/a:
:serce: Jaka radość widzieć Cię Spajkuniu
Ewa, wielki skarb Ci się trafił i wygląda na to, że Spajkowi również. Trzymam za Was kciuki i życzę spokojnej pierwszej nocy
dzięki, przyda się.
dzień był pełen wrażeń, więc ide robić to, co Spajk (ciekawe kto pierwszy się obudzi starszy czy młodszy synek
Warna - 2013-08-24, 21:16 Musimy koniecznie zmienić CI nick, taką już mamy tradycję. M!S!A - 2013-08-24, 21:17 co do siadania to moja Jamajka czasami tak siada Rufiakowa Amcia - 2013-08-24, 22:54
solange63 napisał/a:
wynajęłam swoją siostrzenicę, która niczym szpieg z krainy deszczowców biegała po krzakach i pstrykała fotki
"Wyszpiegowane" fotki są niesamowite! Zero pozowania! Czy Wy aby na pewno nie znaliście się wcześniej? Wyglądacie, jak starzy kumple
Cieszę się, że dzidziulek przypadł Spajkusiowi do gustu
Czekam na więcej! I jestem bardzo ciekawa jutrzejszego ranka Spajkowa Ewa - 2013-08-25, 08:27
Warna napisał/a:
Musimy koniecznie zmienić CI nick, taką już mamy tradycję.
czyli co, Ewa i Spajk? Iza Tutisowa - 2013-08-25, 09:21 Super wiadomości, bardzo się cieszymy, że wam razem tak dobrze
Tutis też dziekuje za ciasteczka, bo wczoraj na spacerze załapał się na kilka
Apropos Ewcia czy ja bym mogła poprosić na PW przepis na te ciastka, bo Magda znow sobie mojego psa przekupiła mimo iż miałam kiełbasę
A zdjęcia rewelacja!! Warna - 2013-08-25, 09:24 Może być Ewa i Spajk, może być Spajkowa Ewa, jak chcesz...Spajkowa Ewa - 2013-08-25, 10:31
Tutisowa ferajna napisał/a:
Apropos Ewcia czy ja bym mogła poprosić na PW przepis na te ciastka, bo Magda znow sobie mojego psa przekupiła mimo iż miałam kiełbasę
hehe, wiecie co, wrzucę przepis tutaj, bo już chyba 4 razy wysyłałam priv
wszystkie składniki zmiksować w blenderze lub przekręcić przez maszynkę do mięsa. piec 15-30 minut w 220 stopniach (im dłużej pieczemy, tym są bardziej chrupiące).
te które przywiozłam do Magdy były zmodofikowane; mniej mąki i zamiast zwykłej pełnoziarnista i mniej oleju. wypiekane w niższej temperaturze. przez to powstały miękkie krokieciki.Iza Tutisowa - 2013-08-25, 11:11 Zdjęcia rewelacja
Ale Spajk wielki przy Twoim bąblu
Dziękuję za przepis Sylwia i Borys - 2013-08-25, 11:49 boskie, cudne, brak słów
Wygląda jakby był z Wami od zawsze
I dziękujemy za przepis na ciasteczka (nieśmiało też chcieliśmy poznać ten magiczny smaczek) magdaronja - 2013-08-25, 12:59 Bo Spajkus taki przytulak jest. Pamiętam jak trafiła go "sycylijska strzała" w kolejce u weterynarza. Upatrzył sobie kobitkę z kotkiem i nie chciał się od niej odklieić
A wracając do teraźniejszości. Zdjęcia super, z niecierpliwością czekam na te spacerowe. Rufiakowa Amcia - 2013-08-25, 14:52 No cudo po prostu! Ewa, skąd Ty wiedziałaś, że to właśnie Spajk jest stworzony dla Was? Wiem, to chyba ta zasada- że to pies wybiera sobie człowieka Wstrzelił się idealnie